spela i TFF
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

VÄLKOMMEN TILL TYRESÖ FF DAM
 
Seger i sista SSD-seriematchen.
2021-10-27 06:55
Glada spelare! Foto: Jempa

Tisdagskvällen bjöd på en tuff match på Enskede IP. Hemmalaget hade liksom Tyresö radat upp idel segrar så här långt och det skulle således stå mellan dessa 2 lag om vilka som skulle vinna SSD serien.

Riktigt jämn och bra fight där till slut Tyresö drog det längsta strået och kunde vinna med 1-3

 

Målskyttar för Tyresö:

Sosso Andersson 0-1

Elsa Bengtsson 1-2

Elsa Bengtsson 1-3

 

/ Christer

 

Tre poäng mot IK Tun.
2021-10-25 07:28

Näst sista hemmamatchen för säsongen och Tyresövallen bjöd på härligt soligt men kallt väder.

IK Tun stod för motståndet denna lördag och de vid seger skulle kunna säkra fortsatt spel i div 1.

 

Tyresö började bra och kommer i flera attacker mot gästernas mål. Det där lilla sista saknas dock och avsluten går utanför mål. IK tun sätter gärna hög press högt på Tyresös planhalva och i den 12:e minuten ger det resultat. 0-1 till IK Tun på ett tokfelpass av Tyresö som blir till skott. Skottet touchar nån på vägen mot mål som ställer Karro Sundberg i målet. Tuff start,

 

Efter det målet som gett gästerna självförtroende har Tyresö svårt att komma upp i banan. Det mesta spelet är på egna planhalvan och det är många bakåtpassningar och passningar fram och tillbaka i backlinjen. IK tun har fått matchen dit de vill och spelar smart. Inväntar misstag för att då gå max.

 

Efter 25 minuter börjar Tyresö komma närmare och närmare mål. Forfarande inga avslut som direkt skapar några bekymmer för Tun keepern dock. Det man nu kan se är att de gula-röda går rejälare in i närkamperna och går vinnande ur dem. Det skapar lägen som gästerna får jobba hårt för att värja sig mot.

 

I den 38:e minuten jobbar Tyresö till sig en hörna från höger. Bra slagen av Sara Frigren mot Frida Thiléns panna och det är kvitterat! Snyggt!

 

Slutminuter kvar av första halvlek och IK Tun får en frispark 40 m från mål. Karro Sundberg plockar lungt och säkert in skottet i famnen. Sista anfallet innan paus är från Tyresö och kanonfin pass av Josefine Lindberg över IK Tuns backlinje till Ida Bengtsson som tagit en fin löpning framåt. Nedtagningen är fin även den men sen rullar bollen iväg och skottet uteblir.

 

Paus och från läktarhåll önskas se ett högre passningstempo och fler maxlöpningar utan boll.  

 

Det är precis vad Tyresö bjuder på när andra halvlek börjar. Moa Nilson Barkenheim hittar Leila Baiche genom IK Tuns backlinje som får ett bra läge men skott utanför. Minuten senare vinner Ida Ahlbom en närkamp på vänsterkanten. Tar med sig bollen framåt, tunnlar högerbacken och tar sig in i straffområdet. Istället för att passa snett bakåt trycker hon otroligt snyggt in bollen i bortre krysset till ledning för Tyresö 2-1. Mästerligt!

 

Mer Tyresö efter det. Fint spel mellan Josefine Lindberg och Leila Baiche i den 53:e minuten. Inlägg från högerkanten mot straffpunkten där Ida Ahlbom är där med pannan. Dock springer Tun keepers in i henne samtidigt och blir liggande och det blir ett spelavbrott på några minuter. Som tur är kan hon fortsätta matchen sen.

 

5 minuter senare boll upp till Leila Baiche på högerkanten. Pass snett inåt bakåt till Sara Frigren men som inte får riktig träff. Tyresö agerar lugn och säkert så här långt i matchen och skapar de flesta målchanserna. I den 62:a minuten lång boll upp på högerkanten där Josefine Lindberg hinner upp bollen precis innan kortlinjen. Hon gör en tunnel på vänsterbacken men tyvärr rinner bollen iväg lite och rensar undan. Andra vågen kommer och det blir ett inlägg mot bortre stolpen där Ida Ahlbom försöker trycka in bollen på volley men tyvärr utanför.

 

IK Tun kommer i kontring på vänsterkanten och nära att komma till avslut men Karro Sundberg är bra med och kniper bollen innan. Minuten senare anfall Tyresö och Elin Engström tar sig in i straffområdet lite till vänster. Bryskt behandlad och solklar straff (och inte som IK Tun skrivit på sin hemsida då de beskrev det som "MYCKET tveksam straff") Man ska inte behöva ramla för att det ska vara straff.

Moa Nilson Barkenheim är säkerheten själv och ökar på Tyresös ledning till 3-1.

 

IK Tun har på intet sätt gett upp och försöker trycka på än mer. Spelkvalitéten från hemmalaget sjunker med kvarten kvar på matchen. Tyresö kommer dock till flertalet avslut trots det.

82:a minuten Josefine Lindberg pass upp till Leila Baiche som spelar snett bakåt till Alva Lodén som provar vänstern, Keepern räddar.

85:eminuten Sara Frigren provar skott som ger målvakten bekymmer men kan till slut hålla i den.

Tyresöhörna från vänster i samma matchminut. Blir till högerhörna som nickas unden men till andravåg och boll till Leila Baiche som får läge men skottet går utanför målramen.

 

2 minuter kvar och IK Tun spelar igenom backlinjen. Karro Sundberg är långt ute och avvärjer men det blir frispark för gästerna och gult kort till Karro. Grönklädda IK tun förvaltar frisparken väl och trycker in reduceringen vid stolproten. 3-2 med bara nån minut kvar.

 

Nu har gästerna fått riktigt blodad tand och trycker på för allt de förmår. De skapar både hörna och frispark men Tyresö håller undan och kan inkassera ytterligare 3 poäng. Första halvlek dåligt tempo. Andra klart bättre men efter 3:an kom så sjönk kvalitéten igen.

 

IK Tun säkrade fortsatt spel i div 1 trots denna förlust då Sätra kryssade mot Segeltorp. Grattis!.

 

Nästa match för Tyresö i div 1 är mot serieledande Sollentuna. Då måste spelet vara betydligt bättre och hålla över 90 minuter. 

 

Norrvikens IP 1 Lördagen 30/10 kl 14.00.

 

Vi ses där!  

 

/ Christer

 

Ny seger i SDD serien.
2021-10-19 15:28

Kall söndagkväll och ny match i SDD serien. Sollentuna på besök på Tyresövallen.

 

Första halvlek jämn men där ändå hemmalaget är det som kommer till flest målchanser. TYresö gör även 1-0 i den 15 minuten genom Elsa Bengtsson efter inspel från vänsterkanten. Starkt förarbete av Meja Frimmel som förövrigt var riktigt bra och dominerade stort i första halvlek.

 

Andra halvlek och högre press från gästerna. Inget som skapade några särskilda bekymmer för Tyresö dock. Tyresö ökar på ledningen till 2-0 genom fantastisk pass från Klara Andersson genom hela Sollentuna försvaret till Leila Baiche som med sin speed trycker in bollen i mål.

Leila har några fina lägen att ytterligare göra mål efter det men bra målvaktsarbete från Sollentunakeepern och matchen slutar 2-0 till slut.

 

Återigen måste man framhäva alla duktiga juniorer som alltid gör nåt bra med bollen när de får den.

Välutbildade fotbollspelare. 

 

Tyresö FF´s framtid är ljus!

 

/ Christer

 

Säker seger mot Enskede.
2021-10-18 08:54
Målskyttarna Frida "Thille" Thilén och Ida "Bengan" Bengtsson. (foto från tidigare match... :) )

Match mot Enskede i Lördags för Tyresös damer. Tuff bortamatch på naturgräs väntade.

 

Trevande inledning på matchen där inget av lagen får igång nåt eget spel. Inte förrän efter 20 minuter börjar ett av lagen hitta lite fina kombinationer och det laget är Tyresö. De Gula-röda laget ( som förövrigt spelade i vitt ) börjar komma underfund med underlaget och kommer närmare och närmare ett mål. 

22:a minuten fint anfall, Elin Engström kommer skickligt in i straffområdet trots dragen i armen, och passar till Ida Bengtsson som får ett  bra läge men det är riktigt trångt därinne och Enskede täcker ut bollen.

 

2 minuter senare ny chans för Ida Bengtsson när Sara Frigren serverar en fin djupledsboll till henne. Väl inne i straffområdet trycker hon iväg ett skott men utanför.

 

Ytterligare 2 minuter senare får Tyresö en hörna från höger. Frida Thilén kommer högst med huvudet och får träff på bollen som får en lite konstig bana men letar sig in i bortre sidan av målet och välförtjänt 0-1 ledning.

 

Enskede kommer i kontring strax efter på högerkanten. Inlägg mot bortre men där hinner inte nån av deras spelare fram riktigt och bollen rinner ut.

 

Det är Tyresö som för matchen men Enskede kommer i blixtsnabba kontringar. Tyresös försvar har bra koll på dem ändå så här långt in i matchen.

 

Enskede anfall och skott i den 38:e minuten mot Karro Sundberg i mål som hon plockar ner säkert.

Minuten senare fint Tyresöspel. Ida Bengtsson boll ut till Sosso Andersson som håller i bollen nån sekund sen tillbaka till Ida Bengtsson - skott utanför.

 

Strax därefter får Emelie Nygren skottläge från högerkanten men även hon skott utanför.

 

Slutminut första halvlek och Tyresö kontrollerar matchen totalt. Enskede kommer ingenstans mot ett Tyresö som för dagen ser riktigt starka ut.

 

Andra halvlek fortsätter lite som den första. Enskede försöker kanske sätta lite högre press men inget som bekommer Tyresö direkt. 

49:e minuten och Sosso Andersson får bollen på högerkanten. Hon tar sig in i straffområdet men Enskede målvakten är bra med och petar undan bollen som blir till en Enskedekontring. Som tur är rinner bollen över kortlinjen och det blir inspark för Tyresö.

 

Småkyligt på Enskede IP och spelet värmer inte heller direkt när vi närmar oss den 55:e minuten.

I den 57:e minuten på ett Enskede misstag snor Ida Bengtsson åt sig bollen i straffområdet och lägger säkert in 0-2 för Tyresö. Härligt!

 

Efter det målet börjar hemmalaget trycka på än mer. De kommer till flera avslut mot mål men går inte skottet utanför så är Karro Sundberg där och räddar. Dessutom spelar backlinjen lugnt och säkert och det ser aldrig riktigt farligt ut.

 

I den 74:e minuten vinner Leila Baiche en duell på högerkanten. Pass till Elin Engström som slår ett inlägg mot Sosso Andersson. Bra skott som målvakten täcker undan men till Ida Bengtsson som rullar in bollen till 0-3. Hennes andra mål för dagen. Är matchen avgjord nu?

 

Nja hemmalaget försöker verkligen men de riktigt farliga avsluten kommer de aldrig till. Visst de får en reducering i den 87:e minuten på en fast situation och efter det försöker trycka på för ytterligare mål men Tyresö har matchen under kontroll och vinner matchen med 1-3.

 

På Enskedes hemsida står att de gjorde sin sämsta match för säsongen i lördags men det kanske bara var så att de mötte ett lag som inte lät dem spela sitt spel heller.....

 

Ny match hemma på Tyresövallen på lördag då IK Tun kommer på besök. Matchtid 14.00.

 

Vi ses då!

 

/Christer

 

  

Stabilt mot Sätra.
2021-10-11 06:55

I lördags var det match mot Sätra SK som Tyresös damer så många gånger haft det tufft emot. Senast de möttes i serien slutade matchen 1-1 och i Svenska cupen slutade det med förlust för Tyresö. Var det dags för revansch måntro?

 

Det är riktigt högt tempo från första minut och det bjuds på många tuffa närkamper. Nära att Tyresö tar ledningen i den 6:e minuten då det bjuds på ett riktigt fint anfall där bollen går genom i princip hela laget innan den når ut till Sosso Andersson på vänsterkanten. Inspelet är sånär att Ida Ahlbom hinner först på men bollen rinner ut över kortlinjen. 

 

Istället tar Sätra ledningen ett par minuter senare när de får en frispark på vänsterkanten ca 40m från mål. Väl avvägt slagen och först och högts kommer lagkaptenen i Sätra och nickar snyggt in 0-1 till gästerna. Tung start...

 

Tyresö fortsätter med sitt spel och kommer systematiskt närmare och närmare mål. Leila Baiche fintar sig loss på högerkanten i den 12:e minuten, inlägg mot bortre där Sosso Andersson möter upp men hennes försök till inspel täcks ut.

 

Det är dock riktigt nära att Sätra utöka sin ledning i 15:e minuten på ett inspel från högerkanten. Flack boll som går förbi många spelare innan den studsar mot ett Sätra ben och ser ut att rulla in i mål men Jempa Bakai sträcker ut sina armar ordentligt och kniper bollen.

 

Minuten efter ser Josefine Lindberg att Ida Ahlbom tagit en löpning och vill ha bollen bakom Sätras backlinje. Passning från Josefine är perfekt till henne. Fin mottagning och lobb över Sätrakeepern och det är kvitterat 1-1.

 

Sätras fasta situationer är farliga varje gång och så även i den 18:e minuten då de får en hörna från höger. Bra slagen och nick över ribban men domaren har blåst för frispark till Tyresö.

 

I den 20 minuten försöker Tyresö ett anfall på högerkanten. Det är tufft och trångt och bollen studsar runt lite mellan spelarna innan den till slut fångas upp av Sara Frigren som från 25 meter trycker iväg ett fantastiskt skott som borrar sig in i det bortre krysset till 2-1. Otroligt snyggt! Kanske Alexander Isak fick inspirationen från Sara innan matchen mot Kosovo? Vad vet jag?

 

Det är fortsatt en jämn och tufft match och Sätra låter sig inte slås ner och kommer i lite farliga attacker men försvarsarbetet är glimrande från Tyresös sida.

 

I den 29:e minuten slås en boll upp på vänsterkanten till Sosso Andersson. Hon rycker sig loss och in i straffområdet. Bollen studsar iväg lite och hon får bollen en aning för långt ifrån sig så målvakten kan peta undan bollen men inte bättre än till Ida Ahlbom som kan lägga in 3-1 till Tyresö. Sitt 2:a mål för dagen.

 

Sätra har sen några frisparkar sen mot mål som Jempa Bakai har bra koll på. Och den här tuffa jämna halvleken slutar 3-1. 

 

Andra halvlek och liten anstorming av Sätra inledningsvis. Lugnt och säkert agerande från Tyresös backlinje som inte förivrar sig utan spelar runt och hanterar det mästerligt.

 

50:e minuten och bra brytning av Klara Andersson på vänsterkanten till hörna för Sätra. Bra slagen men rensas undan av Tyresö. Sofie Thörnqvist får nästan ett friläge strax efter när en boll från Josefine Lindberg studsar under Sätrabacken men deras målvakt är bra på fötterna och reder ut den farligheten.

 

57:e minuten och gästerna försöker öka pressen än mer mot Tyresös backlinje. Moa Nilson Barkenheim, Frida Thilén spelar fortsatt lugnt mellan sig, målvakt och ytterbackarna utan att Sätra kommer åt bollen.

 

Nu är det chanser åt båda håll och i den 67:e minuten på nytt nära att bollen rullar in i Tyresös mål men återigen får Jempa Bakai sträcka ut sig och tippa undan bollen efter att den tagit på nåt ben och ändrat riktning.

 

Kvarten kvar på matchen och fortsatt rejäl kamp på planen. Sätra kämpar och stretar för att komma närmare men försvarspelet är intakt över hela planen. Det skapar dessutom bra chanser för Tyresö att utöka men även Sätras försvar är svårforcerade och som offrar sig helhjärtat.

 

I den 88:e minuten slås en lång boll upp på vänsterkanten från Tyresö. Sosso Andersson kommer först på en 50/50 boll mot Sätras målvakt och vinner boll. Perfekt inspel till Sara Frigren som enkelt kan sätta bredsidan till och 4-1 ledning till de Gul-Röda. Hennes 2:a mål för dagen.

 

Nu gick luften ur gästerna och Tyresö kan spela av matchen. Nära att Ida Ahlbom i den 93:e minuten kommer fri mot straffområdet men blir tokfälld. Otroligt nog ingen åtgärd från domaren.

 

Tyresö vinner matchen med 4-1 och grunden till det var nog försvarspelet idag. Hela laget gör en jätteinsats oavsett om det spelat hela matchen eller blivit inbytta. De ca 100 personerna som tagit sig till Tyresövallen var nog nöjda efter sett den här spännande matchen.

 

Nu väntar en riktigt tuff match på lördag i serien. Serieledande Enskede IK på bortaplan.

Kan vi få se revansch även då?

Enskede IP. Lördag 16/10. kl:14.00

 

Vi ses där!

 

/Christer 

  

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 26/10 19:45
1 - 3  
Lör 23/10 14:00
3 - 2  
Sön 17/10 19:00
2 - 0  
Lör 16/10 14:00
1 - 3  
Lör 9/10 14:00
4 - 1  
Ons 6/10 20:00
6 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer