SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Riktlinjer för fotboll

Våra riktlinjer är indelade i två delar; en del som riktar sig till ledarna där de finner stöd och ramarna för hur vår fotbollsverksamhet ska bedrivas, Spelarutbildningsplanen, samt en annan del som är mer allmän och hanterar övriga frågeställningar som lagen stöter på.

 

Stockholms Fotbollförbund har förtydligat vissa punkter i Föreningscertifikatet och att vi uppfyller de kraven är en förutsättning för att våra lag ska få delta i deras verksamhet.

Riktlinjer för barn- och ungdomsfotboll i Tyresö FF – STFF Föreningscertifikat

Fokus på utveckling inte resultat
Matchen ska, precis som varje träning, ses som ett inlärningstillfälle. Vi kan göra våra bästa prestationer som spelare i en match vi förlorar med 3-0. Vad slutresultatet i matchen blir är ointressant när det handlar om att utveckla fotbollsspelare. Det vi istället ska fokusera på är om spelarna klarar av att utföra det som vi tränat på. Det är en chans för oss som ledare att utvärdera hur långt spelarna har kommit i sin utveckling och vad vi behöver fortsätta att träna varje individ på.

 

Spelgaranti för alla
Eftersom vår uppgift är att utveckla spelarna och att spela matcher är en del av inlärningen så är det självklart att alla spelare ska spela match. Vi toppar inte och sätter inte någon på bänken utan speltid. Alla spelare som är kallade till match ska få dela på speltiden så att de får chansen till individuell utveckling.

 

Startgaranti för alla
Alla spelare ska regelbundet under året få spela från start. Vi roterar helt enkelt spelare som börjar matchen på plan och på avbytarbänken. Vi visar på det sättet varje spelares utveckling är viktig. Och att spelarutveckling går före kortsiktiga resultat.

Spelarutbildningsplan

Tyresö FF har aktivt valt att anpassa verksamheten utifrån den modell som Svenska Fotbollsförbundet arbetat fram och som de kallar Spelarutbildningsplanen. Skälet till detta är flera, inte minst stämmer deras filosofi överens med hur beslutsfattarna i föreningen resonerar. Att kunna överföra förbundets styrkor direkt till vår verksamhet ger oss också större möjligheter att använda våra resurser effektivare än att "hitta på" egna planer för hur fotbollsverksamheten ska bedrivas.

 

Vi ser också att det är ett slags kvalitetsintyg på vår verksamhet när vi har samma ambitioner som förbundet i stort.

 

Spelarutbildningsplanen är ett långsiktigt verktyg som kräver tålamod av våra ledare, aktiva och föräldrar och vi är övertygade om att planen är en bra grund för att ge alla chansen att ta sig till sina drömmars mål.

Övriga riktlinjer
I övriga riktlinjer har vi samlat en mängd förhållningsregler och principer som vi arbetar efter. Saknar du något är du alltid välkommen att höra av dig så att vi kan möta dina behov