Tyresö FF
Damer

Effektiv andra halvlek avgjorde
2022-06-23 07:48

Underbar junikväll på Tyresövallen och det var igår dags att spela sista matchen innan sommaruppehållet. Karlbergs BK hade kommit för att ta revansch på förra mötet då de gula vann med 2-1 på Stadhagens IP.

Redan i den 2:e minuten får Elin Engström en djupledsboll och rullar in 1-0 men tyvärr avvinkad för offside. Annars är det en lite trevande inedning från båda lag och det skapas inga direkta farligheter inledningsvis.

KB har några bra chanser att ta ledningen efter det då de tar vara på chanser som Tyresö bjuder på i form av felpass långt ner på Tyresös planhalva. De gula revanscherar sig dock och kan täcka bort avsluten.

I 14:e minuten har Michaela Larsson tagit en bra löpning och får bollen perfekt serverad bakom KB´s backlinje. Fri med målvakten blir hon felaktigt avvinkad för offside. Situationen efter kommer ett inlägg från vänster där Sara Frigren möter med pannan men nicken går utanför. Misslyckad utspark snappar Sosso Andersson upp, fintar sig fram till skottläge men avslutet över ribban.

Några minuter senare riktigt nära att Tyresö tar ledningen när Ida Ahlbom vunnit boll på vänsterkanten, boll över till Josefine Lindberg på högern via Sara Frigren där hon fintar sig förbi ett par KB spelare innan hon slår en hård låg boll till fristående Michaela Larsson som först tar emot bollen innan hon skjuter. Då hinner KB målvakten över och gör en superräddning på avslutet från Michaela.

Resten av den här  halvleken är inte det inte mycket att skriva om. KB spelar lugnt och säkert i backlinjen och hittar ofta igenom med passningar till centrala mittfältet. Tyresö är dock väl samlat och det skapas inte särskilt mycket åt nåt håll andra halvan av halvleken som slutar 0-0.

Bra start av hemmalaget i andra halvlek. Andrea Strandh kommer på högerkanten och slår ett inlägg mot bortre som petas ut till hörna från vänster. Fin slagen hörna av Sara Frigren där Sofie Thörnqvist (som så många gånger förut) möter upp med pannan och nickar in bollen till 1-0 vid bortre stolpen.

KB försöker kontra direkt men Frida Thilén som nu på riktigt verkar vara tillbaka i sin gamla form reder ut och slår en crossboll mot Sosso Andersson som fångar upp och avslutar mot mål. Målvakten tippar till hörna från höger. den tar KB hand om dock.

I den 51:a minuten får Alva Lodén bollen från backlinjen. Hon tar med sig bollen framåt och spelar ut till Andrea Strandh på högerkanten. Inlägg som hittar Ida Ahlbom som tagit sig in i straffområdet och nickar in 2-0 förbi KB målvakten. Snyggt!

Efter det har KB ett litet tryck på Tyresö men trots att det så känns det aldrig riktigt farligt. Därefter vinklar sig Elin Engström förbi sin bevakare strax ovanför mittlinjen. Och med Norrlänsk urkraft, styrka och snabbhet tar hon sig hårt uppvaktad mot KB´s straffområde och väl där rullar hon bombsäkert in 3-0 till Tyresö. Vilken prestation och solomål!

5 minuter senare får Elin ytterligare chans när Michaela Larsson frispelar henne i straffområdet men den här gången rullar bollen utanför. Hon hittar dock målet igen i den 69:e minuten till 4-0 och sitt 13! mål hittills i serien. (officiella är dock 12 fortfarande). Nu är matchen avgjort definitivt och bara minuten efter 4-0 målet kommer även 5-0 när Sara Frigren driver med sig bollen förtjänstfullt fram och in i straffområdet. Ett perfekt avslut i bortre burgaveln helt otagbart för KB´s duktiga målvakt.

Sista 10 är det Tyresö som har ett stadigt grepp på bollinnehavet och försöker få till ytterligare mål men matchen slutar 5-0 och det känns riktigt bra att i andra halvlek ökat kvaliteten i spelet och få utdelning på chanserna. Nu kan de gula gå till sommaruppehåll och ladda upp batterierna inför kommande andra säsongshalvlek.

Nästa seriematch är söndagen den 7/8 borta mot Stuvsta kl: 16.00. Men innan dess skall det spelas träningsmatch mot Bollstanäs den 31/7 på Bollstanäs IP kl 16.00.