Damer

Semifinalklara i Victoria Cup.
2022-05-05 06:44
Målskyttarna från igår: Sara Frigren, Sosso Andersson och Elsa Bengtsson Foto: Nille

Ny match i Victoria Cup och motståndet igår var Djurgårdens IF. Då de ligger i 2 divisioner högre fick Tyresö börja matchen med 2 bonusstraffar varav de sätter den ena genom Sara Frigren.

Matchen börjar lite trevande och båda lagen känner lite på varandra. De skapas dock lite halvchanser som inte alls är ofarliga. I den 9:e minuten slår Sofie Thörnqvist bollen över DIF´s backlinje till Alice Nagy som tagit en fin löpning men tyvärr rinner bollen över kortlinjen.

Minuten senare får DIF en hörna från höger. Ribbträff och sen går bollen ut till inkast på vänsterkanten. På den snappar den tidigare Tyresöspelaren Alice Bergström upp bollen och tar sig fram längs den förlängda mållinjen. Pass snett inåt bakåt och det är kvitterat. 1-1.

Minuten senare ny hörna för DIF men då plockar Karro Sundberg säkert ner bollen. Tyresö spelar lugnt och bra och slår sällan bort bollen. Vill ofta spela sig ur situationerna och gör det på ett imponerande sätt.

I den 16:e minuten får den tillresta publiken (69st enligt den officiella noteringen men kändes som betydligt fler) kanske se årets mål på Tyresövallen när Sofie Thörnqvist hittar Sosso Andersson med en lång boll upp mot vänsterkanten. Sosso tar snyggt emot och vänder bort sin motståndare. Tar ett par steg in i banan och från ca 25m dundrar hon in 2-1 i bortre krysset helt otagbart för DIF målvakten. Otroligt vackert mål. Inte ens den framför mig sittande fd toppspelaren Jessica Palmborg har nånsin gjort nåt liknande.

Efter det är det mycket Djurgården ett tag som trycker på för kvittering och den kommer i den 25:e minuten på ett skott där bollen touchas av en Tyresöspelare och ändrar rikting till 2-2.

Ett par minuter senare nära ett friläge för DIF men hårt jobbande Sofie Thörnqvist lyckas sno åt sig bollen och Tyresö vänder spelet snabbt. Sosso Andersson får ett bra läge och provar lyckan med vänstern men tyvärr skapar det inga problem för DIF keepern.

Nära att Tyresö tar ledningen igen i den 31:a minuten när Frida Thilén bryter ett DIF anfall. Passar upp till Sosso Andersson som nu får iväg ett bra skott som DIF målvakten tvingas tippa till hörna. Hörnan är bra slagen och studsar lite fram och tillbaka innan sen sånär når fram till Sofie Thörnqvist men bollen rensas undan.

Tyresö får en frispark nån meter in på DIF´s planhalva i den 34:e minuten. Sara Frigren slår ett fint inlägg mot straffområdet. Bollen nickas ut till Josefine Lindberg som slår en djupledsboll förbi DIF försvaret till Frida Thilén som från förlänga mållinjen slår en låg hårt pass in i målområdet där Elsa Bengtsson sprungit sig fri och med en enkel bredsida kan lägga in 3-2 till Tyresö

Pausvila

Andra halvlek nu och Karro Sundberg får göra en jätteräddning i inledningen efter slarv i backlinjen. Ett par minuter senare ytterligare misstag som gör att Dif kommer till avslut och skjuter bollen i stolpens insida och....ut förbi andra stolpen innan den kan rensas bort.

Ja, det är mycket DIF i början av andra halvlek. Och Tyresö får inrikta sig på försvar och gör det med bravur. Tyvärr får vi höra hjärtskärande skrik av Filippa Pettersson som gjort illa sig i den 65:e minuten och tvingas bäras av planen. Vi håller alla tummar som går på att det inte är nåt allvarligt med tanke på hennes tidigare skadehistorik. <3

Djurgården försöker och försöker men de riktigt farliga chanserna kommer inte riktigt mot det hårt slitande Tyresöförsvaret. mittfältet, anfallet och Karro Sunderg i målet. Ja alla gör ett jättejobb denna kyliga onsdagskväll.

Istället är nog Tyresö närmare ytterligare ett mål mot slutet men halvleken bjuder inte på ngra mål och Tyresö FF´s damer är klara för semifinal i Victoria Cup. Där väntar Sollentuna FK som slog ut Karlbergs BK med 0-2 i sin kvartsfinal.

På lördag är det återigen match när Gotländska P18 kommer på besök till Tyresövallen. P18 som det gått riktigt bra för i inledningen av serien så det kommer bli en riktigt tuff match tror jag. Matchstart 13.30.