Tyresö FF
Damer

Förlust trots bra insats mot DIF.
2019-03-02

Djurgården som hade ett antal spelare iväg på landslagsuppdrag kom ändå med idel spelare från a-truppen i startelvan idag på Tyresövallen. Och det märktes omgående att detta skulle bli en helt annan match än de tidigare träningsmatcherna vi fått se. Djurgården startar med ett högt tempo och sätter hög press på Tyresö. Det märks att de har ett annat tempo i både löpningar och passningar. Dock står hemmalaget emot bra. Många härliga närkamper får vi se.

I den 12:e minuten tappar vi bollen på mittplan, blixtsnabb vändning av gästerna och frispelad Djurgårdare kan sånär trycka in 0-1 men en blixtsnabb Moa Nilson Barkenheim lyckas avstyra chansen och peta bollen till Jennifer Bakai som rensar bort bollen. Det är mycket Djurgården som sagt de första 15-20 minutrarna. Många fina löpningar på kanterna och precisa djupledspassningar som skär genom Tyresöförsvaret. Tyresö är dock väl med på noterna och kan avstyra farligheterna. I den 16:e minuten får vi se ett mönsteranfall av Tyresö. Moa Nilson Barkenheim lägger ut bollen på högerkanten till Josefine "Lee" Lindberg. Hon frispelar Frida Thörnqvist som lossar ett skott som tyvärr går utanför stolpen.

Efter 20 minuter jämnas spelet ut lite grann och hemmalaget tar för sig mer och mer. Frida Törnqvist jobbar bra defensivt och stjäl bollen av en Djurgårdsförvarare och får en fin chans men tyvärr blir skottet lite för löst. I 24 minuten kommer nästa Tyresö chans när Jempa Bakai slår en lång bra utspark som studsar över Djurgårdsförsvaret och sånär friställer Sofie Thörnqvist men bollen rullar iväg. 30 minuter spelade och det blir flera chanser år båda håll. Dock är gästernas passningsspel lite bättre än hemmalagets och känns farligare. I 40:e minuten gör gästerna 0-1 på en långboll som skarvlobbas över Jennifer Bakai i målet.

Minuten senare blir Frida Thörnqvist neddragen precis på straffområdslinjen men domaren friar. Vi går mot pausvila men i 44:e minuten kommer Josefine Lindberg loss på högerkanten och slår ett inlägg som går över alla och in i bortre burgaveln och vi har 1-1. Paus.

Andra halvlek börjar och Djurgården startar återigen med högt tempo och press. Redan i 46 minuten får Jempa Bakai göra en fin benparad på skott från frispelad Djurgårdsanfallare. 2 minuter senare kontrar Tyresö på högerkanten men Frida Thörnqvist kapas bryskt och får frispark.

Och hemmalaget får jobba hårt nu. Varje närkamp och varje chans får man slita hårt för. Gästerna är jobbiga att möta och ger inget gratis. I 12:e minuten får en hårt uppvaktad Maria Poli bollen i straffområdet men bollen rensas undan precis innan hon får skottläge. Minuten senare är det Djurgårdens tur att få chansen att ta ledningen via ett inlägg från vänsterkanten. Jempa Bakai är dock bra med och kan plocka ner bollen. 28 minuter kvar och nu får Tyresö ett jätte läge att ta ledningen när Lina Malmborg trixar sig förbi inte bara 1 utan 2 Djurgårdare på mittplanen, serverar Frida Thörnqvist en fin djupledsboll. Bra skott från Frida men målvakten kniper bollen. I 72 minuten sår Djurgården en lång boll från vänster som går över hela försvaret och till anfallare på höger kanten. Fri med Jempa i målet gör hon inget misstag utan sätter säkert bollen vid bortre stolpen till 1-2.

Och nu får Jempa Bakai och övriga i laget om möjligt jobba ännu hårdare. Flera fina räddningar innan Djurgården kan göra 1-3 i den 80:e minuten. Snyggt inlägg från vänster som nickskarvas in i bortre burgaveln.

Tyresö försöker ändå att komma tillbaka in i matchen och de sista 7-8 minutrarna skapas flera lägen att reducera men matchen slutar 1-3.

Rättvis seger till gästerna men Tyresö är inte jättelångt ifrån idag. Läktaren tyckte att det var en kul och bra match de fick se i solskenet med ett högt tempo matchen igenom. -Sånna här matcher vill man se varje vecka, var det nån som sa.

Och nästa vecka är det dags för nästa match. Då är det bortamatch mot Täby FK i Victoria Cup där Tyresö FF är titelförvarare. Matchen är på Vikingavallen och börjar 13.00