2019-04-28
Kim Hedlund af Schmidt, Tyresös bästa spelare för dagen. Foto: Claus Meyer.

Lördag och ett fantastiskt arrangemang på Tyresövallen med sponsorer och jippon överallt. Tyresövallen sprudlar av skratt och glädje. Och det spelas även spännande fotbollsmatcher.

Den här dagen står Sätra SK på menyn och det är ett lag som Tyresös damer i regel brukar ha svårt för.

Det skulle visa sig vara så även denna dag. Sätra börjar bäst och kommer omgående till farligheter mot hemmamålet. Det ser lite nervöst ut i hemmalaget och det trygga passningsspelet lyser med sin frånvaro. De chanser som Tyresö ändå har inledningsvis blir gång på gång helt riktigt avvinkat för offside. I den 8:e minuten Sätrahörna från vänster som Jempa Bakai i målet plockar ner. Det blir till ett uppspel och inne i Sätras straffområde blir Frida Thörnqvist nerdragen men ingen åtgärd från domaren. Tyresö har annars svårt att komma till några riktiga farligheter och gästerna kan enkelt spela sig ur situationerna. 12: minuten och Lina Malmborg spelar en djupledsboll igenom Sätra försvaret till en framrusande Frida Thörnqvist men där är Sätramålvakten bra med. Efter den situationen börjar hemmalaget att få kontroll på spelet mer och mer. Vi får se fler skott mot mål och det skapas både hörnor och frisparkar. I den 25:e minuten blir Maria Poli liggande på planen och behöver plåstras om. När hon väl kommer in på planen igen är hon riktigt nära att trycka in 1-0 på volley efter inlägg från vänsterkanten av Frida Thörnqvist. Skottet går tyvärr rakt på målvakten. 15 minuter kvar av halvleken och Ida Ahlbom fintar sig fram på högerkanten och ända in i straffområdet....nästan. Hon blir bryskt fälld precis på linjen. Efterföljande frisparken går högt över.

Minuten senare gör Sätra 0-1 istället. Passivt agerande och Sätra spelaren får tämligen enkelt vandra in i straffområdet och snyggt placera in bollen i mål. Tyresö jobbar dock vidare och skapar lägen men inga riktiga farligheter. 5 minuter kvar av halvleken och Sätra börjar faktiskt se lite trötta ut. De spelar dock lugnt och metodiskt och väntar in rätt tillfälle för att kontra. De lägen de får är uteslutande på hemmalagets felpass. I den 41 minuten snyggt anfall från hemmalaget där Maria Poli återigen är riktigt nära att peta in kvitteringsbollen. Tyresö kommer till några fler skott mot mål innan domaren blåser för paus. Spelmässigt går halvleken till Tyresö men det är gästerna som leder med 0-1.

Ida Bengtsson inleder halvleken nästan direkt med ett skott på mål och det ser ut som att Tyresö lagt in en högre växel direkt. Högre press och mer rörlighet i spelet utan boll. Sätra är dock ett bra lag och ger ingenting gratis. De är bra på att kontra och i den 49:e minuten sticker de återigen upp på en kontring. Blixtsnabbe målgöraren från första halvlek spelar ut till vänster till nr 14 i Sätra. Jempa Bakai i målet gör dock en fin räddning på det skottet.

Hemmalaget försöker och försöker men de farligaste lägena kommer från Sätra. Åtminstone känns det så. 10 minuter in i halvleken och flera gånger får vi se fint kortpassningsspel från hemmlaget men bollen rinner över den förlängda mållinjen. I den 58 minuten fintar sig Frida Thörnqvist in i straffområdet på vänsterkanten. Snyggt inspel till en framrusande Kim Hedlund af Schmidt som trycker in bollen i målet. Riktigt snyggt och välförtjänt så långt. 65:e minuten och det är hemmalaget som tagit över matchen helt. Därför blir det åter en kalldusch när Sätra trycker in 1-2 från långt håll. Otagbart precis under ribban. Men Tyresö låter sig inte slås ner av det utan fortsätter att trycka på mot Sätras mål. Sätra spelar smart dock och då kontringsmöjlighet ges så går de med full kraft. Så också i den 73:e minuten när de kommer runt på högerkanten och kan slå en fin boll mot bortre delen av målområdet. Där trycker nr 14 in bollen precis vid stolpen. Ganska snyggt faktiskt men givetvis återigen en kalldusch för hemmalaget.

Tyresö är ju som ni vet ett lag som aldrig ger upp och så även denna dag. 5 minuter efter 1-3 målet får Tyresö en hörna från vänster. På den går Frida Thörnqvist upp och nickar in 2-3 efter att den studsat på nån spelare innan.  Och Tyresö fortsätter att trycka på. Tiden börjar dock att rinna iväg och Sätra tar god tid på sig när de har bollen. 89 minuten och Jempa Bakai plockar ner en boll på ett Sätra inlägg. Snabb utspark till Alice Bergström som passar Lina Malmborg som direktpassar till Maria Poli som blir fri med målvakten i straffområdet men skottet går över. 90+5 minuten och Tyresö får återigen en hörna. Bollen nickas bort men  till Ida Bengtsson som dundrar in 3-3 i nättaket. Det blir det sista som händer i matchen och det var dramatik på högsta nivå. 1 poäng var och det kanske var rättvist resultat ändå.

Victoria Sandell, vad är din syn på matchen?

- Ja jag har ju inte hunnit se matchen igen ännu men rent spontant känns det som att vi inte riktigt var med alls i matchen första kvarten. Hade svårt att komma igång och vad det beror på vet jag inte. Kanske lite nervositet?

Efter det tycker jag att vi börjar få till vårt spel och fram till spelyta 2 så är vi riktigt stabila i vårt spel. Men sista biten fram så blir det antingen felbelut eller ett felpass.

Sätra spelar smart och lurar in oss i deras lite långsammare tempo och det gör det lätt för dem att försvara sig.  Men jag är otroligt stolt ändå över tjejerna hur de aldrig ger upp utan hela tiden kämpar på. Att vi vänder 1-3 underläge och till slut gör 3-3 på stopptid är ju otroligt starkt gjort...

Nu väntar Hässelby SK FF borta på Grimsta IP på Lördag. Matchtid 16.00.