spela i TFF
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

TYRESÖ FF SEGER ÖVER SMEDBY AIS!
2021-06-08 22:45

Pro Zero Arena är namnet på arenan Smedby AIS spelar på och dit var vi ett tappert gäng från Tyresö som hade begett sig. Härlig sommarkväll i strålande sol och härligare skulle den bli...

 

Lite skador och sjukdomar ändrade om lite i startuppställningen från premiärmatchen i lördags. 

Smedby sätter hög fart direkt och är nära att ta ledningen redan i 2:a matchminuten då de rinner igenom Tyresös backlinje på högerkanten men skottet går utanför.

Minuten senare provar Elsa Bromé skottlyckan men bollen smiter över ribban. SAIS börjar som sagt matchen bra och har flera farliga lägen inledningsvis men efter ca 10 minuter börjar det bli mer spel på deras planhalva istället. Dock vinner hemmalaget de flesta närkomperna fortfarande. Offensiv frispark för Tyresö som Sara Frigren förvaltar men den nickas undan till inkast.

Efter 15 minuter börjar även Tyresö att gå in ordentligt i närkamperna och börjar vinna dem dessutom. Det är tufft därute och det smäller på bra. Inget av lagen viker ner sig. 23 minuten nu och Jempa Bakai i målet kommer långt ut och rensar undan bollen där det annars blivit ett friläge för hemmalaget. Inget direkt skönspel från nåt av lagen men det är mycket kamp.

Jempa Bakai får göra en kanonräddning på frispelad SAIS spelare i 26 :e minuten.

Tyresö har svårt att komma till avslut så här långt i matchen och SAIS kommer till farligare lägen. Efter 30 minuter börjar så spelet sitta även för Tyresö och bollen är mer och mer på SAIS planhalva. Det blir en SAIS kontring i den 32 minuten som blir till inkast efter förtjänstfull jobb av Josefine Lindberg. Inkastet skarvar vidare och Jempa Bakai får sträcka sig längre än hon nånsin varit för att lyckas tippa undan bollen.  2 minuter senare får Sosso Anderson dubbla chanser efter att Ida Ahlbom serverat en djupledsboll men inget mål den gången.

Mer Tyresö nu och vänster hörna i den 35:e minuten. Josefine Lindberg kommer högst men bollen rinner över kortlinjen till ny hörna från höger. Frida Thilén högst denna gång men som sen rensas bort. Elsa Bromé testar nytt skott men utanför. 

I den 37:e minuten kommer 0-1 till Tyresö då Ida Bengtsson spelat ut till Leila Baiche. Bollen går sen ut till Sara Frigren som med höger yttersida trycker in en kanon vid stolproten. Snyggt och väldigt skönt.

SAIS försöker svara omgående och skapar lite tryck men inget som skapar några större bekymmer för Tyresös eminenta försvar utan Tyresö går till pausvila men en 0-1 ledning.

SAIS började bäst men Tyresö tog över spelet mer och mer ju längre halvleken gick. Men det kommer krävas mer för att ro den här matchen i hamn.

 

Andra halvlek och SAIS trycker på direkt och skapar en hörna från vänster. Men nej domaren tycker annorlunda och dömer inspark som tur är.  Efter det är det mest Tyresö igen. Sosso Andersson tar emot bollen och spelar tillbaka till Ida Bengtsson som trycker iväg ett bra skott...i RIBBAN! 

Minuten senare skottläge för Sosso Andersson på högerkanten men utanför. I 49:e minuten farlig frispark SAIS på vänsterkanten men skottet går över. 2 minuter senare får Tyresö en hörna från höger. Den blir lång och går till Ida Bengtsson som driver med sig bollen mot högerkanten, fintar sig förbi några spelare, ner mot kortlinjen, spelar snett inåt bakt till Josefine Lindberg som trycker in ett stenhårt skott i krysset till 0-2. Fantastiskt snyggt!!!

Tyresö spelar bra nu och fortsätter att skapa fina lägen. I den 58:e minuten är det dags igen. Elsa Bromé spelar bollen mellan SAIS backar till Ida Ahlbom som rycker in i straffområdet och spelar in till en helt fristående Sosso Anderson som enkelt kan bredsida in 0-3 förbi SAIS keepern.

Tyresö kontrollerar matchen nu men det är fortsatt tufft där ute på planen. Det får inte minst Sosso Andersson befara. 71:a minuten en SAIS hörna från höger som Tyresö inte får bort och reduceringen är ett faktum till 1-3. Elsa Bengtsson som kommit in får sånär en djupledsboll av Ida Ahlbom men det blir en kontring istället. Ida Ahlbom och Ida Bengtsson jobbar förtjänstfullt tillbaka och reder ut situationen. Det blir en riktigt farlig SAIS chans i den 78:e minuten även det på hörna men bollen rensas undan.

Ida Bengtsson som växt till planens gigant snor åt sig bollen strax efter. Högt upp på SAIS planhalva och provar skottlyckan men utanför tyvärr. Även Leila Baiche provar skott ett par minuter senare men över. Riktigt farlig kontring SAIS  efter det men Frida Thilén visar musklerna och att idag kommer ingen förbi där. 

Tyresö visar upp ett fortsatt fint spel nu när det bara återstår 5 minuter. Ida Bengtsson drar på sig ett gult kort i 90:e minuten och det blir frispark SAIS. Inspelet skopas säkert in av Jempa Bakai i mål. Matchen är slut och Tyresö tar en härlig seger med 1-3 och inkasserar 3 härliga poäng. En riktig lagseger där det krävdes både hjärta och mod mot ett bra starkt Smedby AIS.

 

Nu ser vi fram emot nästa match som faktiskt även det är en bortamatch och då mot Dalhem IF på Gotland. 

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Äntligen dags för seriepremiär!
2021-06-06 19:33

Äntligen äntligen var det dags för match igen för Tyresös damer. Premiär och svår bortamatch mot Boo FF och de flesta undrade nog hur status var på de bägge lagen då inga träningsmatcher varit möjliga innan.

Tyresö börjar bäst och skapar en hörna från vänster redan i den första minuten. Bollen boxas bort och när returen slås in så rensas även den undan. Boo kommer i en farlig kontring några minuter senare men Alva Lodén gör en kanonbrytning och vänder spelet snabbt. Ida Ahlbom och Sosso Andersson bjuder på ett snyggt väggspel men Boo målvakten hinner precis ut och avvärjer.

Högt tempo och spelet går fram och tillbaka. Boo får ett jätteläge i den 5:e minuten med inspel från höger till frispelad Boospelare inne i målområdet. Jempa Bakai är bra med och kan knipa bollen.

Boo får sen en hörna i den 7:e minuten från vänster. Bra slagen och snygg nick till 1-0 för hemmalaget. Minuten senare härligt anfall av Tyresö på vänsterkanten. Inspel centralt och bakåtpass till Sara Frigren som trycker iväg ett skott som tyvärr går över ribban. Tyresö trycker på. Långskott Alva Lodén mitt på målvakten. Boo kontring i den 19:e minuten på högerkanten, skott över. Hörna Boo minuten senare. Spelas tillbaka för inlägg som Jempa Bakai plockar ner och startar en snabb kontring som blir till Tyresöhörna från höger. Långt slagen till Josefine Lindberg som slår tillbaka mot bortre stolpen men då rensas bollen unden. Boo har riktigt snabba yttrar som ofta får de bollarna de vill ha och det skapar lite problem för Tyresös backlinje. I 24:e minuten ytterligare ett sånt läge men Moa Nilson Barkenheim täcker ut till ny hörna för Boo. Ny nick från Boo men bollen rensas ut över långsidan.

Ida Bengtsson provar skottlyckan i den 26:e minuten men Boo målvakten gör en fin räddning. Mer Tyresö nu igen. Bra spel från sida till sida sen bollen in till Alva Lodén som spelar fram till Ida Bengtsson centralt som utanför straffområdet drar iväg ett nytt skott men ny räddning av Boo målvakten.

30:e minuten och slarv i Tyresös backlinje gör att Boo får ett bra läge att utöka ledningen men bollen rensas bort till inkast för hemmalaget.  Moa Nilson Barkenheim driver med sig bollen upp i banan några minuter senare. Passar upp till Ida Ahlbom som försöker komma loss på vänsterkanten men lyckas bara få med sig en hörna som tyvärr inte blir nåt av. Nytt bra spel på vänsterkanten strax efter. Djupledsboll till Ida Bengtsson som får ett nytt bra läge men det blir ytterligare en bra räddning av målvakten.

Fortsatt bra spel av Tyresö. Som nu även kvitterar men linjedomaren har vinkat för offside.

Tyresö trycker på och sätter högre press nu som skapar problem för Boo. Slutminut nu i första halvlek och en liten miss i backlinjen gör att Boo får ytterligare en gratischans men Boo spelaren verkar inte vilja skjuta med vänstern och Frida Thilén kan reparera misstaget och reder ut situationen.

En bra första halvlek där spelet var över förväntan. Boo spelar lugnt och satsar på kontringar på sina snabba yttrar. Tyresö spelar bra men saknar den där sista biten för att få in bollen.

 

Andra halvlek och efter ett par minuter kommer Ida Ahlbom in i straffområdet och blir bryskt fälld. Domaren friar och ger Ida gult kort då hon kanske hade en åsikt om den situationen.

Minuten senare hörna för Tyresö från vänster. Blir till kontring för Boo men Ida Ahlbom jobbar förtjänstfullt hem och rensar undan.

Det är mycket kamp där ute i den gassande solen. Spelet går lite fram och tillbaka. I den 57:e minuten kommer så till slut kvitteringen. Sara Frigren spelar ut bollen till Leila Baiche som tar sig förbi sin bevakare och spelar in bollen snett bakåt mot straffpunkten. Sosso Andersson släpper bollen förbi sig till Ida Ahlbom som trycker upp bollen i nättaket till 1-1. Nu tar Tyresö över mer och mer. 60 :e minuten nu och nytt snyggt anfall som resulterar i hörna från höger. Bollen går mot bortre där Josefine Lindberg står men hennes nick går tyvärr över ribban.

I den 64:e minuten får Boo en frispark långt ute på högerkanten. Väl slagen mot bortre delen och ny nick och ledning 2-1 för hemmlaget. Kalldusch då det varit Tyresö som haft trycket mest i andra halvlek.

Jennifer Egelryd har kommit in i andra halvlek och fyller på med bra energi i Tyresö. Hon lyfter fram en fin boll över Boo´s backlinje till Ida Ahlbom som tyvärr träffar bollen med smalbenet och den rinner över kortlinjen. Samma minut. Bollen ut till Leila Baiche på högerkanten. Hon slår en hård låg boll mot Jennifer Egelryd men målvakten hinner emellan och håller bollen. Mer Tyresö. Alva Lodén provar skott, målvakt klarar. 75:e minuten och Ida Ahlbom blir frispelad mot målvakten som får göra en ny jätteräddning!

Tyresö byter in Elsa Bengtsson och Ella Bergström.  I 82:a minuten provar Elsa ett distansskott som sånär letar sig in i bortre krysset men utanför.  Tyresö ökar trycket ytterligare och flyttar upp Frida Thilén i anfallet. Riktigt farlig hörna från vänster som blir till ny hörna som rensas undan. Bara minuter kvar nu och Frida Thilén får till ett bra skott som målvakten tippar till ny hörna. Bra slagen och sånär att bollen letar sig in men tar i stolpen innan den rensas undan igen.

92:a minuten och Ida Bengtsson blir neddragen i straffområdet och borde haft straff men domaren friar ytterligare en gång.

Tiden rinner ut och Boo FF vinner matchen med 2-1. De spelade smart då de fick ta ledningen 2 gånger och satsade på kontringar och var riktigt farliga på de fasta situationerna.

Tyresö spelade bra och borde nog haft minst 1 straff men det är domaren som dömer och är ju betydligt närmare situationen än vi på läktaren. 

 

Nya tag på Tisdag då det är dags för ny borta match. Den här gången i Norrköping då Smedby AIS står för motståndet. 

 

Vi ses där!

 

/ Christer.

 

Clara Andersson är tillbaka
2021-04-09 10:08

Efter säsongen 2018 lämnade Clara Andersson Tyresö FF för spel i AIKs akademi. Nu, dryga 3 år senare, är den unga ytterbacken tillbaka i den gulröda dressen. 

 

"Clara är en välskolad spelare. Hennes defensiva spelförståelse får henne att kliva in och vinna situationer innan de ens har uppstått och hennes offensiva egenskaper bidrar till att vi som kollektiv kan erövra ytor och spela förbi lagdelar i ännu större utsträckning. Hon är också ännu en i raden av unga spelare med ett inre utvecklingsdriv." säger huvudtränare Robin Carlén

Egelryd återvänder
2021-03-05 09:59

Anfallaren Jennifer Egelryd har kommit överens med Tyresö FF om en comeback i den gulröda dressen. Egelryd kommer senast från spel i Sollentuna FK men har dessförinnan radat upp klubbar, nivåer och meriter som är få förunnat. SM-guldet med Tyresö FF 2012 och EM-silvret i F19-EM sticker ut allra mest. 

 

“Rekryteringen av Jennifer är en fullträff ur flera olika perspektiv. Vi får en smart offensiv spelare med många år på allra högsta nivå under bältet. Vi får dessutom in en person med en, för vår trupp, unik livserfarenhet. Faktorer som kommer bidra positivt i vår målsättning att vinna serien men också i vårt arbete att utveckla unga spelare.” Säger huvudtränare Robin Carlén

Alva Lodén klar för Tyresö FF
2021-02-25 11:17

Den unga mittfältaren Alva Lodén är klar för spel i Tyresö FF 2021. Lodén, född 2001, kommer närmast från Sundsvalls DFF där hon spelat en säsong i elitettan samt varit med och vunnit Division 1 med efterföljande kval. 

Innan sina säsonger i Sundsvall spelade Lodén för Piteå IFs F19, en sejour hon fick kröna med tre landskamper för F17-landslaget. 


“Alva passar in i vårt lagbygge ur ett flertal perspektiv. Hon har erfarenhet från elitettan, av att vinna Division 1 samt det efterföljande kvalet, landslag och har känt på hetluften i ett SM-guldvinnande Piteå. Dessutom är hon en ung spelare med ett stort inre driv kopplat till såväl sin egen som lagets utveckling. Rent fotbollsmässigt är hon en teknisk spelare med god spelförståelse kryddat med en stor taktisk förståelse och ett norrländskt pannben’.” Säger huvudtränare Robin Carlén

Ella Bergström flyttas upp till damlaget
2021-02-12 09:15

Försvararen Ella Bergström är den fjärde i raden av spelare att flyttas upp till damlaget från föreningens FJ-trupp. Bergström, född 2005, gjorde sin seniordebut i Victoria Cup under 2020. 

 

“Ella är en försvarare klippt och skuren för en ytterbacksroll enligt vårt arbetssätt. Hon har en förmåga att hitta linjebrytande lösningar med bollen och ser ut att trivas när hon tar sig in i de mer centrala ytorna av planen. Hon känns dessutom, trots sin unga ålder, erfaren och ‘seniormässig’ i sina beslut och sitt sätt att föra sig på planen.” Säger huvudtränare Robin Carlén

 

Carlén fortsätter

“Jag känner en stolthet över att vår trupp innehåller fyra spelare födda 2004 och 2005 den här säsongen. Framförallt med tanke på att alla fyra är med och konkurrerar om startplatser i en trupp som går för serieseger. Det är ett kvitto på att vi har en ungdomsverksamhet av hög kvalité och ytterligare ett bevis på att Tyresö FF är en bra miljö för unga spelare med höga ambitioner.”

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 12/6 17:00
Tis 8/6 20:00
1 - 3  
Lör 5/6 13:30
2 - 1  
Sön 25/4 17:00
Sön 18/4 18:00
Sön 4/10 14:00
0 - 7  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 09/06 08:10 
Hem, 06/05 13:00 
Hem, 21/04 10:10 
Hem, 20/04 15:41 
Hem, 12/04 14:58 
 
Våra sponsorer