Damer

Kalldusch (ar) på Ilanda IP.
2023-05-01 12:35

Att sola alltid skiner i Karlstad kanske man kan ha en diskussion om för i lördags när undertecknad kom till Ilanda IP strax utanför, så möttes man av ihärdigt regn blandat med hagel. Kalldusch #1. Det ihop med en bitande iskall vind. MEN lagom till matchstart så sprack det upp på himlen och solen värmde igen.

Matchen då?,Tyresö har en jätte chans i inledningen när Lina Malmborg spelar ut till Fialisa Söderberg på vänsterkanten. Inspel och direktskott av Elsa Bengtsson men Hertzögakeepern räddar. Annars ser det väldigt segt ut från Tyresös håll och kanske den långa bussresan sitter kvar i benen?

I den 9:e minuten gör även hemmalaget 1-0 på en tilltrasslad situation där det verkar som att Jempa Bakai i målet har bollen men den trycks ändå in i mål av hungriga Hertzögaspelare. Kalldusch #2.

Tyresö försöker åter ta tag i matchen och skapar fler hörnor. Varav en riktigt farlig med bra nick av Emilia Irle men ny räddning av duktiga Hertzögamålvakten.  Tyresö känns inte alls igen faktiskt och spelet är långsamt och ofta till motståndare. Det låga tempot verkar gynna hemmalaget som ligger och lurar och väntar på kontring. I 28:e minuten på slarv i uppspelet kommer således en sådan och bra avslut mot Tyresös mål. Dock inga större problem för Tyresö där.

Halvleken går mot sitt slut och det är få chanser från nåt av lagen. Mycket kamp och mycket felbeslut. Nu kommer även nästa kalldusch #3 i form av ny hagelstorm som kyler ner ordentligt. Svårspelat och nog skönt för spelarna att gå in till pausvila efter 45 minuter.

Kanske hagelstormen väckte Tyresöspelarna något för i andra halvlekens 1:a minut kommer Ida Ahlbom igenom och in i straffområdet. Där petar hon bollen förbi keepern och blir därefter fälld. Solklar straff. Den tar Frida Thilén hand om och trycker bomsäkert in kvitteringen. 1-1.

Tyresö vill ha mer och 5 minuter senare riktigt nära ledningsmål på en frispark 20 meter från mål. Ida Ahlbom knorrar bollen förbi muren och bollen går mot krysset. Tyvärr träffar den målramen och ut istället. Bättre fart på Tyresö nu.

54:e minuten och igen kommer Ida Ahlbom in i straffområdet, Bollen går till Elsa Bromé som får bra skottlägen men tyvärr mitt på målvakten. Efter det sjunker spelkvalitén igen och det bjuds ordentligt. Glädjande är att i 76:e minuten får Filippa Pettersson åter göra comeback efter sin långa knäskada och rehabilitering. Underbart!

Hörna för hemmalaget i nästa minut där Jempa Bakai förtjänstfullt boxar undan bollen. Tiden rullar på och det känns som att det blir delad pott idag. Filippa Pettersson tycker annorlunda och slår en fantastisk boll upp till Ida Ahlbom på vänsterkanten. Ida tar sig in i straffområdet och får iväg ett bra skott men jätteräddning av hemmakeepern till hörna. Ida Ahlbom trycker iväg ett bra skott på den och ny hörna för Tyresö.

Nytt skottläge, den här gången av Emilia Irle men skottet går utanför.

Tyresö försöker trycka på för att få in ett ledningsmål men tappar boll på mittplan i den 92:a minuten. Blixtsnabb kontring på högerkanten för hemmalaget. Tyresö som tryckt på framåt hänger inte alls med och inlägget från Hertzögas högerkant går till helt fri spelare som centralt kan ta bollen in i straffområdet och säkert trycka in bollen vid stolproten till 2-1. Snyggt gjort men kalldusch #4 är ett faktum.

Det är det sista som händer i matchen och riktig sur förlust. Många huvuden som hängde efter matchen men det är bara att bryta ihop och komma igen. Som tur är kommer det nya matcher där de gula (för dagen vita) kan ta revansch. Både på motståndet och kanske på sig själva.

Vi får hoppas att det sker redan nu på lördag 6/5 då Boo FF kommer på besök till Tyresövallen. Matchstart 13.00.