Tyresö FF
Damer

Delad pott på Grönpepparparken!
2023-06-05 22:00

Tuff match på Grönpepparparken I Örebro igår. Tyresö som haft det tungt senaste tiden hade en tuff uppgift framför sig då hemmalaget endast förlorat 1 match så här långt i serien. Fanns det möjlighet för Tyresö att skrälla?

Örebro startar matchen i ett högt tempo och är riktigt hungriga. Att Tyresö dessutom bjuder på några riktigt farliga felpass gör det inte lättare.  Tur är att Karro Sundberg i målet är på tårna ordentligt denna varma Junidag och ser till att det inte blir påhälsning i egna kassen.

Lina Malmborg har ett skott från distans i 3:e minuten efter inspel från Leila Baiche men inget som oroar Örebrokeepern alls. Istället skapar hemmalaget chans efter chans. Spelar riktigt fin fotboll och hittar passningarna till spelare som alltid har fart och på så sätt gör det svårt för Tyresö att få tag på bollen.

13:e minuten och det känns lite som att Tyresö kommit in lite mer i matchen nu. Hörna dock för hemmalaget från vänster. Bra slagen och nick men utanför. 5 minuter senare ny attack från Örebro men Frida Thilén, Emilia Irle, Filippa Pettersson och Ella Bergström står emot bra men på nåt sätt kommer de vitklädda ändå ut segrande med bollen och skapar farligheter mot Tyresös mål. Nytt fint ingripande av Karro Sundberg i målet som håller tätt.

Ella Bergström snappar åt sig ett uppspel från Örebros backar i den 22:a minuten. Hon tar sig fram och in i straffområdet och blir lite bryskt tagen men domaren friar. Istället frispark för hemmalaget i situationen efter.  I 26:e minuten är det nu ett konstant tryck mot Tyresös mål. Undertecknad tycker att det vi får se från Örebro kan nog vara det bästa motståndet hittills i serien. Otroligt fin fotboll visas upp och Tyresö får verkligen träna på försvarspel. Supersnygg utsida i den 31:a minuten slås mellan Tyresös backar på vänsterkanten. Bra fart och skott som Karro Sundberg räddar.

ÖSK dominerar verkligen och kommer i våg efter våg. Hur länge ska Tyresö orka stå emot? När väl Tyresö får tag i bollen finns det få passningsalternativ och det blir stressade pass som går till ÖSK spelare som går till nya attacker. Hua!  Domaren blåser tack och lov till halvtidsvila och otroligt nog står det fortfarande 0-0 på resultattavlan. Mycket tack vare Karro Sundberg men även av de övriga 10 som sliter och kämpar.

Andra halvlek och man kan skönja ett litet spelutjämnande inledningsvis. ÖSK kommer på vänsterkanten i den 49:e minuten men Filippa Pettersson täcker ut förtjänstfullt till hörna, som såklart Karro Sundberg plockar ner lugnt.

Minuten senare har Leila Baiche bollen på högerkanten. Hon slår in bollen centralt till Alva Lodén som i sin tur försöker hitta Ida Ahlbom på vänsterkanten. Men då kommer ÖSK backen först till bollen och försöker rensa undan men träffar istället Ida Ahlbom och bollen rullar retligt förbi hemmamålvakten och in i mål. 0-1 till Tyresö och det måste varit en riktig kalldusch för ÖSK som dominerat stort så här långt i matchen.

Nu har dock Tyresö fått blodad tand och spelar klart bättre och sätter bra press på hemmaspelarna.  I 53:e minuten krigar Ida Ahlbom till sig bollen på vänsterkanten och tar sig förbi sin bevakare och spelar snett inåt bakåt till Emma Åström som skjuter men tyvärr utanför.

Istället får hemmalaget en hörna minuten senare. Bra slagen mot första stolpen där det är mycket folk och i gröten petas bollen in i mål till 1-1. Surt men inget som slår ner de gulklädda som fortsätter som de startade andra halvlek. Klara Grahn vänder snyggt bort en ÖSK spelare i den 59:e minuten och provar skott från 35 meter. Inget som målvakten har några bekymmer med dock. Mer Tyresö efter det som nu jämnat ut spelet ordentligt. Fint anfall 4 minuter senare på vänsterkanten. Blir till nytt skottläge för Klara Grahn men skottet täcks och bollen går till Leila Baiche som även hon provar skottlyckan men blir enkelt för målisen.

Kvarten kvar och nu är det hemmalaget som är bättre igen. Frispark i ett farligt läge strax utanför straffområdet på vänster sida. Slås mot närmaste stolpen men domaren blåser för frispark till Tyresö istället. 8:a minuter kvar  av matchen och Leila Baiche kommer med bra fart på högerkanten. Spelar in bollen i straffområdet där Michaela Larsson möter upp men sin fruktade vänsterfot och vinkar in 1-2 till Tyresö vid bortre stolpen. Snyggt? JA för sjutton! Rättvist? Knappast!

Tyresö spelar därefter bra och håller ÖSK borta från egna målet men i den 90:e minuten får de ändå en frispark från ca 35 eter från mål. Den slås åter in bland gröten av spelare och går mellan ben och touchas i sista sekund och rullar retfullt in i mål.

Matchen slutar 2-2 men trots den sena kvitteringen så var det nog hemmalaget som var mest besvikna då de spelmässigt dominerade första halvlek totalt och skulle avgjort matchen redan där.

För Tyresö var det såklart surt att tappa ledningen i sista stund men ändå ett steg i rätt riktning om man ser till andra halvlek då de tryckte på bra stundtals.

Nu väntar hemmamatch på de gulkädda som tar emot Västerås BK30 på lördag. Matchstart 13.00.