Seger mot Smedby!
2022-06-19 08:27
Målfirande mot Smedby. Foto:@kbrome

Serieledande Tyresö tog igår emot tabelltvåan Smedby på Tyresövallen. Tyresö som i de senaste matcherna inte riktigt fått spelet att stämma och nu då mot seriens kanske starkaste lag. Hur skulle det gå?

Smedby börjar bäst och sätter hög press mot Tyresös bollhållare. Det är ett vinnande koncept och ger hemmalaget bekymmer. Felpass i den 4:e minuten och avslut från Smedby utanför.

Strax därefter vinner Tyresö boll högt upp på Smedbys planhalva. Elin Engström passar till Elsa Bengtsson - skott över.

Efter 15 minuter har det mest varit Smedby som haft kommandot i matchen men nu börjar Tyresö komma i fler och fler anfall. I den 17:e minuten vänder Elsa Bengtsson bort sin bevakare och kommer högt upp på högerkanten. Inlägg som sånär når Elin Engström men bollen tas om hand av Smedbyspelare. Minuten senare hittar Andrea Strandh med en djupledspass Elin Engström som rullar in bollen i mål men linjedomaren blåser för offside. Direkt efter det så ny bra chans när Elsa Bengtsson hittar Michaela Larsson men avslutet går utanför.

I den 21:a minuten får Smedby en frispark 35 meter från mål. Inlägg som blir till skott men bra räddning av Tyresös senaste förvärv Moa Johansson som idag fick göra debut i målet.

Josefine Lindberg visar upp både skicklighet, snabbhet och kyla när hon i den 25 minuten först avvärjer ett farligt skottläge i straffområdet. Direkt därefter gör hon en perfekt brytning på högerkanten för att sen ta tag i bollen och lugna ner spelet. Underbart att se sån vilja och kämpaglöd.

Kvarten kvar och nu börja sakteliga Smedby komma närmare och närmare mål. Riktigt nära i den 29:e minuten då de lite för enkelt kommer runt på vänsterkanten men inget mål. Tyresö har svårt att spela sig ur pressen nu och det blir ofta att de ställer varandra i farliga situationer när passningarna inte sitter riktigt. Frispark Smedby i den 32:a minuten. Nytt inlägg och nytt avslut. Ny bra räddning av Moa Johansson.

Smedby biter sig kvar och trycker på mot Tyresös mål. I den 35 minuten kommer så också 0-1 när de lite för enkelt får komma till skottläge och då placerar in bollen säkert vid bortre stolpen.

Inte helt oförtjänt dock.

Tyresö tar tag i matchen direkt efter det och skapar en hel rad av bra chanser föra paus men sista passet blir ofta fel och några direkta avslut mot mål blir det inte. Tyresö går till pausvila med 0-1 på resultattavlan.

Nu vet jag inte vad som bjöds på i paus i Tyresös omklädningsrum men de gula kommer ut som ett helt annat lag. Bättre fart i löpningarna och nu sitter passningarna som de ska. I den 47:e minuten kommer också kvitteringen när Sara Frigren hittar Andrea Strandh som trycker in 1-1 på direktskott som går i bortre burgaveln. Otroligt snyggt mål tror vi alla men linjedomaren har (felaktigt enligt mig och många andra) vinkat för offside.

Matchen är hård och tuff men juste. Så som det ska vara i en seriefinal. Frispark igen för Smedby i den 55:e minuten. Ny räddning av Moa Johansson.

Josefine Lindberg bryter ett Smedby anfall i den 58:e minuten och tar sig på gammalt Josefine Lindberg sätt framåt i banan. (finns ingen som hinner med henne då). Perfekt pass till Elin Engström i straffområdet som avslutar bombsäkert och kvitteringen är ett faktum 1-1. Otroligt snyggt och skönt.

Verkar som att bussresan börjar att ta ut sin rätt för gästarna som nu börjar se lite sega ut samtidigt som att Tyresö har fått blodad tand och fortsätter att trycka på mot Smedbys mål.

Dubbelräddning av Smedbymålvakten i den 62:a när Elin Engström är nära att göra ytterligare ett mål. Bra gjort.

Ny attack från Tyresö i den 65:e minuten. Nu är det Ida Ahlbom som trycker med sig bollen på vänstersidan och spelar över till Elsa Bengtsson som bombar in 2-1 över målvakten. Smedby sätter ny fart nu och vill genom ny press och snyggt spel åter få kommandot i matchen men ytterligare en bra räddning av Moa Johansson i målet.

Lite press nu från gästerna som skapar flera hörnor och där Moa Johansson och Tyresös försvar får slita hårt.  Därför är det extra skönt när Michaela Larsson (som alltid) gör ett jättejobb och håller i bollen lite innan hon spelar ut till Josefine Lindberg. Med en perfekt smörpass över Smedbys backlinje kommer Sosso Andersson och trycker in 3-1 och det är så vackert!!

Är matchen avgjord där tror ni? Knappast! Minuten senare reducering Smedby där de får gå väldigt ohotat mot Tyresös mål och lägga in bollen i mål. Kändes lite onödigt faktiskt. 3-2. Nära kvittering i nästa minut efter inlägg från vänster. Inget mål.

Tyresö tar åter tag i taktpinnen efter det. Sara Frigren hittar ånyo Sosso Andersson med ett inlägg över backlinjen. Skott utanför. Minuten senare kommer Elin Engström till avslut i straffområdet och träffar med ett bra skott insidan av stolpen och ut.

10 minuter kvar och Smedby går ner på 3-backslinje och försöker trycka på mot Tyresös mål. Det skapar lite ytor och Elsa Bengtsson hinner upp en boll på högerkanten. Inspel mot Michaela Larsson i straffområdet. Avslutet i ribban och ut till Smedbyspelare. Tyresö hörna minuten senare. Josefine Lindeberg kommer högst med pannan men Smedbymålvakten skopar in.

Tyresö vinner med 3-2 efter att tagit tag i matchen i andra halvlek där de får till spelet och gör det riktigt bra. Smedby var klart bättre än Tyresö i den första men 3 riktigt sköna poäng till de gula!!

Storpubliken som enligt mig va betydligt fler än vad den officiella siffran på 95 personer sa, tyckte nog det var en spännande och kul match. Alla ni som kom har en ny chans att se bra fotboll redan på Onsdag 22/6 när Karlbergs BK kommer på besök till Tyresövallen. Matchstart 20.00.