SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Schysst framtid är Tyresö FFs samlingsnamn på vårt program inom etik och moral.

 

Samtliga 1500 spelare och ledare inom Tyresö FF utbildas varje år i Schysst framtid. Spelarna gör en överenskommelse med Tyresö FF som handlar om hur vi uppträder både på och utanför planen.

 

Inför varje säsong görs denna utbildning och överenskommelse digitalt i syfte att förenkla processen för framför allt våra ideella ledare.

Schysst framtids huvudsakliga syfte är att få våra ungdomar att

• förstå att alla människor har lika värde oberoende av ålder, kön, nationalitet, religion eller sexuell läggning

• respektera alla i samband med matcher,träningar, cuper och läger

• agera efter Svff:s fair-play och Nolltolerans

• ta avstånd från våld och mobbning

• ta avstånd från skadegörelse och klotter

• ta avstånd från snatteri och stöld

• skjuta upp alkoholdebuten

• ta avstånd från droger och dopning

• förstå att mångfald föder kreativitet i alla sammanhang

Varför gör vi det här?
Tyresö FF vill föregå med gott exempel då vi är en av Stockholms största ungdomsklubbar inom fotboll. Socialt skall man må bra, det skall vara kul att spela fotboll med oss. Mår man inte bra slutar man eller presterar sämre på fotbollsplanen och det förlorar alla på. Om alla ställer upp, stöttar och uppmuntrar varandra blir laget och spelet mycket bättre. Och med ett stort socialt fokus på bidrar vi till ett tryggare samhälle.

VI UTBILDAR OCH UTVECKLAR spelare och ledare med ambitionen att vår fotbollsutbildning ska tillgodose allas behov, oavsett om man brinner för fotboll och vill satsa för att nå så
långt det är möjligt eller om man ser fotboll i ett mer socialt sammanhang och alla inställningar däremellan.


TRADITIONELL FOTBOLLSUTBILDNING är en självklar del av vår verksamhet och tar hänsyn till vår övergripande målsättning att behålla fler och fler spelare inom fotbollen där vi verkar mot en allt för tidig selektering.


MORAL- OCH ETIKFRÅGOR faller inom ramen för fotbollsutbildningen där vi som förening har ett stort ansvar att leda barn och ungdomar till rätt värdegrunder. Det handlar om allt från att vara en god kamrat till att förstå vikten av att till exempel avstå från alkoholdebuten eller ta avstånd från skadegörelse och klotter.


VI HAR TILLSAMMANS med det lokala näringslivet tagit fram våra värdegrunder och samlat dem under rubriken Schysst framtid i
Tyresö och är en utbildning som alla spelare och ledare ska genomgå. Till detta kommer de förhållningsregler som Svenska fotbollförbundet bestämmer och som de valt att kalla Nolltolerans.