SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Vision

Vi ska vara den mest attraktiva fotbollsklubben i södra Stockholm och erbjuda spelare och ledare den bästa fotbollsutbildningen


Vi ska med stort socialt fokus bidra till ett tryggare samhälle


Hur ska det gå till?

Vi utbildar och utvecklar spelare och ledare med ambitionen att vår fotbollsutbildning ska tillgodose allas behov, oavsett om man brinner för fotboll och vill satsa för att nå så långt det är möjligt eller om man ser fotboll i ett mer socialt sammanhang och alla inställningar däremellan.

Den traditionella fotbollsutbildningen är en självklar del av vår verksamhet och tar hänsyn till vår övergripande målsättning att behålla fler och fler spelare inom fotbollen där vi verkar mot en allt för tidig selektering.

Vårt sätt att utbilda ledare och utövare utvecklas ständigt. Varje år upprättas en utbildningsplan som både tar hänsyn till föreningens totala behov utifrån varje ledare och spelares kunskapsnivå och anpassas efter de riktlinjer och målsättningar våra special- och distriktsförbund arbetar efter.


Inom ramen för fotbollsutbildningen finns också en hel del moral- och etikfrågor där vi som förening har ett stort ansvar att leda barn och ungdomar till rätt värdegrunder. Det handlar om allt från att vara en god kamrat till att förstå vikten av att till exempel avstå från alkoholdebuten eller ta avstånd från skadegörelse och klotter. Vi har tillsammans med det lokala näringslivet tagit fram våra värdegrunder och samlat dem under rubriken Schysst framtid i Tyresö och är en utbildning som alla spelare och ledare varje år ska genomgå. Till detta kommer de förhållningsregler som fotbollen bestämmer och som de valt att kalla Nolltolerans.

Mål och handlingsplaner

Vi ska ha ett eget positivt kapital från 2020
Det årliga budgetarbetet ska utgå ifrån detta mål.

 

70% av spelarna i våra seniorlag 2017 ska ha fått sin största del av fotbollsutbildningen inom Tyresö FF

 

Handlingsplan
Genom implementering av föreningens spelarutbildningsplan med tillhörande grund- och fortbildning av ledare samt fortsatt utveckling av verksamhetsansvariga, för att i än större utsträckning bidra till ledarnas utveckling, ska fotbollsutbildningen ge fler, mer motiverade, bättre utbildade och förberedda spelare som både kan och vill ta steget från ungdoms- till seniorfotboll.


Andelen spelare som slutar i samband med övergång från ungdom till junior ska varje år minska jämfört med föregående år


Vårt motto – Skapa ett livslångt intresse för fotboll

Handlingsplan
Genom mål för verksamheten som inriktas på utveckling och glädje framför prestationer, skall verksamheten uppfattas som rolig och utvecklande så att fler stannar kvar i föreningen. Genom att inte bedriva aktiv rekrytering utifrån samt att varsamt slussa in spelare från juniortrupperna till a-lagen skall spelarna känna sig trygga med att få en rättvis möjlighet att fortsätta utvecklas inom föreningen. Föreningens respektive sportsliga kommittéer ska under våren varje år genomföra en genomlysning hos barn och ungdomar i de åldrar som byter från 7 till 9-manna, från 9- till 11-manna samt 15-åringarna och som fortsätter spela fotboll om vad som får dem att vilja fortsätta för att på det viset få reda på vilka faktorer som är de viktigaste för fortsatt intresse för fotbollen och arbeta för att ytterligare stärka dessa faktorer.

 

Föreningens respektive sportsliga kommittéer ska vid rekrytering av ledare, framför allt till våra äldre ungdomslag och seniorlag, betona och i avtal ange föreningens ambition att arbeta med de egna talangerna och visa dem att det finns en tydlig vilja från föreningen att ge dem chansen att stanna kvar och fortsätta utvecklas i föreningen.

Vi ska erbjuda aktiva möjlighet till utbildning i fler delar av fotbollen. T ex ska årligen alla 12-åringar genomgå kostföreläsning i föreningens regi, 13-åringarna ska genomgå en värdegrundsutbildning och inbjudas till domarkurs i syfte att skapa en bättre förståelse för domarskapet, alla 16-åringar ska erbjudas möjlighet att gå förenklad tränarutbildning och därigenom väcka ett intresse för att under sin aktiva tid hjälpa till föreningens verksamhet och efter sin karriär kunna se på fotbollsledarskapet som en naturlig fortsättning.


Vi ska utbilda alla spelare och ledare inom etik- och moralprojektet Schysst framtid varje år

Vi ska följa den fastställda utbildningsplanen

 

Sportsliga mål

Damlagets sportsliga målsättning är att avancera till division 1 senast 2017

Herrlagets sportsliga målsättning är att avancera till division 3 senast 2017


Handlingsplan
Genom att ge lagen rätt kompetens och förutsättningar möjliggörs prestationer på den nivån som krävs för att nå de sportsliga målen

 

Socialt engagemang
Genom sociala insatser ska vi bidra till att barn och ungdomar även utanför föreningslivet får en meningsfull och rolig fritidssysselsättning

 

Handlingsplan
Vi ska bedriva profilfritidsverksamhet inom de ramar som kommunen anger. Vi ska samverka med kommunens institutioner för att skapa meningsfulla aktiviteter i skolor och för ensamkommande flyktingbarn och -ungdomar och tillsammans med det lokala näringslivet bidra till en aktivare fritid i kommunens bostadsområden.

 

Vi ska verka för att ekonomiska faktorer inte ska vara ett hinder för att spela fotboll och delta i vår verksamhet