Damer

Total dominans mot Bele Barkarby.
2019-02-17

Lördagens match mot Bele Barkarby blev en betydligt enklare match än vad de flesta som tog sig till Tyresövallen kanske trodde. Bele Barkarby som spelar i Div 1 Norra Svealand och som senaste åren hållit till i den övre delen där.

Tyresö sätter iallafall hög fart direkt i matchen och skapar flera fina chanser att ta ledningen men det dröjer fram till 7:e matchminuten när Alice Bergström får en pass som skurit igenom Bele försvaret. Precis innan målvakten hinner fram så petar hon bollen förbi mot mål. Där dyker Frida Thörnqvist upp och trycker in 1-0.

2 minuter senare är det dags igen. Frida Thilén lägger en väl avvägd pass till Ida Ahlbom på högerkanten. Hon fintar sig förbi backen och spelar snyggt in till Victoria Isaksson som trycker in bollen i första krysset. Otroligt snyggt mål.

Minuten senare så kontrar Bele och har faktiskt en boll i stolpen men det känns trots det ganska ofarligt. Tyresö fortsätter att trycka på. I 14 minuten är det nära 3-0 då Ida Ahlbom likt vid det andra målet lägger in bollen från högerkanten. Maria Poli får sånär en tå på bollen men den går utanför.

Två minuter senare blir dock Maria Poli fälld i straffområdet av målvakten då hon kommit fri om fintat sig förbi henne. Det är blåst straff och där stiger Victoria Isaksson fram och trycker in den i samma kryss som när hon gjorde 2-0. Domaren blåser dock för att den måste gå om. Victoria är iskall och gör i princip om straffen exakt likadant och vi har 3-0 på resultattavlan. Tyresö skapar massor av chanser men det dröjer fram till 40:e minuten innan nästa mål kommer. Även det riktigt snyggt. Alice Bergström lägger en fin pass till Lina Malmborg som tar sig in i straffområdet till vänster. Väl avvägd pass in centralt där Maria Poli släpper bollen förbi sig och på så sätt friställer Frida Thörnqvist vid bortre stolpen. Hon gör inget misstag utan kan enkelt göra 4-0. Innan halvleken är slut får vi även 5-0 då Maria Poli skarvar in bollen i bortre burgaveln efter inlägg från höger av Ida Ahlbom.

Andra halvlek och hemmalaget fortsätter att skapa mängder av lägen inledningsvis. Dock är det uppenbart att ledningen med 5-0 gör att inställningen inte riktigt är 100% i alla lägen. Speciellt inte i arbetet utan boll. Men tempot är högt och chanserna avlöser varandra. I den 64 minuten tror vi på 6-0 när Frida Thilén spelar ut till Alice Bergström. Hon spelar en fin djupledsboll till Frida Thörnqvist som rundar målvakten men placerar bollen utanför målramen. Nu ökas trycket ytterligare mot Belemålet. 74:e minuten Frida Thörnqvist nära igen på inlägg av Alice Bergström men istället för att lita på sin vänsterfot använder hon högern och chansen försvinner. Riktigt revanschsugen spelar hon i minuten senare fram till Maria Poli från högra delen av straffområdet, Maria är milimeter från att utöka ledningen där. I 77 minuten kommer Josefine Lindberg loss i straffområdet. Istället för att själviskt ta avslut så spelar hon till Lina Malmborg som smygit med upp. Lina får tyvärr inte riktigt träff på bollen och chansen försvinner. 3 minuter senare får Tyresö ändå in 6:an. Alice Bergström rycker loss på vänsterkanten. Pass till Lina Malmborg som spelar till en helt fri Maria Poli som från nära håll kan rulla in bollen i mål.

80:e minuten och vi får se ett av ytterst få Bele anfall. De kommer in till höger i straffområdet men Anastasia Azhel i målet kommer ut bra och avvärjer den farligheten bra. De sista 10 minutrarna skapas ytterligare 4-5 riktigt farliga chanser att ytterligare öka på målskörden för Tyresö men matchen slutar 6-0 till hemmalaget.

En kommentar från den fortfarande rehabande Filippa Pettersson som följt matchen från sidan:  -vi borde gjort fler mål i andra halvlek med tanke på hur många chanser som skapades. Dock fullt förståeligt när man ändå har 5-0 efter första halvlek.

Nästa match är om 2 veckor då Djurgårdens IF kommer och gästar Tyresövallen. En match där motståndet troligtvis är betydligt tuffare än den som spelades nu.