Uddlöst mot Karlberg
2024-03-18 07:27
En av få glädje ämnen i lördags. Elin Bragnum tillbaka på planen. Foto: @kbrome

Möte mot seriekollegan Karlberg i lördags. Första gången i år man inte satt och frös på läktaren. 😊

Bra första 5 minuter av Tyresö som spelar ett omväxlande spel men utan att komma till några avslut. Karlberg har ett men inget som är några som helst problem för Karro Sundberg i målet.  En hörna för Tyresö i den 8:e minuten och bollen motas fram mot mål av vad jag kunde se Klara Grahn men rakt på KB målvakten som skopar in lätt.

I den 13:e minuten fint väggspel mellan Sofia Svensson och Filippa Pettersson. Inspel från högerkanten över till Fialisa Söderberg- Skottförsök men utanför målramen.

Det är en snäll och tempofattig första halvtimme som inte bjuder på särskilt mycket. Varken av varken Tyresö eller KB.

Karlberg börjar nu sätta högre press och det lönar sig för det blir mycket spel på Tyresös planhalva. Dock fortsatt ont om avslut mot mål.

Ett felpass av Tyresö i sista minuten av första halvlek rakt till KB spelare i Tyresös straffområde gör att Alice Schéele Bengtzon (som förövrigt gjorde en stabil insats) måste stoppa KB spelaren och gör det lite för bryskt och domaren pekar på straffpunkten. Inget att säga nåt om och bombsäkert trycker de in 0-1 precis innan halvtidsvilan.

Andra halvlek och skottförsök direkt från Elsa Bengtsson men misslyckat. Bra hemjobb Meja Frimmel i den 48:e minuten men sen slarviga passningar som gör att KB biter sig kvar på Tyresös planhalva. KB står högt och när inte passningarna sitter riktigt för Tyresö vänder gästerna snabbt och kommer med många spelare i anfallen.

Efter en riktigt dålig start av 2:a halvlek börjar sakteliga Tyresö ändå prestera lite bättre efter ett tag. Sofia Svensson, Elsa Bengtsson och Nina Garibija provar alla avslut mot mål men inget som hotar nämnvärt.

I den 58:e minuten är det nära när det kommer ett inlägg från vänsterkanten över till högersidan där Filippa Pettersson möter upp och spelar snett inåt bakåt till Sofia Svensson som med direktskott är nära att trycka in kvitteringen men tyvärr utanför.

Tyresö fortsätter att skapa lägen och fyller på med folk nu och det skapar bra kontringslägen för gästerna. I den 66:e minuten helt fri KB spelare mot Karro Sundberg som får göra en superbenparad till hörna. Resultatlös.

Bra spel mellan Josefine Lindberg och Klara Grahn i den 70:e minuten men inspelet från höger blir aldeles för nära mål. Elin Bragnum som kommit in i matchen efter 5 års matchfrånvaro jobbar förtjänstfullt till sig bollen och är så nära att ta sig förbi KB´s högerback men har inte millimetrarna på sin sida denna gång.

Tyresö försöker få till en kvittering men det lyckas inte alls idag. Försvarsmässigt ok över hela planen men det kommer krävas betydligt mer framåt sen när serien kommer igång. Det blir för uddlöst när inte hela laget anfaller och för många som ”tittar på”.

MEN! 😊 det som hänt kan man inte påverka utan bara det som kommer att hända och det är tur det för på lördag finns det nya möjligheter att ta revansch på sig själv när Täby FK kommer på besök. Förhoppningsvis blir det spelmässigt en bättre och mer underhållande match då. Matchstart 12.00.

/ Christer

Jämn match mot IK Brage
2024-03-10 11:13

Träningsmatch mot IK Brage igår. Ett lag som jag tror det var länge sen Tyresö mötte om ens någonsin.

Därav svårt att veta motståndet förutom att de senaste slagit Gefle IF med 2-1.

Bra start av Tyresö som sätter full fart på en gång. Nära att ta ledningen redan i 3:e minuten när Fialisa Söderberg slår ett inlägg från vänstern till en framstörtande Sofia Svensson som är millimeter från att stöta in 1-0 men bollen går förbi.

Inledningsvis mycket boll på gästernas planhalva och Tyresö kommer till avslut genom Sosso Andersson som prövar skott med både högern och vänstern men gästernas duktiga målvakt tar hand om bollen. Efter ca 10 minuter börjar gästerna komma in i matchen även dem och bjuder på snyggt väggspel som Alice Bengtzon Schéele till slut reder ut till inkast långt ner på Tyresös planhalva.

Efter 15 minuter är det jämn match och lagen tar ut varandra så det är ont om avslut mot mål. Och precis när jag noterar detta avlossas ett skott mot Tyresös mål som touchar en Tyresöspelare, bollen går i en båge och friställer en Bragespelare som enkelt kan rulla in 0-1 till gästerna.

Tyresö försöker trycka på för en kvittering omgående och skapar lite lägen men inget som blir till avslut mot mål.  Det är fortsatt jämn match och spelet går lite fram och tillbaka. I den 35:e minuten hörna för Brage från höger som  Emilia Irle kan rensa undan. Minuten senare nytt inlägg från höger där nr 25 i Brage klipper till på volley på men Karro Sundberg gör en jätteräddning .

Paus och fortsatt 0-1.

Tyresö startar andra halvlek som den första med bra fart i anfallen. Boll ut till Fialisa Söderberg den här gången på högerkanten men nån sekunds tvekan och chansen försvinner. Strax efter ny chans till avslut efter inspel från vänsterkanten men då ny tvekan och mottagning av bollen istället för direktskott och även denna gång försvinner chansen.

Istället kan Brage öka på till 0-2 i den 53:e minuten snyggt spelat från vänsterkanten in centralt. Ny pass ut till spelare till höger som tar nån meter och skjuter distinkt in bollen i burgaveln.

Inget som verkar bekymra Tyresö som skapar mer och mer mot gästernas mål. Frispark i den 66:e minuten som Liv Borgman lyfter in i straffom rådet över Brages mur och till Klara Grahn som provar skott. Jätteräddning av Bragekeepern som även tar returen. Riktigt nära reducering där.

Fortsatt jämn och bra match och i den 77:e minuten kommer reduceringen. Boll upp till Filippa Pettersson på vänsterkanten. Hon tar sig in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Liv Borgman som lugnt och säkert placerar in bollen vid vänstra stolpen. Snyggt och välförtjänt. Bra jobb av Klara Grahn utan boll också i det läget.

Tyresö trycker nu på mot slutet för en kvittering och gärstran börjar se lite trötta ut. Detta resulterar dock i en snabb kontring och Bragespelare som kommer fri mot Karro Sundberg. Ella Bergström gör ett jättejobb och ser till att avslutet uteblir och Karro enkelt kan ta hand om bollen. Istället påbörjas ett anfall av Tyresö och boll ut till Klara Grahn på högerkanten som slår ett inlägg mot Filippa Pettersson i straffområdet. Hon tar emot bollen och trycker iväg ett halvvolleyskott som målvakten gör en ny makalös räddning på. Hade ju varit så snyggt annars!

Slutminut och hörna för Tyresö från vänster. Återigen är Filippa Petterson där men nicken går strax utanför krysset och IK Brage vinner matchen med 1-2. Jämn och bra match som stundtals bjöd på riktigt fin fotboll.

Lite osäkert när nästa match är men håll utkik på Tyresö Fotbollsförening - Dam (tyresofotboll.se) så kommer infon där inom kort.

/ Christer

Bra insats mot BP trots förlust
2024-02-19 08:16

Match mot Brommapojkarna i Victoria Cup. Ny spelform från och med i år där det nu är gruppspel först.

I vanlig ordning slås ”bonusstraffar”. Då Tyresö ligger 2 divisioner under BP får Tyresö 2 st och förvaltar en av dem väl via Victoria Isaksson och innan domaren blåser för start så leder Tyresö med 1-0.

BP som valt att ta med flertalet startspelare från damallsvenskan sätter högsta fart direkt. Inte minst den från Tyresö FF fotbollsskolade Frida Thörnqvist som åter få visa upp sig för Tyresöpubliken.  Att BP tar den här cupen på största allvar råder inget tvivel.

I den 7:e minuten nära straff för gästerna men domaren friar. 3 minuter senare fint anfall av BP med inlägg från högerkanten, Karro Sundberg bra med och plockar ner lätt.

Bra kamp ute på planen men sämre spel. Mest BP som kommer till avslut. I den 18:e minuten riktigt nära 1-1 när Tyresö inte riktigt får bort bollen i straffområdet men en reflexräddning igen av Karro Sundberg från nära håll reder ut.

Bra spel av Tyresö i den 24:e minuten när Klara Grahn snyggt tar emot en boll från backlinjen och spelar ut till Leila Baiche. Hon slår en fin boll upp till Filippa Petterson som tagit sig upp på högerkanten. Nära att hon kommer förbi där på kanten men BP försvarar sig väl.

I den 26:e minuten får Frida Thörnqvist bollen i farten på vänsterkanten och då är det nog få (ej ens i allsvenskan) som hänger med. Det går oerhört fort och som så många gånger förr tåar hon in 1-1 vid bortre stolpen.

Tyresö fortsätter det hårda arbetet och skapar bra chans strax efter. Klara Grahn hittar Elsa Bengtsson med en djupledsboll och från högerkanten i straffområdet får hon skottläget men tyvärr över ribban. Direkt efter snabb vändning av BP men ett fantastiskt hemjobb av Ella Bergström som fixar inkast till Tyresö.

BP spelar bra och Tyresö har det jobbigt stundtals. Inte oförtjänt kommer 1-2 i den 41:a minuten. Inspel från höger och direktskott i straffområdet. Otagbart.

Det går fort när BP anfaller så det gäller att uppspelen och passningarna från Tyresö sitter. Ribbträff av BP i sista minuten av första halvlek och bollen åter till BP spelare. Karro Sundberg får åter göra flertalet räddningar innan domaren blåser av för halvtidsvila. Puh!

Fortsatt mycket BP i början av andra halvlek. Alice Bengtzon Schéele jobbar riktigt bra så att BP när de kommer på högerkanten inte riktigt får till inspelet utan kan tas om hand av Tyresökeepern.

Klockan tickar fram till den 60:e minuten och via en kommunikationsmiss av BP får Tyresö en gratishörna från höger. Den förvaltas väl när Klara Grahn kommer högst och snyggt nickar in 2-2 precis under ribban. Härligt!

Tyresö vill ha mer och trycker på men istället blir det snabb BP kontring. Inspel från vänsterkanten och direktskarv till 2-3. Tyresö slås inte ner utan tar nu kampen ordentligt ute på planen. Elsa Bengtsson vinner en duell på högerkanten i straffområdet, spelar bakåt till Victoria Isaksson spelar ut till Fialisa Söderberg. Hon fixar en hörna från vänster. Resultatlös dock. Bra period av Tyresö nu i matchen.

Superchans BP i den 72:a minuten. Åter bra agerande av Alice Bengtzon Schéele som tar kampen mot BP spelaren men som ändå får in bollen från högerkanten. Avslut som Karro Sundberg gör en bra räddning på. Minuten senare kommer åter Elsa Bengtsson runt på högerkanten och slår ett inlägg till straffområdet men även BP keepern är bra och tar hand om bollen.

Tyresö kämpar och sliter och gör sitt yttersta för att få till en kvittering men tiden tickar på. När BP sen gör 2-4 i den 86:e minuten går luften ur lite och innan domaren blåser av matchen gör de även 2-5 som blir slutresultat.

BP vinner matchen klart rättvist och visade stundtals allsvensk klass som Tyresö stod upp bra emot. Nästa match i Victoria Cup för Tyresö är den 2 mars mot Sollentuna FK kl 15:30 på Norrvikens IP.

/ Christer

Förlust mot Bollstanäs SK
2024-02-12 06:27

Att det skulle bli en betydligt tuffare match i lördags när Bollstanäs SK kom på besök än veckan innan var nog alla förberedda på. Tyresö börjar matchen riktigt bra och är påkopplade direkt. Kommer till avslut i den 5:e minuten efter att lagen känt lite på varandra inledningsvis. Skott över.

Bollstanäs som spelar i Elitettan får jobba hårt för att komma till avslut mot mål. Tyresös mittfält och backlinje agerar intensivt och nära sina motståndare. I den 17:e minuten efter fin djupledspass av tidigare Tyresöspelaren Maria Poli, blir det friläge mot Karro Sundberg som kommer ut bra för att skära av skottvinkeln. Skottet går i stolpen men tillbaka ut till BSK spelaren som då kan rulla in bollen i öppet mål.

Tyresö försöker svara men kommer inte till några egentliga målchanser utan får mest inrikta sig på försvarspelet. Bra inställning i närkampsspel och i återerövring av boll. Det är gästerna som är vassast framåt och i den 35:e minuten ökar de på till 0-2 efter ett fint inlägg från högerkanten mot borte stolpen där de trycker in bollen i mål.

Efter det målet är det en hel del spel på BSK´s planhalva men när domaren blåser för halvtidsvila är det fortsatt 0-2 underläge.

Bra fart direkt i andra halvlek av Tyresö som får en frispark en bit in på Bollstanäs planhalva. Bollen slås in i straffområdet men nickas undan till Victoria Isaksson som drar iväg ett skott. Tyvärr ingen bra träff och bollen går utanför målramen. Några minuter senare kommer ändå en reducering via Elsa Bengtsson. Bra förarbete av Emma Åström.

I den 53:e minuten ny attack mot BSK´s mål när Leila Baiche krigar förtjänstfull till sig bollen och sätter iväg på högerkanten. Hon tvekar en millisekund på inspelet och då hinner BSK samla upp sig och chansen försvinner.

Efter det är det åter mycket Bollstanäs som trycker på. Mycket spel på Tyresös planhalva. I den 63:e minuten får Tyresö en hörna ändå som Klara Gran kommer högst på och nickar mot mål. Istället blir det snabb kontring på vänsterkanten där Leila Baiche gör ett super hemjobb och stör hela vägen till Tyresös straffområde där Emilia Irle tar över och slår bollen till hörna för gästerna. Bollen rensas undan men kommer tillbaka och där blir det lite tveksamt agerande av Tyresö och bollen rullas in till 1-3. Inte alls oförtjänt dock.

Fortsatt tryck av gästerna som vill ha mer. Tyresö kämpar och sliter men har svårt att få till spelet och det börjar bli riktigt trötta ben nu. Klockan tickar på och i den 87:e minuten vänder en BSK spelare runt i straffområdet och får iväg ett bra skott mot bortre stolpen. Superräddning av Karro Sundberg där!

Det blir ytterligare 1 mål i matchen sista sekund. Hörna för BSK där bollen rullar över mållinjen till 1-4 precis innan domaren blåser av för full tid.

Bra träningsmatch där det fick jobbas mycket försvarsspel. Kanske kan behövas till nästa lördag när det är dags för Victoria Cup och Bromma Pojkarna kommer på besök. Matchstart 12.00.

Vi ses där!

/ Christer

Seger i första matchen 2024
2024-02-04 12:24
Meja Frimmel, Grym insats på mitten idag, Foto: @kbrome

Träningsmatch mot Div 2 laget IFK Lidingö igår. Strålande fotbollsväder och äntligen match igen för vårat kära damlag på Tyresövallen.

Direkt i första minuten är gästerna riktigt farliga när de slår en krossboll från högra sidan av planen över backlinjen till vänsterkanten som blir ett friläge. Karro Sundberg kommer ut perfekt, skär av skottvinkeln och skottet kan räddas men en fin benparad.

Några minuter senare slår Josefine Lindberg en fin boll upp till Leila Baiche som från sin högerkant slår in bollen i straffområdet. Direktskott som räddas på mållinjen. I den 7:e minuten nytt fint anfall av Tyresö. Fialisa Söderberg hittar med en suverän pass Klara Grahn som i sin tur slår en djupled till Leila Baiche som lämnat sin högerkant och kommit över på vänsterkanten av straffområdet. Hon försöker ta sig föbi sin bevakare men blir fälld och domaren pekar på straffpunkten. Elsa Bengtsson gör inget misstag där utan trycker säkert in 1-0 till hemmalaget.

Ett par minuter efter det på en hörna från höger riktigt nära 2-0 och en bra nick mot mål men åter räddning på mållinjen. Och det är mycket spel på Lidingös planhalva i den 1:a halvleken. I den 17:e minuten superpass av Elsa Bromé ut till Leila Baiche som fixar ny hörna från höger. Tyvärr ingen farlighet på den.

Frispark till Lidingö mitt på Tyresös planhalva men nickas förtjänstfullt bort av Emilia Irle som tillsammans med Josefine Lindberg och Alice Bengtzon Schéele har full koll på Lidingös sporadiska anfall. De anfallen kommer dock mer och mer efter 25 minuter och nu mer spel på Tyresös planhalva. Tyresö rensar undan i den 26:e minuten och går upp till Elsa Bengtsson som nickar bollen över och förbi deras backar. Med bra tryck i steget rycker hon ifrån och fri mot målvakten rullar hon in 2-0 för Tyresö. Riktigt snygg individuell prestation där.

Ett par minuter senare bra spel av Tyresö igen när Elsa Bromé sånär fintar sig fram till ett skottläge precis vid straffområdslinjen men petas undan av uppoffrande Lidingöspelare. Ny våg från hemmalaget med boll ut till högersidan och inspel igen i straffområdet. Direktskott Klara Grahn men utanför. Klara får ny chans i slutminutrarna av första halvlek men återigen utanför målramen.

Pausvila med 2-0 ledning.

Andra halvlek hinner bara pågå i några minuter när Fialisa Söderberg lyfter in bollen från vänsterkanten mot mål där deras keeper inte kan hålla bollen utan släpper en retur. Där dyker Emma Åström upp och trycker in 3-0 obarmhärtigt. Härligt!

Spelkvalitéten i andra halvlek sjunker något och det skapas inte alls lika mycket eller bjuds på så mycket chanser åt nåt håll egentligen. Mycket spel runt mitten och där är Tyresö starka och tar hand om det mesta som Lidingö försöker med.

Det byts som sig bör en träningsmatch hel del spelare i båda lagen. Matchen känns lite avslagen men då börjar det hända saker igen. Gästerna kommer igenom lite till höger i straffområdet men då är Thea Larsson som kommit in i mål bra med och avvärjer. I den 80 minuter radar Tyresö upp ett gäng hörnor men inget som skapar några riktiga farligheter.

I den 84:e minuten kan Tyresö öka på sin ledning till 4-0 genom Victoria Isaksson efter fin inspel från vänsterkanten av Fialisa Söderberg.

Slutminut nu och slarv av Tyresö ger ett gratis friläge till Lidingö. Åter bra agerande av Thea Larsson som även hon får hålla nollan idag. Bra genomförd första match för 2024. Klart bättre än vad man brukar få se i en första träningsmatch för säsongen.

Nästa helg ny träningsmatch och då blir det nog betydligt tuffare motstånd när Bollstanäs kommer på besök. Lördag 10/2 kl 12.00