Seger över DFK Värmbol.
2018-08-06
Vinnare på Backavallen! Foto: Linn Axelsson

Bussresa till Katrineholm för att möta DFK Värmbol som för tillfället ligger sist i tabellen. Kan tyckas som 3 enkla poäng men ingenting får man gratis, det har vi nog lärt oss vid det här laget.

Vi startar matchen bra och får omgående press på hemmalaget. I den 4:e minuten får vi en frispark på högerkanten. Frida Thilén lägger in en fin boll i straffområdet som Maria Poli möter upp med pannan och vi har 0-1 perfek vid stolproten. Minuten senare kommer Frida Thörnqvist loss på vänsterkanten, snyggt inspel till Therése Boström men skottet går utanför. Hemmalaget spelar ganska rakt men är ganska farliga i sina kontringar och de har några riktigt snabba spelare. I den 8:e minuten får vi se några felpass från oss som gör att de kommer till en sådan kontring. Men Linn Österholm jobbar bra hemåt och lyckas få till en inspark till oss.

Det är vi som för matchen och Värmbol som försöker vända snabbt och kontra. I 10:e minuten hörna för hemmalaget men Caroline Frykgård plockar ner ned tämligen enkelt. 17:e minuten och vi får en hörna från höger. Bollen rensas undan men kommer tillslut till Lina Malmborg som serverar Frida Thörnqvist en kanonpass mellan Värmbols backar. Frida gör inget misstag utan placerar in bollen snyggt i mål till 0-2.

5 minuter senare får vi se Lina Malmborg jonglera bollen över Värmbols spelare och avlossa ett skott mot mål...målvakten räddar dock.

I 22 minuten blir det riktigt farligt när bollen oturligt studsar över foten på Linn Österholm och går ut till Värmbolspelare som kommer helt fri med Caroline Frykgård. "Fryke" får stäcka ut ordentligt och gör en kanonräddning. Några minuter senare kommer de återigen i en blixtsnabb kontring då de nickskarvat bollen över våra backar. Linn Österholm jobbar återigen bra och gör så att "Fryke" kan rädda bollen.

Efter det är det vi som tar tag i det igen. Vi har några riktigt bra chanser till mål men ibland har vi även lite för bråttom i speluppbyggnaden och försöker lägga den avgörande passningen lite för tidigt.

Vi ser ut att gå mot pausvila med en 0-2 ledning men några individuella misstag gör att hemmalaget från långt håll kan göra en reducering till 1-2 i öppen kasse. Kändes väldigt onödigt i det läget. Paus 1-2.

Några minuter in i andra halvlek får vi se en lite konstig hands från Linn Österholm. Frispark för hemmalaget i ett farligt läge men skottet går utanför. I den 55 minuten kommer Frida Thörnqvist åter igen förbi sin försvarare men bollen rullar i stolpen och ut. Nu har vi lite tryck igen och i 57 minuten får vi en hörna från höger. Linn Österholm sätter dit pannan och vi har 1-3. Otroligt skönt.

Vi gör lite byten, Lawlaw Nazeri, Felicia Bång-Larsson och Ida Ahlbom kommer in. Den sistnämnda lägger in en fin boll till Maria Poli mellan Värmbols backar i den 67:e minuten men skottet går  mitt på målvakten. Nu har vi ordentligt tryck på hemmalaget. 76:e minuten, Victoria Isaksson skott utifrån i stolpen. 78:e minuten, Lawlaw Nazeri skott som räddas, bollen ut till Victoria Isaksson, bollen räddas igen men går ut till Maris Poli som dundra in 1-4 , sitt andra mål för dagen.

91:a minuten, Caroline Frykgård missar ett uppspel som blir farligt men Felicia "Fille" Bång-Larsson reder ut situationen. På ytterligare stopptid springer sig Maria Poli fri mot en utrusande målvakt. Maria gör inget misstag utan lobbar snyggt in slutresultatet till 1-5, sitt 3:e för dagen.

Härligt med en seger i första matchen efter uppehållet. Härligt att se så många från Tyresö som letade sig till Backavallen igår. Stort tack för det!!!

Nu har vi P18 på bortaplan (Gotland) i nästa match. Lördag 11 Augusti kl:12.00.