Tyresö FF
Damer

3-0 mot Enskede
2019-02-10

Förra veckans seger över AIK med 4-0 föjdes igår upp med en 3-0 seger över Enskede IK.

Det märks omgående i matchen att hemmalaget var riktigt taggade. Trots att det "bara" var en träningsmatch så ville man omgående ta kommandot i matchen. Och det gjorde man.

Minut 3 redan och ett fint samspel mellan Ida Ahlbom, Lina Malmborg och Frida Thörnqvist i djupled. Enskede back bryter i sista stund. Enskede vänder ett uppspel i 5 minuten och kontrar blixtnabbt. Bra inlägg från vänster men Jempa Bakai plockar säkert in bollen i skopan. I den 8 minuten visar Tyresö upp ett mönster anfall när Frida Thilén spelar ut till Josefine Lindberg på högerkanten som spelar till Sofie Thörnqvist. Hon spelar in till  Frida Thörnqvist som inne till vänster i straffområdet lirar in bollen centralt i straffområdet igen men bollen rullar förbi alla. 2 minuter senare så får Lina Malmborg en djupledsboll i mästarklass av Ida Bengtsson men Enskedes duktiga målvakt är bra med och kan avvärja.

Tyresö börjar matchen klart bäst och gästerna får jobba hårt för att freda sitt mål. Enskede ligger dock och "lurar" och anfaller med full kraft när kontrings tillfälle ges. I 21:a minuten får vi en frispark från 35 meter till höger. Frida Thörnqvist får sånär en tå på inlägget men målisen tar bollen. Dessutom avvinkad för offside.

Det regnar ymnigt och bollen och planen är hal. I 23 minuten är bollen extra hal när Jempa Bakai ska rensa bort en boll. Felträff och läge för gästerna att från långt håll skicka in bollen i öppen kasse. Bollen går långt utanför dock. Minuten senare nära 1-0 när "Lee" Lindberg spelar in till Sofie Thörnqvist men målvakten tar även denna boll. I 27 minuten efter ett inkast av Enskede som sen blir ett inlägg från höger, nickas bollen bort av Moa Nilson Barkenheim men ut till den tidigare Tyresöspelaren Mathilda Svanholm som skjuter över. Efter 30 minuter jobbar sig Enskede in i matchen mer och mer och Tyresö har svårare att komma till några direkta farligheter.

När Frida Thörnqvist i 36:e minuten chippar fram bollen till Ida Ahlbom på vänsterkanten får vi ändå 1-0. Här får Ida med sig bollen via ett motlägg som går till Sofie Thörnqvist. Sofie tar sig fram mot straffområdet och spelar sen ut till höger till Ida Ahlbom igen som tagit en lång löpning. Fri med målvakten gör hon inget misstag utan sätter säkert bollen i mål.

Innan domaren blåser för halvtid har vi ytterligare 3-4 skott mot mål men antingen utanför eller så tar målvakten bollen. Halvleken slutar 1-0.

Andra halvlek och vi får se ett nytt Enskede. Mer fart och klart högre press på Tyresös bollhållare. Inom några minuter av 2:a halvlek så har gästerna kommit loss flera gånger på kanterna men stabilt försvar gör att vi inte får se några avslut mot mål. Det är en klart mer jämn match i andra halvlek men i den 57 minuten ökar Tyresö på sin ledning. Sofie Thörnqvist trycker in 2-0 fint framspelad av syster Frida Thörnqvist från högerkanten. Minuten senare ökar nästan Frida på till 3-0 men EIK keepern gör en kanonutrusning och kan avvärja. 67:e minuten och nyss inhoppade Alice Bergström framspelas av Josefine Lindberg. Alice rycker sig loss från sin bevakare och kan avsluta men bollen rullar tyvärr precis utanför. Nu är det återigen hemmalaget som tar över matchen. Massa fina chanser och lägen de sista 20-25 minuterna men EIK försvara sig bra och kan avvärja. Det dröjer fram till 92:a minuten innan vi kan göra 3-0. Efter fint förarbete av Julia Sahlheim-Henriksson så får Ida Bengtsson bollen. Hon fintar sig förbi och kan servera Alice Bergström till vänster i straffområdet. Alice är iskall och placerar in bollen i bortre krysset till 3-0 och matchen är slut.

Sammanfattningsvis så får vi idag se ett lugnt och stabilt försvar/målvaktsspel och ett varierande anfallspel. Det gör att vi vinner även denna match rättvist.

Nästa match nu på lördag 16/2 kl 11.30 hemma mot Bele Barkarby.

Trots möjligheten att nu se våra matcher via dator/padda/telefon så ÄR ju fotboll på plats så mycket roligare. :)