Tyresö FF
Damer

Klara för kvartsfinal i Victoria Cup.
2019-04-04

Onsdagskväll och dags för match i Victoria Cup. Den här gången på Djursholms IP för match mot seriekollegan FC Djursholm.

Hemmalaget ser riktigt taggade ut och sätter direkt ett högt tempo på både boll och press spelet. Tyresö har till en början lite svårt att hitta passningarna. Tyresö är ändå de som har den klart bästa chansen efter 4 minuter. Ida Ahlbom lägger ut bollen på kanten till Frida Thörnqvist, hon tar sig in i straffområdet och passar snett inåt bakåt till Victoria Isaksson som skjuter direkt. Tidigare Tyresöspelaren Jasmine Perman Rosell i målet gör en fin fotparad. 10 minuter in i matchen och FCD känner nog att de har fått Tyresö dit de vill för Tyresö spelar stressigt och felpassningarna är många. Förvarsmässigt ser det nästan lite nonchalant ut och det är sånär att FCD får utdelning i den 16:e minuten på en långboll från vänster ut till högerkanten i straffområdet men skottet går utanför. Efter det så börjar ändå Tyresö att ta tag i spelet och matchen. Tyresö är nära att ta ledningen i den 18:e minuten då Josefine Lindberg kastar ett inkast till Maria Poli på högerkanten som passar vidare in till Lina Malmborg centralt i straffområdet. Hon skjuter men återigen fin räddning av Jasse i FCD målet. I den 25 minuten rundar Frida Thörnqvist målvakten och rullar in 0-1 efter att ha fått en kanonpass genom FCD försvaret av Maria Poli.

Lugnet börjar lägga sig lite på planen efter det och spelet blir bättre. FCD ligger dock och lurar för att gå 100% om kontringstillfälle ges. Det händer några gånger men försvaret spelar lugnt och säkert och reder ut det tämligen enkelt. 10 minuter före halvtidsvilan får vi se ett mönsteranfall på högerkanten.Maria Poli med inspel till Frida Thörnqvist som spelar vidare till Lina Malmborg centralt men skott utanför. Minuten senare en fin löpduell återigen på högerkanten som vinns av Frida Thörnqvist. Pass till Lina Malmborg igen och den här gången gör hon inget misstag utan sätter säkert bollen i mål till 0-2. Nu är Tyresö riktigt bra och chanserna avlöser varandra. 39:e minuten och nära 0-3 då Maria Poli provar lyckan från distans men bra räddning av FCD målvakten. 4 minuter före paus så gör Tyresö 0-3. På en 50/50 boll mot målvakten hinner Frida Thörnqvist först och serverar Maria Poli framför mål. I öppen kasse dundrar hon in bollen. Slutminut i första halvlek och de för dagen vitklädda Tyresöspelarna går till ett sista anfall. Ida Bengsson spelar ut till Josefine Lindberg på högerkanten. Hon tar sig ner mot den förlängda mållinjen och spelar in bollen i straffområdet. Väldigt nära att nån kan trycka in 0-4 när bollen studsar runt som en flipperkula men halvleken slutar 0-3.

Andra halvleken börjar lite trevande och inte alls med samma tempo som i den första. 3 minuter in i den räddar Jempa Bakai ett skott till hörna från vänster som blir lite farlig men domaren dömer offside till slut. Några minuter senare får Tyresö en hörna. Bra slagen men FCD försvaret får bort bollen. 5 minuter senare gör Maria Poli 0-4 tror alla men linjedomaren har hittat nåt som han inte gillade och målet döms bort. 63:e minuten och hemmalaget kämpar frenetiskt och har på inget sätt gett upp. Inte ens efter att Maria Poli trycker in 0-4 efter retur på sitt eget skott. Fin första pass från Lina Malmborg där.

Tyresöhörna i den 69:e minuten från höger blir till en FCD kontring och skott men Tyresömålvakten är välplacerad och kan enkelt skopa in bollen. Minuten senare blir Frida Thörnqvist brutalt fälld i straffområdet och domaren dömer straff. Den räddas av FCD målvakten dock.

FCD får till en reducering när det återstår 10 minuter av matchen. Drömträff från högerkanten som borrar sig in i bortre burgaveln till 1-4.

2 minuter senare är det nära igen när FCD kommer på vänsterkanten men Jennifer Bakai i Tyresömålet sträcker ut ordentligt och kan knipa det skottet. Djursholm får ytterligare en chans innan domaren blåser av matchen men med en brytning á la Glenn Hysén av Ida Ahlbom reds den situationen ut och Tyresö vinner matchen med 1-4 och är vidare till kvartsfinal i Victoria Cup. Där får de möta vinnaren mellan Bele Barkarby och Bollstanäs.

Tyresö är på 90 minuter det bättre laget men FC Djursholm ska ha all cred för sin kämpainsats och inställning.

Nästa match är på söndag 7 April hemma mot IK Uppsala Fotboll. Matchen startar 13.00. Välkomna!