Tyresö FF
Damer

Första förlusten är ett faktum.
2019-05-13

Inför matchen var nog känslan i laget att nu "Nu är det dags att ta 3 poäng" men bollskickliga Södersnäckorna är ofta en svår nöt att knäcka och denna match blev inget undantag.

Södersnäckorna började bra och skapar 3-4 farliga hörnor omgående. Dessa reder Tyresö ut bra. Vi ser en helt annan aggresivitet idag jämfört med förra matchen mot Hässelby. I den 6:e minuten fin chans av Tyresö när Alice Bergström  på högerkanten spelar in till Maria Poli centralt. Hon vänder runt och skjuter men skottet täcks till hörna. 2 minuter senare är det hemmalaget som kommer runt på sin vänsterkant. Inspel i straffområdet och lite rörigt och till slut ett självmål och 1-0 till Södersnäckorna. Efter det får vi se flera fina chanser från Tyresö men där tyvärr djupledsbollarna rinner iväg lite för långt i det blöta gräset. Frispark Tyresö i 15:e minuten. Maria Poli går in i duell med målvakten där den sistnämda blir liggande. Hon kommer dock upp efter ett tag och kan fortsätta matchen.

Tyresö har nu bra tryck mot Södersnäckornas mål men sista touchen saknas. Istället är det Södersnäckorna som ökar till 2-0 på ett individuellt misstag. Tung och inte alls rättvist så långt i matchen. I det här läget blir det lite stressigt i Tyresös spel och vi får se många felpass. Dessutom ett rutinerat Södersnäckorna med bra blick för spelet och som leder med 2-0 kan vara svåra att slå hål på. I den 25 minuten kommer Kim Hedlund af Schmidt loss ändå i straffområdet på högerkanten. Hon ges ingen riktig chans till ordentligt avslut då hon dras i armen men domaren friar. Tyresö borde haft en straff där. 26:e minuten och Södersnäck hörna från höger. Jempa Bakai revanscherar sig från tidigare och gör en bra räddning och tippar bort bollen. 3 minuter senare bra chans när Tyresö får en frispark från högra delen av planen. Den slås mot bortre stolpen och kan sånär tryckas in men icke. I nästa anfall blir Lina Malmborg nermanglad när hemmalagets spelare kommer sent in i nickduellen. Ingen respons från domaren nu heller. Hon reser sig och får i nästa duell en smäll på foten. Den här gången kommer måste hon dock bäras av och ersätts av Frida Thörnqvist.

Tyresö har svårt att låsa upp hemmalagets försvars och det är många felpass och dålig rörelse utan boll. Tempot är perfekt sett med hemmalagets ögon och borde vara betydligt högre. Paus och 2-0 till Södersnäckorna.

I andra halvlek kommer Tyresö ut och tar tag i matchen direkt. Högre tempo, högre press och hemmalaget har svårt att hänga med. Flera fina lägen direkt och Tyresö spelar klart bättre nu. I 52:a minuten kommer Frida Thörnqvist igenom i straffområdet. Bollen rinner lite för långt ut till vänster. Hon får ändå iväg ett bra skott men som tyvärr tar i stolpen och ut. Nära reducering där. Tyresö kämpar och sliter men utdelningen låter vänta på sig. I den 68 minuten får hemmalaget en frispark från vänster. Inlägg i straffområdet där det blir trångt och bollen rullar återigen retligt in i mål och 3-0 till Södersnäckorna. Tungt tungt..

Som ni vet så är Tyresö inte ett lag som ger sig förrän domaren blåst för full tid och så även i denna match. 75:e minuten nu och Alice Bergström bryter ett uppspel från hemmalaget. Hon viker in centralt med bollen och spelar ut till Sofie Thörnqvist som fri i straffområdet trycker in bollen i första krysset till 3-1. Tyresö försöker och trycker på för mer men Södersnäckorna spelar lugnt och smart. I den 82:a minuten inspel från Frida Thörnqvist på högerkanten. Maria Poli gör inget misstag utan trycker in 3-2 förbi duktiga målvakten i hemmalaget. Nu har Tyresö tryck på hemmalaget för en kvittering men Södersnäckorna kan reda ut det och ta 3 välförtjänta poäng. Tyresö gör en bra avslutning på matchen men det behövs mer av hela laget under 90 minuter för att vinna matcher....

Kanske blir det redan nu på Lördag 18/5 då Örebro SK Söder kommer på besök till Tyresövallen. Matchstart 14.00.