Tyresö FF
Damer

Damerna vidare i Svenska Cupen!!
2019-05-23

Damlaget gjorde en stabil insats igår när de besegrade Bele Barkarby med 5-0 i Svenska cupen.

Matchen börjar annars lite trevande och det tar ett tag innan matchen vill sätta fart. Det mesta av spelet är dock på motståndarnas planhalva utan att det blir några riktiga farligheter. I den 16 minuten får Tyresö en hörna från vänster. Den blir till en blixtsnabb kontring för Bele Barkarby istället. Ida Bengtsson gör ett jättejobb och springer både ikapp och avvärjer den farligheten. Nu börjar Bele att komma i fler och fler anfall mot Tyresömålet och försvaret får jobba hårt. I 24 minuten kommer Frida Thörnqvist runt på vänsterkanten. Inspel mot Maria Poli som släpper bollen förbi sig till Sofie Thörnqvist som i sin tur måttar skott men bollen går utanför. Minuten senare Tyresöhörna från höger. På den går Maria Poli upp högst och nickar in 1-0 i den bortre burgaveln. Riktigt snyggt.

Efter det målet så blir det några skott från båda håll men där båda målvakterna har bra koll på situationerna. Halvleken känns nästan lite avslagen fram till 41 minuten när Tyresö öka tempo igen. Victoria Isaksson en djupledsboll till Alice Bergström men målvakten hinner precis före. Minuter senare så fintar sig Alice föbi några Belespelare och får till ett bra skott från straffområdslinjen men Belemålvakten gör en fin räddning. Vi går mot pausvila men precis innan så serverar Victoria Isaksson med en höger yttersida bollen till Maria Poli som fri till vänster i straffområdet rullar in 2-0 till Tyresö. Paus.

Andra halvlek och Tyresö trycker på direkt och börjar bra och får omgående en hörna efter att Sofie Thörnqvist försökt lobba in bollen från långt håll. 56:e minuten och nyss inhoppade Julia Althini väggspelar med Alice Bergström som återigen är nära att göra mål. Tyresö är bra nu och skapar lägen efter lägen. Då ändrar Bele om lite i laget och byter in nya spelare och sätter hög press i ett försök att få till en reducering och komma ikapp målmässigt. Det innebär att de återigen närmar sig mål men inga direkta farligheter. I den 63 minuten så gör Maria Poli sitt 3:e mål för dagen. Efter ett snabbt inkast av Alice Berghström till Sofie Thörnqvist på vänsterkanten. Bollen in i straffområdet och där gör Maria inget misstag, 3-0. Minuten senare så försöker Belebacken finta sig förbi Sofie Thörnqvist. Hon snor istället åt sig bollen och fri med målvakten gör inte heller hon nåt misstag utan trycker säkert in 4-0 och nu är matchen definitivt avgjord. Tyresö tar över sista 25 minutrarna totalt och gästerna ser riktigt trötta ut. Det ihop med att Tyresö har bra fart på benen nu och vill ha mer. 80:e minuten och Julia Althini  spelar fram Maria Poli som gör sitt 4:e mål för dagen till 5-0. Fantastiskt!.

Bara minuter kvar nu av matchen och Julia Althini kommer runt på vänsterkanten efter att ha vunnit en löpduell. Inspel mot en fri Kim Hedlund af Schmidt vid straffpunken men ett Beleben kommer i mellan.

1 minut senare så är det inhoppande Julia Salander som snarlikt serverar Kim. Den här gången går passet fram men skottet går över.

Tyresö är vidare i Svenska Cupen och spelade stabilt och hade ett varierande anfallspel idag. Bele spelade stundtals riktigt bra fotboll men tröttnade betänkligt allt eftersom målen ramlad in. De har möjlighet till revansch redan nästa tisdag då de återigen kommer på besök till Tyresövallen. Då är det Victoria Cup som gäller.

Nästa match i serien för damlaget är redan nu på lördag när Enskede IK kommer till vallen. Matchstart 16.30!