SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF
Damer

TYRESÖ FF Dam
 
Ny uddamålsförlust...
2024-06-28 13:37

Det blev tyvärr en ny uddamålsförlust igår för vårt älskade damlag. Denna gång borta mot FC Djursholm.

 

Hemmalaget börjar bäst är skapar riktigt farlif frispark omgående precis på straffområdeslinjen. Inga problem för Karro Sundberg att skopa in det skottet. Annars riktig kamp ute på planen och det ä ren jämn match där båda lagen sätter ordentlig press på det andra lagets bollhållare.

 

Det gör att spelet från de gulklädda ofta är stressigt och passen ser mest ut att vara rensningar utan address. Josefine Lindberg gör en snygg fint på högerkaneten i den 22:a minuten och spelar in bollen i straffområdet men där bollen rensas undan.

 

I den 27:e minuten kommer första skottet på mål från Tyresö när Filippa Pettersson provar distansskott efter att drivit med sig bollen centralt från sin vänsterkant. Det är annars hemmalaget som är farligast i sina attacker och inte minst vindsnabbe nr 12 som i den 33:e minuten forsar fram och förbi på vänsterkanten och in i straffområdet. Bollen petas förbi Karro Sundberg men då kommer Klara Grahn som en räddande ängel och räddar på mållinjen.

 

Ledningsmåler för FCD kommer några minuter senare efter ett snyggt anfall som sen (kanske planens gigant) nr13 vänder bort Tyresö i straffområdet och därefter avslutar perfekt i bortre burgaveln. 1-0 Riktigt läckert faktiskt.

 

Ny räddning på mållinjen efter ytterligare några minuter. Denna gång av Filippa Pettersson.  Därefter kan man skönja en liten tempoökning av Tyresö de siste minutrarna av halvleken men när domaren blåser av första är det alltjämt 1-0 Fullt rättvist så långt i matchen.

 

Andra halvlek och åter farlig frispark till FCD precis utanför straffområdet. Bollen slås mot bortre stolpen men rutinerade Josefine Lindberg täcker ut till inspark. Men Tyresö har nu kommit in i matchen ordentligt och får till ett riktigt bra spel där Josefine Lindberg hittar Elsa Bengtsson som avslutar mål mål men bollen kommer tillbaka ut till Leila Baiche som även hon går på avslut. Träff i ryggen på FCD spelare till hörna från vänster. Som så många gånger förut är Tyresös hörnor riktigt farliga och så även denna gång. Klara Grahn kommer högst och nickar in kvitteringen i den 51:a minuten. Gött!

 

Efter det är det istället FCD som ökar tempot  och skapar flertalet hörnor men Tyresö står upp bra. Dock kommer 2-1 i den 66:e minuten när det slås en djupledsboll som FCD spelare bara kan fösa in i mål. Såg billigt ut tyvärr.

 

Efter det ser det inte riktigt ut som att Tyresö orkar komma tillbaka. Alldeles för långsamt spel och mycket kladd på bollen så FCD kan bryta uppspelen. Löpningar utan boll lyser med sin frånvaro och det är inte många passningar som går till gulklädd spelare. Det kämpas och slits och flyttas upp spelare i anfall mot slutet men det ser uddlöst ut tyvärr måste jag säga.

Djursholm vinner klart rättvist matchen och det är bara att gratulera.

 

Nu väntar lite välbehövlig ledighet för det tappra damlaget innan serien åter startar den 4 Augusti kl 13.00 på Segeltorps IP.

 

Ha en skön sommer nu först så ses vi där sen.

 

/ Christer

Målsnålt mot Boo..
2024-06-25 07:18

Match mot Boo FF som damlaget mött så många gånger tidigare och som alltid är jämna och tuffa. Boo som fortfarande är obesegrade i serien. Skulle Tyresö kunna spräcka denna svit?

 

Ja inledningsvis är Tyresö ordentligt påkopplade och bjuder upp ordentligt. Dock har Boo en riktigt farlig hörna i början av matchen som är riktigt nära att ge utdelning.

 

I den 8:e minuten slår Emilia Irle en mästarpass upp till Filippa Pettersson som likt Kurre Hamrin tar sig fram längs den förlängda mållinjen  ( fast på vänsterkanten ) och spelar snett inåt bakåt och blir därefter till flertalet avslut men samtliga skott täcks undan av Boo försvarare.

 

Det är en jämna match inledningsvis och inget av lagen ger det andra tid och lugnt att behandla bollen. Det smäller rejält ibland i närkamperna men oftast sjysst och det tillåter domaren. Tyresö är enligt mig nog det laget som efter ca 20 minuter haft mest att säga till om men ändå inte skapat de allra farligate chanserna.

 

Riktigt farligt läge för Boo i den 20 minuten men Josefine Lindberg agerar med både rutin och pondus och reder ut situationen på sin högerkant. Och nu är det mer Boo i matchen som dessutom får med sig en frispark ca 40m från mål. De fyller på med hela laget och slår in en lyra till straffområdet. Inga som helst problem för Karro Sundberg att plocka ner.

 

Strax efter får Boo´s högerback vandra framåt i banan lite väl enkelt och skapar ett bra läge men Tyresös försvar agerar resolut i eget straffområde och påbörjar en kontring på vänsterkanten som tyvärr rinner över långsidan till inkast.

 

Spelet går lite fram och tillbaka och det är fortsatt jämn och tuft på planen. Precis som det ska vara. I den 30 minuten fixar Filippa Pettersson en hörna från vänster. Bra slagen men bollen nickas bort av Booförsvaret. Bollen dock till Meja Frimmel som trycker iväg ett bra skott som styrs undan av ljusblått ben till hörna. Domaren uppfattar det annorlunda och dömer inspark.

 

Mer Tyresö och igen en fin pass av Emilia Irle upp till Sofia Svensson som förlänger till Leila Baiche på högerkanten. Inspelet i straffområdet blir tyvärr lite för nära mål och målvakten i Boo kniper bollen enkelt.

 

Bara ett par minuter senare åter bra initiativ av Emilia Irle som efter ett ha brytit ett Booanfall driver med sig bollen framåt, passar upp till Filippa Pettersson som tar med sig bollen centralt i banan. Hårt uppvaktad hittar hon Sofia Svensson på vänsterkanten men tyvärr offside.

 

Tyresö skapar nu flertalet bra chanser mer den riktiga 100% skärpan saknas i avgörande läget och det blir inga avslut på mål. I första halvlekens absolut sista minut bjuds det på ett riktigt snyggt mål och det kommer från Boo tyvärr. Bra löpning av Boospelare som får en perfekt pass i djupled och blir helt fri mot Karro Sundberg. Efter en lätt vänstermanöver rundar hon och kan lägga in bollen i öppen kasse. Snyggt men kanske inte helt rättvist att Boo leder med 0-1 när domaren direkt efter blåser av för pausvila.

 

Inledningsvis i andra halvlek ser Tyresö ut att fortsätta som i den första. I den 47:e minuten fint anfall från Tyresö. Startar ända nerifrån hos Emilia Irle som passar Ella Bergström som hittar Filippa Pettersson. Hon tar med sig bollen framåt i banan och spelar över till Sosso Andersson. Bollen vidare till Josefine Lindberg som i sin tur lägger en fin boll in i straffområdet och det är millimeter från att Tyresö kan forcera in bollen i mål.

 

Boo sätter betydligt högre och mer intensive press på Tyresös bollhållare nu i andra halvlek. Det skapar lite bekymmer och passningarna sitter inte lika bra och som därmed skapar kontringar för Boo. I den 56:e minuten blir det en sån som gör att Emma Åström tyvärr får sitt 3:e gula kort för säsongen och missar nästkommande match mot Djursholm på torsdag.  

 

30 minuter kvar och Tyresö börjar faktiskt se lite trötta ut och tar inte alls de behövande löpningarna utan boll som de gjorde i den första halvleken. Boo tar över greppet om matchen och skapar lite mer. Hörna från höger som är bra slagen men Leila Baiche och Fialisa Söderberg försvarar väl och Tyresö får inspark.

 

I den 70:e minuten slår Klara Grahn en riktigt fin pass ut till Leila Biche på högerkanten. Därifrån slår hon en boll mot bortre där Nina Garibija dyker upp men tyvärr når hon inte riktigt. Ny våg från vänsterkanten men återigen är inte riktigt skärpan 100% där i Tyresö och blir till inkast.

Boo får en gratischans 5 minuter senare efter att Klara Grahn missbedömt bollbanan lite. Bollen till hörna från höger. Karro Sundberg boxar bort men blir till nytt avslut där Karro får göra sig extra lång och tippar till ny hörna fast från vänster. Puh Svettigt!

 

10 minuter kvar och Boo drar ner på tempot och spelar lugn och säkert mellan lagdelarna och låter tiden gå. Tyresö kämpar och sliter men kan tyvärr inte hindra gästande Boo att vinna matchen med 0-1 och är därmed fortfarande obesegrade i div 1 Mellersta. Meja Frimmel drog på sig även hon ett gult kort så även hon missar nästa match mot Djursholm.

 

Sett till 90 minuter vinner Boo ändå rättvist matchen som inte bjöd på så många målchanser utan där lagen tog ut varandra . Grattis!

 

Nya tag för Tyresös damlag redan på torsdag då det är dags att ta sig till Djursholm. Matchtid 19.00 Plats: Djursholms IP 1.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Elfsborgmatchen...
2024-06-19 08:09
Kapten och matchens spelare mot Elfsborg Filippa Pettersson Foto: @kbrome

Lite senare än vanligt kommer här matchrapporten från senaste matchen mot Elfsborgs IF.

 

Högt tempo direkt i matchen och det är gästerna som trycker på. Både fysiskt i närkamperna och framåt i banan. Skapar en hörna i första matchminuten som lyfts undan men blir till ny våg och avslut över ribban.

 

Sen har Tyresö en bra period där de skapar flera fina lägen och inte minst i den 6:e minuten när Liv Borgman spelar ut till Leila Baiche på högerkanten. Boll till Tyresöinkast. På den går sen bollen till Josefine Lindberg som slår ett fint inlägg mot bortre där Filippa Pettersson möter upp med pannan men bollen över ribban.

 

Elfsborg är riktigt bra men Tyresö står upp. Gästerna försöker gång på gång hitta passningar fram i djupled mellan Tyresös backlinje eller lyft över densamma. Men Tyresö har bra koll.

 

När Tyresö åter haft en  bra period men utan att komma till några avslut mot mål kommer tyvärr 0-1 till gästerna. Det tvekas i eget straffområde några millesekunder och efter skott först i ribban som blir retur går bollen ut igen till gulklädd Elfsborgsspelare som inte gör nåt misstag utan distinkt smäller in bollen i mål.

 

 Ett par minuter senare otroligt nära en kvittering  när Leila Baiche spelar in till Liv Borgman som slår in bollen i straffområdet. Bollen rensas undan men går till Meja Frimmel som trycker iväg ett bra skott som ser ut att gå in i krysset men superräddning av Elfsborgskeepern och bollen tar i ribban och ut igen innan den rensas bort.

 

Det är tufft där ute på planen med mycket tuffa dueller på gränsen till vad som är tillåtet. Emilia Irle får slita hårt mot nr 20 och gör det med förtjänst.  Gästerna tar över lite och kommer till flera avslut men bollbanan blockas av uppoffrande Tyresöspelare gång på gång.

34:e minuten dras Josefine Lindberg ner och får frispark. Inlägg in till straffområdet mot Sosso Andersson som inte riktigt når bollen som går förbi men mot Filippa Pettersson istället. Tyvärr rinner bollen över förlängda mållinjen.

 

Ett par minuter senare frispark på Elfsborg som slås in i straffområdet. Bra nick men utanför målramen. Nära mål där.

 

Och i slutet av första halvlek är det mycket boll på Tyresös planhalva. Gästerna ser starkare och rejälare ut och slår inga passningar på måfå utan har alltid en plan med det de gör. Tungt tryck i slutminuten av halvleken och avslut som Karro Sundberg gör en kanonräddning på.

 

Paus. Orkar Tyresö vända på detta?

 

Andra halvlek och ut kommer ett Tyresö som verkar beslutat sig för att sälja sig dyrt denna söndag. Leila Baiche vänder bort vänsterbacken i 46:e minuten och slår ett inlägg mot bortre där åter Filippa Pettersson är men bollen till hörna från vänster som tyvärr målvakten plockar ner.

 

Ett par minuter senare fint spel från Tyresö igen när Emma Åström hittar Sofia Svensson som passar vidare till Leila Baiche och inspel mot Sosso Andersson som provar skott. Det täcks bort bra av Elfsborgsförsvaret.

 

Det är ett betydligt bättre Tyresö i den andra halvleken som verkligen visar både Tyresöhjärta och vilja nu. Meja Frimmel sliter som ett djur på mitten och vinner i princip alla närkamper nu. Filippa Pettersson tar löpning efter löpning och är ständigt passningsbar. Matchens bästa spelare enligt mig.

 

I den 60:e minuten fint spel melan Filippa Pettersson och Nina Garibija som blir till en vänsterhörna. Bollen mot bortrestolpen där Josefine Lindberg kommer högst och nickar ner bollen mot mål. Tyvärr är det riktigt trångt där och bollen har ingen möjlighet att gå mot mål utan Elfsborg kan rensa undan.

 

Därefter har Elfsborg några chanser att utöka ledningen men fortsatt fantastiskt hemjobb och försvarsarbete gör att det fortfarande bara är 0-1 när vi närmar oss 70 minuter. Tyresö har satt ordentlig press på bollhållare i Elfsborg nu i den andra halvleken som gett resultat men kommer dem orka detta halvleken ut i värmen på Tyresövallen?

 

Slarv ger Elfsborg en gratischans och avslut men Meja Frimmel räddar en halvmeter från mållinjen och kan rensa bort. Tyresö kämpar och sliter och trycker på framåt. En kontring i den 80:e minuten av gästerna och 0-2 är ett faktum. Riktigt trist när ändå Tyresö nu i andra halvlek ordentigt bjudit upp till dans.

 

Efter det orkar inte riktigt Tyresö fortsätta med pressen och luften går ur matchen lite. Bara att gratulera Elfsborg till 3 ändå rättvisa poäng då de var bättre sett till 90 minuter. Och stor eloge till bortaklacken GULIGANERNA som underhöll med sång matchen igenom.

 

På söndag 23 Juni blir det derby mot Boo FF  som kommer till Tyresövallen. Boo som fortfarande är fortfarande obesegrade i årets serie. Kan Tyresö sätta stop för den sviten tro?

 

Matchstart 15.00

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Förlust i Västerås
2024-06-08 16:50

Match mot Gideonsberg i Div 1 Mellersta för Tyresö FF´s damlag. Efter förra veckans seger mot Smedby var känslan positiv när man satte sig på Hitachi Energy Arena soliga hörna.

 

Tyresö börjar matchen bra och får en hörna från höger tämligen omgående. Bra slagen och en uppoffrande Filippa Pettersson är riktigt nära att nicka in 1-0 men bara nära. Tyresö verkar riktigt på tårna och sätter hög press och går rejält in i närkamperna. Liv Borgman blir kapad i den 5:e minuten och får frispark. Bra slagen mot bortre stolpen där Klara Grahn är riktigt nära att vinkla in bollen men tyvärr i burgavelns utsida.

 

Efter 10 minuter lite mer Gideonsberg som kommer i ett fint anfall på högerkanten. Inspel mot straffpunkten och nick till inspark. Några minuter senare liknande anfall men duell mellan Gideonsbergspelare och Karro Sundberg resulterar i frispark för Tyresö.

 

Kvarten spelad och nu mer Tyresö igen. Dock utan att komma till några riktigt farliga avslut. Det är en jämn match och försvarsspelet är riktigt tätt från de gulröda såhär långt i matchen.  Snyggt väggspel mellan Josefine Lindberg och Ella Bergström i den 30:e minuten men bollen rinner iväg.

 

Sen har Gideonsberg en antal farliga avslut mot mål men skotten täcks förtjänstfullt av försvaret. Kanske med handen till och med nångång men domaren låter spelet gå. I den 36:e minuten är det en solklar offside (enligt mig) men domaren friar igen och gör att Sosso Andersson får en riktigt bra chans. Gideonsbergsspelare lyckas rädda på mållinjen till hörna från höger. Igen bra slagen och nära avslut men bollen slås undan men till Liv Borgman som slår in bollen till straffområdet igen. Mycket folk där men inget avslut mot mål.

 

Och mer Tyresö som har ett jätteläge att ta ledningen när de anfaller på högerkanten. Boll till Emma Åström (förövrigt kanske matchens spelare) som passar snett bakåt från förlända mållinjen till Filippa Pettersson. Direktskott precis över ribban. Nära nära att Tyresö tar ledningen där,

 

Miss i uppspelet i första halvlekens sista minut gör att hemmalaget får en gratischans. Även dem skjuter över ribban innan domaren blåser för halvtidsvila.

 

I 48:e minuten slår Liv Borgman en fin boll upp till Leila Baiche som kommer i bra fart mot målvakten. Hon är dock utanför straffområdet och drar lite i Leila. Domaren friar då Leila ändå har bollen. Avslutet även det utanför tyvärr.

 

En onödig hörna i den 52:a minuten gör att Gideonsberg kan tåa in 1-0 efter att bollen åkt likt en flipperkula mellan spelarna i straffområdet. Riktigt surt och inte alls rättvist.  Man kan tycka att bollen borde ha kunnat rensats bort ett par gånger men men...

 

Några minuter senare superpass av Ella Bergström till Liv Borgman som i sin tur hittar Sosso Andersson lite till höger. Bra avslut och även bra räddning av hemmakeepern till hörna. Igen bra slagen men igen även bra räddning.    

 

I den 60:e minuten åter dåliga beslut av Tyresö och vips 2-0 till Gideonsberg. Tungt...

 

Tyresö fortsätter att kämpa och slita men det biter inte riktigt. Biter sig ändå kvar ett tag högt uppe på Gideonsbergs planhalva där Josefine Lindberg slår från höger i den 62:a minuten ett inlägg centralt i straffområdet. Nu får Filippa Pettersson träff med pannan men åter räddning av hemmakeepern. Nära igen där...

 

Efter att spelet gått lite fram och tillbaka kommer Tyresö i ett fint anfall i den 78:e minuten. Bollen upp till Josefine Lindberg som från förlända mållinjen passar snett bakåt till Meja Frimmel som trycker iväg ett bra skott men jätte räddning till hörna från vänster.  Igen bra slagen men Gideonsbergs duktiga målvakt tar hand om bollen.

 

I den 81:a minuten får de ljusblå komma lite väl enkelt loss och förbi på sin högerkanten och inspel inne i straffområdet. Direktavslut och 3-0.

 

Det är inte riktigt Tyresös dag denna dag och de kom inte riktigt upp i den spelkvalitéten som visades senast. Gideonsbergv inner ändå matchen rättvist. Särskilt om man ser till andra halvlek då de spelade smart allt eftersom målen trillade in. Grattis till 3 poäng! För Tyresö är det bara att bryta ihop och komma igen...

 

Nu väntar Elfsborg hemma på Tyresövallen i nästa match. 16/6 kl: 15.00. Då hoppas vi att Tyresö FFs fantastiska damlag tar revansch från dagens förlust och tar 3 nya poäng då istället.

 

Vi ses där!

 

/ Christer

Livesändning Gideonsberg - Tyresö FF
2024-06-08 11:03

För er som inte har möjlighet att åka till Västerås idag finns möjligheten att ändå se matchen via:

 

https://www.vlt.se/2024-05-15/gideonsbergs-if-tyreso-ff/

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 27/6 19:00
2 - 1  
Sön 23/6 15:00
0 - 1  
Sön 16/6 15:00
0 - 2  
Lör 8/6 13:00
3 - 0  
Sön 2/6 13:00
1 - 0  
Sön 26/5 13:00
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen