SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

VÄLKOMMEN TILL TYRESÖ FF DAM
 
Seger i sista seriematchen 2023.
2023-10-29 12:30

Sista matchen för säsongen och motståndet är BK Kenty från Linköping. Gästerna som redan var klara att sluta på sistaplats skulle ändå visa sig vara en svår nöt att knäcka för Tyresö FF.

 

Gästerna startar med högt tempo och är riktigt giftiga framåt. Ella Bergström drar på sig ett gult kort i den 4:e minuten redan och gästerna får en farlig frispark 20 meter från mål. Lyckligtvis slagen rakt i muren. Inledningsvis inget vidare spel från det rödklädda hemmalaget men i den 7:e minuten fin djupledsboll av Frida Thilén till Elsa Bengtsson på högerkanten. Elsa ser att Kentykeepern är långt ute och försöker lägga bollen över henne men lyckas inte riktigt.

 

Mer Kenty som kommer till flera bra anfall innan de får en hörna från vänster i den 11:e minuten. Bra slagen och nick mot första stolpen och 0-1 till gästerna. Tyresö försöker tämligen omgående att trycka dit en kvittering när Liv Borman hittar ut till Filippa Pettersson som slår in bollen i straffområdet men alldeles för nära mål och inga problem för målvakten.

 

Tyresö får inte alls igång spelet och det verkar som att bollen ofta dras/passas till vit spelare istället för röd och då blir det både svårt och jobbigt. I den 21:a minuten är det ändå riktigt nära kvittering när Leila Baiche passar till Elsa Bengtsson som slår in en boll central i straffområdet där Emma Åström finns och som är otroligt nära att stöta in bollen men den rinner iväg.

 

Ett par minuter senare nära att Kenty utöka sin ledning istället när de kommer i snabb kontring. Bra hemjobb av Michaela Larsson och Frida Thilén som rensar undan men i nästa våg blir det skott som tar I stolpen! och ut. Puh!

 

I den 31:a minuten hittar Ida Ahlbom ut till Leila Baiche som spelar snett inåt bakåt från förlängda mållinjen. Där möter Liv Borgman upp och får 2 chanser att trycka in bollen och då kan inte Kenty stå emot utan Liv får göra sitt första mål i damlaget! Grattis!

 

Tyresö spelar lite bättre efter det men gästerna är inte alls ofarliga. Innan domaren blåser för halvtidsvila har de ett litet tryck mot Tyresös mål. Paus 1-1

 

Andra halvlek och ett betydligt bättre Tyresö nu. Hörna i den 48:e minuten från vänster. Bollen studsar fram och tillbaka flera gånger i straffområdet innan den går ut till Filippa Pettersson som får skottläge men tyvärr över ribban. 3 minuter senare passar Klara Grahn fram till Leila Baiche som i straffområdet driver bollen lite åt sidan och hittar läget men avslutet rakt på målvakten.

 

Efter det är det åter gästerna som har flera farliga attacker mot Tyresös mål men avsluten träffar inte mål tack och lov. Istället kan Tyresö ta ledningen i den 66:e minuten när Victoria Isaksson slår en underbar passning över Kentys backlinje till Filippa Pettersson som fri mot målvakten osjälviskt väljer att passa åt sidan till Leila Baiche som då får öppet mål att lägga in bollen i. 2-1 Riktigt snyggt!

 

Efter det skapar Tyresö några farliga hörnor och på en av dem är det nära att Josefine Lindberg kan nicka in ytterligare ett mål för Tyresö men Kentykeepern håller tätt. I den 75:e minuten är det nära att vi bjuds på årets mål när Klara Grahn bjuder på ett akrobatiskt nummer och lyckas skjuta mot mål trots att hon har ryggen emot. Nära nära att bollen letar sig in vid bortre stolpen men blir till ytterligare en Tyresöhörna.

 

Mindre än 5 minuter kvar och spelkvalitéten sjunker igen. Gästerna har nån hörna och några skott mot slutet men Tyresö håller undan och vinner matchen med 2-1. Därmed passeras Älvsjö i tabellen och Tyresö slutar på en 9:e plats. Stort grattis till Örebro SK FK som tog förstaplatsen och spelar i Elitettan kommande säsong. Samma Örebro som för några veckor sedan fick stryk av Tyresö med 3-0 här på Tyresövallen 😉.

Nu väntar lite välbehövlig vila för vårt kära damlag men vi kan redan nu se fram emot kommande säsong och ett gruppspel i Victoria cup där det väntar starkt motstånd. Här kan ni läsa om det: Tabell och resultat - Stockholm (stff.se)

 

Stort tack till alla supportrar som i ur och skur kommit och supportat. Stort tack även till Speakerpersonalen som nog är den bästa i serien. Som dessutom uppdaterar på “Min fotboll” kontinuerligt. Riktigt bra jobbat!

 

Vi ses snart igen!

 

/ Christer

Vidare i Victoria Cup!
2023-10-26 08:31
Snyggt gulklädda Tyresö FF Dam! Foto: Jempa Bakai

Tyresö FF´s damer är åter med I Victoria Cup efter att förra året valt att inte medverka. Tyresö som haft för vana att gå långt i den tävlingen hade I första omgången fått Djursholm på sin lott. Sen bortamatch på ett kallt Djursholms IP igår. Ingen storpublik att vänta med andra ord.

 

Djurholm som I kraft av att vara i en division lägre fick börja matchen med en bonusstraff men som de turligt nog för Tyresö inte förvaltade utan när matchen startade stod det fortfarande 0-0.

 

Tyresö börjar matchen bra och kommer till lite avslut men utan att utmana hemmamålvakten nämnvärt. Närmaste är en boll I stolpen I den 8 minuten. Det är ett visst tryck mot Djursholm inledningsvis men det unga hemmalaget försvarar sig bra och när chansen kommer till kontring så går de med hela laget.

 

Så blir det i den 13:e minuten men en rutinerad Frida Thilén jobbar ikapp och snor åt sig bollen. Hemmalaget kommer dock omgående till ny attack och igen bra brytning av Tyresö men i nästa våg får de iväg  ett skott från distans och vips 1-0 till hemmalaget.

 

Det dröjer inte många minuter innan de gulklädda kan kvittera. Bra press gör att det blir en felpass av hemmalaget och öppet mål för Elsa Bengtsson som enkelt lägger in bollen i mål, 1-1. Men det känns som att Djurholm ändå är de som kontroll på matchen . Spelar med en härlig inställning och fart. Helt respektlöst mot ett Tyresö som inte alls får det att stämma spelmässigt så här långt I matchen.

 

I den 34:e minuten kommer även 2-1 till hemmalaget efter ett riktigt snyggt anfall. Inspel från vänsterkanten mot bortre stolpen där det med fart dyker upp en rödklädd som dundrar in bollen I mål. Inte alls oförtjänt.

 

Tyresö hittar inte alls sitt spel men i den 41:a minuten tråcklar sig Liela Baiche fram i straffområdet och skjuter via ett Djurholmsben in kvitteringen 2-2. Starkt och företagsamt gjort.

 

Paus. Djurholm spelmässigt bättre I första halvlek än Tyresö som behöver komma upp i den standard som vi vet att de kan spela.

 

Tyresö gör några byten i paus och in kommer Liv Borgman och Klara Grahn. Vet inte om det är det som gör det men Tyresö börjar nu kontrolera matchen betydligt bättre. Frida Thilén slår en helt suverän pass genom mittfält och mellan Djurholms backar till en framåtlutad Elsa Bengtsson. Mottagning och perfekt skott helt otagbart för målvakten till ledning 2-3 för Tyresö. Otroligt snyggt.

 

Minuten senare nära att Tyresö utökar men en bra räddning av hemmakeepern och bollen tar i iribban och sen studsar ut igen.

 

Hemmalaget har på inget sätt gett upp utan fortsätter att spela bra. Ida Ahlbom som i mina ögon var bäst på plan idag gör en formidabel brytning I den 55:e minuten på ett annars superfarligt läge. Frida Thilén tar över bollen och påbörjar att anfall på vänsterkanten. Boll upp till Leila Baiche men tyvärr offside.

 

Tyresö tar över matchen mer och mer och kommer till många lägen men utan att det blir några avslut mot mål. Hemmalaget som väger lite lättare har slitit på bra och tagit emot närkamp efter närkamp utan att visa varken smärta eller frustration. Det märks nu dock tydligt att krafterna börja sina och farten och passningsspelet från första halvlek avtar.

 

Nej det blir inget mer mål denna afton utan Tyresö vinner sin första match i årets upplaga av Victoria Cup. Djursholm har ett riktigt bra lag på gång och får de behålla spelare så råder det ingen tvekan om att de inom några år kan ta steg upp från div 2. Tack för en bra match.

 

Nu är det 1 match kvar i serien och den matchen spelas på lördag den 28/10 kl 17.00 på Tyresövallen när BK Kenty kommer på besök.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Tung förlust mot Enskede..
2023-10-23 08:06

Match mot Enskede IK på Enskede IP igår eftermiddag. Skulle de för dagen helt gulklädda (snyggt!) fortsätta sin fina rad med bra prestationer?

 

Ja det började bra och Tyresö spelade lugnt och metodiskt mot ett högt pressande EIK. Tyresö får en frispark i den 4:e minuten som Liv Borgman slår mot första stolpen där det är riktigt nära att Klara Grahn kan vinkla in bollen men den går utanför målramen.

 

Tyresö har flera bra lägen inledningsvis men inga avslut mot mål. Kontring EIK i den 12:e minuten och inspel från högerkanten till EIK spelare som har superläge att skjuta men bra försvarsspel av Filippa Pettersson som reder ut.

 

Enskede har efter 15 minuter kommit rejält in i matchen och nu är matchen jämna och tuff. Ida Ahlbom slår en pass som skär igenom alla spelare och ut på vänsterkanten till Leila Baiche som spelar in bollen mot bortre delen av straffområdet till Michaela Larsson. Försök till inspel men istället inkast för Tyresö som i sin tur blir en hörna från höger. Liv Borgman slår den och får sen tillbaka bollen och nu provar hon skott men inga problem för den inlånade keeper från AIK.

 

I den 24:e minuten får EIK en hörna från höger. Slås mot första stolpen och touchar huvudet på Filippa Pettersson och in i eget mål. Riktigt surt förstås.

Det är fortsatt mycket kamp och Tyresö försöker komma till snabb kvittering och har några lägen men inga avslut mot mål tyvärr. Hemmalaget försöker dra ner tempot innan paus och får även hjälp av deras ledare att hålla i bollen när Tyresö ska kasta inkast.

 

Paus. Första halvleken jämn. Tyresö får inte alls till spelet. Enskede spelar smart.

 

Bra start av Tyresö även i andra halvlek och Filippa Pettersson provar skott tämligen omgående men precis utanför krysset. Strax därefter inlägg av Ida Ahlbom som styrs ut till hörna där det åter finns lägen men inget mot mål.

 

I den 58:e minuten gör EIK 2-0 på en lite underlig situation där undertecknad inte riktig såg hela situationen men bollen letar sig hur som helst in i mål via stolpträff bl.a. Tufft läge nu. Och det är i minuten efter riktigt nära 3-0 men superräddning av Karro Sundberg.

 

Tyresö kämpar och sliter men får inte till spelet denna kväll. De försöker  och försöker mot ett smart spelande EIK som inte alls stressar upp sig av Tyresös forcering. Istället kan de i den 80:e minuten öka på till 3-0 på ett anfall som både va snyggt och effektivt.

 

Innan domaren blåser av matchen kan de även göra 4-0 och vinner matchen fullt rättvist mot ett Tyresö som inte alls kom upp i den klass som de visat de senaste matcherna. Enskede spelade smart och hade ett betydligt bättre passingsspel än Tyresö denna kväll .

 

Bäst i Tyresö var Frida Thilén som kanske gjorde en av sina bästa matcher den här säsongen.

 

Tyresö får slicka såren och ta rejäl revansch på sig själva och komma taggade på Onsdag 25/10 då det är dags att kliva in i Victoria Cup där de möter FC Djurholm på Djursholms IP kl 20.00.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Storseger över Rävåsen
2023-10-16 07:46
6 glada målskyttar mot Rävåsen. Foto: Jempa Bakai

Efter en känslosam tyst minut där vi hedrade Tyresö FF´s grundare Bosse Furugård´s bortgång var det dags för damlaget att ta sig an Rävåsens IK Karlskoga. Förra mötet slutade med knapp vinst för Tyresö 1-2. Skulle Tyresö följa upp förra veckans fenomenala insats mot Örebro med ytterligare en?

 

Det börjar bra och Tyresö kommer tämligen omgående till en jättechans. Liv Borgman driver bollen central och passar ner till Josefine Lindberg som hittar debutanten Clara Kasström. Hon hittar Elsa Bengtsson med en perfekt djupledsboll på högerkanten. Inspel mot bortre där Meja Frimmel finns men avslutet misslyckat.

 

5 minuter senare Kanonläge igen när Leila Baiche driver med sig bollen central mot mål. Hon provar skott som täcks ut till höger där åter Elsa Bengtsson trycker iväg en hård låg boll mot bortre. Nära igen att Meja Frimmel når först men bollen rinner förbi.

1-0 kommer istället i den 9:e minuten när Liv Borgman slår en boll över Rävåsens backlinje till Elsa Bengtsson på högerkanten. Målvakten är ute och stör lite men Elsa Bengtsson tar tillbaka bollen och passar fram till Josefine Lindberg som tagit en fin löpning in i straffområdet. Från snäv vinkel trycker hon upp bollen I första krysset. Så snyggt!

 

Inledningsvis är det Tyresö som för matchen och gästerna har svårt att hänga med. I den 15:e minuten fin boll av Frida Thilén upp till Leila Baiche. Hon passar snett bakåt till Meja Frimmel men skott över. Strax därefter kontring av gästerna men då är Karro Sundberg bra med och avstyr. Leila Baiche kommer till avslut i den 24:e minuten och får tillbaka en retur på sitt skott. Då gör hon inget misstag utan trycker säkert in 2-0 förbi keepern. Gött!

 

Därefter har Rävåsen 2 frilägen att reducera på. Båda gångerna bra räddningar av Karro Sundberg. Istället bjuds det på ett riktigt mönsteranfall av Tyresö i den 32:a minuten. Josefine Lindberg hittar Leila Baiche central. Hon tar sig ner mot förlängda mållinjen och spelar in till Meja Frimmel som mitt i straffomådet nu snyggt kan lyfta in 3-0 för hemmalaget.

Och 4-0 låter inte vänta på sig utan bara 2 minuter senare får Filippa Pettersson bollen av Emilia Irle på vänsterkanten. Hon tar sig fram längs förlängda mållinjen och spelar in till Elsa Bengtsson som vänder bort sin bevakare innan hon obarmhärtigt trycker in bollen i mål. Återigen ett snyggt mål av de rödklädda.

 

3 minuter senare återigen boll ut på vänsterkanten till Filippa Pettersson som drar iväg på en lång raid och fixar en vänsterhörna. Bra slagen av Liv Borgman och bollen går till Josefine Lindberg som passar tillbaka till Liv och nytt inlägg till straffområdet. Återigen är Josefine Lindberg där och får iväg ett avslut. Bollen räddas men går till Emilia Irle som trycker in returen upp i nättaket till 5-0. FANTASTISKT.

 

Ja kanske det slappnas av lite efter det och på en felpass av Tyresö blir det åter ett friläge för gästerna och då gör dem inget misstag. Reduceringen 5-1 är ett faktum.

 

Inga fler mål innan pausvilan. Ledning för Tyresö med 5-1.

 

Efter lång väntan på att gästerna ska komma ut till den andra halvleken kommer de till slut och har ett betydligt högre presspel och högre tempo. Inledningsvis stör det Tyresö som har svårt att hitta tillbaka till spelet från första halvlek.

 

I den 61:a minuten snyggt anfall av Tyresö. Boll ut till Ida Ahlbom på vänsterkanten. Hon fintar sig snyggt förbi motståndaren och kommer in i straffområdet avslutet tack ut till hörna från vänster. Hörnan går till Clara Kasström som provar skott från distans men tyvärr över ribban. Därefter byts hon ut och vi får konstatera att ytterligare en ung duktig Tyresöfostrad spelare fått göra debut i A-laget och gjort det med beröm.

 

Ny Tyresöhörna i den 68:e minuten. Hörnan nickas undan till ny hörna från höger. Återigen bra slagen av Liv Borgman som hittar Ida Ahlbom som inte ger nån pardon utan bombar in 6-1 från nära håll. 3 minuter senare håller Elsa Bengtsson sig framme på en boll över backlinjen och trycker iväg ett skott. Målvakten får några fingrar på bollen som går mot mål. Elsa Bengtsson fortsätter framåt och forcerar in ytterligare ett mål till 7-1. Sitt 2:a så långt.

 

För i den 75:e minuten ökar hon på till 8-1 med en höger yttersida som inte målvakten orkar hålla och Elsa Bengtsson sätter sitt 3:e mål för dagen! På en lång utspark av Rävåsen i den 84:e minuten blir det igen en reducering till 8-2. Som också blir slutresultat. Elsa Bengtsson hade ytterligare ett avslut i ribban innan slutsignalen men övertygande SEGER för Tyresö mot Rävåsen.

 

Dessutom var det otroligt glädjande att se 2 långtidsskadade göra comeback på planen. Victoria Isaksson som varit knäskadad “hur långe som helst” och Fia Söderberg och ådrog sig en fotfraktur tidigare under säsongen men som nu är tillbaka snabbare än förväntat. Underbart att se.

 

Nästa match är på Söndag 22/10 då det är Enskede IK som står för motståndet. Enskede IP 16.00.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

LAGSEGER!
2023-10-08 15:36
Seger över ÖSK!

Strålande sol men i kraftig vind tog Tyresö FF´s damer emot Örebro SK FK på Tyresövallen igår. Skulle Tyresö som inte alls fick spelet att stämma förra veckan kunna mäta sig mot gästerna som slog serie 2:an Smedby med klara 5-0 senast?

 

Som vanligt startar de rödklädda matchen bra och håller bollen länge på motståndarnas planhalva. När gästerna kommer till attack I den 6:e minuten blir det riktigt farligt dock och det märks att ÖSK har några riktigt vassa avslutare. Emilia Irle rensar bort I första läget och på nästa våg är det Michaela Larsson som rensar förtjänstfullt.

 

Emma Åström vinner en närkamp på ÖSK´s planhalva och slår en fin cross mot Elsa Bengtsson som är riktigt nära att få med sig bollen till ett friläge men bollen studsar undan. Strax därefter får Tyresö en frispark som Ella Bergström slår upp till Ida Ahlbom som i sin tur hittar Klara Grahn centralt. ÖSK täcker ut till hörna.

 

Hörna ÖSK I den 15:e minuten och nick mot mål. Karro Sundberg plockar säkert in bollen. Liv Borgman driver bollen framåt och hittar Josefine Lindberg som slår in bollen I straffområdet. Emma Åström har en 50/50 chans att komma först mot ÖSK målvakten men där den sistnämda vinner.

 

Tyresö spelar riktigt bra och det gör även gästerna. Det ÖSK gör bra är att de trots att de tappar boll ibland direkt försöker revanschera sig och tar tillbaka bollen. Inlägg från Elsa Bengtsson mot första stolpen och en uppoffrande Klara Grahn dyker fram med huvudet. Bollen touchar ett ÖSK ben till hörna från höger. Bollen går bak till Liv Borgman men skottet högt över.  Istället riktigt nära 0-1 i den 22:a minuten men Josefine Lindberg räddar på mållinjen.

 

I 25:e minuten får Karro Sundberg sträcka ut ordentligt på ett ÖSK skott och där returen kan rensas undan av Ida Ahlbom. Annars är det faktiskt Tyresö som har ett bra tryck mot ÖSK men utan att de riktigt farliga avsluten mot mål kommer.

 

I den 27 minuten får Tyresö en hörna från höger. Bra slagen av Ella Bergström mot bortre stolpen där Ida Ahlbom möter upp med pannan och vi har 1-0 till Tyresö. Inte alls oförtjänt så långt i matchen.

 

Gästerna trycker på direkt för en kvittering och det är riktigt nära ett självmål efter ett inspel från vänsterkanten. Lyckligtvis går bollen utanför eget mål. Hörnan blir riktigt farlig även den men inget mål för gästerna. Tyresö förivrar sig inte utan spelar lugnt och tryggt försvarsmässigt. ÖSK försöker trycka på men kommer inte till avslut mot ett förtjänstfull uppoffrande Tyresö.

 

Paus och 1-0

 

Nr 19 i ÖSK som ordentligt utmanat Tyresöförsvaret i den första halvleken kommer runt på vänsterkanten direkt i den 2:a halvleken och spelar in bollen i straffområdet. Lyckligtvis har ingen vitklädd följt med upp.

 

I den 53:e minuten får Tyresö en frispark då ÖSK spelare tagit bollen med handen. Frisparken blir till Inkast som Ella Bergström tar och skickar bollen till Elsa Bengtsson. Hon passar tillbaka till Ella som trycker iväg ett inlägg i straffområdet där Emma Åström är. Riktigt snygg nick av henne och Tyresö ökar på till 2-0. SÅ snyggt!

 

ÖSK försöker öka tempot ytterligare och skapar en hörna direkt. Michaela Larsson rensar undan och Liv Borgman pressar på mot felvänd ÖSK spelare så de inte kan vända spelet igen. Bra gjort! Men ÖSK kommer i ny attack direkt efter. Emilia Irle gör en av sina fantastiska brytningar och reder ut.

 

30 minuter kvar och ÖSK har ett visst tryck men Tyresö spelar lugnt och metodiskt och verkar ha stenkoll på ÖSK. I 66:e minuten är det riktigt nära reducering och då ser det faktiskt lite stressigt ut i Tyresöförsvaret för första gången men fortsatt 2-0 ledning.

 

 

I den 83.e minuten vinner åter Emma Åström en duell och passar till Ida Ahlbom. Hon spelar in bollen från vänsterkanten till en helt fri Klara Grahn I straffområdet som på direktskott bredsidar in 3-0. Underbart och faktiskt inte alls oförtjänt.

 

Tyresö ser till att spela av resten av matchen och vinner matchen med 3-0. En riktig lagseger där alla gjorde en 100% insats och där det är svårt att utse nån som var bättre än nån annan. Riktigt kul dessutom att ännu en av Tyresös juniorer fick komma in på slutet av matchen. Maja Blackestad gör A-lagsdebut och visade ingen som helst nervositet utan går in och kör som om hon aldrig gjort annat. Härligt att se!

 

Nästa match är på söndag 15/10 då Rävåsen kommer på besök till Tyresövallen. Matchtid 13.00.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

 

Stötta Tyresös Hjärta
En insamling för Tyresö Fotbollsförening
Swisha ditt bidrag till Tyresös Hjärta, Tillsammans för ett bättre Tyresö!
Spelade matcher
Lör 11/11 11:00
Lör 28/10 17:00
2 - 1  
Ons 25/10 20:00
2 - 3  
Sön 22/10 16:00
4 - 0  
Sön 15/10 13:00
8 - 2  
Lör 7/10 13:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen