spela i TFF
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

VÄLKOMMEN TILL TYRESÖ FF DAM
 
Seger mot Sätra
2022-05-16 07:37

Match mot Sätra SK på svårspelade Sätra BP. En plan som är liten och trång och det finns få utrymmen till skönspel och svårt att hitta ytor att spela på. Istället är det mycket närkamper och kämpaglöd som gäller.

 

Bra fart på matchen inledningsvis från båda håll. Alva Lodén provar skottlycken redan i 2:a minuten men skott utanför. Därefter är det Sätra som skapar ett par chanser där de sätter hög press på Tyresö och får även med sig en hörna. På hörnan blir det istället en kontring för Tyresö. Andrea Strandh vänder bort sin bevakare och passar över bollen till Sara Frigren som får till ett bra skott men målvakten räddar.

 

I den 10:e minuten vinner Tyresö bollen på Sätras planhalva och det bjuds på snyggt väggspel mellan Sara Frigren och Michaela Larsson som direktskarvar bollen upp till Elin Engström. Inne i straffområdet är hon riktigt vass och sätter säkert 0-1 bakom Sätramålvakten.

 

Mer Tyresö nu som skapar flera bra lägen efter varrandra. Alva Lodén hittar Michaela Larsson med en djupledsboll och sånär kan den sistnämnda vinkla in bollen med en höger utsida men bollen rullar precis utanför den vänstra stolpen.

 

Sätra avslut i den 17:e minuten där Karro Sundberg i målet skopar in bollen och påbörjar en kontring. Bollen upp till Sara  Frigren som hittar Sosso Andersson på vänsterkanten. Hon tar några steg fram och trycker sen upp bollen med vänstern i nättaket till 0-2.

Tyresö har nu spelat bra och det ser stabilt ut.

 

Sen bjuds vi på läktaren på ett riktigt solomål där Sätraspelaren från egen planhalva tar sig förbi den ena Tyresöspelaren efter den andra och sen långt inne i straffområdet kan trycka in reducering till 1-2. Rätt snyggt får man säga ändå.

 

Efter det har Sätra vittring på mer och spelet Tyresö startade matchen med har kommit av sig lite. Hög press från hemmalaget gör det svårt för de gula. Därför är det riktigt skönt när Elin Engström får en pass från Ida Ahlbom i den 42:a minuten. Elin passar till Michaela Larsson som spelar ut bollen till Sosso Andersson på vänsterkanten. Inlägg mot bortre stolpen där Andrea Strandh möter upp med huvudet och nickar in 1-3. Ett riktigt snyggt spelmål som även är resultatet när spelarna går av för pausvila.

 

Fortsatt bra fart på matchen i inledningar av den andra halvleken. Slarvigt spel blir hörna för Sätra i den 47:e minuten. Frida Thilén nickar bort bollen till Andrea Strandh som snabbt startar kontringen med en boll upp till Sara Frigren som fixar en en hörna. På hörnan är Sofie Thörnqvist där men nicken går precis utanför.

 

Spelet går lite fram och tillbaka och det bjuds på chanser från båda håll. I den 52:a bjuds det på en riktigt bra chans som gör att Karro Sundberg får stäcka ut med hela sin längd och tippa bollen till hörna. Lång hörna som blir till nytt skott men då är Karro där igen och kniper bollen.

 

5 minuter senare boll upp mot Elin Engström som brottas mot 2 Sätraspelare men lyckas ändå passa bakåt till Michaela Larsson. Skott som Målisen tar.

Vi närmas oss 70 minuter och utan att det är nån glimrande fotboll känns det ändå kontrollerat och tryggt ut sett med Tyresöögon.

 

78:e minuten nu och återigen Elin Engström som nu har 4 spelare mot sig men lyckas ändå komma loss och spela bollen mot Sara Frigren som är ytterst nära att komma helt fri men bollen rensas undan.

Elin Engström fixar även en Tyresöhörna i den 83:e minuten. Michaela Larsson slår en lång mot bortre stolpen och nu kan Sofie Thörnqvist från nära håll stöta in bollen till 1-4. Underbart!

 

Innan domaren blåser för full tid får vi se ytterligare 1 mål. Elin Engström tar sig in i straffområdet på vänstersidan slår en hård låg boll mot bortre stolpen där Elsa Bengtsson möter upp och trycker in 1-5 eller om det är Sätraförsvararen som är sist på bollen. Låter det vara osagt men vi har 1-5 på resultattavlan och det känns riktigt skönt.

 

Seger för Tyresö utan att spela särskilt bra men starkt att ändå göra 5 mål på en svårspelad plan där historiskt sett det vana hemmalaget allt som oftast dragit det längsta strået.

 

Nu är det mycket matcher igen och redan på Onsdag är det dags igen då seriekonkurrenten Boo FF kommer till Tyresövallen för match i Svenska Cupen. Matchstart 20.00.

 

Vi ses då!

 

/ Christer

Segersviten bruten...
2022-05-08 21:51

Match för Tyresös damer i lördags mot P18 som åter är med i Div 1 efter en säsong i division 2.

Och gästerna börjar matchen bra och sätter hög press omgående på Tyresös bollhållare. Tyresö har svårt att spela sig ur den och det blir mycket passningar till blå P18 spelare.

 

Efter 10 minuter börjar så spelet vara lite mer på gästernas planhalva med bl.a flera bra skottlägen för Sosso Andersson men inget mot mål.

Bra försök flera gånger att komma fram måt P18 mål men det är kallt och regnigt och bollen är lömskt hal och Tyresö får inte till det i sista passet. Samtidigt måste det erkännas att gästernas försvar är riktigt bra.

 

I 26:e minuten bjuder Tyresö på ett riktigt fint anfall ändå. Josefine Lindberg fintar sig fram på sin högerkant, spelar fram bollen till Elin Engström som tar emot och spelar bakåt till Michaela Larsson som får till ett bra avslut men bollen går precis utanför krysset.

 

Istället kan P18 göra 0-1 på en miss i Tyresö försvar som friställer deras nr 12 Agnes Nilsson. Fri mot Jempa Bakai gör hon inget misstag utan rullar säkert in den vid stolpen. Riktigt surt såklart.

 

Tyresö sliter på utan att hitta det rätta flytet men kämpar och sliter. I den 33:e minuten får Tyresö en hörna från vänster. Bollen nickas undan och går mot Sosso Andersson som trycker iväg en av sina patenterade kanoner men bollen går klockrent i ribban och ut till höger. Nytt inlägg men då är det vinkat för offside.

 

Efter 48:a minuter blåser domaren för pausvila. En halvlek som tyvärr mest innehållit felpass och inkast. Inte alls en match som vi är vana att se från Tyresö så här långt i serien.

 

Tyresö kommer ut i andra halvlek fast beslutna om att de ska vända på det här. Bra attacker mot gästernas mål omgående. Sosso Andersson tråcklar sig fram på vänster och får iväg ett skott som målvakten har vissa problem med men tyvärr är ingen annan Tyresöspelare med på returen.

Ett par minuter senare Tyresöhörna. Bollen till Alva Lodén som provar skott utanför straffområdet men det täcks förtjänstfullt bort.

 

Tyresö har fortsatt svårt att hitta lösningar mot P18´s försvar och det blir alltid gästerna som går vinnande ut närkamperna och i spelet 1 mot 1. Massa felpass och dålig rörelse utan boll.

 

I den 72:a är det dock riktigt nära kvittering men bollen räddas på mållinjen. P18 ser ut att ha bra koll på Tyresös forcering sista kvarten och nu verkar det även som orken på vissa spelare börjar avta. Kanske en frispark i 85:e minuten strax utanför straffområdet skulle göra susen? Riktigt bra slagen av Sara Frigren men bollen vill INTE in...

 

Sista chansen får Lina Malmborg när hon på ett inlägg från höger försöker trycka till bollen på volley men tyvärr över ribban.

 

P18 vinner matchen men 0-1 och det känns inte alls orättvist. De spelade lugnt och stabilt matchen igenom och hade ett riktigt bra försvar. Samtidigt kom Tyresö inte alls upp i den standarden vi har sett hittills i serien.

 

Bara att ta revansch när Tyresö åker till Gotland 27 Augusti. Men innan dess är det många matcher att spela och först på tur står Sätra SK. Sätra som Tyresö allt som oftast haft svårt med och då speciellt på deras smala trånga hemmaplan. Sätra BP på lördag 14.00.

 

Vi ses där!

 

/ Christer  

Semifinalklara i Victoria Cup.
2022-05-05 06:44
Målskyttarna från igår: Sara Frigren, Sosso Andersson och Elsa Bengtsson Foto: Nille

Ny match i Victoria Cup och motståndet igår var Djurgårdens IF. Då de ligger i 2 divisioner högre fick Tyresö börja matchen med 2 bonusstraffar varav de sätter den ena genom Sara Frigren.

 

Matchen börjar lite trevande och båda lagen känner lite på varandra. De skapas dock lite halvchanser som inte alls är ofarliga. I den 9:e minuten slår Sofie Thörnqvist bollen över DIF´s backlinje till Alice Nagy som tagit en fin löpning men tyvärr rinner bollen över kortlinjen.

 

Minuten senare får DIF en hörna från höger. Ribbträff och sen går bollen ut till inkast på vänsterkanten. På den snappar den tidigare Tyresöspelaren Alice Bergström upp bollen och tar sig fram längs den förlängda mållinjen. Pass snett inåt bakåt och det är kvitterat. 1-1.

 

Minuten senare ny hörna för DIF men då plockar Karro Sundberg säkert ner bollen. Tyresö spelar lugnt och bra och slår sällan bort bollen. Vill ofta spela sig ur situationerna och gör det på ett imponerande sätt.

 

I den 16:e minuten får den tillresta publiken (69st enligt den officiella noteringen men kändes som betydligt fler) kanske se årets mål på Tyresövallen när Sofie Thörnqvist hittar Sosso Andersson med en lång boll upp mot vänsterkanten. Sosso tar snyggt emot och vänder bort sin motståndare. Tar ett par steg in i banan och från ca 25m dundrar hon in 2-1 i bortre krysset helt otagbart för DIF målvakten. Otroligt vackert mål. Inte ens den framför mig sittande fd toppspelaren Jessica Palmborg har nånsin gjort nåt liknande.

 

Efter det är det mycket Djurgården ett tag som trycker på för kvittering och den kommer i den 25:e minuten på ett skott där bollen touchas av en Tyresöspelare och ändrar rikting till 2-2.

 

Ett par minuter senare nära ett friläge för DIF men hårt jobbande Sofie Thörnqvist lyckas sno åt sig bollen och Tyresö vänder spelet snabbt. Sosso Andersson får ett bra läge och provar lyckan med vänstern men tyvärr skapar det inga problem för DIF keepern.

 

Nära att Tyresö tar ledningen igen i den 31:a minuten när Frida Thilén bryter ett DIF anfall. Passar upp till Sosso Andersson som nu får iväg ett bra skott som DIF målvakten tvingas tippa till hörna. Hörnan är bra slagen och studsar lite fram och tillbaka innan sen sånär når fram till Sofie Thörnqvist men bollen rensas undan.

 

Tyresö får en frispark nån meter in på DIF´s planhalva i den 34:e minuten. Sara Frigren slår ett fint inlägg mot straffområdet. Bollen nickas ut till Josefine Lindberg som slår en djupledsboll förbi DIF försvaret till Frida Thilén som från förlänga mållinjen slår en låg hårt pass in i målområdet där Elsa Bengtsson sprungit sig fri och med en enkel bredsida kan lägga in 3-2 till Tyresö  

 

Pausvila

 

Andra halvlek nu och Karro Sundberg får göra en jätteräddning i inledningen efter slarv i backlinjen. Ett par minuter senare ytterligare misstag som gör att Dif kommer till avslut och skjuter bollen i stolpens insida och....ut förbi andra stolpen innan den kan rensas bort.

 

Ja, det är mycket DIF i början av andra halvlek. Och Tyresö får inrikta sig på försvar och gör det med bravur. Tyvärr får vi höra hjärtskärande skrik av Filippa Pettersson som gjort illa sig i den 65:e minuten och tvingas bäras av planen. Vi håller alla tummar som går på att det inte är nåt allvarligt med tanke på hennes tidigare skadehistorik. <3

 

Djurgården försöker och försöker men de riktigt farliga chanserna kommer inte riktigt mot det hårt slitande Tyresöförsvaret. mittfältet, anfallet och Karro Sunderg i målet. Ja alla gör ett jättejobb denna kyliga onsdagskväll.

 

Istället är nog Tyresö närmare ytterligare ett mål mot slutet men halvleken bjuder inte på ngra mål och Tyresö FF´s damer är klara för semifinal i Victoria Cup. Där väntar Sollentuna FK som slog ut Karlbergs BK med 0-2 i sin kvartsfinal. 

 

På lördag är det återigen match när Gotländska P18 kommer på besök till Tyresövallen. P18 som det gått riktigt bra för i inledningen av serien så det kommer bli en riktigt tuff match tror jag. Matchstart 13.30.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Skön seger på Boovallen!
2022-05-02 06:51
Tvåmålsskytten Sosso Andersson

Match mot Boo FF på Boovallen för Tyresös damer. Som alltid mot dem väntas en jämn och hård kamp över minst 90 minuter. Så blev fallet även denna gång. Och då Boo dessutom inte släppt in ett mål sen i höstas 2021 i div 1 bäddar även det för att Tyresö skulle få det svårt.

 

Boo började bäst och sätter ordentlig press på Tyresö som initialt inte hittar rätt i passningarna utan får kriga tillbaka bollen efter flera passningar som gått till motståndarna. Det resulterar i flera frisparkar från hemmalaget varav en som blir riktigt farlig. 20m från mål lite till vänster bra slagen mot första stolpen. Jempa Bakai lyckas få en hand på den först innan den sen tar i stolpen innan hon därefter kan hålla i bollen.

 

Boo fortsätter med sin enorma press på bollhållaren men efter ca 10-15 minuter börjar så sakteliga Tyresö flytta upp och spelet blir mer och mer på Boo´s planhalva. Även Tyresö sätter nu bra kollektiv press på Boo´s backlinje som får även dem att tvingas rensa bort bollen.

 

 

Tuff och jämn start mellan 2 lag som känner varandra ganska bra. Kanske seriens 2 bästa??

Hörna Tyresö i den 16:e minuten. Lång boll som går till Michaela Larsson som testar volleyskott men bollen går högt över. Ett par minuter senare Bryter Sosso Andersson ett Boo anfall och tar med sig bollen framåt. Passar till Ida Ahlbom som försöker hitta Elin Engström men bollen går istället tillbaka till Sosso som provar skott – målvakten räddar.

 

Tyresö har nu skapat ett tryck mot Boo´s mål under några minuter och i den 28:e minuten kommer 0-1. Sara Frigren snurrfintar sig fram strax utanför straffområdet, spelar ut till Elin Engström på högerkanten. Hon slår en låg hård boll mot målområdet och där dyker Sosso Andersson upp och från nära håll trycker in bollen i mål. Snyggt spelat och otroligt skönt.

 

Mer Tyresö som nu har bra koll på Boo´s spelidé. De kostar dock på i både kraft och svett men Tyresöförsvaret gör det bra och jobbar för varandra. I den 39:e minuten bryter Sofie Thörnqvist ett Boo anfall och tar tar med sig bollen framåt. Spelar ut bollen till Elsa Bengtsson på högerkanten. Hon i sin tur slår in bollen till straffområdet där återigen Sosso Andersson är och trycker in sitt 2:a mål för dagen till 0-2 för Tyresö. Underbart snyggt!

 

Fortsatt hård kamp halvleken ut och inget av lagen ger bort någonting gratis. Jämn halvlek men det är Tyresö som producerat mål.

 

Andra halvlek som fortsätter likt den första med mycket kamp. Boo ökar trycket och biter sig ofta kvar på Tyresös planhalva. Anfallen böljar fram och tillbaka men det är få bollar som går mot mål då båda lagens försvarspel är bra och svårforcerade.

 

I den 61:a minuten är det dock otroligt nära en reducering när de kommer loss lite till vänster mot Tyresös mål. Fri mot Jempa Bakai får hon till ett bra skott men Jempa får en hand på bollen och bollen ändrar rikting. Ny chans på returen för hemmalaget men bollen går till offsidestående spelare till höger.

 

Offerviljan är enorm i Tyresö som kämpar och sliter för att inte ge motståndarna nån chans att bygga upp nåt spel. De flesta närkamperna går Tyresö vinnande ur och Boo kommer inte förbi och till avslut. De få lite längre bollarna som slås över Tyresös backlinje kan Jempa Bakai tämligen enkelt komma ut och rensa undan eller skopa in i sin famn. Det ser riktigt stabilt ut med kvarten kvar att spela.

 

Michaela Larsson vinner boll på mitten och kommer runt på vänsterkanten. Inspel till Ida Ahlbom som för söker lyfta in bollen men Boo´s målvakt kniper den. Ett par minuter senare nytt fint Tyresöanfall. Elsa Bengtsson med fint inspel mot bortre delen i straffområdet. Michaela Larsson möter upp och trycker iväg ett bra skott som målvakten återigen gör en fin räddning på med en fotparad.

 

Tiden börjar rinna ut för hemmalaget och de sista riktigt farliga målchanserna kommer från Tyresö. Alice Nagy som kommit in istället för Elsa Bengtsson får till ett bra avslut som Boo målvakten tvingas tippa till hörna. I slutminuten kommer Ida Ahlbom fram på vänsterkanten efter pass av Sosso Andersson. Bra avslut igen med ny räddning. Returen till Sara Frigren som provar skott men tyvärr över.

 

Domaren blåser för full tid och Tyresö vinner fullt rättvist med 2-0. Skönt att Tyresö håller nollan återigen och skönt att det lossnat för Sosso Andersson med målskyttet. Samtliga i Tyresö ska ha mycket beröm för det här va en riktig lagseger men kanske en extra guldstjärna till Michaela Larsson som i princip inte förlorade en enda närkamp i det tuffa spelet på mittplan.

 

Ny match redan på onsdag när Djurgårdens IF kommer på besök till Tyresövallen. Då är det kvartsfinal i Victoria Cup som gäller.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Meja Frimmel flyttas upp
2022-04-27 15:23

Mittfältaren Meja Frimmel tränade kontinuerligt med damlaget förra säsongen och gjorde sin tävlingsdebut i augusti borta mot Sätra SK. Efter fortsatt träning under 2022 har det nu beslutas att Frimmel ska tillhöra damlaget permanent. 

 

“Meja är en central mittfältare med stor utvecklingspotential. Hon är en bra bollvinnare med en imponerande förmåga göra sig rättvänd. Vi är stolta och glada över att vår ungdomsverksamhet fortsätter att utveckla spelare på en hög nivå vilket i sin tur innebär att vi kan fortsätta lyfta spelare till vår seniorverksamhet med regelbundenhet.” Säger huvudtränare Robin Carlén

 

Meja Frimmel är den 16e av damtruppens 24 spelare som fostrats i Tyresö FF

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 14/5 14:00
1 - 5  
Lör 7/5 13:30
0 - 1  
Ons 4/5 20:00
3 - 2  
Sön 1/5 13:30
0 - 2  
Sön 24/4 14:00
7 - 0  
Mån 18/4 14:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer