spela i TFF
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

Clara Andersson är tillbaka
2021-04-09 10:08

Efter säsongen 2018 lämnade Clara Andersson Tyresö FF för spel i AIKs akademi. Nu, dryga 3 år senare, är den unga ytterbacken tillbaka i den gulröda dressen. 

 

"Clara är en välskolad spelare. Hennes defensiva spelförståelse får henne att kliva in och vinna situationer innan de ens har uppstått och hennes offensiva egenskaper bidrar till att vi som kollektiv kan erövra ytor och spela förbi lagdelar i ännu större utsträckning. Hon är också ännu en i raden av unga spelare med ett intre utvecklingsdriv." säger huvudtränare Robin Carlén

Egelryd återvänder
2021-03-05 09:59

Anfallaren Jennifer Egelryd har kommit överens med Tyresö FF om en comeback i den gulröda dressen. Egelryd kommer senast från spel i Sollentuna FK men har dessförinnan radat upp klubbar, nivåer och meriter som är få förunnat. SM-guldet med Tyresö FF 2012 och EM-silvret i F19-EM sticker ut allra mest. 

 

“Rekryteringen av Jennifer är en fullträff ur flera olika perspektiv. Vi får en smart offensiv spelare med många år på allra högsta nivå under bältet. Vi får dessutom in en person med en, för vår trupp, unik livserfarenhet. Faktorer som kommer bidra positivt i vår målsättning att vinna serien men också i vårt arbete att utveckla unga spelare.” Säger huvudtränare Robin Carlén

Alva Lodén klar för Tyresö FF
2021-02-25 11:17

Den unga mittfältaren Alva Lodén är klar för spel i Tyresö FF 2021. Lodén, född 2001, kommer närmast från Sundsvalls DFF där hon spelat en säsong i elitettan samt varit med och vunnit Division 1 med efterföljande kval. 

Innan sina säsonger i Sundsvall spelade Lodén för Piteå IFs F19, en sejour hon fick kröna med tre landskamper för F17-landslaget. 


“Alva passar in i vårt lagbygge ur ett flertal perspektiv. Hon har erfarenhet från elitettan, av att vinna Division 1 samt det efterföljande kvalet, landslag och har känt på hetluften i ett SM-guldvinnande Piteå. Dessutom är hon en ung spelare med ett stort inre driv kopplat till såväl sin egen som lagets utveckling. Rent fotbollsmässigt är hon en teknisk spelare med god spelförståelse kryddat med en stor taktisk förståelse och ett norrländskt pannben’.” Säger huvudtränare Robin Carlén

Ella Bergström flyttas upp till damlaget
2021-02-12 09:15

Försvararen Ella Bergström är den fjärde i raden av spelare att flyttas upp till damlaget från föreningens FJ-trupp. Bergström, född 2005, gjorde sin seniordebut i Victoria Cup under 2020. 

 

“Ella är en försvarare klippt och skuren för en ytterbacksroll enligt vårt arbetssätt. Hon har en förmåga att hitta linjebrytande lösningar med bollen och ser ut att trivas när hon tar sig in i de mer centrala ytorna av planen. Hon känns dessutom, trots sin unga ålder, erfaren och ‘seniormässig’ i sina beslut och sitt sätt att föra sig på planen.” Säger huvudtränare Robin Carlén

 

Carlén fortsätter

“Jag känner en stolthet över att vår trupp innehåller fyra spelare födda 2004 och 2005 den här säsongen. Framförallt med tanke på att alla fyra är med och konkurrerar om startplatser i en trupp som går för serieseger. Det är ett kvitto på att vi har en ungdomsverksamhet av hög kvalité och ytterligare ett bevis på att Tyresö FF är en bra miljö för unga spelare med höga ambitioner.”

Elsa Bengtsson flyttas upp till damlaget
2021-02-08 10:46

Den andra spelaren att flyttas upp från föreningens talangfulla FJ-trupp den här säsongen är anfallaren Elsa Bengtsson. Bengtsson, född 2005, har gjort sig känd som en pålitlig målskytt under ungdomsåren vilket hon också bevisade i seniorsammanhang under 2020. 4 mål på 8 matcher blev slutresultatet. 

 

“Elsa besitter unika offensiva egenskaper. Då tänker jag inte bara på att hon förmodligen är föreningens bästa målskytt genom tiderna på ungdomsnivå. Hon är vass en mot en och har en spelförståelse som får henne att uppfatta och skapa offensiva lösningar på ett framgångsrikt sätt.” Säger huvudtränare Robin Carlén. 

 

Tillsammans med Elsa Bromé och Sara Frigren är Elsa Bengtsson den tredje i raden av spelare som flyttats upp från FJ de senaste åtta månaderna.

Anton Solem förstärker damlagets ledarteam
2021-02-08 10:45

Anton Solem har figurerat i roller knutna till föreningens herr- och äldsta pojklag de senaste säsongerna men har nu glädjande nog tackat ja till en roll som koordinator i damlagets ledarteam. Solem kommer fokusera på att få bitarna utanför planen att fungera gnisselfritt samt utvecklas vilket i förlängningen kommer få positiva effekter på ett sportsligt och organisatoriskt plan. 

 

“Anton och jag har arbetat tillsammans under de två senaste säsongerna och samarbetet har varit perfekt. Med Anton i en roll som koordinator kommer övriga i ledarteamet samt spelartruppen få ännu bättre förutsättningar att lägga fokus på den sportsliga utvecklingen.” Säger huvudtränare Robin Carlén

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/4 17:00
Sön 18/4 18:00
Sön 4/10 14:00
0 - 7  
Lör 26/9 14:00
5 - 1  
Lör 19/9 17:00
2 - 1  
Lör 12/9 14:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 06/05 13:00 
Hem, 21/04 10:10 
Hem, 20/04 15:41 
Hem, 12/04 14:58 
 
Våra sponsorer