Damer

Seger över Örebro!
2019-05-19

Äntiligen hemmamatch igen på Tyresövallen och vädret var strålande.

Tyresö som startade utan sin lagkapten Frida Thilén börjar matchen riktigt bra och det märks direkt att spelarna är riktigt taggade. Gästerna är dock de som kommer till de första skotten mot mål men de kan med lätthet skopas in av Jempa Bakai i målet. Örebro ställer sig  högt upp i planen när Tyresö har bollen i backlinjen för att kunna bryta uppspelet högt upp i banan. Det klarar dock hemmalaget av bra och kan istället få till många fina passningskombinationen i den första halvleken. I den 10:e minuten kommer Frida Thörnqvist runt på högerkanten. Bra inspel till Maria Poli men skottet går utanför. Ett par minuter senare så bryter Julia Althini ett Örebro uppspel. Bollen går till Frida Thörnqvist centralt som rycker sig förbi försvaret. Hon petar bollen förbi en utrusande målvakt och placerar in bollen via stolpen till 1-0. Bra spel Tyresö nu och mycket rörelse utan boll som gör det lätt att hitta passningsalternativ och svårt för motståndarna. I 17:e trycker Alice Bergström iväg ett skott utanför straffområdslinjen. Bollen går i ribban och på returen kan Maria Poli tryckan in sitt första mål för dagen till 2-0.  Så här långt känns det väldigt stabilt och tryggt. 10 minuter efter 2-0 målet så får Tyresö ytterligare en chans att utöka målskörden men en jätteräddning av Örebromålvakten stoppar det. Istället kan Örebro som endast kommit i sporadiska chanser så här långt i matchen kontra sig till en reducering när de snyggt spelar igenom Tyresös backlinje till Örebrospelare som kommer i hög fart fri mot Jempa i målet och kan säkert sätta bollen i mål till 2-1.

33:e minuten nu och Josefine Lindberg tunnlar Örebrobacken på högerkanten. I nästa situation blir hon tyvärr skadad och tvingas utgå. Hon ersätts istället av Emelie Nygren som efter 2 korsbandsoprerationer och otaliga rehabtimmar äntligen får göra come back efter 3 år.

- Jag hade inga förväntningar på att få nån speltid idag så när det var klart att jag skulle in så hann jag inte ens bli nervös. Men det var fantastiskt kul att spela match igen.

Och Emelie får ett skottläge tämligen omgående efter retur på ett avslut från Frida Thörnqvist men skottet smiter utanför stolpen. Det hade ju nästan varit för bra för att vara sant. I den 43:e minuten vänsterhörna för Örebro. Bollen nickas mot mål och där får Jempa Bakai sträcka ut ordentligt för att tippa bollen till ytterligare en hörna. Och nu har hemmalaget tappat lite och bjudit in gästerna i matchen igen. Det utnyttjar dem på stopptid i första halvlek och gör ett nästan identiskt mål som förra till 2-2 innan domaren blåser för halvidsvila.

Andra halvlek och Tyresö får en hörna nästan direkt. Ida Ahlbom slår ett fint inlägg där Maria Poli sätter dit pannan och Tyresö tar ledningen med 3-2. Tyresö fortsätter andra halvleken bra och skapar många chanser att utöka. Gästerna har dock på intet sätt gett upp utan kommer närmare och närmare och när det återstår ca 30 minuter har Örebro bra press mot Tyresös mål och backlinjen får jobba hårt nu. 70:e minuten och Frida Thörnqvist återigen rycker sig loss i straffområdet. Där blir hon bryskt kapad och domaren kan inget annat göra än att peka på straffpunkten. Maria Poli kan säkert sätta sitt 3:e mål för dagen till 4-2. Tyresö vill ha mer och 2 minuter senare är det dags igen. Även denna gången är det Frida Thörnqvist som kommit loss i straffområdet. Hon petar bollen förbi målvakten igen och rullar säkert in 5-2. Sitt 2:a för dagen.

2 minuter efter det målet är det nära  6-2 när Tyresö får en hörna från höger. Bollen går mot bortre delen av straffområdet där Moa Nilson Barkenheim trycker till bollen på direktskott men bollen smiter precis utanför stolpen. Slutminut nu och Örebro rensar bort en boll som blir till ett friläge för nr 10 i Örebro som gör sitt 3 mål och fastställer slutresultatet 5-3.

Tyresö var det klart bättre laget och vinner rättvist. Vi fick se bättre rörelse utan boll och bättre kommunikation mellan lagdelarna än vad vi sett de senaste matcherna.

Nu väntar Bele Barkarby FF i Svenska Cupen nu på ondag redan. Matchstart 20.00.