Damer

Seger i finalen!!!
2018-10-04
Tyresö FF Victoria Cup mästare 2018.

Tyresö FFs Damer är åter mästare i Victoria Cup efter att slagit BP i finalen på Grimsta. 1-1 efter full tid och straffar fick avgöra. Där drar vi längsta strået och vinner ändå rättvist sett över hela matchen.

Matchen börjar i hög fart och vi sätter bra press på hemmalaget. Det gör att vi redan i 2:a minuten får en hörna från vänster som nickas precis utanför av Frida Thörnqvist. BP spelar lite avvaktande men vänder spelet blixtsnabbt när de får chansen. Tyvärr ger vi dem lite för många chanser då vi slarvar i passningsspelet ibland. 9:e minuten och ytterligare en Tyresö hörna som är riktigt riktigt nära att gå i mål men ribban är i vägen. Efter 30 minuter är det vi som haft de klart bästa lägena och fört spelet. BP får en billig frispark i den 31:a minuten strax utanför straffområdet till vänster. Långt inlägg förbi bortre stolpen och nick in igen till en fristående Michaela Larsson som trycker in 1-0 till hemmalaget. Riktigt surt och inte alls rättvist så långt i matchen. Men vi är ett lag som inte deppar ihop för det utan fortsätter att spela fin fantastisk fotboll. Minuter senare så har vi flera skott på mål och i den 36 minuten passar Lina Malmborg in bollen Till Maria Poli som direktskarvar bollen strax utanför målvaktens högra stolpe. Nära där. 44:e minuten får vi åter en hörna från vänster. Den går ut igen till Victoria Isaksson som passar till Maria Poli, skarv till Frida Thörnqvist som tar sig in i straffområdet och sätter säkert 1-1 förbi målvakten. Mycket snyggt och väldigt viktigt precis innan pausvilan 1-1.

Vi startar andra halvlek precis lika bra som den första. Hemmalaget ser lite sega ut och låter oss föra spelet känns det som. Vi vet ju deras kapacitet så vi är ordentligt på tårna ändå. Vi har bra spel och många avslut men inget som blir riktigt farligt. Inte förrän i den 82 minuten ser vi ett mönsteranfall då Therése Boström rycker sig förbi på vänsterkanten. Inspel till Frida Thörnqvist som nickskarvar i mål till 1-2 men domaren har tyvärr vinkat offside. Brommapojkarna får en hörna i 90:e minuten och då börjar man bli lite nervös på bänken. Bollen rensas undan och domaren blåser för full tid och vi får ett straffavgörande. Där är vi starkast och vi gör 4 mål och BP gör 3. Tyresö FF´s damer kan återigen titulera sig Victoria Cup Mästare.

Tack Brommapojkarna för en härlig finalmatch och för att man alltid känner sig välkommen när man kommer till Grimsta IP. Tack alla som trotsade kylan och kom och stöttade oss. Förmodar att ni åkte hem liksom jag med ett litet leende på läpparna.

Nu återstår bara 1 match kvar på säsongen och den är nu på söndag mot Telge United FF hemma på vallen. Matchtid 13.00.