Oavgjort mot Täby.
2023-03-20 06:26
2 målsskytten Indra Njoo från Tyresö´s F16 lag

Vikingavallen i Täby igår och det var dags för Tyresös damlag att ta sig an Täby FK.

Tyresö som mönstrar kanske yngsta startelvan någonsin står upp bra inledningsvis och spelet går lite fram och tillbaka. Hörna i den 4:e minuten för Täby som rensas undan av Ida Ahlbom som är nära att bli en riktigt vass kontring för Tyresö men bollen rinner istället iväg till Täby keepern.

Efter 10 minuter ser vi från läktaren att det är hemmalaget som hittar vägar fram mot Tyresös mål och det skapas flera farliga chanser. Mestadels av spelat är nu på Tyresös planhalva. På en bjudning i den 14:e minuten nån meter utanför straffområdet gör även hemmalaget 1-0. Fri mot Karro Sundberg i målet placerar hon säkert in bollen i mål.

En av Tyresös nyförvärv Clara Schefte visar även upp sig idag och i den 17:e minuten är det nära att hon fintar sig förbi sin bevakare på högerkanten. Minuten senare bra chans istället på vänsterkanten men då är hemmakeepern med på noterna och är långt ute och kniper bollen.

Tyresö har flyttat upp positionerna lite nu och sätter bra press på Täby backlinje. Det resulterar i kvittering i den 20:e minuten då Emma Åström spelar in bollen till Indra Bjoo som i sin tur petar bollen förbi sin bevakare innan hon lugnt lyfter i bollen i mål 1-1.

Täby är nära att åter ta ledningen i minuten senare då de kanske lite för lätt tar sig förbi på vänsterkanten och in i straffområdet. Skott mot första stolpen där Karro Sundberg gör en bra räddning och hörna från vänster för Täby. Hörnan nickas undan men blir i andra läget riktigt farligt när avslutet från vänster är nära att knorras in men tar i bortre stolpen och ut.

Matchen är ganska jämn men klart mest spel på Tyresös planhalva. När det återstår 10 minuter av halvleken har Tyresö kommit mer in i matchen och tar för sig mer i närkamperna och går oftare ur dem som vinnare. Dock mycket felpass och stressade beslut. Men en stark avslutning på halvleken där återigen bra press på Täbys försvar gör att det är nära att ta ledningen. Elsa Bromé får en bra chans men missar lite i avslutet och bollen går utanför stolpen.

Paus 1-1.

Målvaktsbyte till andra halvlek och Moa Johansson kommer in.

Tyresö tar ledningen i den 48:e minuten när Fialisa Söderberg tar sig runt på vänsterkanten och spelar in bollen till Indra Njoo som trycker in sitt andra mål för dagen till 1-2.

Täby får en frispark i den 51:a minuten precis utanför straffområdet långt ute till höger. Bra slaget inlägg som nickskarvas mot bortre stolpen till anstormande Täbyspelare som trycker in kvitteringen 2-2.

5 minuter senare riktig bra chans för Tyresö att ta ledingen igen när Fialisa Söderberg åter tar sig fram på vänsterkanten och in i straffområdet. Bra skott som räddas av målvakten innan den rensas bort men till Michaela Larsson som fintar skott men passar istället in bollen centralt till Indra Njoo. Riktigt nära att hon får göra ett 3:e mål men bra räddning av målvakten till hörna.

Och bra tryck nu av Tyresö. Meja Frimmel bryter ett uppspel i den 58:e minuten och provar skott som målvakten räddar. Ett par minuter senare ny attack från Tyresö. Fialisa Söderberg slår ett inlägg mot Indra Njoo i straffområdet. Hon vänder bort sin bevakare och provar skott, ny räddning. Ytterligare ett par minuter senare tar Clara Schefte sig förbi på högerkanten och spelar in Indra Njoo. Nytt avslut och ny räddning.

I den 70:e minuten åter nytt snyggt spel och anfall på högerkanten. Clara Schefte med nytt inspel mot Indra som nu får bra tryck i avslutet men det täcks ut förtjänstfullt till inkast. 3 minuter senare slår Ida Ahlbom en fin pass till Fialisa Söderberg på vänsterkanten. Hon slår ett fint inlägg mot bortre stolpen där Clara Schefte kommer med full fart och försöker forcera in bollen i mål men når inte riktigt utan bollen rullar förbi.

Mer Tyresö och i 75:e minuten provar Lina Malmborg ett distansskott men inget mål. Bara 5 minuter kvar och hemmalaget ser riktigt trötta ut. Även Ida Ahlbom provar skott men över ribban. Istället får Täby ny farlig frispark strax utanför straffområdet minuten senare. Inspel som först slås undan men blir till nytt inspel där Michaela Larsson (mittback för dagen) rensar bort.

Matchen slutar 2-2 och kanske ändå ska ses som ett rättvist resultat sett till 90 minuter. Emma Åström ihop med Meja Frimmel slet hårt idag på mittfältet och ska ha en extra eloge tycker jag.

Kul att se så många unga Tyresöspelare ta för sig ute på planen och visa vilken fin fotbollsutbildning de har. Framtiden är ljus. Nu hoppas vi dock på att ordinarie spelare blir friska och skadefria så vi även får se dem in action till nästa match.

Den spelas på Tyresövallen på lördag 25/3 kl 13.00 mot Sandviken. En betydligt tuffare motståndare gissningsvis.