SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Tyresö FF F2013

Vi är ett gäng tjejer från Tyresö som är födda 2013 och älskar att spela fotboll. Vi tränar på måndagar (Tyresö Skola 18:00 - 19.00) och onsdagar (Strandplanen 16:45 - 18:00). På helgerna spelar vi matcher i Sanktan.

Praktisk info kring matcher och kallelser för F2013
2021-05-21 21:47

Spel och kallelser
Serien vi spelar i heter St:Erikscupen, eller Sanktan som den kallas. Vi har fyra lag anmälda till Sanktan, så en normalhelg spelar laget totalt fyra st matcher. Vi har som ambition att ha med sju spelare till varje match. På så vis får tjejerna mycket speltid på varje match, möjlighet att spela ca en match per vecka under säsong och de får även några matchlediga helger.

Vi kommer att skicka ut kallelser inför varje match ca en vecka innan (till sju spelare). Vi ber er att svara på kallelserna så fort ni vet om ni kan eller ej. Kan ni inte går platsen vidare till någon annan. Om ni inte svarar i tid räknar vi det som ett nej, och platsen går vidare till någon annan. Ladda ner appen Sportadmin så är det lättare att hålla koll på kallelser. Vi kommer inte att skicka ut påminnelser eller ringa runt till de som inte svarar i tid. 

Är det så att ni blir sjuka eller får förhinder och ni har tackat ja till matchen måste ni kontakta ledaren till den specifika matchen.

Detta gäller kring själva matcherna
Tjejerna spelar spelformen 5X5, dvs fem spelare per lag på planen inkl målvakter. Matcherna i Sanktan är 3*15 minuter med en kort paus emellan halvlekarna.

Här är några saker som gäller för oss i Tyresö FF F13:

Samling innan match.
Vi hemmamatcher samlas vi 30 minuter före avspark på den planen vi ska spela. Det händer ofta att planen ändras, exempelvis från Tyresövallen till Strandplanen, någon dag innan själva matchen, alltså efter att kallelsen gått ut. I dessa fall står det fel samlingsplats i kallelsen. Så kolla nog i appen inför matchen var vi ska spela. Vi kommer aldrig samlas på Tyresövallen om vi exempelvis ska spela på Strandplanen, men vi ledare går inte in i systemet och ändrar samlingsplats om matchen flyttats.

Vid bortamatcher samlas vi en timma före avspark vid infartsparkeringen vid Strandallen (Riddarens vårdcentral). Anledningen till det är att det skapar lagkänsla, samåkning är bra för miljön samt att om någon missat tiden så får vi lite mer buffert att ringa. Observera att nu under pandemin samåker vi inte i varandras bilar. 

Utrustning.
Ledarna har med matchtröjor. Strumpor och shorts fixar ni själva. Dessa beställs genom Länna Sport, lannasport.se, det kan även finnas shorts och strumpor hos Sportringen i Centrum. Spelarna måste ha fotbollsskor och benskydd. Lämna era bollar hemma. Vi har ett par målvaktshandskar. Men om ni vet att er dotter gärna står i mål så ta gärna med handskar så ni vet att de passar.

Publik
Sedan, när ni föräldrar får vara med och se matcherna (det är inte ok nu pga pandemin) så står ni på ena långsidan, medan ledare och spelare (för bägge lagen) står på den andra långsidan. Och självklart hejar föräldrarna på hela laget, och ger inga taktiktips under matchen.

Pandeminextra.
Tyresö FF och Stff har under dagen skickat ut en påminnelse om vikten av att vi alla hjälps åt att hålla på reglerna, håll avstånd, ingen publik på eller i anslutning till planen. Läs mer vad som gäller här:
https://www.tyresofotboll.se/nyheter/?ID=283769&NID=790521

Det är bara höra av er till oss ledare om ni har några frågor.