SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Ledarutvecklingspolicy
 

Tyresö FF ska erbjuda spelare och ledare den bästa fotbollsutbildningen – detta är en av föreningens visioner och ska genomsyra besluten som fattas av styrelse och kommittéer.

 

Utbildning ska också prioriteras i fråga om personella och materiella resurser. Bra utbildade ledare är nyckeln till framgång i föreningens strävan att tillgodose allas behov, oavsett om man vill satsa på sin favoritsport eller om man ser fotbollen i ett mer socialt sammanhang.

 

Därigenom kan vi fortsätta sträva efter målsättningen att få fler att delta i vår verksamhet längre upp i åldrarna – skapa ett livslångt intresse!

Utbildningsnivåer för tränare
Verksamhet Huvudansvarig tränare     Assisterande tränare
Fotbollsskolan        UEFA C Leda små lirare
5-manna UEFA C Leda små lirare
7-manna UEFA B Ungdom UEFA C
9-manna UEFA B Ungdom UEFA C
11-manna UEFA B UEFA C
17 år till A-lag UEFA A UEFA B

 

Tyresö FF erbjuder varje år utbildning till tränare i enlighet med utbildningstrappan ovan. Kurserna hålls ibland lokalt och ibland på annan ort och bekostas av föreningen.

 

Ledarskapsutbildning för aktiva
Under det år de aktiva fyller 16 år ska samtliga spelare genomgå utbildningen Leda små lirare i syfte att dels skapa större förståelse för sina egna ledare och dels för att väcka deras intresse för ledarskap under och efter sin aktiva karriär.

Utbildningen arrangeras årligen lokalt av föreningen och är kostnadsfri för de aktiva.

Coachande föräldraskap, Stiftelsen Dunross och Föreningscertifikatet
Varje år ska alla föräldrar i vår 6- och 7-årsverksamhet, Fotbollsskolan, kallas till kursen Coachande föräldraskap i syfte att skapa en förståelse för barnens utveckling och idrottande enligt SvFFs spelarutbildningsplan. Övriga föräldrar ska inbjudas att delta vid dessa träffar.

Varje år ska föreningen säkerställa att alla ledare läst och förstått kraven som ställs på verksamheten utifrån de hos Stiftelsen Dunross och Stockholms Fotbollförbund (Föreningscertifikatet) gällande värdegrunder och regler.

Framtidens ungdomsledare
Unga verksamma ledare ska ges möjlighet till ledarskapsutveckling inom ramen för Stockholm Fotbollförbunds satsning Framtidens ungdomsledare. Planering av deltagande och genomförande görs i samråd med ledaren vid varje tillfälle.

Övriga ledarroller
Tyresö FFs verksamhet kräver ledarinsatser utöver själva fotbollen och samtliga roller finns beskrivna i föreningstråden. Varje år ska utbildning erbjudas till alla dessa roller för att möjliggöra för uppdragshållaren att utföra sitt uppdrag på bästa möjliga sätt.

Uppföljning
All utbildning sker i samarbete med SISU Idrottsutbildarna i Stockholm. Alla utbildningar och sammankomster som utvecklar föreningens verksamhet ska rapporteras på av SISU fastställt underlag och redovisas till föreningens kansli löpande. Ansvarig är sammankallande person.