Damer

Seger i premiären!
2020-06-14 18:24
Glada målgörare. Sara Frigren, Lina Malmborg och Ida Ahlbom.

Premiär för vårt kära damlag och många undrade nog kanske hur formen skulle vara under denna minst sagt konstiga tid. Lång försäsong borde göra att samtliga lag är starka och vältränade. Örebro SK som Tyresö senast förlorade mot på bortaplan med 2-0 kom till Tyresövallen för att mäta krafterna. Kanske lite revanschlust fanns bland hemmaspelarna?

Inledningsvis känns det som att det är lite nervöst och båda lagen känner lite på varandra. ÖSK frispark i den 2:a minuten går över alla och mot bortre stolpen men ingen möter upp och bollen rullar över kortlinjen. Stressigt spel av Tyresö och flertalet felpass i början av matchen. Efter 5 minuter börjar det bli lite bättre spel och en bra chans för Tyresö. Boll ut på högerkanten. Inspel i straffområdet men skott utanför.

Sara Frigren som är den senaste spelaren att plockas upp i damlaget presenterar sig på riktigt i den 10:e minuten då hon får en fin pass ut till höger i straffområdet. Lugnt och säkert placerar hon in 1-0 till Tyresö. Hög och bra press föranledde detta mål. Efter 15 minuter börjar premiärnerverna lägga sig lite verkar det som. Tyresö har det mesta av spelet och skapar de bästa målchanserna. Ida Ahlbom försöker komma förbi på högersidan utanför straffområdet men stoppas resolut av ÖSK backen. Lina Malmborg provar skottlyckan i den 18:e minuten men blir enkelt för målvakten. Minuten senare får Tyresö en farlig frispark ca 20 meter från mål. Ida Ahlbom lägger upp bollen och trycker iväg ett skott som borrar sig in i bortre krysset otagbart för målvakten till 2-0. Härligt!

När Alice Bergström ett par minuter fixar en hörna från vänster är det riktigt nära 3-0 två ggr om men ÖSK lyckas rensa undan till slut. Backlinjen i Tyresö jobbar lugnt och metodiskt och förivrar sig inte. Jobbar bra tillsammans och gör det lätt för Jempa Bakai i målet. Dock får hon göra ett ingripande och en bra rensning långt ut i banan i den 25:e minuten men domaren har blåst för offside. Tyresö får en hörna minuten senare som även den blir farlig men återigen rensas den undan. ÖSK frispark från vänster men inlägget plockas lugnt och säkert ner av Jempa Bakai. Frida Thilen spelar upp till Ida Ahlbom i nästa läge och från vänsterkanten slår hon ett fint inlägg så går längs med målinjen men ingen lyckas nå bollen. 10 minuter kvar av halvleken och nu har ÖSK haft mer och mer boll ett tag. Dock ingenting som oroar nämnvärt. Fint spel igen från hemmalaget i den 37:e minuten där till slut Frida Thillén provar skottlyckan men över. Direkt efter spelar Sara Frigren fin pass till Ida Bengtsson men skottet mitt på målvakten. Ja första halvleken går till Tyresö som skapat klart flest, haft bollen mest och leder välförtjänt matchen med 2-0 när domaren blåser för halvtid och spelarna tar paus i det varma och soliga vädret.

Andra halvlek och man kanske förväntade sig en anstormning från gästerna men icke. Tyresö spelar lugnt, säkert och metodiskt. 51:a minuten visar Sara frigren upp sig igen då hon passar Alice bergström via en tunnel på sin bevakning. Alice har dock svårt att rycka ifrån ÖSK backen som jobbar rejält och sjysst. Vi tror i den 55:e minuten att ÖSK har ett friläge men linjedomaren har höjt flaggan för offside. Nu har även Sara Frigren spelat klart premiären med beröm väl godkänt. In kommer den mer rutinerade Victoria Isaksson. Victoria Isaksson som i den 61:a minuten får ett bra skottläge men ÖSK försvaret jobbar bra och avvärjer. Chanserna böljar nu lite fram och tillbaka men närmast mål kommer nog ändå Tyresö. I 67:e minuten ytterligare ett byte i hemmalaget när Alma Stridh byts ut och ersätts av Emelie Nygren. ÖSK kommer runt på vänsterkanten minuten senare och Jempa Bakai får rädda till hörna. Mer ÖSK nu. Bara 18 minuter kvar och då kommer Elsa Bengtsson in istället för Alice Bergström som sprungit klart. Nu har tempot sjunkt och spelnivån likaså. Så det är extra skönt när Lina Malmborg kan trycka in 3-0 efter ett fint Tyresöanfall strax innan. ÖSK försöker att forcera hemmalagets trygga och lugna förvarslås utan att lyckas. Ett långskott i den 83:e minuten ger inga som helst problem för Jempa Bakai i målet. Klockan går mot fulltid och inväntar domarens slutsignal när ÖSK spelare tar sig fram på vänsterkanten. För första gången ett passivt försvarspel från Tyresö och hon får båda sikta och skjuta i lugn och ro utan att nån går på. Det resulterar i en reducering till 3-1 precis före full tid. Det målet kändes väldigt onödigt men kanske en lärdom inför kommande matcher. Tyresö vinner premiärmatchen i div1 Södra Svealand över Örebro SK Söder fullt rättvist. Kul att vi ändå fick se 4 mål i en premiärmatch som vanligtvis brukar vara väldigt tillknäppt. Kul också för Sara Frigren som i sin debut fick visa upp sig ordentligt och dessutom göra årets första mål. Härligt!

Nästa match i div 1 är borta mot nykomlingarna Stuvsta IF den 25/6 kl 20.00.