SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Vadhållningspolicy

Policy för vadhållning

En ökande problematik med uppgjorda resultat i tävlingsmatcher riskerar att skada vår idrott. Det är viktigt att alla som deltar i vår verksamhet har förståelse för problematiken och viss kunskap om hur man ska agera dels med sitt egna spelande och dels om man hamnar i en tveksam situation som rör sitt egna eller någon annans spelande.

 

Vår ståndpunkt

För att vara säker på att inte hamna i tveksamheter ska alla som har en aktiv roll i föreningen (spelare, ledare, domare, anställda, förtroendevalda och anhöriga) avhålla sig från att delta i vadhållning på idrottstävlingar i samma serie eller turneringar som föreningens lag deltar i. Samma princip gäller för spel via ombud.

 

Vägledning

 

Ärlighet
Rent spel, att vara ärlig mot sig själv och andra genom att alltid prestera sitt bästa inom ramarna för god etik och moral, är en viktig del av idrottens värdegrund. Deltagande i manipulation av en match eller en tävling eller del av en match eller tävling är därför absolut förbjudet och innebär inte bara ett svek mot idrottens ideal, utan kan även leda till avstängning från all idrott samt medföra rättsliga åtgärder.

Kunskap

Spelare, tränare, domare, anställda, förtroendevalda och anhöriga ansvarar själva för att innan varje säsong skaffa sig kunskap om de regler för spel och vadhållning som gäller inom sin idrott. Även den som själv vanligtvis inte deltar i spel eller vadhållning bör skaffa sig denna kunskap. Genom kunskap om gällande regler minskas risken för att oavsiktligt agera i strid med vad som är tillåtet.

 

Försiktighet
Spelare, tränare, domare, anställda, förtroendevalda och anhöriga har ofta tillgång till eftertraktad information om förhållanden kring sin idrott som inte är tillgänglig för allmänheten. Sådan känslig information måste alltid behandlas med försiktighet och vara föremål för noggrant övervägande innan den eventuellt delges till omgivningen.

Öppenhet
Alla inom idrotten har ett eget ansvar för att följa idrottens värdegrund och att tillsammans bekämpa matchfixing. Det är därför viktigt att den som blir kontaktad och ombedd att delta i manipulation av en idrottshändelse, känner till eller misstänker att någon annan blivit det, är öppen och omedelbart informerar om det. Den som har något sådant att berätta ska vända sig antingen till Tyresö FF, Stockholms Fotbollförbund eller direkt till Riksidrottsförbundet.