Damer

Oavgjort mot Västerås BK30
2019-04-16
Fredrik Marksröm - Assisterande Tränare

Kylslaget och blåsigt på Tyresövallen men ändå var det fart och fläkt på läktaren då ett härligt gäng från nåt juniorlag var på plats och hejade på hemmalaget redan från start.

Tyresö sätter full fart redan fån början och kommer omgående in i motståndarnas straffområde. Bollen rensas undan långt upp på Tyresös   vänstra planhalva och ut till en blixtsnabb BK30 anfallare som sprintar förbi Tyresöförvaret och in i straffområdet. Hon placerar snyggt in bollen i bortre burgaveln. 0-1 redan i första minuten - Kalldusch!

Hemmalaget fortsätter ändå att försöka spela sitt spel men motståndarna sätter hög press på Tyresös bollhållare. 7:e minuten och vi får se ett fint spel när bollen går in centralt, spelas tillbaka och sen åter upp mot Alice Bergström som tagit en bra löpning och får bollen i straffområdet. Målvakten i BK30 får rensa undan. Minuten senare får Alice ett kanonläge då hon blir frispelad men återigen står målvakten i vägen och gör en fin benparad.

10 minuter in i halvleken är BK30 nära att utöka ledningen då Tyresö slarvar i uppspelet. De reder dock upp situationen och kan gå till anfall. Ida Ahlbom upp till Kim Hedlund af Schmidt som passar vidare till Alice Bergström som inne i straffområdet tyvärr skjuter över. Snyggt spel.

Det blir farligare och farligare mot gästernas mål och i den 22 minuten kommer kvitteringen. En bra boll upp mot Sofie Thörnqvist som med en snygg enkel vrickning serverar Alice Bergstöm som blir helt fri i straffområdet. Den här gången gör hon inget misstag utan placerar snyggt in bollen med vänsterfoten. Efter det målet känns det som att Tyresö får bättre  och bättre koll på spelet och matchen. 27:e minuten och Josefine Lindberg får en suverän pass som skär igenom hela BK30 försvaret från Lina Malmborg. Målvaken hinner precis ut och avvärjer den chansen. 4 minuter senare så är det omvänt när gästerna anfaller på högerkanten. Bra inlägg men Frida Thilén kan resolut rensa undan. Halvleken slutar 1-1 och vi har fått se många bra närkamper och tyvärr lite för många felpass. Lite mer kyla och precision efterfrågas.

I den 2:a halvleken så är det BK30 som kommer till den första farligheten när de kommer fria centralt utanför straffområdet Jempa Bakai gör en benparad och på den efterföljande chansen kan Julia Salheim Henriksson rensa undan bollen. Några minuter senare vänder Alice Bergström bort sin försvarare och kommer in i straffområdet. Tyvärr rinner bollen iväg och målvakten kan plocka upp den. I den 55:e minuten så gör Tyresö ett fantastiskt fint mål men blir felaktigt avvinkat för offside. Och den här halvleken är klart Tyresös. Skapar mängder av chanser. För dagen stekheta Alice Bergström får ytterligare en chans i den 70:e minuten då hon rundat målvakten. Tyvärr blir skottet lite löst och BK30 kan vända spelet. Det blir några fler halvchanser från båda håll men inga fler mål idag. Halvleken slutar 0-0 och matchen 1-1. En bra match mot ett tufft motstånd. BK30 orkade inte riktigt att sätta samma press i andra som i första och i och med det så fick Tyresö mer tid att spela sitt spel och tog över mer i den andra halvleken.

Fredrik Markström, vad tyckte du om matchen?

- På det stora hela så gör vi en bra match, även om vi inte vinner till slut. Försvarsmässigt  håller vi deras spel bra framför oss, vilket dock resulterar i att vi inte har så mycket boll som vi önskar. Mycket beroende av att de är rätt passiva i deras anfallsspel. I synnerhet i andra halvlek.

I anfallspelet däremot tar vi oss ofta igenom deras lagdelar och lyckas skapa flera lägen centralt. Kanske att vi kunnat förvalta det i fler avslut på mål.

Nästa match är mot Hammarby IF på lördag på hemmaplan.

Matchtid: 13:40

Victoria Cup får Tyresö FF möta Djursholm FC på bortaplan. Den blir den 3 april kl:20.05 på Djursholms IP.