Damer

Förlust i genrepet...
2023-04-02 15:01

Sista träningsmatchen före säsongspremiären nästa helg. Mot Sollentuna på ett fantastiskt soldränkt Norrvikens IP. Sollentuna som tidigare varit en hårt nöt att knäcka för Tyresös damer.

Högt tempo inledningsvis och 2 lag som sätter bra press på bollhållare. De riktigt farliga avsluten uteblir dock. I den 11:e minuten frispark Sollentuna 25 meter från mål ute till höger. Bra slagen och blir riktigt farligt innan den kan rensas undan.

Några minuter senare snyggt anfall från de gulklädda och boll ut till Fialisa Söderberg på vänsterkanten. Pass snett bakåt till Ida Ahlbom som tar sig in i straffområdet. Tyvärr blir passningen in centralt till en kontring för hemmalaget. Snabbt spel och boll ut på högerkanten. Inlägget tar Karro Sundberg lugnt och säkert hand om.

17:e minuten nu och Lina Malmborg bryter ett uppspel på Sollentunas planhalva. Hon provar skott men inga större problem för keepern. Ett par minuter senare nära att Tyresö bjuder Sollentuna på ett friläge men Sofie Thörnqvist får en tå på bollen i sista sekund. Minuten senare dyker en bra chans upp för Clara Schefte som trycker iväg ett skott från 20 meter – över ribban.

Efter det är det riktigt nära att hemmalaget tar ledningen. Först ett skott klockrent i stolpen sen i nästa våg ribbträff och boll rakt ner på mållinjen innan den kan rensas undan. I 26:e minuten ny chans för Sollentuna som nu har tagit kommandot lite. Djupledsboll från högerkanten till forward som trycker iväg nytt skott men utanför.

10 minuter kvar av första halvlek nu och Tyresö börjar få mer att säga till om. Det skapas bra lägen men besluten i sista läget blir ofta lättläst för Sollentunaförsvaret och chanserna rinner bort. I den sista minuten tar ändå Tyresö ledningen med 0-1 genom Fialisa Söderberg efter snyggt spel på vänsterkanten mellan henne och Ida Ahlbom och Michaela Larsson. Snyggt!

Paus efter en jämn första halvlek.

Tyresö kommer ut i andra halvlek och höjer tempot ordentligt. Skapar lägen efter lägen och vinner närkamper. I den 50 :e minuten bryter sig Ida Ahlbom in i straffområdet men där är det trångt trångt och skottet täcks bort. I våg efter våg kommer Tyresö närmare ytterligare ett mål. Riktigt nära 0-2 i den 57:e minuten när Andrea Strandh passar snett inåt bakåt från högerkanten till Lina Malmborg som får iväg ett bra skott men i stolpens utsida. Minuten senare kontring för hemmalaget och en pass genom Tyresös backlinje. Emilia Irle täcker av framfarten för deras forward bra och Karro Sundberg kan skopa in bollen.

I den 62:a minuten kvittering 1-1 genom långskott som letar sig in vid stolproten. Och nu har Sollentuna flytta fram lite och har fler avslut på mål.

20 minuter kvar nu och åter tar de gulklädda ledningen. Riktigt snyggt anfall när Andrea Strandh passar ut till Michaela Larsson på högerkanten. Hon petar vidare bollen till Ida Ahlbom som slår ett perfekt pass till Lina Malmborg som denna gång inte träffar stolpen utan hur säkert som helt trycker in 1-2. Välförtjänt.

Det ser riktigt stabilt ut för Tyresö som kontrollerar matchen. Tyvärr är det lite väl enkelt som Sollentuna kan göra 2-2 i den 75:e minuten. Lös boll som rinner igenom flertalet spelare innan den når fram till helt fri Sollentunaspelare som inne i straffområdet inte gör nåt misstag. Onödigt och definitivt nåt som behöver förbättras till seriespelet.

Och trots att det är Tyresö som enligt mig ändå har greppet om matchen är det Sollentuna som i 85:e minuten kan göra 3-2. Lite turligt kanske men efter en snygg tunnel på högerkanten kan de slå ett långt inlägg mot bortre delen av målområdet. Mötande Sollentunaspelare stöter till bollen som går i en hög båge och in i bortre stolpen och in i mål. Sollentuna vinner matchen med 3-2 men den kunde lika gärna ha slutat med Tyresövinst.

Nu är det snart dags för Seriepremiär. På Söndag 9/4 kl:13.00 mot Älvsjö AIK som kommer på besök till Tyresövallen. Verkligen nåt att se fram emot!