SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Coronaviruset

Senaste information om coronaviruset

Bli ledare

Hjälp oss att utvecklas

Medlemsappen

Ladda ner medlemsappen för personlig information

Förbundet ställer in cupspelen
2021-02-19 16:13
Vinnarna av Victoria Cup 2018/2019 (foto STFF)
Idag meddelade Stockholms Fotbollförbund att man ställer in sina senior- och juniorcuper. Anledningen är såklart pandemin och då det är knappt med tid innan man planerar att starta årets seriespel så kommer klubbarna och lagen få svårt att hinna med alla matcher om även cuperna skulle genomföras.

Tråkigt för Tyresö FF som har hela tre titlar att försvara, å andra sidan får vi vara regerande mästare ytterligare en säsong!
Ella Bergström flyttas upp till damlaget
2021-02-12 15:51

Försvararen Ella Bergström är den fjärde i raden av spelare att flyttas upp till damlaget från föreningens FJ-trupp. Bergström, född 2005, gjorde sin seniordebut i Victoria Cup under 2020. 

 

“Ella är en försvarare klippt och skuren för en ytterbacksroll enligt vårt arbetssätt. Hon har en förmåga att hitta linjebrytande lösningar med bollen och ser ut att trivas när hon tar sig in i de mer centrala ytorna av planen. Hon känns dessutom, trots sin unga ålder, erfaren och ‘seniormässig’ i sina beslut och sitt sätt att föra sig på planen.” Säger huvudtränare Robin Carlén

 

Carlén fortsätter

“Jag känner en stolthet över att vår trupp innehåller fyra spelare födda 2004 och 2005 den här säsongen. Framförallt med tanke på att alla fyra är med och konkurrerar om startplatser i en trupp som går för serieseger. Det är ett kvitto på att vi har en ungdomsverksamhet av hög kvalité och ytterligare ett bevis på att Tyresö FF är en bra miljö för unga spelare med höga ambitioner.”

Tyresö FFs herrlag laddar om inför 2021
2020-12-28 21:40
Foto Claus Meyer

Efter att en grupp spelare valt att lämna för andra klubbar eftersom de inte kände förtroende för den sportsliga ledningen, kommer Tyresö FF att ställa upp med ett till stora delar nytt lag i herrarnas div 2-serie 2021.

 

Att flera spelare valt att lämna är naturligtvis tråkigt på flera sätt, särskilt som att flera av dem är fostrade i Tyresö FF. Föreningen är dock väldigt trygg med det jobb som görs från A-lag och nedåt i åldrarna, och den verksamheten fortsätter med oförminskad styrka. Siktet för vårt representationslag på herrsidan är nu inställt mot en säsong där vi ska vara med och konkurrera med en trupp bestående av både egenfostrade spelare och intressanta nyförvärv.

 

Vi återkommer under vintern med information och nyheter!

VIP-dagar hos Länna Sport - 16-18 november
2020-11-16 09:36
Vår partner Länna Sport har ett fantastiskt sortiment både i butik och på webben. Som medlem i Tyresö FF får du varje år en inbjudan till VIP-dagar, endast för medlemmar i deras samarbetsklubbar, med rabatt på nästan alla prylar, dock inte klubbsortimentet som alltid är rabatterat för dig.

Erbjudandet gäller 16-18 november - både online och i butik!

Läs mer i bifogad inbjudan.

Ny tränare till damlaget klar
2020-11-06 16:16
Robin på Tyresövallen
Den största glädjen delar man som bekant med andra, i alla fall tycker vi Tyresö FF så. Det värmer alltid i djupt i skälen när våra spelare tar sig vidare i karriären och man på avstånd får följa deras fortsatta utveckling. Ett färskt exempel är Frida Thörnqvist som inför 2020 tog sitt nästa steg när hon gick till Hammarby som nyligen säkrade avancemang till OBOS Damallsvenskan.

En annan viktig person i vår verksamhet är såklart tränarna. Att få presentera Robin Carlén som damlagets nya tränare är väldigt spännande och kommer med en stor portion glädje då han visar på möjligheten till en karriärsutveckling i Tyresö FF även för tränare.

Robin började sin tränarkarriär i Tyresö FF 2013 och gemensamt har vi haft ambitionen att utvecklas tillsammans så att han nu tar steget från junior- till seniorverksamhet faller sig helt naturligt för oss.

När vi nyligen träffade Robin för att stämma av läget sa han så här.

Kan du berätta om din bakgrund som tränare?

"- 2021 blir min 13e säsong som huvudtränare. Under de åren har jag hunnit samla på mig erfarenheter från en rad olika klubbar och miljöer. Allt från bredaste bredd i Västergötland till elitförberedande akademiverksamhet i Stockholm. I Tyresö FF har jag varit verksam i de äldsta ungdomslagen i två perioder. Först en kort sejour 2013 och nu min pågående sejour som inleddes vintern 2015."

 

Hur kommer vi märka att Tyresö FF leds av Robin Carlén 2021?

"- Först och främst så gäller det att ta till vara på det fina arbete som gjorts tidigare. Det är ingen slump att 2020 blev ett så framgångsrikt år och det vore dumt att ignorera de bakomliggande faktorerna. Å andra sidan kan alla verksamheter alltid utvecklas och jag tror att mitt arbetssätt kommer bli en bra injektion på den punkten. Jag står för en fartfylld och offensiv fotboll uppbyggd av ett antal olika principer och taktiska strategier. Med ett tydligt arbetssätt och träningsmetodik är min övertygelse att vi får se en stor utveckling på såväl individ- som gruppnivå under 2021."


Under rådande pandemiläge så kommer det dröja innan damerna inleder säsongen 2021 som var tänkt att starta denna vecka. Men vi ser verkligen fram emot att följa Robins fortsatta utveckling i våra gul/röda färger.


Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer