Damer

Seger mot Djursholm!
2019-09-08

Match på Tyresövallen mot FC Djursholm.

Tyresö som spelar mycket matcher nu satt bra tryck direkt mot motståndarnas mål och i den 3:e minuten kommer första målet. Felicia Bång Larsson slår en pass upp till Lina Malmborg som snyggt direktskarvar bollen till Alice Bergström på vänsterkanten. Alice tar sig in i straffområdet och frispelar Frida Thörnqvist som enkelt kan bredsida in bollen i mål till 1-0. Minuten senare halvchans för FCD när de pressar högt på Jempa Bakai i målet och bortrensningen träffar FCD spelaren men bollen går till inspark. Några minyter senare så bjuder hemmalaget på ett fantastiskt fint spel. Kim Hedlund af Schmidt spelar till Alice Bergström på vänsterkanten. Hon tar sig in i banan och spelar ut till Josefine Lindberg på högern. Inlägg mot bortre stolpen där Lina Malmborg möter upp med pannan. Returen går till Frida Thörnqvist som distinkt trycker in bollen i bortre burgaveln till 2-0. Även gästerna kommer till avslut. Minuten senare bra skott från vänsterkanten men Jempa Bakai är bra med på den. Några minuter senare farlig kontring FCD efter ett Tyresöanfall med där jobbar Felicia Bång Larsson resolut och förtjänstfullt och reder ut situationen.

Annars är det Tyresö som har det mesta av spelet och kommer i anfall efter anfall. 17:e minuten bra chans när Josefine Lindberg i straffområdet passar Kim Hedlund af Schmidt som tvekar nån sekund och bollen rensas undan. 4:e minuter senare fantastisk crossboll av Frida Thilén ut till Josefine Lindberg som tyvärr blir offside på det efterföljande inlägget. FCD kommer i några halvchanser men samspelet mellan Tyresös backlinje och målvakt fungerar klanderfritt så långt i matchen. I 28:e minuten slår Lina Malmborg en djupledspass till Alice Bergström i straffområdet men bollen rensas undan till hörna. Minuten senare nära igen när Lina serverar Maria Poli efter smånätt spel men återigen är FCD spelare där och slår undan. Frida Thörnqvist prövar skottlyckan minuten senare men bollen smiter över ribban. Djursholm får en frispark från 30 meter i den 33:e minuten. Bra skott men ingen problem för Jempa Bakai  som plockar bollen enkelt. Gästerna börjar sätta högre press på Tyresö som tappar lite av sitt fina spel från inledningen. I den 37:e minuten bra anfall från Tyresö. Lina Malmborg återigen fin pass till Alice Bargström som tar sig in i straffområdet. Inspel från vänsterkanten som täcks bort. I nästa våg går bollen till Frida Thörnqvist och då får hon fullborda sitt äkta hattrick när hon trycker in 3-0 för Tyresö.

5 minuter kvar av halvleken och Djursholm kommer i ett friläge mot Tyresös mål. Den här gången är det Moa Nilson Barkenheim som jobbar fantastiskt och skottet från DFC spelaren blir både löst och går utanför målramen. Sista minutrarna på halvleken tar Tyresö åter tag i taktpinnen och spelar lugnt och säkert. Paus och 3-0 på resultattavlan.

Andra halvlek startar och Tyresö rivstartar. Tämligen omgående skarvar Maria Poli bollen till Alice Bergström på vänsterkanten. Hon tar sig in i straffområdet och ser ut att passa bollen mot bortre stolpen men istället dyker Frida Thörnqvist upp och är nära att trycka in bollen vid första stolpen istället. Minuten senare samma senario igen när Alice Bergström tar sig in i straffområdet från vänsterkanten. Bra pass till Frida Thörnqvist men hennes skott täcks uppoffrande av FCD spelare. Djursholm ligger och lurar med sina snabba spelare och försöker konstant lägga bollen bakom Tyresös backlinje men så här långt i matchen hanterar hemmalaget det bra. Alice Bergström kommer fri i den 55:e minuten på vänsterkanten. Bra fart och tryck i skottet men bollen smiter utanför stolpen. 2 minuter senare slår Kim Hedlund af Scmidt ett inlägg från högerkanten som ser ut att gå direkt i mål. Målvakten tar bollen men kan inte hålla den och då håller sig Alice Bergström framme och rullar in 4-0 till Tyresö.

Gästerna börjar få mer att säga till om efter det målet och visar upp ett fint spel i den 62:a minuten. Skott över ribban från högerkanten. Minuten senare bra spel igen från gästerna och en reducering till 4-1. Nu har de skapat flera farliga lägen och strax efter bra skott igen men utanför. 66:e minuten och ny Tyresö anfall när Frida Thörnqvist tar sig förbi 2 FCD spelare och spelar in bollen i straffområdet men bollen täcks undan till hörna. Hörnan farlig och går ut till Ida Bengtsson som avlossar stora kanonen. Även det täcks undan av FCD spelare. Minuten senare frispelar Kim Hedlund af Schmidt bollen till Josefine Lindberg. Skottet lite för nära målvakten dock.

I den 69:e minuten får vi skapa bekantskap av Tyresö FF´s nya tillskott från Örebro, Alma Stridh.

FCD fortsätter att lägga bollar bakom backlinjen och i den 74:e minuten får de utdelning när Jempa Bakai missar bollen när hon är långt ute och ska rensa bort den. Enkelt kan de rulla in 4-2. Tyresö som slappnat av lite i spelet tar återigen tag i spelet efter det och i den 77:e minuten bra skott av Emelie Nygren men utanför. 9 minuter kvar slår Josefine Lindberg en mästarpass till Frida Thörnqvist. Hon tar sig in i straffområdet och avslutar men målvakten gör en fin räddning. 5 minuter senare snyggt anfall igen när Maria Poli spelar ut till Frida Thörnqvist på högern. Inspel mot Emelie Nygren på andra kanten men FCD tar hand om bollen. Tyresö kommer till några fler avslut men inga fler mål innan domaren blåser för full tid.

Tyresö vinner klart rättvist sett till 90 minuter men blev kanske onödigt spännande i andra halvlek.

Nästa match är en riktig toppmatch när Tyresö möter seriesuveräna Älvsjö AIK på Älvsjö IP på lördag den 14/9 kl 13.30. Kan det bli revansch på den snörpliga förlusten med 0-2 hemma i förra mötet?