Tyresö FF
Damer

Tung förlust mot Älvsjö.
2019-06-06

En tuff match mot serieledarna Älvsjö AIK på Tyresövallen igår. Och det börjar lite nervöst från hemmalaget och Älvsjö sätter bra press inledningsvis. Efter 5 minuter börjar Tyresö hitta lugnet i spelet och tar ordentligt för sig i närkamperna. Mittfältarna är exemplariska och ger inte Älvsjö tid att ta emot bollen i lugn och ro. Älvsjö i sin tur backar snabbt hem med 7-8 spelare i försvaret och gör det svårt för Tyresö att komma igenom. Sen drar de allt som oftast långa bollar på kanterna där det finns yta att springa för sina snabba yttrar. Detta klarar Tyresö av fint dock och har bra kontroll på deras anfall. 11:e minuten och bra chans för Tyresö. Alice Bergström kommer loss på sin vänsterkant och efter några touch i straffområdet går bollen till Kim Hedlund af Schmidt som skjuter. Målvakten tippar i ribban och sen ner i hennes famn igen. Nära ledningsmål där. Efter det kommer det fler och fler chanser från Tyresö. Moa Nilson Bakenheim testar långskott från 35 meter i den 14:e minuten. Bollen går precis utanför stolpen. Minuten senare testar Ida Bengtsson lyckan men skottet täcks till uppoffrande Älvsjöspelare till inkast. I den 17 minuten fint väggspel av hemmalaget som till slut går till en frispelad Maria Poli. Älvsjös målakt är dock bra med ute och avvärjer. Nära igen.

Minuten senare får Tyresö en hörna från höger. Bra slagen och efter lite turbulens i straffområdet där Maria Poli blir liggande hamnar bollen hos Frida Thilén som har bra skottläge. Skottet blir lite löst och Älvsjö kan kontra snabbt på deras höger kant. Frida Thilén som tagit ett fantastiskt hemjobb hinner ikapp och täcker ut bollen till inkast för Tyresö. Maria Poli är återigen på benen. 21:a minuten och Tyresö fortsätter att spela bra fotboll. Lugnt och metodiskt men har svårt att komma igenom Älvsjös kompakta försvar. Maria Poli får dock ett bra läge fint framspelad av Josefine Lindberg på högersidan av straffområdet. Skott i steget men bollen utanför stolpen. Älvsjö ställer om snabbt och bra och deras kontringar är farliga. I den 25:e minuten kommer de runt på sin högerkant, inspel som rensas undan av Moa Nilson Barkenheim. Sen är det 5 minuter där det inte händer så mycket farligheter utan är mycket kamp om bollen runt mittplan. I den 30:e minuten skott av Ida Bengtsson igen där målvakten tippar till hörna från höger. Bra hörna igen som blir farlig men återigen startas en kontring av Älvsjö. Återigen är det Frida Thilén som jobbar hemåt och avvärjer den farligheten. I den efterföljande situationen gör gästerna 0-1. Nr 7 i Älvsjö får ohotad vandra långt in i straffområdet och skjuta. Jempa Bakai är på bollen men skottet är hårt och rullar in mellan stolparna ändå. Surt i detta läget och kanske inte helt rättvist så långt i matchen. Det här målet ger Älvsjö extra kraft och de jobbar hårt upp och ner på planen och ger inte Tyresö någonting gratis. Sen är de bra på att kontra och i den 34 minuten är det dags igen när de är nära att komma loss centralt på Tyresös planhalva. Där är Jempa Bakai bra med utanför straffområdet och kan avvärja. Nu är det Älvsjö som trycker på och Tyresö som får försvara sig. I den 38:e minuten bra chans för Tyresö ändå. Sofie Thörnqist vinklar sig förbi sin bevakare och får sånär friläge men målvakten kommer ut och rensar undan. Slutminut nu o första halvlek och Alice Bergström kommer återigen loss på sin vänsterkant. Inspel istraffområdet men ingen Tyresöspelare kommer åt bollen. Första halvlek slut och det är en fartfylld och bra match med högt tempo. Märks att det kanske är seriens 2 bästa lag som möts?

Andra halvlek och den fortsätter som den första slutade. Maria Poli gör en snygg sak i den 49:e minuten när hon lobbar bollen över sin bevakare med ryggen emot. Hade varit riktigt snyggt om inte bollen rullat aningen för långt bort och det efterföljande skottet uteblir. 2 minuter senare bra spel Tyresö på högerkanten. Inspel i straffområdet men ingen är där och målvakten kan enkelt pocka ner den. 55 minuten nu och återigen riktigt bra spel Tyresö. Alice Bergström återigen loss på sin kant. Inspel och skott som åter täcks av Älvsjö spelare till hörna. Hörnan blir återigen farlig men rensas undan. 58 minuten och chans för Älvsjö på högerkanten. Frida Thilén sätter dit kroppen och det blir tvärstopp. 30 minuter kvar av matchen nu och bra läge till kvittering efter passning från Sofie Thörnqvist till Josefine Lindberg. Skottet över dock. Sen följer några minuter där det mest är inkast åt båda håll. Men i den 67 minuten har hemmlaget ett jätteläge. Victoria Isaksson spelar ut till Sofie Thörnqvist på vänsterkanten. Inspel snett bakåt i straffområdet där Kim Hedlund af Schmidt dyker upp och trycker till direkt med en höger bredsida...precis utanför. Ytterst nära igen. Efter det blir det mycket Älvsjö i matchen och stressigt spel av Tyresö. Ca 15 minuter kvar och Tyresö börjar återigen skapa lägen. Skott Julia Althini efter bra spel Tyresö. Moa Nilson Barkenheim spelar ut på högerkanten till Josefine Lindberg. Inspel till Alice Bergström som skjuter och då målvakten lämna retur hugger Maria Poli direkt men målvakten tar bollen igen. Nästa läge Emelie Nygren till Maria Poli som direkt passar mellan Älvsjös backar till Julia Althini men bollen rinner iväg. Sen följer några situationer där Tyresö borde kanske haft ett par frisparkar men där domaren friar. I nästa läge visar han istället gult kort till Ida Bengtsson för en liknande händelse. Det här skapa lite frustration i hemmmalaget. och det utnyttjar Älvsjö. Frispelad Älvsjöspelare till vänster i straffområdet är nära att göra 0-2 men Jempa Bakai i målet gör en fin benparad på det skottet. Tiden börjar bli knapp nu och Tyresö fortsätter försöka tränga igenom Älvsjös mur. 79 minuten och Emelie Nygren vänder spelet bra från vänster kanten. Moa Nilson Berkenheim återigen ut till Josefine Lindeberg på högerkanten. Där blir det hörna från höger till Tyresö. Även den återigen riktigt farlig.

Minuten senare kommer Josefine Lindberg fri istraffområdets högra sida. Tyärr blir inte avsutet som man önskat och det blir inspark istället. Nu 91:a minuten och Älvsjö kommer på högerkanten. Långskott som går mot bortre krysset och vi har 0-2 på resultattavlan. riktigt snyggt och helt otagbart. Älvsjö vinner matchen med 0-2 och rycker lite i tabellen. De vinner för att de spelar ett smart kompakt försvar och går 100% när kontring ges. T.o.m Daniel Bjerkén, Älvsjös tränare tyckte efter matchen att Tyresö spelade en bättre fotboll i den här matchen. Dock en klen tröst i sommarvärmen. Grattis Älvsjö till segern och till en väl genomförd match. Tror alla längtar till returen den 14 september redan...

Nu är det en hel vecka till nästa match som är borta mot Telge United nästa onsdag kl 20.00 på Södertälje fotbollsarena.