spela i TFF
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

VÄLKOMMEN TILL TYRESÖ FF DAM
 
Seger mot Borens IK.
2022-09-26 14:59

Bortamatch mot Borens IK strax utanför Motala i ett väder som kunde ha varit vad som helst. Lagom till matchstart blev det dock lite sol och perfekt fotbollsväder.

 

Tyresö startar bra och verkar bestämda på att det här med förluster inte skulle upprepa sig idag. Dock är det Borens som kommer till några lägen inledningsvis men inget som hotar nämnvärt.

 

En hörna för hemmalaget i den 7:e minuten. Långt slagen där Michaela Larsson nickar undan till inkast. Ny attack och avslut inne i straffområdet men bra räddning av Jempa Bakai i målet. Istället vänder spelet och bollen upp till Elin Engström som hitta Andrea med en djupledsboll. Tyvärr stannar hon upp lite och provar skott från distans istället som inte skapar några bekymmer för hemmakeepern.

 

Minuten senare tar Tyresö ledningen med 0-1. Bollen ute hos Elin Engström på högerkanten inspel mot Lina Malmborg centralt i straffområdet. Hon har dragit på sig 2 Borensspelare och istället för att avsluta själv släpper bollen förbi sig till en helt fristående Ida Ahlbom som i öppen kasse kan lägga in ledningsmålet. Riktigt snyggt mål.

 

Tyresö fortsätter att trycka på och är det klart bättre laget. Ida Ahlbom kommer runt på vänsterkanten. Inspel och bollen går förbi en mängd av spelare innan den når fram till Josefine Lindberg som trycker iväg ett bra skott men precis utanför krysset.

 

Ja Tyresö ser ut att kontrollera matchen bra och från klar himmel kvitterar hemmalaget till 1-1 när det ser ut som att kommunikationen mellan Tyresöspelare inte riktigt klickade i den situationen. Onödigt men kvitterat.

 

Spelet är ganska pilligt och ibland lite för pilligt och för korta passningar. Tyresö klarar av det ganska bra dock. I den 31:a minuten får Tyresö en frispark ca 20m från mål. Ida Ahlbom lägger upp bollen och prickskjuter in 1-2 förbi både mur och målvakt vid stolproten. Ny ledning för Tyresö.

 

Ett par minuter senare hörna för Tyresö och dagen hörnläggare Josefine Lindberg slår riktigt fina hörnor och sånär att Moa Nilson Barkenheim kan trycka in en kanon men bollen går över ribban. Istället kan Elin Engström äntligen få göra mål igen nägra minuter senare. Michaela Larsson serverar en magnifik pass i djupled till henne och säkert lägger Elin in bollen till 1-3. Snyggt!

 

Tyresö har nu tagit över matchen helt och är ytterst nära att utöka ledningen innan domaren blåser för pausvila men inga fler mål i första halvlek.

 

Bara ett par minuter in i 2:a halvlek slår Tyresö en riktig "indianare" till fristående Borensspelare inne i straffområdet. Lugnt och säkert placeras bollen in till 2-3 och det är match igen.

Tyresö hörna i den 51:a minuten och på nytt landar bollen hos Moa Nilson Barkenheim och nytt skott men återigen viner bollen över ribban.

 

Tyresö biter sig kvar på Borens planhalva och trycker på. Elin Engström tar med sig bollen från vänsterkanten och tar sig fram centralt i banan. Avlossar ett bra skott som går precis utanför målramen. I den 61:a minuten bjuder Tyresö på nytt fritt skottläge men den här gången går skottet högt över.

 

I den 76 minuten tar Elsa Bengtsson med sig bollen i hög fart från vänsterkanten. Avlossar en kanonskott som borrar sig in i bortre burgaveln till 2-4 och matchen är avgjord.

 

Tyresö vinner matchen med 2-4 och gör det ganska övertygande trots att siffrorna kanske inte visar det riktigt. Fantastiskt kul var att se 2 unga talanger få göra seriedebut i div 1. Indra Njoo och Alice Juthberg båda fyllda -07 fick komma in i slutet och gjorde det riktigt bra. Underbart att se Tyresö FF fortsätta fostra bra fotbollsspelare.

 

Nästa match är hemma på Tyresövallen mot Stureby FF på söndag kl:12.30. 

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Förlust mot Enskede...
2022-09-19 06:08

Match i lördags mot Enskede IK. Sist lagen möttes på Enskede IP fick Tyresö med sig 3 poäng trots att Enskede var det klart bättre laget i 89 minuter. Nu väntade ny jämn match men den här gången på Tyresövallen.

 

Bra spel omgående från hemmalaget som kommer till avslut genom Sara Frigren, skott över. I den 3:e minuten frispark för Tyresö 35 meter från mål lite till vänster. Sara Frigren lyfter in bollen i straffområdet och där krockar Enskede målvakten med egen spelare och blir liggande. Hon kommer dock upp efter en stund och kan fortsätta matchen. 

 

Tyresö har fått igång sitt spel bra och gästerna verkar inrikta sig på att invänta ett felpass eller brytning för att då kontra blixtsnabbt. I den 13:e minuten kommer Moa Nilson Barkenheim bra på vänsterkanten och från förlängda mållinjen spelar snett inåt bakåt till Michaela Larsson som skjuter, precis utanför stolpen.

 

5 minuter senare nytt bra spel och klara skottlägen flera gånger om men som blir till ny passning utan avslut. Till sist trycker Ida Ahlbom iväg ett skott som målvakten tar. Minuten senare kontring Enskede på högerkanten. De tar sig in centralt och avlossar ett skott som träffar ryggen på Sofie Thörnqvist och blir perfekt båge över Jempa Bakai i målet. 0-1 och extremt oturligt och tungt.

 

Ett par minuter senare felpass långt nere på Tyresös planhalva och det blir avslut från Enskede inne i straffområdet men bra reflexmässig benparad av Jempa Bakai till hörna.

 

I 24:e minuten blir Sara Frigren kapad på vänsterkanten och hade nog haft ganska fritt framåt men obegripligt nog friar domaren helt. Tyresö har på intet sätt slagit av på offinsiven trots det oturliga baklängesmålet utan trycker på framåt. I den 27:e minuten kommer också kvitteringen. Frispark 40 meter från mål till vänster. Sara Frigren lyfter återigen in bollen som nickas ner till Sofie Thörnqvist som välförtjänt kan trycka in 1-1.

 

Mer Tyresö som dominerar stort nu. Otroligt nära Ytterligare mål när Lina Malmborg chippar in bollen mot mål efter lite tilltrasslad situation men bollen rensar bort på mållinjen.

Minuten senare slår Frida Thilén en fin lång boll upp till Ida Ahlbom som tar sig ner mot förlängda målinjen och spelar bollen snett bakåt mot anstormande gulklädda men bollen rullar förbi samtliga.

 

I den 40:e minuten ny frispark och nytt lyft in i straffområdet av Sara Frigren. Bollen nickas bort men till Andrea Strandh som skjuter, över. Nu har Enskede börjat sätta lite press på Tyresös bollhållare och böjar spendera mer tid på Tyresös planhalva. Bra fart på Enskede i slutminuten av första halvlek när snabbspringande spelare kommer på högerkanten. Frida Thilén får använda all sin snabbhet och rutin för att avvärja och gör det galant.

 

Pausvila.

 

Gästerna startar mycket bättre i andra halvlek och Tyresö har svårt att svara. Ny Tyresöfrispark i den 54:e minuten och bra nick från Frida Thilén men inga svårigheter för målvakten. I den 59:e minuten kommer Enskede på vänsterkanten. Inlägg mot bortre delen där de tämligen ohotat kan nicka in 1-2. Surt.

 

Alla fasta offensiva situationer som Tyresö får blir farliga för motståndarna och det gäller även i minut 62 där ånyo Tyresö får en frispark där Sara Frigren lyfter in i straffområdet. Nu är det Ida Ahlbom som nickar men inget mål.

 

Tyresö trycker på för kvittering. Sara Frigren spelar till Ida Ahlbom som som spelar upp till Ella Bergström som tagit en lång löpning och fixar en hörna från vänster. Hörnan blir till Skottlge för Michaela Larsson som först provar högern, bollen täcks till nytt skott fast med vänstern den här gången men bollen vill inte in.

 

Otroligt nära kvittering i 71:a minuten när Sara Frigren hittar Elin Engström som blir helt fri med målvakten. Ytterligare en räddning av henne till hörna. Ett par minuter senare hittar Elin Engström Sosso Andersson till höger. Bra avslut men jätteräddning av Enskede keepern.

 

Tiden går mot full tid och det krigas på men Enskede försvarar sig bra och har en bra sista utpost där bak. Sosso Andersson får ytterligare en chans i 92:a minuten men ny räddning av målvakten och Tyresö förlorar matchen med 1-2. Bara att bita ihop och komma igen.

 

Nästa match är i Motala på Söndag 25/9 då Tyresö möter Boren IK på Boren IP. Matchtid 14.00.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

 

 

 

 

Tungt mot IK Tun.
2022-09-12 07:03

Tuff match mot IK Tun väntade i lördags när Damlaget åkte till Nyköping. Bollen rullar långsamt på naturgräset och Tyresö har vissa problem med studsen på den lite ojämna planen ser det ut som.

 

IK Tun verkar vana och trycker på ordentligt inledningsvis och sätter press på Tyresös bollhållare. Det gör att de kommer till avslut flera gånger om i början av matchen. I den 15:e minuten kommer hemmalaget på högerkanten och spelar in bollen mot straffområdet. Tyresö kommer först mot bollen men inte bättre än att den går till Tun spelare som kan placera in bollen vid bortre stolpen 1-0. Tungt.

 

Mer tryck från hemmalaget några minuter senare när de kommer loss på vänsterkanten och kan spela bollen förbi Moa Johansson och bollen är på väg över mållinjen med då kommer Frida Thilén och kan se till att bollen inte går in utan blir till en hörna istället. Som i sin tur blir till ytterligare 3 hörnor men Tyresö står emot.

 

Efter ca 25 minuter börjar så Tyresö få lite kläm på boll och underlag och skapar lite spel och kommer till bra lägen. Avslut Sara Frigren utanför. I den 41:a minuten bra anfall från Tyresö. Meja Frimmel som idag ingått i startelvan spelar ut till Sara Frigren som i sin tur spelar upp till Elsa Bengtsson. Inspel mot straffområdet men målvakten är bra med och tar bollen.

 

Minuten senare hörna för Tyresö från höger. Det blir istället till farlig kontring för Tun men då är Moa Johansson där och rensar bort. I nästa läge felpass från Tyresö och avslut Tun men skott över ribban.

 

2 minuter senare ny kontring för hemmalaget och avslut som ser ut att vara ofarlig men bollen letar sig igenom och rullar oturligt över mållinjen. (eller turligt om man är Tun supporter) 2-0 och riktigt tungt. Speciellt eftersom nu Tyresö kommit in i matchen ordentligt. Första halvlek som går klart till hemmalaget är över och för att vända det här behöver Tyresö prestera betydligt bättre.

 

Och så blir det. Tyresö kommer in i andra halvlek med helt annan fart och trycker på från första stund. Ida Ahlbom fintar sig fram på vänsterkanten skottet täcks. I den 55 :e minuten avslut från Andrea Strandh - målvakten tar. Minuten senare inlägg från höger och nick från Lina Malmborg men rakt på målvakten. 

 

I den 64:e minuten hörna för Tyresö. Målvakten blir rammad av egen spelare och domaren (som stundtals hade det kämpigt idag) blåser frispark för hemmalaget när Tyresö är på väg att avsluta. Märkligt.

 

Fortsatt Tyresö och inlägg från Sofie Thörnqvist mot 3 gulklädda i straffmrådet men bollen går förbi allihop. Reduceringen så äntliugen i 69:e minuten när Ida Ahlbomfintar sig återigen fram på vänsterkanten och spelar in bollen mot Lina Malmborg som i sin tur tåar in 2-1 vid bortre stolpen. Äntligen har Tyresö fått hål på IK Tuns kompakta försvar.

 

2 minuter senare ringer det igen när Sofie Thörnqvist slår en magnifik pass upp till Andrea Strandh som blir helt fri mot målvakten och lugnt trycker in 2-2 och det är kvitterat.

 

Tyresö har nu fått upp ångan ordentligt och trycker på. Det resulterar i en kontring för hemmalaget. Bollen studsar definitivt inte Tyresös väg i det läget och återigen tar Tun ledningen 3-2. Surt.

 

Fortsatt tryck av Tyresö. Andrea Strandh nedriven i straffområdet  - Domaren friar. I den 81:a minuten frispark för Tyresö. Sara Frigren bra tryck men över ribban.

 

Tiden går och trots långt avbrott för huvudskada tidigare i andra halvlek lägger inte domaren till mer än 3 minuter och IK Tun inkasserar 3 poäng. Sur förlust för de gulklädda som i mina ögon verkligen var värda minst 1 poäng. Serieledningen tillhör nu Boo FF och det är nu Tyresö är det laget som jagar uppåt.  

 

På lördag är det hemmamatch mot Enskede kl:14.00.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

 

 

Seger mot Sätra
2022-09-04 09:44
Foto: Katarina Bromé

Åter match på Tyresövallen för Tyresös damer och den här gången var det Sätra SK som stod för motståndet. Skulle Tyresö hitta tillbaka på vinnarspåret?

 

Det ser bra ut i början och de får en riktigt gratismöjlighet när Sätras målvakt plockar upp en bakåtpass och det blir frispark precis på straffområdslinjen. Skott Sara Frigren som blir en retur ut på höger. Nytt skott Sosso Andersson blir till hörna. Men inget mål där.

 

Sätra parkerar 9 spelare på egen planhalva när Tyresö har boll på sin. Låter Tyresö spela runt mellan sig och inväntar tålmodigt ett misstag, för att då trycka på för en kontring. Det gör det hela svårt för Tyresö att komma igenom till avslut.

 

I den 7:e minuten får Tyresö en frispark på kanten. Bra inlägg från Sara Frigren som hittar Sofie Thörnqvists panna och Tyresö tar ledningen med 1-0. Snyggt!

 

Det är otroligt nära kvittering direkt efter då Tyresö bjuder på en felpass rakt till Sätraspelare inne i straffområdet. Bra passning snett bakåt och avslut men högt över.

 

Tyresö rullar runt och försöker öppna upp Sätras kompakta försvar. Det skapas hörnor och det blir ofta bra lägen att komma runt på kanterna men skärpan i sista passet är inte 100% och chanserna rinner ut.

Lina Malmborg ökar på ledningen till 2-0 när hon petar bollen vid stolproten inne i straffområdet efter ett inlägg från högerkanten som jag tror kom från Sara Frigren. Bättre Tyresö nu som dominerar matchen totalt.

 

Ett par minuter efter målet ny chans för Tyresö och nytt inlägg från högerkanten. Sånär att Elin Engström kommer först med huvudet men målvakten kan rensa undan.

Inte ofta som gästerna kommer fram mot Tyresös mål men i den 32:a så blir det ändå farligt när de kommer på högerkanten och inspel mot bortre delen av straffområdet. Josefine Lindberg kan då i sista stund slå undan bollen till hörna. Hörnan rensas förtjäntfullt bort.

 

I den 36:e minuten ny frispark för Tyresö på högerkanten och nära att Sofie Thörnqvist kan nicka in sitt 2:a mål för dagen men målvakten tar den. Ny anfallsvåg av Tyresö ett par minuter senare och kanonskott från Sosso Anderssons där bollen tippas till hörna från höger, misslyckat.

 

Och som från ingenstans kan Sätra reducera när det bara är några minuter kvar av halvleken. Långskott som Moa Johansson tippar i ribban och ut till anstormande Sätra spelare som enkelt kan bredsida in 2-1. Kändes lite onödigt.

Direkt efter nära att Tyresö kan öka på ledningen när Sara Frigren chippar fram bollen till Elin Enström som i sin tur petar bollen förbi målvakten men kommer lite ur vinkeln. Hon passar istället mot bortre men då är målvakten där och kniper bollen.

 

Tyresö trycker på för ytterligare mål och Sosso Andersson trycker iväg ännu ett skott från högerkanten. Vissa bekymmer för målvakten som tillslut ändå kan knipa bollen.

Paus och 2-1 till Tyresö.

 

I andra halvlek bättre fart och bolltempo från hemmalaget. Och fint spel mellan Josefine Lindberg, Sara Frigren och Elin Engström som blir till inlägg men tyvärr ingen där. Sosso Andersson provar nytt skott i den 50:e minuten som täcks bort. 2 minuter senare spelar Michaela Larsson ut bollen på högerkanten. Sosso Andersson slår ett fint inlägg mot Sara Frigrens men målvakten tar bollen precis innan hon kan nicka in bollen.

 

Tyresö trycker på och får en hörna från vänster i den 53:e minuten. Sara Frigren slår en perfekt hörna som Ida Ahlbom kommer högst på och utökar ledningen till 3-1.

 

Tyresö vill ha mer och skapar lägen efter lägen. Avslut Alva Lodén som täcks. Hörna Tyresö i den 66:e minuten och återigen bra slagen av Sara Frigren. Den här gången är det Frida Thilén som trycker dit bollen med pannan och får bra träff men träffar då Sofie Thörnqvist som ”räddar” Sätra från ytterligare ett bakåtmål. Nära där.

 

Det är total dominans från hemmalaget som fortsätter att trycka på. Mickaela Larsson hittar återigen Sosso Andersson på högerkanten. Hon tar sig förbi sin bevakare och slår ett inlägg som först studsar runt lite sen till Sara Frigren som skjuter och träffar stolpen. Retur till Elin Engström som även hon skjuter rakt på Sätraspelare som tar med handen (tycker jag) men ingen domarsignal.

 

Strax efter nytt superläge när Josefine Lindberg hittar Elsa Bengtsson som i sin tur hittar Elin Engtström. Skott i ribban och ut till Elsa Bengtsson som nickar på målvakten och Elsa får ny chans men då är keepern där igen.

 

Minuten senare återigen nära att Frida Thilén kan nicka in bollen men den täcks bort och på returen kommer Meja Frimmel men skott utanför.

 

Inga fler mål och Tyresö vinner tämligen komfortabelt med 3-1 och är åter på vinnartåget. Extra kul se långtidsskadade Moa Nilson Barkenheim göra comeback på planen de sista 15 minutrarna av matchen.

 

Nu väntar en tuff bortamatch mot IK Tun på Enstaberga IP på lördag 10/9 kl 12.00.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

1 poäng på Gotland!
2022-08-28 10:31
Tyresö efter 1 poäng mot P18. Foto: Jempa Bakai

Borta match mot P18. Kanske en av seriens kanske tuffaste motståndare. Senast lagen möttes drog det Gotländska laget längsta strået och vann med 0-1 på Tyresövallen. De gula hade således revansch att utkräva.

 

Och det börjar bra och det skapas riktigt farliga lägen mot P18´s försvar som agerar riktigt bra och täcker undan både spelare och skott. Istället bjuder de på ett riktigt snyggt mål i den 4:e minuten när de skickar upp en långboll på högerkanten, pass in centralt och direktskott som tar i bortre stolpen och in. Riktigt snyggt faktiskt och tyvärr 1-0 till hemmalaget.

 

Fortsatt bra fart på Tyresö som skakar av sig målet snabbt. Elsa Bengtsson kommer loss på högerkanten och fixar en hörna. Sara Frigren slår en perfekt hörna som tar på en P18 hand (ser det ut som från mina gula ögon) men domaren friar. Han hade förmodligen rätt J

 

Efter kvarten spelat har det varit mycket Tyresö men då får P18 en hörna från vänster efter en snabb kontring. Tyresö rensar undan. Det blir strax därefter en ny hörna men den här gången från höger. Den får inte Tyresö bort riktigt utan blir till skott och 2-0 till hemmalaget. Riktigt tufft i det läget.

 

Värmen är påtaglig och det är tufft därute på planen. Hemmalaget spelar nu lugnt och kontrollerat. Tyresö väljer med omsorg de tillfällen då de sätter press på P18´s bollhållare.  Nytt anfall från hemmalaget på högerkanten men Frida Thilén stänger rutinerat av bra så att Moa Johansson kan komma ut och ta hand om bollen.   

 

Det är full fart på Elsa Bengtsson idag som ofta med sin snabbhet kommer runt på sin högerkant. Tyvärr är P18´s duktiga backar med på noterna och kan täcka bort inspelen. Matchen går mot pausvila men då i 45:e minuten snappar Sara Frigren upp en felpass från P18 och lägger bombsäkert in reduceringen 1-2 över målvakten. VIKTIGT mål precis innan paus.

 

Andra halvlek nu och hemmalaget får en frispark en bit in på Tyresös planhalva efter att Elsa Bengtsson vänt bort sin bevakare lite för bryskt enligt domaren. Inspelet blir riktigt farligt när bollen nickskarvas mot mål. Moa Johansson gör en otrolig räddning och tippar bollen över ribban.

Fortsatt mycket P18 i början av andra halvlek som skapar flera bra lägen. En av dem är när de är nära att komma loss på sin högerkant men då gör Sofie Thörnqvist en perfekt brytning och petar undan bollen till inkast. Tyvärr tvingas hon gå av efter det och ersätts av Ella Bergström.

 

Tyresö börjar sakteliga komma högre upp i banan och skapar en hörna i den 56:e minuten. Återigen perfekt slagen av Sara Frigren som den här gången hittar Lina Malmborgs panna och bra nick i...ribban! och ut. Nära kvittering där.

 

Nytt byte av Tyresö i den 70:e minuten när Sosso Andersson får lämna plats för Andrea Strandh. Det är riktigt hett där ute på planen och man är inte avundsjuk direkt på spelarna från vår skuggplatsen i skogsbrynet. 10 minuter kvar och nu har även Elsa Bengtsson sprungt klart och ersätts av Alice Nagy.

 

Tyresö trycker på för en kvittering men det är en riktigt tuff och bra motståndare som de har att göra med idag. De riktigt farliga lägena uteblir och tiden börjar rinna ut. P18 spelar lugnt och förivrar sig inte men även de börjar visa trötthet i den 30 gradiga värmen.

 

På tilläggstid trycker sig Sara Frigren förbi flertalet P18 spelare på vänsterkanten och bjuder även den tillresta Tyresöpubliken på en tunnel innan hon spelar in bollen centralt till Lina Malmborg. Lina Passar ut bollen på högersidan till Alica Nagy som trycker iväg ett riktigt bra skott som borrar sig in vid den bortre stolpen och kvitteringen till 2-2 är ett faktum. HELT UNDERBART!

 

Faktum är att Tyresö trycker på för ytterligare mål innan domaren blåser av och det är många gulklädda (och blåklädda också för den delen) som inte har mycket kraft kvar i sina kroppar. Värmen, underlaget och motståndet har tagit ut sin rätt.

Att vända ett 2-0 underläge till kvittering visar vilka otroliga spelare och fighters det finns i det här laget.

 

Tack för underhållningen!

 

Nästa match är på lördag 3/9 när Sätra SK kommer på besök till Tyresövallen. Matchtid 14.00.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/9 14:00
2 - 4  
Lör 17/9 14:00
1 - 2  
Lör 10/9 12:00
3 - 2  
Lör 3/9 14:00
3 - 1  
Lör 27/8 12:00
2 - 2  
Sön 21/8 14:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer