Vill du spela fotboll i TFF? Klicka här.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Stor Tyresö Dominans Trots Förlust
2022-03-06 10:50

Igår åkte Tyresö P16 ut till Bromma för att möta anrika BP och deras andra lag som vi möter i serien.

Det är lov och det märktes då vi saknade några av spelarna i truppen och vi lånade även in P15s målvakt för denna match.

Matchen startar i Tyresös ögon riktigt bra och vi dominerar första 30 där BP har svåra problem med våran press och även med våran förmåga att transportera bollen uppåt i banan. Vi kommer gång på gång upp i anfall med alla spelare och utöver ett hårt tryck på BP mål utan att få utdelning. Vi är nära några gånger men med en räddning på mållinjen efter ett fint Tyresö anfall så kan BP göra 1-0 efter att vi har gett bort bollen billigt i egen planhalva och sedan gjort individuella misstag i försvaret vilket gav BP anfallaren ett rent 1 mot 1 läge och han missar inte.

Vi fortsätter slå på trumman men skapar inga mer farliga lägen innan halvtid.

I halvtid väljer Martin att fokusera på hur vi ska komma igenom deras backlinje och hur vi ska bryta oss igenom genom att erbjuda mer djupled när våran backlinje är rättvänd med bollen.

I minut 50-65 så tappar vi kontrollen över matchen och vi blir väldigt långa inom laget och får svårt med att få igång spelet men även med att initera press och etablera oss i anfallszonen. i 51:a gör BP också 2-0 efter att vi har tappat markering på en löpande spelare. I 65:e så kommer vi in i matchen med bravur igen men våra fortsatta problem med att skapa farliga lägen leder till att vi inte får in bollen. I 81:a gör sedan BP 3-0 med ett långskott som letar sig in i krysset.

Grabbarna visar upp en bra mental styrka som fortsätter med vårat spel och fortsätter skapa lägen för varandra via kanterna vilket var en styrka för oss när våra YB kunde kliva upp. och i den 85:e så får vi utdelning när Liam Bukowski får dit en tå på ett inlägg av Amar Mulasmajic.

Tyvärr händer inte mer och matchen slutar 3-1 till BP.

Martin har detta att säga efter matchen.

"Det är en match som vi vinner på alla sätt förutom i våran utdeling. Det märks att våra nya principer och spelidé börjar sätta sig i truppen och förutom vårat problem med timingen i djupledsspelet så börjar vi se riktigt bra ut. Jag ser fram emot en ny träningsvecka som kröns med en match mot AIK J16 och lagfotot. Då ska djupledsspelet förhoppningsvis sitta bättre!"

Rotationsträning
2022-03-02 15:56

Syfte och mål med rotationsträning

Rotationsträning är ett bra verktyg som gör det möjligt för hög-motiverade spelare som ligger längre fram i sin utveckling att få ytterligare en möjlighet till utmaning och stimulans i sin fotbollsutbildning. Det främjar samarbetet inom lagen i Tyresö FF och på det viset förstärker sammanhållningen mellan lagen och åldersgrupperna. Spelarna får möjligheten att träffar andra spelare och tränare och att få testa på en annan utvecklingsmiljö "höra en ny röst”. Tyresö FF vill behålla spelare som fortsätter spela fotboll så länge som möjligt i föreningen.

 

Kriterier för att vara aktuell till rotationsträning

  1. Spelarna ska ha tillräckligt hög kompetens för att pröva "nästa steg". Rätt kunskapsnivå (Fastställs av huvudtränaren).
  2. Spelarna ska ha en hög träningsnärvaro i sin befintliga träningsgrupp och god disciplin i sitt ordinarie lag.
  3. Spelarna ska ha en egen vilja och motivation till rotationsträningen. Det behöver inte alltid vara de som i nuläget kommit längst i sin fotbollsutveckling. Flera kan testa på.

 

Riktlinjer för rotationsträning

1. Beslut ska alltid fattas i samråd mellan Sportchef, tränarna i U16, U17, U19 och spelare.

  1. Viktigt att ha en god kommunikationsplan mellan berörda tränare och spelare.
  2. Rotationsperioden pågår i två veckor tid om inget annat upplägg är överenskommet mellan tränare och spelare.
  3. Ett pass rotationsträning ersätter ett träningspass med det ordinarie laget osv. Detta för att minimera risken för överbelastning av spelare.
  4. Rotationsträning följs upp av sportchef och tränaren i respektive lag.
Referat: Nacka FC - Tyresö Fotbollsförening
Slarvigt Tyresö förlorar
2022-02-13 10:13

Match mot Nacka på Skuru IP. En liten plan som dagen till ära var väldigt hal och svårspelad.

Vi hade problem att få igång vårat spel och planen var mer optimerad för Nackas spel vilket föranledde matchens tema.

Det var slarv som ledde till både 1 och 2 noll. Där vi ger de bollen i omställningar där vi är sårbara. Trots detta så kämpar vi oss tillbaka och gör 2-1 på hörna efter att Gabriel slagit in ännu en rensning och Stefan kunde nicka in bollen.

I halvtid pratar vi om att vi ska sätta vår press ordentligt och spela smartare och snabbare på underlaget då det var väldigt svårt att driva med bollen. I 50:e så vinner vi boll högt efter ett bra pressspel och Gabriel skickar in sin andra assist för dagen när Anton kliver fram som VB och trycker in bollen.

Efter detta så sjunker vi i tempot igen och blir återigen slarvigare i spelet. Dåligt markeringsspel leder till att Nacka gör 3-2 på hörna och strax efter så får de en straff där de gör 4-2.

I 81:a minuten så slarvar vi på egen planhalva återigen och Nacka tar vara på alla chanser vi ger de och de gör 5-2.

Vi får också en straff i 83:e och Amar kliver fram och sätter en stenhård straff i nättaket och strax därefter bjuder Nacka in oss i matchen igen när de gör självmål.

Därefter skapar vi ingenting och matchen slutar 5-4

Vi tackar Nacka för en bra match och som ledare känner vi oss nöjda med att vi har fått nya saker att fokusera på.


Forza Tyresö!

Örebro SK Matchreferat
2022-02-06 18:56

Då var det dags för årets första match med ny tränare, ny spelidé och ny energi.

Matchen skulle visa sig en välspelad sådan där Örebro hade 45 minuter då de styrde spelet och Tyresö hade spelet i 45 minuter.

första 15 kändes vi stissiga och hade problem med att få igång spelet och gav bort bollen flertalet gånger i känsliga områden och ÖSK tog rättvist ledningen med en fin frispark i den 14:e minuten.

Vi började hitta in mer och mer i matchen men Örebro styrde fortfarande spelet.
I den 30:e så fick vi en farligt kontring och därefter tar vi över matchen och börjar spela ut Örebro och hittar igenom flera gånger på deras högerkant och vann fler bollar högre upp i banan. dock får vi inga solklara lägen och det står allt jämnt 1-0 i halvtid.

Martin pushade på att vi ska fortsätta vårat spel och lugna ner oss när vi har bollen så kommer vi få utdelning. Riktigt så snabbt som vi fick detta kanske inte var det Martin menade men vi klagar inte när Liam Bukowski sätter 1-1 med en läcker placering i den 47:e minuten.

Vi fortsätter ha tryck mot deras mål och vi spelar oss igenom Örebro med en hög grad av framgång och efter att vi har vunnit en hörna i den 57:e minuten så kliver dagens kapten Wiking Brodsky fram och tvingar in 1-2 med en stark nick.

Efter det så börjar det märkas att vi inte har fått några matcher i benen och vi blir tröttare och tröttare och faller djupare och djupare. Tillslut så håller inte vårat försvar upp och vi får kapitulera i den 77:e till 2-2.

ÖSK pushar på sista 15 minuterna och vi lyckas skapa några farliga kontringar men det blir inga mer mål än så och matchen slutar således 2-2.


Matchens lirare blir Liam Eriksson som vinner sina fighter i mittfältet och jobbar stenhårt för laget.

Martins kommentar "Väldigt kul att se att vi såhär tidigt in i säsongen och med så lite träningar har kunnat tagit in den nya formationen, idéen och fått ut ett starkt resultat på planen. Jag är extremt nöjd med vad jag sett idag och hoppas att vi kan ta med oss denna energi in i nästa vecka och matchen mot Nacka"

Vi söker fortfarande spelare till truppen. framförallt Målvakter och erbjuder flera mv träningar i veckan utöver givande lagträningar med Martin.

Är det intressant så ska ni ta kontakt med Martin. Ni hittar hans info under fliken "kontakt"

Start av säsong 2022
2022-01-14 20:00

Säsongen 2022 är officiellt igång med våran nya Huvudtränare Martin Strandberg som ansluter ifrån AFC Eskilstuna U16.

Vi är grymt taggade på vad som ska bli en grym säsong och söker nu efter träningsmatcher.
söker ni ett bra motstånd så är det bara att ta kontakt med oss här eller på våran Instagram så löser vi det.

Vi söker även provspelare för att eventuellt bredda truppen och söker spelare med kvalité som vill testa en ny miljö. Extra öppna är vi för eventuella Målvakter som skulle vilja testa något nytt. Vi ser varmt fram emot att träffa nya motståndare och knyta an nya lagkamrater under det närmaste året!

Mot 2022
2021-09-14 10:11

Hej och välkomna till vår lagsida. Då vi inte haft tid att lägga över allt till Sportadmin så har denna plattform sett lite tråkig och innehållsfattig ut. 

 

3 matcher kvar av en säsong som inte alls blev som det var tänkt. 

Skador, sjukdomar, allmönt strul etc satte käppar i hjulet för laget som tog Sthlm och övriga Sverige med storm förra året :-(

 

Men men, ett stålbad är nyttigt, framförallt när vi under hösten har börjat hitta tillbaka till gammal god form och den lagkänsla som låg till grund för vår fantastiska utveckling 2019-2020

 

Med oss tar vi att kollektivet är den viktigaste byggstenen för ett fungerande lag samt för att individen skall våga spela sin fotboll i en skön miljö.

 

Nu tar vi nya tag inför 2022 och går tillbaka till den strategi som tog oss till den nivå som vi både vill vara på och som vi trivs allra bäst med.

 

Info om provspel samt vårat upplägg kommer efter 3 okt.

 

Nu njuter vi av hösten och samlar kraft inför kommande utmaningar

 

// Ledarna

 

 

Stötta Tyresös Hjärta
En insamling för Tyresö Fotbollsförening
Swisha ditt bidrag till Tyresös Hjärta, Tillsammans för ett bättre Tyresö!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 21/03 09:58 
Hem, 19/03 19:53 
Hem, 19/03 10:48