Tyresö FF
Damer

Uddamålsförlust mot Smedby AIS.
2023-05-29 14:51

På ett blåsigt PreZero Arena I Norrköping mötte igår Tyresös damer Smedby AIS. Motståndet som Tyresö mött flera gånger tidiagre brukar ofta bjuda på hårt motstånd och denna match var inget undantag. Tyresö som startar matchen riktigt bra verkar ha bestämt sig för att sälja sig dyrt idag.

Jättechans för tyresö redan i 3:e minuten när Michaela Larsson hittar Leila Baiche med en djupledsboll och hårt uppvaktad i straffområdet lyckas hon få iväg ett skott som målvakten lämnar retur på och sånär  att Klara Grahn får bollen men den rensas istället undan.

Ett par minuter senare nytt fint anfall mellan Michaela Larsson , Alva Lodén och Leila Baiche men vinden ställer till det och bollen blåser iväg. Även på vänsterkanten visas det upp fint väggspel mellan Filippa Pettersson och Ida Ahlbom. Inlägg som rensas bort.

Även Smedby spelar bra och är riktigt farliga i sina attacker. De fickar en hörna från höger i 9:e minuten som går långt och över på andra kanten. Emilia Irle bryter resolut och kan spela upp bollen. Bra start på matchen i högt tempo! Frida Thilén hittar Klara Grahn minuten senare med en fin boll som slås över Smedbys backlinje. Klara tar sig ner mot förlängda mållinjen men inlägget blir misslyckat.

I den 13:e minuten kommer Smedby loss på högerkanten och kan slå in bollen i straffområdet. Direktskott som går rakt på Karro Sundberg som enkelt tar hand om bollen. Minuten senare bjuder Tyresö på ett riktigt farligt läge. Josefine Lindberg täcker första skottet men returen går åter till Smedbyspelare som skjuter från vänsterkanten. Bollen touchar nån på vägen men Karro Sundberg kan ändå rädda i sista sekund. Nära där.

20 minuter spelade och en riktigt bra match mellan 2 lag som vill spela fin fotboll. Leila Baiche sätter bra fart på högerkanten i den 22:a minuten. Bollen går ut på vänsterkanten till Ida Ahlbom via Lina Malmborg. Inlägg mot straffområdet men går lite för nära mål och inga problem för hemmakeepern där. Istället kan Smedby anfalla i nästa läge men åter är Emilia Irle där och sätter stopp.

26:e minuten nu och fint Tyresöanfall. Josefine Lindberg slår ett inlägg mot straffområdet som skarvas vidare ut till höger där Michaela Larsson är men tyvärr hinner den utrusande Smedbymålvkaten först till bollen. Michaela Larsson får en ny chans minuten senare när Frida Thilén lyfter in en frispark i straffområdet. Ny skarv till Michaela som nu kan skjuta men tyvärr rakt på keepern.

När det återstår 10 minuter av första halvlek börjar sakteliga Smedby ta över mer och mer och har ett bra tryck mot Tyresös mål. Ofta kommer de runt på kanterna och slår in bollen som blir till skottläge. Skotten viner över ribban och utanför stolparna men inget mål. Kan Tyresö stå emot denna forcering av Smedby innan pausvila? Tyvärr inte. I den 45:e minuten på ytterliggare ett inspel från högerkanten vänder mottagande Smedbyspelare runt och trycker iväg ett snyggt avslut som smiter in vid stolproten till 1-0. Psykologiskt jobbigt och tufft mål. Domaren blåser strax därefter för paus.

Andra halvlek och Tyresö startar direkt i ett rasande tempo. Leila Baiche rycker ifrån sin bevakare och tar sig in i straffområdet och ner mot förlängda mållinjen. Inspel mot första stolpen där Klara Grahn är en hårsmån från att vinkla in kvitteringen men riktigt bra räddning av Smedbykeepern.

5 minuter in i andra halvlek tar sig Smedby åter fram mot Tyresös straffområde och drar iväg ett bra skott som Karro Sundberg får tilla till resultatlös hörna. Istället slår Filippa Pettersson en fin boll mellan backarna i Smedby några minuter senare som går fram till Ida Ahlbom som från snäv vinkel i straffområdet försöker hitta luckan vid första stolpen men keepern är bra med på noterna och kan tippa ut till hörna. Nähäpp, domaren såg situationen annorlunda och det blir inspark.

I den 63:e minten frispark för SAIS som Karro Sundberg enkelt kan plocka ner. Lång utspark men bollen till Smedbyspelare igen som startar ett nytt anfall. Snyggt spel som resulterar i fri målchans mot Karro i målet som gör en jätteräddning och fortsatt 1-0 ledning för hemmalaget. Puh, svettigt!

Ett par minuter senare riktigt nära 2-0 igen när Smedbyspelare har öppet mål nån meter utanför mållinjen men skjuter över. Tyresö har svårt att etablera nåt konstruktivt anfallspel nu. Ofta går bollen i sidled eller bakåt. Smedby täcker av passningsytorna bra och rörelsen utan boll lämnar lite att önska hos Tyresöspelarna. Tyresö har ett litet tryck mot Smedbys mål i de sista minutrarna av matchen men sista passen blir ofta lite slarvigt slagen då lägena ändå skapas. Synd.

Smedby vinner matchen med 1-0 och det får ses som rättvist då de var det bättre laget över 90 minuter. Stora , starka och välspelande. Om det finns nåt som hedersam förlust får nog detta ändå ses som en sån. Klen tröst dock.

Ny chans till revansch nu på söndag 4/6 då det åter är bortamatch. Örebro SK FK står för motståndet på Grönpepparparkens IP A. Matchstart 13.00.