Drömstart mot Degerfors!
2023-05-15 07:16
Glada vinnare! Foto: Erik Frigren

Match I  Degerfors IF på Stora Valla men tyvärr inte på den Allsvensk mattan utan på plan alldeles bredvid. Naturgräs som var lite ojämn men ändå helt okej.

Tyresö som inte alls fått spelet att stämma riktigt de senaste matcherna var verkligen taggade till 1000 direkt och satte högsta fart omgående. Som på ett snöre gick bollen mellan Elsa Bengtsson till Ida Ahlbom som passar tillbaka till Elsa. Företagsamt tar hon med sig bollen från vänsterkanten och in i banan. Från ca 20 meter trycker hon sen in bollen i bortre krysset till 0-1 i den första minuten. Otroligt snyggt mål och vilken DRÖMSTART för de gulklädda.

Fortsatt bra spel efter det och spelarna går in rejält i närkamperna. Tyvärr vinner Degerfors de flesta luftduellerna på mitten. Och kommer i farliga attacker. I den 13:e minuten kommer de på vänsterkanten men fantastisk brytning av Frida Thilén.

2 minuter senare ny chans för Tyresö och nytt skott från Elsa Bengtsson som skjuter strax utanför straffområdet men över ribban.

Därefter får DIF 2 frisparkar efter varandra. Den första plockar Karro Sundberg ner lugn och säkert. Den andra blir till en hörna från vänster. Riktigt nära kvittering då helt fri DIF spelare får bollen centralt framför mål men hon blev nog lite överrumplad och nicken går utanför stolpen. Hemmalaget är rejäla i sitt närkampsspel och är riktigt bra på att täcka boll. ”Bommen” fälls ut och det är svårt att ta sig runt.

I 26:e minuten nytt fint anfall av de gula och bollen går från spelare till spelare innan den landar hos Lina Malmborg som på volley trycker iväg ett skott, över ribban.

Degerfors kommer i en attack på vänsterkanten i den 32:a minuten. Karro Sundberg kommer ut bra och täcker av skottvinkeln. Sofie Thörnqvist tar hand om bollen och spelar upp till Ida Ahlbom som i sin tur tar sig fram på vänsterkanten. Hon passar till Elsa Bengtsson som vänder bort sin bevakare och passar tillbaka till Ida i djupled.  In i straffområdet och bra skott som letar sig in över målvakten till 0-2. Gött!

5 minuter senare nära igen. Elsa Bengtsson träffar ansiktet på DIF spelare när hon försöker slå ett inlägg från vänsterkanten och det blir en hörna från vänster. Hörnan är långt slagen och blir till ny våg framåt av Tyresö. Leila Baiche passar till Michaela Larsson som lyfter in bollen över DIF´s backlinje till Ida Ahlbom som direktskjuter men tyvärr offside.

Ett par minuter kvar av första halvlek och DIF anfall på vänsterkanten. Sofie Thörnqvist täcker av bra så att avslutet inte blir några större bekymmer för Karro Sundberg i mål.

Strax efter snarlik chans för hemmalaget när Michaela Larsson missbedömer en nick och istället skarvar bollen bakåt som blir en gratischans. Återigen bra försvarsspel. Den här gången är det Josefine Lindberg som täcker av och igen inget avslut som ger Karro några bekymmer.

Bra och jämn första halvlek – Paus.

Bra start av Tyresö även i andra halvlek. Frispark Tyresö i den 48:e minuten. Det blir till en farlig kontring men Michaela Larsson täcker av passningsalternativen exemplariskt och chansen rinner iväg. Hörna för Tyresö i den 50:e minuten från vänster. Bollen går till Ida Ahlbom som tyvärr inte får träff på bollen som går till inspark.

Det är mycket kamp ute på planen. Båda lagen kämpar och sliter. Frispark DIF i den 57:e minuten. Sofie Thörnqvist nickar undan och i nästa våg tar Karro Sundberg hand om bollen. Och det blir mer från hemmalaget som skapar en hörna några minuter senare. Den slås undan men DIF biter sig kvar och det blir ett avslut en bra bit ut som Karro Sundberg får tippa till ny hörna. Mer DIF nu som nu fått vittring på en reducering.

Slarv i uppspelet i den 69:e minuten blir till friläge för Degerfors men riktigt fin räddning av Karro  Sundberg. I den 75:e minuten riktigt farligt när DIF spelare kommer fri på vänsterkanten. Karro kommer ut bra och skär av vinkeln bra men blir överspelad då de istället för att skjuta håller i bollen och försöker gå runt.  Josefine Lindberg och Sofie Thörnqvist täcker då av målet förtjänstfullt och skottet går utanför målramen.

Inget skönspel av Tyresö sista 10 minutrarna och en rutinerad, äntligen hel Klara Grahn ser till så att hemmalaget inte kommer i några fler anfall utan bollen håller sig kvar högt upp på hemmalagets planhalva.

Tyresö vinner matchen med 0-2 och 3 härliga poäng in på kontot. Ett steg i rätt riktning även spelmässigt då det hackat lite i spelet sista matcherna. Fortfarande en hel del att jobba på dock.

Nästa match är hemma mot Segeltorp som gått riktigt bra hittills i serien.