Damer

Mållöst på öjn.
2023-04-17 09:38
Sofie Thörnqvist i duell med P18 spelare. Foto: Magnus C Lydahl

Match på Gotland mot P18 och i strålande sol och naturgräs. Kan det bli bättre? Ja kanske att planen kunde varit lite jämnare men sammaförutsättningar för båda lagen då inte heller hemmalaget hade haft nån möjlighet att träna där innan heller.

P18 böjar nog lite bättre än Tyresö och kommer omgående till avslut men mitt på Karro Sundberg i mål. Strax efter det får dem en hörna från höger efter att Ella Bergström täckt ett inlägg. Efter 5 minuter börjar Tyresö vinna lite mer boll och börjar skapa lite. Frispark bit in på P18´s planhalva som slås lite för nära mål och kan enkelt skopas in av målvakten. Ett par minuter senare pass från Elsa Bengtsson ut till Fialisa Söderberg på vänsterkanten. Hon tar sig in mot straffområdet och får iväg ett bra skott som tippas till hörna. Resultatlös.

Högt tempo i matchen men många felpass. Emilia Irle får jobba hårt i den 12:e minuten och gör det förtjänstfullt. I den 14:e minuten slår Frida Thilén en fin djupledsboll mot Elsa Bengtsson. Målvakten i P18 tvekar för en sekund och det är nära att Elsa kommer först. Istället vänder spelet och P18 kommer i farligt läge. Återigen är Emilia Irle där och reder ut.

Hörna P18 i nästa minut. Ida Ahlbom nickar undan men blir till skott utifrån – strax utanför krysset.

Fortsatt dåligt spel av båda lagen och mycket ”alibipass” eller långbollar på vinst och förlust. Tyresö försöker stundtals att hitta ”sitt” spel men ovanan att spela på den ojämna planen där bollen studsar runt visar sig allt för ofta. Hemmalaget i sin tur försöker allt som oftast hitta ytan bakom Tyresös backlinje med lite mer precisa långbollar men Tyresös har bra koll på dem.

I den 31:a minuten ny hörna för hemmalaget. Otroligt nära att de tar ledningen när de på volley från den slagna hörnan klipper till bollen som smiter precis över ribban. Puh!

Efter det börja nu Tyresö istället komma närmare ett mål. Skapar flera hörnor men inga riktigt farliga. Den alltid lika hårt arbetande Michaela Larsson reder ut en farlig P18 chans i den 39:e minuten och får en frispark med sig. Ett par minuter senare serverar hon bollen till Meja Frimmel i straffområdet. Precis innan hon ska peta in bollen rensas den undan i sista sekund till hörna från vänster. Bra slagen till Lina Malmborg som nickar bollen ner mot bortre stolpen till Ida Ahlbom som tyvärr skjuter utanför. Nära där.

Slutminut av första halvlek när det blir ett jätteläge för P18 som kommer 2 mot 1. Karro Sundberg gör en fin rädding till hörna. Domaren blåser strax efter det av halvleken som slutar 0-0.

Bättre tryck inledningsvis av Tyresö i den andra halvleken. Michaela Larsson hittar Fialisa Söderberg i den 48:e minuten. Hon tar sig runt sin bevakare och spelar in till Ida Ahlbom som inte riktigt för träff. Bra chans. Strax efter det en misstänkt (läs solklar) hands på Elsa Bengtsson som domarna missar och hon får en gratis chans att slå in bollen från högerkanten men det blir misslyckat tyvärr.

Minuten senare ett inlägg från Tyresös vänsterkant som först ser ut att gå  högt över men som istället träffar ribban! I den 55:e minuten riktigt nära friläge för P18 men den rutinerade Frida Thilén täcker av ytan framför P18 spelaren och Karro Sundberg kan lugnt och säkert ta hand om bollen.

Chanser åt båda håll men nåt skönspel är det inte. Mycket kamp och studsande bollar. 20 minuter kvar nu och Frida Thilén hittar Ida Ahlbom som spelar vidare till Elsa Bengtsson som får iväg ett bra skott som tippas till hörna av den duktiga P18 målvakten. Hörnan tas om hand även den av keepern. Ny hörna minuten efter av Tyresö. Återigen bra slagen och blir till avslut Lina Malmborg – över...

Minuten efter det ny bra chans för Tyresö när Emma Åström vinklar fram bollen till Elsa Bengtsson. Nytt skott som täcks ut till hörna....nähäpp? Inspark tydligen.

Istället är det P18 som har ett riktigt farligt läge efter det. På en frispark från deras högerkant går bollen i ribban och ut till spelare som trycker bollen utanför stolpen. Riktigt nära hemmaledning där.

Tiden går och det är fortsatt mycket kamp och tuffa sjyssta närkamper. Det blir inga mål denna dag och matchen slutar 0-0. Ganska rättvist resultat i en match som kunde slutat hur som helst. Kanske inget av lagen förtjänade 3 poäng då spelet lämnade en hel del att önska.

För Tyresö är nästa match hemma på Tyresövallen mot Husqvarna FF. Lördagen 22 april kl: 13.00.