SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö FF

Avgifter i Tyresö FF

Grunden för alla föreningar är medlemmarna och det är just när vi medlemmar är tillsammans som en förening finns och kan bedriva verksamhet. En av våra viktigaste intäkter är avgifterna från oss medlemmar. Sedan lång tid tillbaka har föreningen haft ambitionen att vara en förening som alla ska ha råd att vara med i och det har genom åren speglat nivåerna på våra avgifter.

Ideella insatser möjliggör vår existens

De allra flesta som är engagerade i Tyresö FF är ideellt engagerade personer vilket innebär att man inte erhåller ersättning för det uppdrag man utför. T ex har vi nästan 300 ledare i föreningen och av dessa är det endast ett fåtal som får en ekonomisk ersättning. De ideella insatserna är en förutsättning för att föreningarnas verksamhet ska finnas till.

 

Våra årliga avgifter består av tre delar

 

medlemsavgift som alla betalar

verksamhetsavgift för alla aktiva

ideellt uppdrag i samband med t ex ST Cupen

 

Medlemsavgift

En viktig inkomst för en förening är medlemsavgiften. Den betalas av alla som ett tecken på att man valt att vara en del av verksamheten eller helt enkelt stöttar densamma. Inte bara innebär medlemsavgiften en intäkt för föreningen utan utgör också grundkravet för att vara medlem vilket är en förutsättning för att få representera föreningen i t ex matcher.

 

Medlemsavgiften betalas av alla - spelare, ledare, supportrar och förtroendevalda.

 

På årsmötet 2021 bestämdes medlemsavgiften till 1kr för ideella ledare och till 200kr för övriga medlemmar.

 

Skälet till att vi har en lägre avgift för ideellt arbetande ledare är enkelt. För att kunna vara representant för Tyresö FF behöver man vara medlem och därför erlägger man medlemsavgift. Att bestämma avgiften till en symbolisk summa är ett sätt för att uppmärksamma vår tacksamhet för våra fantastiska ledare som gör en otrolig insats för våra barn, ungdomar och vårt samhälle.

 

Verksamhetsavgift

Alla aktiva erlägger den fastställda verksamhetsavgiften varje år. Avgiften varierar beroende på ålder. Avgifterna faktureras i förskott och gäller för kalenderåret. 

 

Verksamhetsvgifter per spelare och kalenderår

Födelseår Verksamhetsavgift Medlemsavgift
2018 600 kr 200 kr
2017 600 kr 200 kr
2016 1 200 kr 200 kr
2015 2 000 kr 200 kr
2014 2 000 kr 200 kr
2013 2 000 kr 200 kr
2012 2 000 kr 200 kr
2011 2 000 kr 200 kr
2010 2 000 kr 200 kr
2009 3 500 kr 200 kr
2008 3 500 kr 200 kr
2007 3 500 kr 200 kr
2006 3 500 kr 200 kr
2005 3 500 kr 200 kr

 

* Åldersindelningen i föreningen räknas utifrån den verksamhet man deltar i. T ex om man fyller 8 år i december och därmed är 7 år under nästan hela säsongen så räknas man som 8-åring. Även barn/ungdomar som deltar i verksamhet för äldre betalar bestämd avgift för den verksamhet man deltar i.


När kommer fakturan

En avisering av årsavgifterna skickas ut med start under januari månad. All fakturering sker via e-post, se därför till att uppdatera din e-postadress. Betalas inte föreningsavgiften inom utsatt tid gäller inte försäkringen och man kan då heller inte spela serie- eller cupmatch.

Betalningstjänsten administreras av Billmate och man kan välja mellan tre olika alternativ: 

Kortbetalning  Man betalar direkt med ett kort.

Faktura Billmate Man får en faktura från Billmate och får 14 dagar på sig att betala från och med det datum man klickar på det alternativet. Man får alltså 14 dagar extra på sig att betala om man väljer detta alternativ på föreningens förfallodag.

Avbetalning 3, 6 eller 12 månader Avbetalningen sker till Billmate och man delbetalar till dem enligt uppgjord plan.

Systemet kommer skicka ut ett antal påminnelser fram till förfallodagen så man inte glömmer att betala sin faktura.

För alla tre alternativen kommer pengarna klubben tillgodo direkt och eventuella avbetalningar görs till Billmate.
Det tillkommer också en administrationskostnad som tillfaller Billmate på mellan 9-59 kronor beroende på fakturabelopp. 

Spelare som tillkommer efter 1 augusti

Spelare som tillkommer efter 1/8 betalar hela medlemsavgiften, 200kr och 60% av verksamhetsavgiften. Gäller ej Fotbollsskolan där fotbollsskolepaketet är inkluderat och full avgift gäller hela året oavsett när man ansluter.

 

Medlemmar som börjar efter den 1/12 betalar full föreningsavgift (den som beslutats gälla från och med det kommande året) och avgiften gäller även för nästkommande kalenderår.

 

Spelare som slutar
Om en spelare väljer att sluta återbetalas inga avgifter, samma sak gäller om en spelare blir skadad. Spelare som väljer att sluta har heller ingen rätt att göra anspråk på någon del av lagkassan.

Vad får man för föreningsavgiften
Exempel på vad föreningsavgifterna går till är organiserad fotbollsverksamhet, försäkring, domaravgifter, avgiftsfritt deltagande i egna cuper, planhyror, administration, avgiftsfri anmälan till S:t Erikscupen, matchställ, bollar och ledarutbildningar.

 

Den högre avgiften för Juniorer ska täcka kostnader för särskilda insatser för verksamheten, det kan handla om t ex fler träningar, deltagande i regionala serier, arvoderade tränare, resor och avgifter för seriespel, domare och förbund, kost- och näringslära, hjälp med idrottsrelaterade skador och rehab samt specifika träningspass för målvakter.

 

ST Cupen - världens största inomhusturnering

Sedan början på 80-talet har TFF stått som arrangör av ST Cupen och som växt ut till att bli världens största inomhusturnering. Mer än 600 lag är med varje år och spelar cirka 1500 matcher.

 

Uppdrag i ST Cupen - en del av medlemsskapet

ST Cupen ger ett stort överskott varje år vilket är ett av skälen till att Tyresö FF satsar de resurser man gör. Överskottet möjliggörs av att föräldrarna till alla aktiva spelare från 8 år och uppåt får ett uppdrag i samband med turneringen. Det handlar om cafeteriaförsäljning, sekretariats- och hallvärdsarbete och handlar i genomsnitt om ca 4,5 timmar/familj.