spela i TFF
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Bli medlem i Tyresö Fotbollsförening
BLI MEDLEM

Fotbollsskolan

Anmäl dig till fotbollsskolan redan idag

Corona

Senaste infon om Corona

Medlemsappen

Er länk för info om medlemsappen

Niclas Thomasson tillbaka i Tyresö FF
2022-01-05 11:03
Niclas Thomasson med Stockholm Cup pokalen 2020

Efter en sen säsongsavslutning har arbetet med att rekrytera ledare och spelare till vårt herrseniorlag varit intensivt. Vårt senaste tillskott är en hemvändare. Niclas Thomasson som det senaste året spelat i IFK Haninge i division I och innan dess tillhört vårt herrlag sedan 2013 kommer du återigen att kunna se på Tyresövallen från och med årets säsong.

 

Niclas har ett stort engagemang i Tyresö FF. Uppskattad ledare på vårt Idrottsfritids och i vår satsning på parafotboll är några av verksamheterna där du kan stöta på honom och nu kommer Niclas återigen att tillhöra vår herrtrupp. Niclas startade sin fotbollskarriär i Tyresö FF som 6-åring.

 

Vi träffade Niclas och passade på att ställa ett par frågor.

 

Välkommen tillbaka till Tyresö FF Niclas! Berätta lite om din tid i IFK Haninge och hur du upplevde utmaningen att gå till en verksamhet direkt under elitfotbollen?

”- Tack, det känns väldigt kul att vara tillbaka! Min tid i IFK Haninge var bra. Division I är en tuff division att spela i med många bra lag och vi fick inte riktigt de resultat vi hade hoppats på men många nyttiga erfarenheter bär jag med mig. En av de större utmaningarna var att lägga ner allt tid som krävs och samtidigt få ihop det med livet utanför fotbollen.”

 

Vad förväntar du dig av den kommande säsongen från dig själv, laget och klubben?

”- Min förväntan är att vi alla involverade ska jobba stenhårt för att bygga en miljö att utvecklas i så att vi kan prestera så bra som möjligt och vara redo när säsongen startar i april!”

 

Niclas kommer med all sin erfarenhet och kunskap att vara en stöttepelare i vårt unga lag och vara en viktig del i vårt arbete att hjälpa våra yngre spelare att utvecklas.

 

”- Niclas är givetvis ett fantastiskt nyförvärv för Tyresö FF. Han är både en mycket skicklig fotbollsspelare men även en kulturbärare som kan hjälpa den övriga truppen att skapa en stark identitet. Tillsammans med övriga nyförvärv, ny tränare och befintlig trupp så har vi mycket bra förutsättningar att göra ett bra säsong 2022!” kommenterar Tyresö FFs sportchef Jeppe Mauritzson.

 

Välkommen tillbaka Niclas och lycka till med årets säsong!

Tyresö FF har gjort klart med ny herrlagstränare
2021-12-30 18:00

Vi är glada att kunna presentera Mani Tourang som huvudtränare för A-herr från och med 2022. Vi knyter till oss en enormt viktig pusselbit i föreningens utveckling till kommande säsong. Mani kommer leda A-laget och vara viktig för att utveckla vår U-sida tillsammans med de andra ledarna och vår sportchef Jeppe Mauritzson.

 

"-Det känns fantastiskt bra att få in Mani som huvudtränare till vårt herrlag. Det kändes direkt att vi vill samma sak och delar bilden av hur vi kan lyfta vår herrlagsverksamhet till nästa nivå och jag ser mycket fram emot att få arbeta ihop med Mani" säger Jeppe Mauritzson.

 

Mani  har en elitkarriär bakom sig som spelare i bland annat AIK och Sirius,  vi har sett honom på Tyresövallen i ett antal matcher med FC Stockholm. Mani är välutbildad tränare och kommer precis ifrån sin första säsong som huvudtränare med Älvsjös herrlag.  


"-Vi i styrelsen är extra glada att kunna knyta Mani till oss, vi gillar hans professionella framtoning och hans ambitioner men även hur han ser kopplingen mellan vår U- och seniorverksamhet. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till Kenta och Jeppe mfl som jobbat stenhårt med tränarfrågan och träffat många kandidater" säger Oscar Kumlin, Ordförande i Tyresö FF. 

 

Några korta frågor med Mani…

 

Varmt välkommen till Tyresö FF! Hur känns det att vara här?

- Stort tack! En stor portion glädje att tillhöra Tyresö.

 

Vad har du fått för första intryck av föreningen? 

- För tre dagar sedan fick jag träffa individerna bakom föreningen/laget. En ”wow-känsla”, de fick min inspiration att växa än mera. Man måste respektera sin historia för att ta steg framåt. Nu ser jag framemot att få arbeta med spelarna på plan och individen bakom fotbollsspelaren. 

 

Kan du beskriva dig själv som tränare?

- Jag är inte bäst på något speciellt och jag har fortfarande en lång väg att gå, på-och utanför plan. Men det som genomsyrar i mitt ledarskap är närvaro. I fotboll - som i livet - kommer sann glädje från att vara helt närvarande i varje ögonblick, inte bara när det går ens väg. Naturligtvis är det ingen slump att det är mer troligt att saker går din väg när man slutar oroa sig för om man ska vinna eller förlora – jag vill att man fokusera på vad som händer här och nu för det är just då jag, du, vi kan påverka.

 

Vad har du/föreningen för målsättning på säsongen?

- Jag återkommer med mitt svar när säsongen är slut, då får du svar på om våra målsättningar gått i mål.

 

Hur firar du jul? 

-Med familjen 

 

Vem är din favoritfotbollsspelare och tränare? 

-Det finns självklart spelare och tränare som jag gillar mer än andra. För mig har det alltid handlat om att ta en detalj från den individ som inspirerar mig och göra det till min egna version. Den listan är lång. Ödmjukt sagt, har jag aldrig haft någon förebild. Jag vill bli en bättre människa 2022 och så vidare. Det är han jag jagar.

 

Välkommen till Tyresö FF Mani och vi passar på att önska Gott Nytt År!

Tidig julklapp till Wiking och Hugo
2021-12-24 09:00
Wiking och Hugo Foto: privat

Hugo och Wiking är uttagna till distriktslagssamling

 

Stockholms Fotbollförbund samlar duktiga och ambitiösa spelare från Stockholm i vad som kallas för distriktslagssamlingar. En del av syftet är att förbereda dem för Svenska Fotbollsförbundets regionala läger senare i vår som i sin tur syftar till att ge fler spelare likvärdig utbildning som landslagsspelarna.

 

Inför nästa regionala läger för spelare 16-17 år samlar Stockholm drygt 30 pojkspelare, födda 2006, i januari och två av dem är Tyresö FF-spelarna Hugo Berg och Wiking Brodsky.

 

Både Hugo och Wiking har spelat i Tyresö FF sedan fotbollsskolan och är bra exempel på hur det ska fungera för de av våra medlemmar som har stora ambitioner med sitt idrottande. Vilka drömmar man än har är det vår uppgift att försöka skapa en miljö som ger alla de utmaningar man behöver för att uppnå sina drömmars mål.

 

- "Det är oerhört glädjande att Hugo och Wiking finns med i detta sammanhang. I vår strävan att lyfta kunskapen hos alla spelare och ledare för att skapa en bättre och roligare utbildningsmiljö är det både roligt och viktigt att Tyresöspelare finns med i dessa sammanhang vilket bidrar till att skapa en kultur och ett klimat bland många av föreningens spelare att det är möjligt. Det är även ett stort bidrag till vår strategi att lyfta unga spelare och ge dem utmaningar för att fortsätta utvecklas." kommenterar föreningens sportchef Jeppe Mauritzson.

 

Stort grattis Hugo och Wiking och ett stort lycka till på distriktslagssamlingen.

 

Vill du läsa mer om Svenska Fotbollsförbundets regionala läger kan du göra det här.

Lär känna vår nya styrelse
2021-12-23 16:00

På Tyresö FFs årsmöte den 7 december valde årsmötet som brukligt är en ny styrelse. Valberedningens förslag, som arbetats fram efter input från flera håll, innehöll förslag på en till numerären utökad styrelse. Från tidigare fem ledamöter beslutades nu styrelsen bestå av nio ledamöter. Ett tydligt uttalat önskemål från bland annat medlemmar är att man önskar en mer delaktig och synlig styrelse vilket möjliggörs genom tydligare rollfördelning och fler som delar på ansvar och uppgifter.

 

Den 14 december hade så vår nya styrelse sitt första möte där mycket fokus lades på att gå igenom status kring arbetet, olika projekt, ekonomi och den sportsliga delen så att nya ledamöter så snabbt som möjligt ska få nödvändig kunskap om Tyresö FFs stora verksamhet.

 

Styrelsens ambition framöver är att fortsätta arbetet med att utveckla Tyresö FF som en klubb där en stark ungdomsverksamhet bildar bas för en seniorverksamhet som fortsätter att inspirera våra barn och ungdomar, bli bättre på att kommunicera med alla er medlemmar och lyssna på era önskemål och synpunkter.

 

Läs mer om styrelsens ledamöter på deras lagsida - klicka här!

ST Cupen ställs in!
2021-12-21 14:01

Det är med stor sorg och tungt hjärta vi meddelar att Tyresö FF fattat beslutet att ställa in ST Cupen 2-9 januari 2022. Den 40:e upplagan av vinterns stora höjdpunkt för många fotbolls- och futsalspelande barn och ungdomar och supportrar skjuts på framtiden.

 

Smittspridningen i samhället har påverkat oss under lång tid och det var med stor glädje vi sent i höstas fick besked och uppmuntran från myndigheter att cuper, läger och evenemang återigen kunde öppna dörrarna och planeringen av ST Cupen tog fart. Över 400 lag har anmält sitt intresse för att delta vilket vi är otroligt stolta över och visar på hur stor betydelse turneringen har.

 

Den senaste tiden har vi kunnat följa hur smittspridningen ökat vilket medfört restriktioner och de senaste dagarnas utveckling visar inte på någon minskning, snarare tvärtom. Vi får allt fler rapporter om att såväl barn som vuxna insjuknar och flera lag har lämnat återbud på grund av sjukdom. ST Cupen existerar genom frivilliga insatser från föräldrar till fotbollsspelande barn i Tyresö FF och vi kan inte exponera dem eller alla spelare, ledare och supportrar för de risker det innebär att fullfölja uppdragen under genomförandet av turneringen.

 

Vi tar vårt ansvar. Tillsammans med myndigheter, t ex Smittskyddsenheten i Stockholm, har vi konstaterat att vi inte längre har förutsättningar för att genomföra ST Cupen på ett smittsäkert sätt och tvingas därför till detta beslut. Alla anmälningsavgifter kommer att återbetalas.

 

Tyresö FF har arrangerat ST Cupen utan uppehåll sedan i början på 1980-talet med undantag för de två senaste åren och det är den 40:e upplagan som står på tur. Vi vet vad ST Cupen betyder för så många i Stockholmsfotbollen och kan bara hoppas att situationen i samhället snabbt ändras till det bättre och att arrangemanget kan genomföras redan nästa år.

BLI MEDLEMNyheter från våra lag
Damer, 18/01 09:32 
U15 1, 14/01 20:00 
Damer, 10/01 14:24 
P2014 Centrum, 06/01 12:28 
 
Våra sponsorer