SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

TYRESÖ FF Dam
 
Elfsborgmatchen...
2024-06-19 08:09
Kapten och matchens spelare mot Elfsborg Filippa Pettersson Foto: @kbrome

Lite senare än vanligt kommer här matchrapporten från senaste matchen mot Elfsborgs IF.

 

Högt tempo direkt i matchen och det är gästerna som trycker på. Både fysiskt i närkamperna och framåt i banan. Skapar en hörna i första matchminuten som lyfts undan men blir till ny våg och avslut över ribban.

 

Sen har Tyresö en bra period där de skapar flera fina lägen och inte minst i den 6:e minuten när Liv Borgman spelar ut till Leila Baiche på högerkanten. Boll till Tyresöinkast. På den går sen bollen till Josefine Lindberg som slår ett fint inlägg mot bortre där Filippa Pettersson möter upp med pannan men bollen över ribban.

 

Elfsborg är riktigt bra men Tyresö står upp. Gästerna försöker gång på gång hitta passningar fram i djupled mellan Tyresös backlinje eller lyft över densamma. Men Tyresö har bra koll.

 

När Tyresö åter haft en  bra period men utan att komma till några avslut mot mål kommer tyvärr 0-1 till gästerna. Det tvekas i eget straffområde några millesekunder och efter skott först i ribban som blir retur går bollen ut igen till gulklädd Elfsborgsspelare som inte gör nåt misstag utan distinkt smäller in bollen i mål.

 

 Ett par minuter senare otroligt nära en kvittering  när Leila Baiche spelar in till Liv Borgman som slår in bollen i straffområdet. Bollen rensas undan men går till Meja Frimmel som trycker iväg ett bra skott som ser ut att gå in i krysset men superräddning av Elfsborgskeepern och bollen tar i ribban och ut igen innan den rensas bort.

 

Det är tufft där ute på planen med mycket tuffa dueller på gränsen till vad som är tillåtet. Emilia Irle får slita hårt mot nr 20 och gör det med förtjänst.  Gästerna tar över lite och kommer till flera avslut men bollbanan blockas av uppoffrande Tyresöspelare gång på gång.

34:e minuten dras Josefine Lindberg ner och får frispark. Inlägg in till straffområdet mot Sosso Andersson som inte riktigt når bollen som går förbi men mot Filippa Pettersson istället. Tyvärr rinner bollen över förlängda mållinjen.

 

Ett par minuter senare frispark på Elfsborg som slås in i straffområdet. Bra nick men utanför målramen. Nära mål där.

 

Och i slutet av första halvlek är det mycket boll på Tyresös planhalva. Gästerna ser starkare och rejälare ut och slår inga passningar på måfå utan har alltid en plan med det de gör. Tungt tryck i slutminuten av halvleken och avslut som Karro Sundberg gör en kanonräddning på.

 

Paus. Orkar Tyresö vända på detta?

 

Andra halvlek och ut kommer ett Tyresö som verkar beslutat sig för att sälja sig dyrt denna söndag. Leila Baiche vänder bort vänsterbacken i 46:e minuten och slår ett inlägg mot bortre där åter Filippa Pettersson är men bollen till hörna från vänster som tyvärr målvakten plockar ner.

 

Ett par minuter senare fint spel från Tyresö igen när Emma Åström hittar Sofia Svensson som passar vidare till Leila Baiche och inspel mot Sosso Andersson som provar skott. Det täcks bort bra av Elfsborgsförsvaret.

 

Det är ett betydligt bättre Tyresö i den andra halvleken som verkligen visar både Tyresöhjärta och vilja nu. Meja Frimmel sliter som ett djur på mitten och vinner i princip alla närkamper nu. Filippa Pettersson tar löpning efter löpning och är ständigt passningsbar. Matchens bästa spelare enligt mig.

 

I den 60:e minuten fint spel melan Filippa Pettersson och Nina Garibija som blir till en vänsterhörna. Bollen mot bortrestolpen där Josefine Lindberg kommer högst och nickar ner bollen mot mål. Tyvärr är det riktigt trångt där och bollen har ingen möjlighet att gå mot mål utan Elfsborg kan rensa undan.

 

Därefter har Elfsborg några chanser att utöka ledningen men fortsatt fantastiskt hemjobb och försvarsarbete gör att det fortfarande bara är 0-1 när vi närmar oss 70 minuter. Tyresö har satt ordentlig press på bollhållare i Elfsborg nu i den andra halvleken som gett resultat men kommer dem orka detta halvleken ut i värmen på Tyresövallen?

 

Slarv ger Elfsborg en gratischans och avslut men Meja Frimmel räddar en halvmeter från mållinjen och kan rensa bort. Tyresö kämpar och sliter och trycker på framåt. En kontring i den 80:e minuten av gästerna och 0-2 är ett faktum. Riktigt trist när ändå Tyresö nu i andra halvlek ordentigt bjudit upp till dans.

 

Efter det orkar inte riktigt Tyresö fortsätta med pressen och luften går ur matchen lite. Bara att gratulera Elfsborg till 3 ändå rättvisa poäng då de var bättre sett till 90 minuter. Och stor eloge till bortaklacken GULIGANERNA som underhöll med sång matchen igenom.

 

På söndag 23 Juni blir det derby mot Boo FF  som kommer till Tyresövallen. Boo som fortfarande är fortfarande obesegrade i årets serie. Kan Tyresö sätta stop för den sviten tro?

 

Matchstart 15.00

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Förlust i Västerås
2024-06-08 16:50

Match mot Gideonsberg i Div 1 Mellersta för Tyresö FF´s damlag. Efter förra veckans seger mot Smedby var känslan positiv när man satte sig på Hitachi Energy Arena soliga hörna.

 

Tyresö börjar matchen bra och får en hörna från höger tämligen omgående. Bra slagen och en uppoffrande Filippa Pettersson är riktigt nära att nicka in 1-0 men bara nära. Tyresö verkar riktigt på tårna och sätter hög press och går rejält in i närkamperna. Liv Borgman blir kapad i den 5:e minuten och får frispark. Bra slagen mot bortre stolpen där Klara Grahn är riktigt nära att vinkla in bollen men tyvärr i burgavelns utsida.

 

Efter 10 minuter lite mer Gideonsberg som kommer i ett fint anfall på högerkanten. Inspel mot straffpunkten och nick till inspark. Några minuter senare liknande anfall men duell mellan Gideonsbergspelare och Karro Sundberg resulterar i frispark för Tyresö.

 

Kvarten spelad och nu mer Tyresö igen. Dock utan att komma till några riktigt farliga avslut. Det är en jämn match och försvarsspelet är riktigt tätt från de gulröda såhär långt i matchen.  Snyggt väggspel mellan Josefine Lindberg och Ella Bergström i den 30:e minuten men bollen rinner iväg.

 

Sen har Gideonsberg en antal farliga avslut mot mål men skotten täcks förtjänstfullt av försvaret. Kanske med handen till och med nångång men domaren låter spelet gå. I den 36:e minuten är det en solklar offside (enligt mig) men domaren friar igen och gör att Sosso Andersson får en riktigt bra chans. Gideonsbergsspelare lyckas rädda på mållinjen till hörna från höger. Igen bra slagen och nära avslut men bollen slås undan men till Liv Borgman som slår in bollen till straffområdet igen. Mycket folk där men inget avslut mot mål.

 

Och mer Tyresö som har ett jätteläge att ta ledningen när de anfaller på högerkanten. Boll till Emma Åström (förövrigt kanske matchens spelare) som passar snett bakåt från förlända mållinjen till Filippa Pettersson. Direktskott precis över ribban. Nära nära att Tyresö tar ledningen där,

 

Miss i uppspelet i första halvlekens sista minut gör att hemmalaget får en gratischans. Även dem skjuter över ribban innan domaren blåser för halvtidsvila.

 

I 48:e minuten slår Liv Borgman en fin boll upp till Leila Baiche som kommer i bra fart mot målvakten. Hon är dock utanför straffområdet och drar lite i Leila. Domaren friar då Leila ändå har bollen. Avslutet även det utanför tyvärr.

 

En onödig hörna i den 52:a minuten gör att Gideonsberg kan tåa in 1-0 efter att bollen åkt likt en flipperkula mellan spelarna i straffområdet. Riktigt surt och inte alls rättvist.  Man kan tycka att bollen borde ha kunnat rensats bort ett par gånger men men...

 

Några minuter senare superpass av Ella Bergström till Liv Borgman som i sin tur hittar Sosso Andersson lite till höger. Bra avslut och även bra räddning av hemmakeepern till hörna. Igen bra slagen men igen även bra räddning.    

 

I den 60:e minuten åter dåliga beslut av Tyresö och vips 2-0 till Gideonsberg. Tungt...

 

Tyresö fortsätter att kämpa och slita men det biter inte riktigt. Biter sig ändå kvar ett tag högt uppe på Gideonsbergs planhalva där Josefine Lindberg slår från höger i den 62:a minuten ett inlägg centralt i straffområdet. Nu får Filippa Pettersson träff med pannan men åter räddning av hemmakeepern. Nära igen där...

 

Efter att spelet gått lite fram och tillbaka kommer Tyresö i ett fint anfall i den 78:e minuten. Bollen upp till Josefine Lindberg som från förlända mållinjen passar snett bakåt till Meja Frimmel som trycker iväg ett bra skott men jätte räddning till hörna från vänster.  Igen bra slagen men Gideonsbergs duktiga målvakt tar hand om bollen.

 

I den 81:a minuten får de ljusblå komma lite väl enkelt loss och förbi på sin högerkanten och inspel inne i straffområdet. Direktavslut och 3-0.

 

Det är inte riktigt Tyresös dag denna dag och de kom inte riktigt upp i den spelkvalitéten som visades senast. Gideonsbergv inner ändå matchen rättvist. Särskilt om man ser till andra halvlek då de spelade smart allt eftersom målen trillade in. Grattis till 3 poäng! För Tyresö är det bara att bryta ihop och komma igen...

 

Nu väntar Elfsborg hemma på Tyresövallen i nästa match. 16/6 kl: 15.00. Då hoppas vi att Tyresö FFs fantastiska damlag tar revansch från dagens förlust och tar 3 nya poäng då istället.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Livesändning Gideonsberg - Tyresö FF
2024-06-08 11:03

För er som inte har möjlighet att åka till Västerås idag finns möjligheten att ändå se matchen via:

 

https://www.vlt.se/2024-05-15/gideonsbergs-if-tyreso-ff/

 

 

3 sköna poäng mot Smedby.
2024-06-03 06:43
Hållen nolla igen av Karro Sundberg samt målskytten Filippa Pettersson Foto: Jempa Bakai

I strålande väder på Tyresövallen mötte damlaget Smedby AIS som de förlorade mot i Svenska cupen med 3-0 senast. Skulle Tyresö få revansch tro?

 

Ja som vanligt börjar Tyresö matchen bra och ställer frågor till motståndarna omgående. En djupledsboll till Sofia Svensson är sånär att hitta fram men rinner iväg lite för långt. Strax därefter slår Josefine Lindberg in en boll i straffområdet där Smedbybacken missar lite och bollen går till Emma Åström som provar skott från snäv vinkel mot första krysset men målvakten är bra med.

 

Minuten senare ett friläge för Smedbyspelare mot Karro Sundberg i målet men ett grymt hemjobb av Klara Grahn som hinner ikapp och kan göra ett bakåtpass istället. Tyresö sätter bra press på motståndet men de hittar ofta enkla vägar ut ur dem.

Ett onödigt felfass av Karro Sundberg i den 14:e minuten gör att Smedby får en gratischans. Inspel till straffområdet och friläge. Karros Sundberg revanscherar sig och gör en fin räddning.

 

Tyresö får en hörna strax efter som blir en snabb kontring av gästerna. De biter sig kvar på Tyresös planhalva och kommer till avslut, högt över.  Istället bygger Tyresö upp ett anfall 3 minuter senare. Bollen till Liv Borgman som tar sig förbi sin bevakare och lossar stora kanonen som inte målvakten lyckas hålla utan släpper retur rakt ut till Filippa Pettersson som distingt trycker in 1-0 för Tyresö. Härligt!

 

Och Tyresö verkar vilja ha mer och trycker på. Josefine Lindberg spelar upp till Sofia Svensson som hittar Leila Baiche som i sin tur fixar en hörna från höger. Lågt slagen och bortrensad men slås in igen i straffområdet och landar hos Sofia Svensson. Tyvärr får hon ingen riktig träff på bollen som målvakten kan enkelt ta hand om bollen.

 

Smedby har sen ett litet tryck och kommer till några avslut men Meja Frimmel och Emilia Irle täcker bra så inga bollar går mot mål. Därefter åter fint spel av Tyresö. Josefine Lindberg till Filippa Pettersson som i sin tur hittar Sofia Svensson som åter kommer till avslut men ny räddning av Smedbykeepern.

 

Snabb kontring igen av Smedby i den 33:e minuten men återigen är Klara Grahn där med en fot och kan styra ut till resultatlös hörna. Några minuter senare bjuds det på lite spänning när Karro Sundberg fintar sig förbi Smedbys första press innan hon spelar upp bollen. Snyggt men hjärtat stannade upp lite där...

 

På tilläggstid i första halvlek får Tyresö 2 bra lägen att utöka. Först fintar sig Liv Borgman förbi 2-3 spelare innan hon sticker in bollen mellan Smedbys backar till Sofia Svensson men tyvärr offside. Sen får Sosso Andersson en gratischans och försöker lossa vänsterkanonen men lite misslyckat. Pausvila med 1-0 ledning.

 

 

Andra halvlek och Smedby trycker på direkt. Men otroligt uppoffrande spel och tätt försvar gör att Tyresö håller Smedby borta från sitt egna mål. 10 minuter in i andra halvlek är det Tyresö som trycker på bra och då får Sosso Andersson äntligen skottläge och dundrar iväg ett tungt skott som träffar ribban! och går ut igen. Sosso får en ny skottchans med vänstern denna gång men det blir tyvärr misslyckat.

 

Ett par minuter efter det ny jättechans för Tyresö att utöka när Sofia Svensson har ett friläge men åter bra räddning av keepern som gör sig stor. Det är riktigt varmt därute på planen och det märks på båda lagen. Klara Grahn försöker sig på att driva med sig bollen offensivt. Därför bildas det en lucka bakom henne och det utnyttjar Smedby omgående. Som tur är kommer Emilia Irle till undsättning och kan rensa undan bollen.

 

I den 66:e minuten kommer Tyresö i ett 2 mot 1 läge genom Sosso Andersson och Elsa Bengtsson. Sosso väljer att ta avslutet själv och träffar återigen ribban. Nära där.

 

Därefter är det några fler chanser från båda lagen men på tilläggstid spelar Tyresö smart och ser till att tiden rinner ut och inkasserar ytterligare 3 poäng. Starkt att trots värmen ändå hela tiden ta det defensiva jobbet och inte ge motståndarna nånting gratis. Återigen en riktig LAGSEGER. Grattis.

 

Nästa match är borta mot Gideonsberg lördagen den 8 Juni  kl:13.00 på Hitachi Energy Arena.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

0 poäng hem från Husqvarna
2024-05-30 07:50

Ursäkta sent upplägg men här kommer min rapportering från Husqvarna matschen senast.

 

Hemmalaget verkar betydligt mer påkopplade i början av matchen och skapar en trippelhörna tämligen omgående. Inga avslut mot Tyresös mål dock. Efter 5 minuter börjar så sakteliga Tyresö komma igång och flyttar upp spelet något.

 

Fialisa Söderberg och Sosso Andersson hittar veranda bra i den 10 minuten. Sista finten  går inte riktigt hem och det blir snabb kontring för Husqvarna. Klara Grahn stoppar förtjänstfullt. Första kvarten ganska jämn men tycker nog att Husqvarnas passningsspel sitter lite bättre än Tyresös.

 

Efter 20 minuter är det ett rejält tryck från hemmalaget som kommer runt på kanterna och slår in fina inlägg gång på gång. Även fina väggspel bjuds det på. Fortsatt få avslut mot mål dock och de som går fram kan Karro Sundberg ta hand om. Tyresö har svårt att komma ur pressen och uppspelen går ofta till “Djurgårdsklädd” spelare.

 

I den 27:e minuten ändå fint anfall av Tyresö på högerkanten som blir till hörna. Slagen mot bortre stolpen men Hemmakeepern plockar ner. Nära självmål av Tyresö strax efter  men de reder ut det och fortsatt 0-0.

 

10 minuter kvar av första halvlek och efter hög och bra press av Tyresö biter de sig kvar högt upp på Husqvarnas planhalva. Nära att de även kan peta in bollen i mål men keepern står emot.

 

Paus 0-0

 

Andra halvlek fortsätter som den första. Husqvarna för matchen men Tyresö står emot bra. I den 72 minuten skriker hemmapubliken om straff när spelare blir fälld precis utanför strafflinjen men domaren har stenkoll och friar. Ny våg från hemmalaget som åter kommer i bra läge. Karro Sundberg kniper bollen.

 

Mer Husqvarna nu som har ett rejält grepp på matchen. Frispark från distans centralt, Karro Sundberg skopar in.  Jätteläge att ta ledningen i den 79:e minuten  när de får gå alldeles för enkelt in i straffområdet. Bra avslut men åter bra räddning av Karro.

I minuten senare kan inte Tyresö stå emot längre. Trots att Tyresö har kontroll på bollen ser det ut som flera gånger om så går ändå bollen till blå-blå klädd spelare och återigen lite för enkelt kan komma in i straffområdet. 1-0 till hemmalaget och inte allt oförtjänt.

 

Tyresö försöker omgående att svara. Elin Bragnum kommer in i matchen och fixar direkt en hörna från vänster. Bra slagen där Klara Grahn kommer högst. Bollen ut igen och nytt inspel som åter går mot Klara Grahn men Husqvarna spelare kommer först och kan rensa undan.

 

Tyresö kämpar och sliter men det biter inte riktigt denna dag. Passningsspelet lämnar lite att önska och i slutet av matchen gör även Husqvarna 2-0. Från högerkanten inspel över backlinjen mot bortre stolpen där helt fri Husqvarna spelare direktskjuter upp bollen i nättaket. Rätt snyggt faktiskt.

 

Matchen är avgjord och hemmalaget vinner välförtjänt med 2-0. Bara att gratulera.

 

Nu vänta Smedby AIS i nästa seriematch hemma på Tyresövallen söndagen 2 Juni kl 13.00. Tyresö som har revansch att utkräva efter förlusten i Svenska Cupen för några veckor sedan.

 

Vi ses väl där?

 

/ Christer

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/6 15:00
0 - 2  
Lör 8/6 13:00
3 - 0  
Sön 2/6 13:00
1 - 0  
Sön 26/5 13:00
2 - 0  
Sön 19/5 15:00
1 - 0  
Ons 15/5 19:30
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen