Tyresö FF
Damer

Damerna vidare i Victoria Cup
2019-03-11

På ett kylslaget Vikingavallen men med stundals solsken som värme på bra fick vi se första tävlingsmatchen för säsongen. Victoria Cup mot Täby FK på bortaplan. Täby som även spelar i samma serie som Tyresö.

Tyresö börjar klart bäst och är det klart piggaste laget. I 4 minuten redan så gör Tyresö 0-1 riktigt snyggt när Ida Ahlbom spelar till Frida Thörnqvist som i sin tur slår en fin djupledspass till Julia Ahltini. Hon "chippar" bollen förbi en utrusande Täby keeper. Som taget ur skolboken.

Det är Tyresö som fortsätter trycka på och hemmalaget som försöker kontra när tillfälle ges. I den 13 minuten blir Frida Thörnqvist bryskt fälld i straffområdet men domaren friar. 2 minuter senare får vi se Täbys farligaste läge så här långt in i matchen. Ett misslyckat inlägg går långt över alla och tar i ribban och ut.

Efter 25 minuter har Tyresö radat upp mängder av chanser men avsluten lämnar mer att önska. Total dominans spelmässigt dock. När det återstår 15 minuter av första halvlek blir Frida Thörnqvist återigen fälld och Nr 15 i Täby Matilda Ekerberg får gult kort. Frida "Thille" Thilén slår en av sina fantastiska frisparkar och bollen går lågt in vid stolproten till 0-2. Minst sagt rättvist så här långt in i matchen. Minuten senare får Täby en hörna från vänster. Hörnan plockas ner av Jempa Bakai i målet och hon påbörjar en snabb kontring med ett utkast till Lina Malmborg. Lina förlänger bollbanan ut till Frida Thörnqvist som vänder bort Täbybacken och kan fri med målvakten sätta 3:an men bollen går precis utanför.

5 minuter kvar av halvleken och Tyresö fortsätter att skapa lägen. Lina malmborg spelar ut till Ida Ahlbom på högerkanten. Hon slår en lång boll över till Alice Bergström på vänstern. Hon tar sig in i straffområdet och skjuter men även det skottet går utanför målramen. Paus med 2-målsledning.

Andra halvlek börjar precis så som första halvlek slutade. Redan i 46 minuten frispelas Frida Thörnqvist av Ida "Bengan" Bengtsson men målvakten räddar denna gången. Minuten senare får vi se ett fantastiskt prestation av Alice Bergström. På vänterkanten fintar hon sig förbi 2 Täbyförsvarare och kan från snäv vinkel trycka in bollen i bortre burgaveln till 0-3. Täby försöker trycka på och sätta press men försvaret spelar tryggt och säkert och låter sig inte bli stressade. De få skott som kommer från Täby räddas tämligen enkelt. I den 53 minuten gör vi 0-4. På ett inlägg centralt, nickskarvar Julia Ahltini bollen vidare till Frida Thörnqvist. Hon är iskall och håller i bollen lite så att Täby går bort sig och Frida kan retfull enkelt rulla bollen i mål. Kyligt!

Efter det här kommer Täby in mer i matchen. De börjar vinna lite närkamper men det känns egentligen aldrig farligt. I den 68 minuten får de ändå en hörna från höger. På en välslagen sådan kan en tämligen ohotad Emma Jakobsson i hemmalaget få nicka in 1-4.

Spelet böljar lite fram och tillbaka efter det målet men det är Tyresö som har de farligaste chanserna. I den 79:e minuten blir Julia Ahltini frispelad men ett kanonjobb av Täby backen till hörna. Nära utökad lednings där. Efter hörnan kontrar Täby på högerkanten. Fri i straffområdet men fin benparad av Jempa Bakai i målet på efterföljande skott. I de sista minutrarna av matchen är det Tyresö som trycker på ordentligt för ytterligare ett mål men matchen slutar 1-4 och Tyresö FF är vidare i Cupen.

Motståndare i nästa omgång blir vinnaren mellan Reymersholms IK (div 4) och FC Djursholm (div 1)