SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Flickor födda 2014

Tyresö FF F2014

 

 

Vi är ett gäng tjejer från Tyresö som är födda 2014 och älskar att spela fotboll. Våren 2024 tränar vi på måndagar (Strandplan 17:45 - 19:00) och onsdagar (Tyresö skola BP 16:30 - 17:45). På helgerna spelar vi matcher och ibland spelar vi även cupar.

 

Träning, matcher och egentligen allt runt laget är uppbyggd kring Tyresö Fotboll och Svenska Fotbollförbundets värdegrund.  Genom att arbeta aktivt med värdegrunden, klubbens pedagogik och årskullens läroplan är vårt mål att behålla så många tjejer i laget som möjligt, så länge som möjligt.

 

Fotbollshälsningar från ledarna Robin, Jens E, Nils, Linda och Louise.

 

 

Praktiskt

 

Vi är ETT LAG, F14 är ett lag som värnar om och kämpar för varandra.

 

Spel och kallelser

Serien vi spelar i heter St:Erikscupen, eller Sanktan som den kallas. Vi har två lag anmälda till Sanktan 2024, så en normalhelg spelar laget totalt två matcher. Vi har som ambition att ha med 10 spelare till varje match. På så vis får tjejerna mycket speltid på varje match, möjlighet att spela ca en match per vecka under säsong och de får även några matchlediga helger.

 

Vi kommer att skicka ut kallelser inför varje match ca en vecka innan (till 10 spelare). Vi ber er att svara på kallelserna så fort ni vet om ni kan eller ej. Kan ni inte går platsen vidare till någon annan. Om ni inte svarar i tid räknar vi det som ett nej, och platsen går vidare till någon annan. Ladda ner appen Sportadmin så är det lättare att hålla koll på kallelser. Vi kommer inte att skicka ut påminnelser eller ringa runt till de som inte svarar i tid. 

 

Är det så att ni blir sjuka eller får förhinder och ni har tackat ja till matchen måste ni kontakta ledaren till den specifika matchen.  Antingen på f2014.tff@gmail.com eller på sms till ledaren om det är mindre än 24 timmar till matchstart (se under fliken “Kontakt”)

 

Detta gäller kring själva matcherna

Tjejerna spelar spelformen 7X7, dvs 7 spelare per lag på planen inkl målvakter. Matcherna i Sanktan är 3*20 minuter med en kort paus mellan halvlekarna. 

 

Samling innan match.

Vid matcher samlas vi 45 minuter före avspark på den planen vi ska spela. Det händer att planen ändras, exempelvis från Tyresövallen till Strandplanen, någon dag innan själva matchen, alltså efter att kallelsen gått ut. I dessa fall står det fel samlingsplats i kallelsen. Så kolla nog i appen inför matchen var vi ska spela, vi samlas alltid där matchen ska spelas.

 

 

Utrustning.

Ledarna har med matchtröjor. Strumpor och shorts fixar ni själva. Dessa beställs genom Länna Sport, lannasport.se. Spelarna måste ha fotbollsskor och benskydd. Lämna era bollar hemma. Vi har ett par målvaktshandskar. Men om ni vet att er dotter gärna står i mål så ta gärna med handskar så ni vet att de passar. Inga, eller tejpade, örhängen.

 

Publik

När ni föräldrar är med och ser matcherna så står ni på ena långsidan, medan ledare och spelare (för bägge lagen) står på den andra långsidan. Och självklart hejar föräldrarna på hela laget, och ger inga taktiktips under matchen.