Seger över Älta IF.
2018-08-18
Derbyseger över Älta IF

Derby match mot grannkommunlaget Älta IF på hemmaplan. Älta som ligger i de nedre regionerna i serien kunde kanske tyckas vara en "lätt match" men ett derby är alltid ett derby.

Det är dock Älta som efter 4 miniuter gör det första målet. Djupledboll som friställer Ältaspelare som i sin tur fri med Caroline Frykgård säkert sätter bollen i mål. Kalldusch!

Som tur är så kitterar vi till 1-1 minuten senare då Frida Thilén slår en lång boll upp till Frida Thörnqvist på vänsterkanten. Hon slår ett inlägg till Maria Poli som direktskarvar in bollen vid första stolpen. Viktigt att kvittera direkt.

Vi är heta idag och sätter bra press på Älta som kommer till kontringar ibland. 13:e minuten och nära mål igen då Josefine Lindberg slår en fin boll till Maria Poli som på volley sånär sätter dit den.

5 minuter senare tror vi att Lawlaw Nazeri ska göra mål men istället för en enkel bredsida väljer hon en vänster yttersida och chansen försvinner.

Men det är klar vår halvlek och chanserna avlöser varandra. Lina Malmborg har skott i stolpen, Maria Poli nickskarvar över. Victoria Isaksson skott över även hon. Frida Thörnqvist skott i burgaveln. Ja vi skapar mängder av chanser men vi går till halvtidsvila med 1-1.

Andra halvlek och vi tar direkt tag i taktpinnen och skapar flera hörnor som blir riktigt farliga. Återigen står ribban lite för lågt.

53:e minuten och Lawlaw Nazeri får en fin boll av Frida Thilén ut på högerkanten. Hon passar vidare till Maria Poli som gör sitt andra mål för dagen. Vi känner efter det att vi har matchen och det märks även på spelarna. Lite omständigt stundtals och det fina spelet som vi vet att vi kan uteblir. 20 minuter kvar på matchen och Felicia Bång Larsson tar sig förbi några Ältaspelare på vänsterkanten, lägger ut bollen till Frida Thörnqvist som servera Lina Malmborg som smygit sig in i straffområdet. Fantastiskt snygg nick placerad till vänster om målvakten till 3-1.

Ni är det definitivt vår match och vi spelar bra igen. I den 79:e minuten utökar Ida Ahlbom ledningen. Det föregås av att Frida Thörnqvist snor bollen av Ältas mittback. Slår en fin pass in till Ida som tar emot  och placerar otagbart förbi Ältas keeper. Minuten senare är det dags igen. Skott utifrån från Frida Thilén i ribban och IN tyckte jag men bollen studsar ut och efter lite fram och tillbaka kan Ida Ahlbom trycka in sitt andra mål för dagen även hon, till 5-1. 5 minuter kvar nu och vi fastställer slutresultatet 6-1. Hårt jobbande Frida Thörnqvist på högerkanten serverar Sofie Thörnqvist som smygit in från vänsterkanten. Hårt och med precision dunkar hon in bollen vid den bortre stolpen.

En klar och rätttvis seger av Tyresö FF.

Tack till de ca 100 personerna som letat sig till Tyresövallen denna dag. Jag tror inte de blev besvikna av vad de fick se. Vill även passa på att tacka bollflickorna idag som skötte sig utomordentligt (som alltid).

På onsdag är det dags för semifinal i Victoria Cup då vi åker till Hässelby för att möta Hässelby SK på bortaplan. Välkomna dit och stötta oss.