SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

TYRESÖ FF Dam
 
Bra insats mot BP trots förlust
2024-02-19 08:16

Match mot Brommapojkarna i Victoria Cup. Ny spelform från och med i år där det nu är gruppspel först.

I vanlig ordning slås ”bonusstraffar”. Då Tyresö ligger 2 divisioner under BP får Tyresö 2 st och förvaltar en av dem väl via Victoria Isaksson och innan domaren blåser för start så leder Tyresö med 1-0.

 

BP som valt att ta med flertalet startspelare från damallsvenskan sätter högsta fart direkt. Inte minst den från Tyresö FF fotbollsskolade Frida Thörnqvist som åter få visa upp sig för Tyresöpubliken.  Att BP tar den här cupen på största allvar råder inget tvivel.

 

I den 7:e minuten nära straff för gästerna men domaren friar. 3 minuter senare fint anfall av BP med inlägg från högerkanten, Karro Sundberg bra med och plockar ner lätt.

Bra kamp ute på planen men sämre spel. Mest BP som kommer till avslut. I den 18:e minuten riktigt nära 1-1 när Tyresö inte riktigt får bort bollen i straffområdet men en reflexräddning igen av Karro Sundberg från nära håll reder ut.

 

Bra spel av Tyresö i den 24:e minuten när Klara Grahn snyggt tar emot en boll från backlinjen och spelar ut till Leila Baiche. Hon slår en fin boll upp till Filippa Petterson som tagit sig upp på högerkanten. Nära att hon kommer förbi där på kanten men BP försvarar sig väl.

 

I den 26:e minuten får Frida Thörnqvist bollen i farten på vänsterkanten och då är det nog få (ej ens i allsvenskan) som hänger med. Det går oerhört fort och som så många gånger förr tåar hon in 1-1 vid bortre stolpen.

Tyresö fortsätter det hårda arbetet och skapar bra chans strax efter. Klara Grahn hittar Elsa Bengtsson med en djupledsboll och från högerkanten i straffområdet får hon skottläget men tyvärr över ribban. Direkt efter snabb vändning av BP men ett fantastiskt hemjobb av Ella Bergström som fixar inkast till Tyresö.

 

BP spelar bra och Tyresö har det jobbigt stundtals. Inte oförtjänt kommer 1-2 i den 41:a minuten. Inspel från höger och direktskott i straffområdet. Otagbart.

Det går fort när BP anfaller så det gäller att uppspelen och passningarna från Tyresö sitter. Ribbträff av BP i sista minuten av första halvlek och bollen åter till BP spelare. Karro Sundberg får åter göra flertalet räddningar innan domaren blåser av för halvtidsvila. Puh!

 

Fortsatt mycket BP i början av andra halvlek. Alice Bengtzon Schéele jobbar riktigt bra så att BP när de kommer på högerkanten inte riktigt får till inspelet utan kan tas om hand av Tyresökeepern. 

 

Klockan tickar fram till den 60:e minuten och via en kommunikationsmiss av BP får Tyresö en gratishörna från höger. Den förvaltas väl när Klara Grahn kommer högst och snyggt nickar in 2-2 precis under ribban. Härligt!

 

Tyresö vill ha mer och trycker på men istället blir det snabb BP kontring. Inspel från vänsterkanten och direktskarv till 2-3. Tyresö slås inte ner utan tar nu kampen ordentligt ute på planen. Elsa Bengtsson vinner en duell på högerkanten i straffområdet, spelar bakåt till Victoria Isaksson spelar ut till Fialisa Söderberg. Hon fixar en hörna från vänster. Resultatlös dock. Bra period av Tyresö nu i matchen.

 

Superchans BP i den 72:a minuten. Åter bra agerande av Alice Bengtzon Schéele som tar kampen mot BP spelaren men som ändå får in bollen från högerkanten. Avslut som Karro Sundberg gör en bra räddning på. Minuten senare kommer åter Elsa Bengtsson runt på högerkanten och slår ett inlägg till straffområdet men även BP keepern är bra och tar hand om bollen.

 

Tyresö kämpar och sliter och gör sitt yttersta för att få till en kvittering men tiden tickar på. När BP sen gör 2-4 i den 86:e minuten går luften ur lite och innan domaren blåser av matchen gör de även 2-5 som blir slutresultat.

 

BP vinner matchen klart rättvist och visade stundtals allsvensk klass som Tyresö stod upp bra emot. Nästa match i Victoria Cup för Tyresö är den 2 mars mot Sollentuna FK kl 15:30 på Norrvikens IP.

 

/ Christer

Förlust mot Bollstanäs SK
2024-02-12 06:27

Att det skulle bli en betydligt tuffare match i lördags när Bollstanäs SK kom på besök än veckan innan var nog alla förberedda på. Tyresö börjar matchen riktigt bra och är påkopplade direkt. Kommer till avslut i den 5:e minuten efter att lagen känt lite på varandra inledningsvis. Skott över.

 

Bollstanäs som spelar i Elitettan får jobba hårt för att komma till avslut mot mål. Tyresös mittfält och backlinje agerar intensivt och nära sina motståndare. I den 17:e minuten efter fin djupledspass av tidigare Tyresöspelaren Maria Poli, blir det friläge mot Karro Sundberg som kommer ut bra för att skära av skottvinkeln. Skottet går i stolpen men tillbaka ut till BSK spelaren som då kan rulla in bollen i öppet mål.

 

Tyresö försöker svara men kommer inte till några egentliga målchanser utan får mest inrikta sig på försvarspelet. Bra inställning i närkampsspel och i återerövring av boll. Det är gästerna som är vassast framåt och i den 35:e minuten ökar de på till 0-2 efter ett fint inlägg från högerkanten mot borte stolpen där de trycker in bollen i mål.

 

Efter det målet är det en hel del spel på BSK´s planhalva men när domaren blåser för halvtidsvila är det fortsatt 0-2 underläge.

 

Bra fart direkt i andra halvlek av Tyresö som får en frispark en bit in på Bollstanäs planhalva. Bollen slås in i straffområdet men nickas undan till Victoria Isaksson som drar iväg ett skott. Tyvärr ingen bra träff och bollen går utanför målramen. Några minuter senare kommer ändå en reducering via Elsa Bengtsson. Bra förarbete av Emma Åström.

 

I den 53:e minuten ny attack mot BSK´s mål när Leila Baiche krigar förtjänstfull till sig bollen och sätter iväg på högerkanten. Hon tvekar en millisekund på inspelet och då hinner BSK samla upp sig och chansen försvinner. 

 

Efter det är det åter mycket Bollstanäs som trycker på. Mycket spel på Tyresös planhalva. I den 63:e minuten får Tyresö en hörna ändå som Klara Gran kommer högst på och nickar mot mål. Istället blir det snabb kontring på vänsterkanten där Leila Baiche gör ett super hemjobb och stör hela vägen till Tyresös straffområde där Emilia Irle tar över och slår bollen till hörna för gästerna. Bollen rensas undan men kommer tillbaka och där blir det lite tveksamt agerande av Tyresö och bollen rullas in till 1-3. Inte alls oförtjänt dock.

 

Fortsatt tryck av gästerna som vill ha mer. Tyresö kämpar och sliter men har svårt att få till spelet och det börjar bli riktigt trötta ben nu. Klockan tickar på och i den 87:e minuten vänder en BSK spelare runt i straffområdet och får iväg ett bra skott mot bortre stolpen. Superräddning av Karro Sundberg där!

 

Det blir ytterligare 1 mål i matchen sista sekund. Hörna för BSK där bollen rullar över mållinjen till 1-4 precis innan domaren blåser av för full tid. 

 

Bra träningsmatch där det fick jobbas mycket försvarsspel. Kanske kan behövas till nästa lördag när det är dags för Victoria Cup och Bromma Pojkarna kommer på besök. Matchstart 12.00.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Seger i första matchen 2024
2024-02-04 12:24
Meja Frimmel, Grym insats på mitten idag, Foto: @kbrome

Träningsmatch mot Div 2 laget IFK Lidingö igår. Strålande fotbollsväder och äntligen match igen för vårat kära damlag på Tyresövallen.

 

Direkt i första minuten är gästerna riktigt farliga när de slår en krossboll från högra sidan av planen över backlinjen till vänsterkanten som blir ett friläge. Karro Sundberg kommer ut perfekt, skär av skottvinkeln och skottet kan räddas men en fin benparad.

 

Några minuter senare slår Josefine Lindberg en fin boll upp till Leila Baiche som från sin högerkant slår in bollen i straffområdet. Direktskott som räddas på mållinjen. I den 7:e minuten nytt fint anfall av Tyresö. Fialisa Söderberg hittar med en suverän pass Klara Grahn som i sin tur slår en djupled till Leila Baiche som lämnat sin högerkant och kommit över på vänsterkanten av straffområdet. Hon försöker ta sig föbi sin bevakare men blir fälld och domaren pekar på straffpunkten. Elsa Bengtsson gör inget misstag där utan trycker säkert in 1-0 till hemmalaget.

 

Ett par minuter efter det på en hörna från höger riktigt nära 2-0 och en bra nick mot mål men åter räddning på mållinjen. Och det är mycket spel på Lidingös planhalva i den 1:a halvleken. I den 17:e minuten superpass av Elsa Bromé ut till Leila Baiche som fixar ny hörna från höger. Tyvärr ingen farlighet på den. 

 

Frispark till Lidingö mitt på Tyresös planhalva men nickas förtjänstfullt bort av Emilia Irle som tillsammans med Josefine Lindberg och Alice Bengtzon Schéele har full koll på Lidingös sporadiska anfall. De anfallen kommer dock mer och mer efter 25 minuter och nu mer spel på Tyresös planhalva. Tyresö rensar undan i den 26:e minuten och går upp till Elsa Bengtsson som nickar bollen över och förbi deras backar. Med bra tryck i steget rycker hon ifrån och fri mot målvakten rullar hon in 2-0 för Tyresö. Riktigt snygg individuell prestation där.

 

Ett par minuter senare bra spel av Tyresö igen när Elsa Bromé sånär fintar sig fram till ett skottläge precis vid straffområdslinjen men petas undan av uppoffrande Lidingöspelare. Ny våg från hemmalaget med boll ut till högersidan och inspel igen i straffområdet. Direktskott Klara Grahn men utanför. Klara får ny chans i slutminutrarna av första halvlek men återigen utanför målramen.

 

Pausvila med 2-0 ledning.

 

Andra halvlek hinner bara pågå i några minuter när Fialisa Söderberg lyfter in bollen från vänsterkanten mot mål där deras keeper inte kan hålla bollen utan släpper en retur. Där dyker Emma Åström upp och trycker in 3-0 obarmhärtigt. Härligt!

 

Spelkvalitéten i andra halvlek sjunker något och det skapas inte alls lika mycket eller bjuds på så mycket chanser åt nåt håll egentligen. Mycket spel runt mitten och där är Tyresö starka och tar hand om det mesta som Lidingö försöker med. 

 

Det byts som sig bör en träningsmatch hel del spelare i båda lagen. Matchen känns lite avslagen men då börjar det hända saker igen. Gästerna kommer igenom lite till höger i straffområdet men då är Thea Larsson som kommit in i mål bra med och avvärjer. I den 80 minuter radar Tyresö upp ett gäng hörnor men inget som skapar några riktiga farligheter. 

 

I den 84:e minuten kan Tyresö öka på sin ledning till 4-0 genom Victoria Isaksson efter fin inspel från vänsterkanten av Fialisa Söderberg.

 

Slutminut nu och slarv av Tyresö ger ett gratis friläge till Lidingö. Åter bra agerande av Thea Larsson som även hon får hålla nollan idag. Bra genomförd första match för 2024. Klart bättre än vad man brukar få se i en första träningsmatch för säsongen.

 

Nästa helg ny träningsmatch och då blir det nog betydligt tuffare motstånd när Bollstanäs kommer på besök. Lördag 10/2 kl 12.00

 

Vi ses då!

 

/ Christer 

 

 

Seger i sista seriematchen 2023.
2023-10-29 12:30

Sista matchen för säsongen och motståndet är BK Kenty från Linköping. Gästerna som redan var klara att sluta på sistaplats skulle ändå visa sig vara en svår nöt att knäcka för Tyresö FF.

 

Gästerna startar med högt tempo och är riktigt giftiga framåt. Ella Bergström drar på sig ett gult kort i den 4:e minuten redan och gästerna får en farlig frispark 20 meter från mål. Lyckligtvis slagen rakt i muren. Inledningsvis inget vidare spel från det rödklädda hemmalaget men i den 7:e minuten fin djupledsboll av Frida Thilén till Elsa Bengtsson på högerkanten. Elsa ser att Kentykeepern är långt ute och försöker lägga bollen över henne men lyckas inte riktigt.

 

Mer Kenty som kommer till flera bra anfall innan de får en hörna från vänster i den 11:e minuten. Bra slagen och nick mot första stolpen och 0-1 till gästerna. Tyresö försöker tämligen omgående att trycka dit en kvittering när Liv Borman hittar ut till Filippa Pettersson som slår in bollen i straffområdet men alldeles för nära mål och inga problem för målvakten.

 

Tyresö får inte alls igång spelet och det verkar som att bollen ofta dras/passas till vit spelare istället för röd och då blir det både svårt och jobbigt. I den 21:a minuten är det ändå riktigt nära kvittering när Leila Baiche passar till Elsa Bengtsson som slår in en boll central i straffområdet där Emma Åström finns och som är otroligt nära att stöta in bollen men den rinner iväg.

 

Ett par minuter senare nära att Kenty utöka sin ledning istället när de kommer i snabb kontring. Bra hemjobb av Michaela Larsson och Frida Thilén som rensar undan men i nästa våg blir det skott som tar I stolpen! och ut. Puh!

 

I den 31:a minuten hittar Ida Ahlbom ut till Leila Baiche som spelar snett inåt bakåt från förlängda mållinjen. Där möter Liv Borgman upp och får 2 chanser att trycka in bollen och då kan inte Kenty stå emot utan Liv får göra sitt första mål i damlaget! Grattis!

 

Tyresö spelar lite bättre efter det men gästerna är inte alls ofarliga. Innan domaren blåser för halvtidsvila har de ett litet tryck mot Tyresös mål. Paus 1-1

 

Andra halvlek och ett betydligt bättre Tyresö nu. Hörna i den 48:e minuten från vänster. Bollen studsar fram och tillbaka flera gånger i straffområdet innan den går ut till Filippa Pettersson som får skottläge men tyvärr över ribban. 3 minuter senare passar Klara Grahn fram till Leila Baiche som i straffområdet driver bollen lite åt sidan och hittar läget men avslutet rakt på målvakten.

 

Efter det är det åter gästerna som har flera farliga attacker mot Tyresös mål men avsluten träffar inte mål tack och lov. Istället kan Tyresö ta ledningen i den 66:e minuten när Victoria Isaksson slår en underbar passning över Kentys backlinje till Filippa Pettersson som fri mot målvakten osjälviskt väljer att passa åt sidan till Leila Baiche som då får öppet mål att lägga in bollen i. 2-1 Riktigt snyggt!

 

Efter det skapar Tyresö några farliga hörnor och på en av dem är det nära att Josefine Lindberg kan nicka in ytterligare ett mål för Tyresö men Kentykeepern håller tätt. I den 75:e minuten är det nära att vi bjuds på årets mål när Klara Grahn bjuder på ett akrobatiskt nummer och lyckas skjuta mot mål trots att hon har ryggen emot. Nära nära att bollen letar sig in vid bortre stolpen men blir till ytterligare en Tyresöhörna.

 

Mindre än 5 minuter kvar och spelkvalitéten sjunker igen. Gästerna har nån hörna och några skott mot slutet men Tyresö håller undan och vinner matchen med 2-1. Därmed passeras Älvsjö i tabellen och Tyresö slutar på en 9:e plats. Stort grattis till Örebro SK FK som tog förstaplatsen och spelar i Elitettan kommande säsong. Samma Örebro som för några veckor sedan fick stryk av Tyresö med 3-0 här på Tyresövallen 😉.

Nu väntar lite välbehövlig vila för vårt kära damlag men vi kan redan nu se fram emot kommande säsong och ett gruppspel i Victoria cup där det väntar starkt motstånd. Här kan ni läsa om det: Tabell och resultat - Stockholm (stff.se)

 

Stort tack till alla supportrar som i ur och skur kommit och supportat. Stort tack även till Speakerpersonalen som nog är den bästa i serien. Som dessutom uppdaterar på “Min fotboll” kontinuerligt. Riktigt bra jobbat!

 

Vi ses snart igen!

 

/ Christer

Vidare i Victoria Cup!
2023-10-26 08:31
Snyggt gulklädda Tyresö FF Dam! Foto: Jempa Bakai

Tyresö FF´s damer är åter med I Victoria Cup efter att förra året valt att inte medverka. Tyresö som haft för vana att gå långt i den tävlingen hade I första omgången fått Djursholm på sin lott. Sen bortamatch på ett kallt Djursholms IP igår. Ingen storpublik att vänta med andra ord.

 

Djurholm som I kraft av att vara i en division lägre fick börja matchen med en bonusstraff men som de turligt nog för Tyresö inte förvaltade utan när matchen startade stod det fortfarande 0-0.

 

Tyresö börjar matchen bra och kommer till lite avslut men utan att utmana hemmamålvakten nämnvärt. Närmaste är en boll I stolpen I den 8 minuten. Det är ett visst tryck mot Djursholm inledningsvis men det unga hemmalaget försvarar sig bra och när chansen kommer till kontring så går de med hela laget.

 

Så blir det i den 13:e minuten men en rutinerad Frida Thilén jobbar ikapp och snor åt sig bollen. Hemmalaget kommer dock omgående till ny attack och igen bra brytning av Tyresö men i nästa våg får de iväg  ett skott från distans och vips 1-0 till hemmalaget.

 

Det dröjer inte många minuter innan de gulklädda kan kvittera. Bra press gör att det blir en felpass av hemmalaget och öppet mål för Elsa Bengtsson som enkelt lägger in bollen i mål, 1-1. Men det känns som att Djurholm ändå är de som kontroll på matchen . Spelar med en härlig inställning och fart. Helt respektlöst mot ett Tyresö som inte alls får det att stämma spelmässigt så här långt I matchen.

 

I den 34:e minuten kommer även 2-1 till hemmalaget efter ett riktigt snyggt anfall. Inspel från vänsterkanten mot bortre stolpen där det med fart dyker upp en rödklädd som dundrar in bollen I mål. Inte alls oförtjänt.

 

Tyresö hittar inte alls sitt spel men i den 41:a minuten tråcklar sig Liela Baiche fram i straffområdet och skjuter via ett Djurholmsben in kvitteringen 2-2. Starkt och företagsamt gjort.

 

Paus. Djurholm spelmässigt bättre I första halvlek än Tyresö som behöver komma upp i den standard som vi vet att de kan spela.

 

Tyresö gör några byten i paus och in kommer Liv Borgman och Klara Grahn. Vet inte om det är det som gör det men Tyresö börjar nu kontrolera matchen betydligt bättre. Frida Thilén slår en helt suverän pass genom mittfält och mellan Djurholms backar till en framåtlutad Elsa Bengtsson. Mottagning och perfekt skott helt otagbart för målvakten till ledning 2-3 för Tyresö. Otroligt snyggt.

 

Minuten senare nära att Tyresö utökar men en bra räddning av hemmakeepern och bollen tar i iribban och sen studsar ut igen.

 

Hemmalaget har på inget sätt gett upp utan fortsätter att spela bra. Ida Ahlbom som i mina ögon var bäst på plan idag gör en formidabel brytning I den 55:e minuten på ett annars superfarligt läge. Frida Thilén tar över bollen och påbörjar att anfall på vänsterkanten. Boll upp till Leila Baiche men tyvärr offside.

 

Tyresö tar över matchen mer och mer och kommer till många lägen men utan att det blir några avslut mot mål. Hemmalaget som väger lite lättare har slitit på bra och tagit emot närkamp efter närkamp utan att visa varken smärta eller frustration. Det märks nu dock tydligt att krafterna börja sina och farten och passningsspelet från första halvlek avtar.

 

Nej det blir inget mer mål denna afton utan Tyresö vinner sin första match i årets upplaga av Victoria Cup. Djursholm har ett riktigt bra lag på gång och får de behålla spelare så råder det ingen tvekan om att de inom några år kan ta steg upp från div 2. Tack för en bra match.

 

Nu är det 1 match kvar i serien och den matchen spelas på lördag den 28/10 kl 17.00 på Tyresövallen när BK Kenty kommer på besök.

 

Vi ses där!

 

/ Christer