SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Ungas delaktighet

Tyresö FFs verksamhet är till för kommunens barn- och ungdomar. Därför är det viktigt att ge dem chansen att tala om vad de tycker är viktigt för att säkerställa deras fortsatta intresse. 


Ungdomsråd
Syftet med ungdomsrådet är att:

● Fungera som en länk mellan föreningens ungdomar och förtroendevalda i styrelse och kommittéer.

● Vara aktiv i att lyssna in unga medlemmar åsikter och driva egna projekt i föreningens regi och i nära samarbete med styrelse och kommittéer.

● Uppmuntra andra unga medlemmar att ta initiativ, tycka till och påverka.

Detta för att föreningen ska bli så bra som möjligt att för unga att spela fotboll, umgås och utvecklas i.

Styrelsen utser sammankallande för Ungdomsrådet som sedan arbetar fram förslag på rådets sammansättning som lämnas till styrelsen för beslut. Rådet ska bestå av minst fem individer, blandat jämnt mellan flickor och pojkar.

Styrelse och kommittéer ska se Ungdomsrådet som en rådgivande instans i fråga om beslut som rör ungdomsverksamheten och ha som ambition att ge rådet möjlighet till reflektion innan beslut. Föreningen ska uppmuntra till delaktighet och ge de barn och ungdomar som vill engagera sig i föreningen plats och utbildning för detta.


Utvecklingssamtal
Varje år ska individuella samtal hållas med spelare från 12 år vid minst ett tillfälle per år. Dessa ska följa de principer och riktlinjer som föreningen satt upp i Tyresö FFs samtalsmall som du hittar här. Ansvarig för genomförandet är huvudtränare för respektive träningsgrupp.

Ungdomsbarometern
De aktiva som under verksamhetsåret fyller 15 år ska delta i StFFs genomgång av vad en förening är och vad man kan göra för att engagera sig som kallas för Ungdomsbarometern.