spela i TFF
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

VÄLKOMMEN TILL TYRESÖ FF DAM
 
Ny seger i SDD serien.
2021-10-19 15:28

Kall söndagkväll och ny match i SDD serien. Sollentuna på besök på Tyresövallen.

 

Första halvlek jämn men där ändå hemmalaget är det som kommer till flest målchanser. TYresö gör även 1-0 i den 15 minuten genom Elsa Bengtsson efter inspel från vänsterkanten. Starkt förarbete av Meja Frimmel som förövrigt var riktigt bra och dominerade stort i första halvlek.

 

Andra halvlek och högre press från gästerna. Inget som skapade några särskilda bekymmer för Tyresö dock. Tyresö ökar på ledningen till 2-0 genom fantastisk pass från Klara Andersson genom hela Sollentuna försvaret till Leila Baiche som med sin speed trycker in bollen i mål.

Leila har några fina lägen att ytterligare göra mål efter det men bra målvaktsarbete från Sollentunakeepern och matchen slutar 2-0 till slut.

 

Återigen måste man framhäva alla duktiga juniorer som alltid gör nåt bra med bollen när de får den.

Välutbildade fotbollspelare. 

 

Tyresö FF´s framtid är ljus!

 

/ Christer

 

Säker seger mot Enskede.
2021-10-18 08:54
Målskyttarna Frida "Thille" Thilén och Ida "Bengan" Bengtsson. (foto från tidigare match... :) )

Match mot Enskede i Lördags för Tyresös damer. Tuff bortamatch på naturgräs väntade.

 

Trevande inledning på matchen där inget av lagen får igång nåt eget spel. Inte förrän efter 20 minuter börjar ett av lagen hitta lite fina kombinationer och det laget är Tyresö. De Gula-röda laget ( som förövrigt spelade i vitt ) börjar komma underfund med underlaget och kommer närmare och närmare ett mål. 

22:a minuten fint anfall, Elin Engström kommer skickligt in i straffområdet trots dragen i armen, och passar till Ida Bengtsson som får ett  bra läge men det är riktigt trångt därinne och Enskede täcker ut bollen.

 

2 minuter senare ny chans för Ida Bengtsson när Sara Frigren serverar en fin djupledsboll till henne. Väl inne i straffområdet trycker hon iväg ett skott men utanför.

 

Ytterligare 2 minuter senare får Tyresö en hörna från höger. Frida Thilén kommer högst med huvudet och får träff på bollen som får en lite konstig bana men letar sig in i bortre sidan av målet och välförtjänt 0-1 ledning.

 

Enskede kommer i kontring strax efter på högerkanten. Inlägg mot bortre men där hinner inte nån av deras spelare fram riktigt och bollen rinner ut.

 

Det är Tyresö som för matchen men Enskede kommer i blixtsnabba kontringar. Tyresös försvar har bra koll på dem ändå så här långt in i matchen.

 

Enskede anfall och skott i den 38:e minuten mot Karro Sundberg i mål som hon plockar ner säkert.

Minuten senare fint Tyresöspel. Ida Bengtsson boll ut till Sosso Andersson som håller i bollen nån sekund sen tillbaka till Ida Bengtsson - skott utanför.

 

Strax därefter får Emelie Nygren skottläge från högerkanten men även hon skott utanför.

 

Slutminut första halvlek och Tyresö kontrollerar matchen totalt. Enskede kommer ingenstans mot ett Tyresö som för dagen ser riktigt starka ut.

 

Andra halvlek fortsätter lite som den första. Enskede försöker kanske sätta lite högre press men inget som bekommer Tyresö direkt. 

49:e minuten och Sosso Andersson får bollen på högerkanten. Hon tar sig in i straffområdet men Enskede målvakten är bra med och petar undan bollen som blir till en Enskedekontring. Som tur är rinner bollen över kortlinjen och det blir inspark för Tyresö.

 

Småkyligt på Enskede IP och spelet värmer inte heller direkt när vi närmar oss den 55:e minuten.

I den 57:e minuten på ett Enskede misstag snor Ida Bengtsson åt sig bollen i straffområdet och lägger säkert in 0-2 för Tyresö. Härligt!

 

Efter det målet börjar hemmalaget trycka på än mer. De kommer till flera avslut mot mål men går inte skottet utanför så är Karro Sundberg där och räddar. Dessutom spelar backlinjen lugnt och säkert och det ser aldrig riktigt farligt ut.

 

I den 74:e minuten vinner Leila Baiche en duell på högerkanten. Pass till Elin Engström som slår ett inlägg mot Sosso Andersson. Bra skott som målvakten täcker undan men till Ida Bengtsson som rullar in bollen till 0-3. Hennes andra mål för dagen. Är matchen avgjord nu?

 

Nja hemmalaget försöker verkligen men de riktigt farliga avsluten kommer de aldrig till. Visst de får en reducering i den 87:e minuten på en fast situation och efter det försöker trycka på för ytterligare mål men Tyresö har matchen under kontroll och vinner matchen med 1-3.

 

På Enskedes hemsida står att de gjorde sin sämsta match för säsongen i lördags men det kanske bara var så att de mötte ett lag som inte lät dem spela sitt spel heller.....

 

Ny match hemma på Tyresövallen på lördag då IK Tun kommer på besök. Matchtid 14.00.

 

Vi ses då!

 

/Christer

 

  

Stabilt mot Sätra.
2021-10-11 06:55

I lördags var det match mot Sätra SK som Tyresös damer så många gånger haft det tufft emot. Senast de möttes i serien slutade matchen 1-1 och i Svenska cupen slutade det med förlust för Tyresö. Var det dags för revansch måntro?

 

Det är riktigt högt tempo från första minut och det bjuds på många tuffa närkamper. Nära att Tyresö tar ledningen i den 6:e minuten då det bjuds på ett riktigt fint anfall där bollen går genom i princip hela laget innan den når ut till Sosso Andersson på vänsterkanten. Inspelet är sånär att Ida Ahlbom hinner först på men bollen rinner ut över kortlinjen. 

 

Istället tar Sätra ledningen ett par minuter senare när de får en frispark på vänsterkanten ca 40m från mål. Väl avvägt slagen och först och högts kommer lagkaptenen i Sätra och nickar snyggt in 0-1 till gästerna. Tung start...

 

Tyresö fortsätter med sitt spel och kommer systematiskt närmare och närmare mål. Leila Baiche fintar sig loss på högerkanten i den 12:e minuten, inlägg mot bortre där Sosso Andersson möter upp men hennes försök till inspel täcks ut.

 

Det är dock riktigt nära att Sätra utöka sin ledning i 15:e minuten på ett inspel från högerkanten. Flack boll som går förbi många spelare innan den studsar mot ett Sätra ben och ser ut att rulla in i mål men Jempa Bakai sträcker ut sina armar ordentligt och kniper bollen.

 

Minuten efter ser Josefine Lindberg att Ida Ahlbom tagit en löpning och vill ha bollen bakom Sätras backlinje. Passning från Josefine är perfekt till henne. Fin mottagning och lobb över Sätrakeepern och det är kvitterat 1-1.

 

Sätras fasta situationer är farliga varje gång och så även i den 18:e minuten då de får en hörna från höger. Bra slagen och nick över ribban men domaren har blåst för frispark till Tyresö.

 

I den 20 minuten försöker Tyresö ett anfall på högerkanten. Det är tufft och trångt och bollen studsar runt lite mellan spelarna innan den till slut fångas upp av Sara Frigren som från 25 meter trycker iväg ett fantastiskt skott som borrar sig in i det bortre krysset till 2-1. Otroligt snyggt! Kanske Alexander Isak fick inspirationen från Sara innan matchen mot Kosovo? Vad vet jag?

 

Det är fortsatt en jämn och tufft match och Sätra låter sig inte slås ner och kommer i lite farliga attacker men försvarsarbetet är glimrande från Tyresös sida.

 

I den 29:e minuten slås en boll upp på vänsterkanten till Sosso Andersson. Hon rycker sig loss och in i straffområdet. Bollen studsar iväg lite och hon får bollen en aning för långt ifrån sig så målvakten kan peta undan bollen men inte bättre än till Ida Ahlbom som kan lägga in 3-1 till Tyresö. Sitt 2:a mål för dagen.

 

Sätra har sen några frisparkar sen mot mål som Jempa Bakai har bra koll på. Och den här tuffa jämna halvleken slutar 3-1. 

 

Andra halvlek och liten anstorming av Sätra inledningsvis. Lugnt och säkert agerande från Tyresös backlinje som inte förivrar sig utan spelar runt och hanterar det mästerligt.

 

50:e minuten och bra brytning av Klara Andersson på vänsterkanten till hörna för Sätra. Bra slagen men rensas undan av Tyresö. Sofie Thörnqvist får nästan ett friläge strax efter när en boll från Josefine Lindberg studsar under Sätrabacken men deras målvakt är bra på fötterna och reder ut den farligheten.

 

57:e minuten och gästerna försöker öka pressen än mer mot Tyresös backlinje. Moa Nilson Barkenheim, Frida Thilén spelar fortsatt lugnt mellan sig, målvakt och ytterbackarna utan att Sätra kommer åt bollen.

 

Nu är det chanser åt båda håll och i den 67:e minuten på nytt nära att bollen rullar in i Tyresös mål men återigen får Jempa Bakai sträcka ut sig och tippa undan bollen efter att den tagit på nåt ben och ändrat riktning.

 

Kvarten kvar på matchen och fortsatt rejäl kamp på planen. Sätra kämpar och stretar för att komma närmare men försvarspelet är intakt över hela planen. Det skapar dessutom bra chanser för Tyresö att utöka men även Sätras försvar är svårforcerade och som offrar sig helhjärtat.

 

I den 88:e minuten slås en lång boll upp på vänsterkanten från Tyresö. Sosso Andersson kommer först på en 50/50 boll mot Sätras målvakt och vinner boll. Perfekt inspel till Sara Frigren som enkelt kan sätta bredsidan till och 4-1 ledning till de Gul-Röda. Hennes 2:a mål för dagen.

 

Nu gick luften ur gästerna och Tyresö kan spela av matchen. Nära att Ida Ahlbom i den 93:e minuten kommer fri mot straffområdet men blir tokfälld. Otroligt nog ingen åtgärd från domaren.

 

Tyresö vinner matchen med 4-1 och grunden till det var nog försvarspelet idag. Hela laget gör en jätteinsats oavsett om det spelat hela matchen eller blivit inbytta. De ca 100 personerna som tagit sig till Tyresövallen var nog nöjda efter sett den här spännande matchen.

 

Nu väntar en riktigt tuff match på lördag i serien. Serieledande Enskede IK på bortaplan.

Kan vi få se revansch även då?

Enskede IP. Lördag 16/10. kl:14.00

 

Vi ses där!

 

/Christer 

  

 

Ny seger i SSD serien.
2021-10-07 07:55
Tidigare skadade Filippa Pettersson var tillbaka på planen och fick även göra mål i slutminuten.

Igår stod Älvsjö AIK som motståndare i SSD serien på Tyresövallen. 

 

Tyresö dominerade stort i första halvlek och ledde med 3-0 innan paus. I den andra halvleken blev det lite jämnare men det mesta trycket hade ändå hemmalaget. Klar och rättvis seger som till slut blev 6-1 till Tyresö.

 

1-0 Sosso Andersson sätter en kanon i nättaket från vänsterkanten i straffområdet efter magnifik pass av Lilly Gustavsson.

2-0 Elin Engström rullar säkert in bollen i mål efter fint inspel av Sosso Andersson.

3-0 Djupledsboll till Leila Baiche som runder keepern och enkelt rullar in bollen.

3-1 På kontring och frispelas Älvsjöspelare som inte gör nåt misstag.

4-1 Elin Engström igen som får en djupledsboll och placerar in bollen vid första stolpen

5-1 Elin Engström gör sitt 3:e mål på en bakåtpass av Älvsjö som hon hinner först på och trycker in      bollen förbi en utrusande målvakt.

6-1 FILIPPA PETTERSSON får göra sista målet i matchen efter ett fantastiskt väggspel och boll ut till Mathilda Almgren som lägger ett fint inlägg till en framrusande Filippa som trycker in 6:an med en bredsida.

 

På lördag 14.00 är det åter seriematch på Tyresövallen mot alltid lika svåra Sätra SK. 

 

Vi ses där!

 

/ Christer

 

Seger mot IK Viljan.
2021-10-03 17:15
Matchvy från Larslunda IP

På Larslunda IP, en riktigt fin arena och ny bekanskap för undertecknad var det dags att återigen möta IK Viljan på deras hemmaplan. Förra mötet slutade med 8-0 seger för Tyresö och det var nog ingen som trodde att den här matchen skulle gå lika lätt.

 

Hemmalaget börjar bra och sätter hög press och skapar lite tryck mot Tyresös mål. I den 4:e minuten får Karro Sundberg göra en fin fotparad på ett Viljananfall från vänsterkanten. Och på inlägget efter plockar hon lugnt ner bollen. 

 

Det blåser kraftigt och det är svårt att få till nåt vidare spel. Mycket felpass och stillastående spelare.

Efter 20 minuter har vi ändå fått se några fina kombinationer men där bollen rullat lite för långt eller så har Tyresö sprungit offside.

 

I den 26:e minuten sätter Tyresö hög press på Viljans bollhållare till vänster på deras planhalva. Ida Bengtsson snor åt sig bollen, tar sig in i straffområdet och placerar snyggt in bollen vid första stolpen till 0-1.

 

IK Viljan är nära att omgående kvittera då de spelar en djupledsboll genom Tyresös backlinnje men där är Karro Sundberg bra med igen och rensar undan.

 

I den 37:e minuten får vi se Sosso Andersson komma runt på högerkanten och slå ett fint inlägg till Emelie Nygren i straffområdet som lugnt och säkert rullar in 0-2 och då kanske många trodde att det återigen skulle rinna iväg?

 

Men inte på nåt sätt har IK Viljan gett upp utan fortsätter idogt att sätta press och kommer till några avslut innan halvleken är slut. Dock inga som skapar några egentliga besvär för Tyresö.

 

Andra halvlek och Tyresö har bytt in Ida Ahlbom och Sofie Thörnqvist i paus.   

Tyresö sätter högsta fart direkt och bjuder på ett mönsteranfall. Väggspel mellan Elin Engström, Ida Bengtsson och Sofie Thörnqvist innan bollen åter kommer fram till Elin. Inne i straffområdet trycker hon bombsäkert in 0-3 vid första stolpen.

 

Tyresöhörna i den 51:a minuten från vänster. Bra slagen och Moa Nilson Barkenheim sätter skallen till men precis utanför.

 

Nr 21 i IK Viljan är väl den spelaren som skapat mest farligheter mot Tyresös mål och det är även hon som i den 52:a minuten reducerar till 1-3 efter snygg mottagning mellan Tyresös backar och fantastiskt avslut vid bortre stolpen.

 

3 minuter senare fintar sig Ida Bengtsson sig förbi 2-3 Viljanspelare och in i straffområdet. Bra hemjobb från hemmalaget gör att chansen klaras ut.

 

20 minuter kvar och spelet går lite fram och tillbaka. Skärpan i de avgörande lägena uteblir och så även de riktigt farliga chanserna. Tyresö får dock en straff i den 71:a minuten när en Viljanspelare tar bollen med handen i straffområdet.  Moa Nilson Barkenheim visar ingen pardon ut dundrar säkert in 1-4 till Tyresö.

 

Är matchen avgjord nu? Inte om man är IK Viljanspelare iallafall som nu skapar ett litet tryck mot Tyresös mål och även några avslut som går utanför målramen. I den 78:e minuten får de ett gyllene tillfälle att åter reducera när även de får en straff. Karro Sundberg vill dock annat och gör en jätteräddning. Fortsatt ledning med 1-4.

 

80:e minuten och nära att Filippa Pettersson kan trycka in 1-5 efter fint inspel från Elsa Bengtssons vänsterkant. Målvakten hinner först dock.

 

Fem minuter återstår och på ett inlägg i straffområdet från IK Viljan kommer de högst i duellen och nickskarvar snyggt in 2-4.

 

Efter det målet är det Tyresö som trycker på. Leila Baiche med sin snabbhet får flera fina chanser att utöka ledningen men bollen vill inte in.

 

Tyresö vinner matchen utan att spela bra och det är ju en styrka i sig. IK Viljan visade betydligt bättre kämpaanda denna match än förra och gav aldrig upp.

Lite trist att se/höra dem vifta och skrika på offisde i varje läge som Tyresö får....

 

Nu väntar tufft motstånd näst lördag när Sätra SK kommer på besök. Matchstart 14.00

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/10 19:00
2 - 0  
Lör 16/10 14:00
1 - 3  
Lör 9/10 14:00
4 - 1  
Ons 6/10 20:00
6 - 1  
Lör 2/10 12:30
2 - 4  
Lör 25/9 14:00
8 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer