Tyresö FF
Damer

Klara för Semifinal i Victoria Cup.
2019-05-29

Återigen var det dags för möte mot Bele Barkarby. Den här gången var det kvartsfinal i Victoria Cup som gällde.

Bele  börjar matchen med hög press och jagar på bra. Hemmalaget har dock inga svårigheter att spela sig ur situationerna utan kan omgående komma till ett bra läge ända från Moa Nilson Barkenheim till Maria Poli som lägger in bollen mot Frida Thörnqvist men nicken går över ribban. Tyresö har mest boll i inledningen men det ser lite stressat ut när de anfaller. Bele kommer i några attacker då och då men försvaret jobbar bra och spelar lugnt och behärskat. 16:e minuten Bele hörna från vänster. Tyresö har svårt att få bort bollen och Bele kommer i en andra våg. Julia Salander och Emelie Nygren jobbar stenhårt och reder ut den situationen. Fem minuter senare visar Maria Poli upp sina tekniska kvalitéter när hon tar ner en höjdboll på bröstet 25 meter från mål och klipper till på volley. Skottet rakt på målvakten men hade ju varit riktigt snyggt om den gått in. Direkt efter det så snor Julia Salander åt sig bollen av en Belespelare, tar några meter och avlossar ett bra skott men även det mitt på målvakten. Nu trycker Tyresö på ordentligt. I 26:e minuten sätter Sofie Thörnqvist ett skott i stolpen fint framspelad av mittfältsdirigenten Ida Bengtsson. I nästa attack så sätter Maria Poli ett skott i ribbans undersida och ut. Tyresö kommer närmare och närmare ett ledningsmål. Strax efter så vinner Frida Thörnqvist en löpduell och då Målvakten tvekar att rusa ut så kommer hon fri i straffområdet men när hon ska runda målvakten så gör den sistnämnda en fantastisk räddning och tar bollen vid Fridas fötter. 33:e minuten nu och Felicia Bång Larsson spelar ut till Alice Bergström som tar sig förbi sin bevakare och spelar snett inåt bakåt från den förlängda mållinjen mot straffpunkten. Julia Salander som följt med upp gör inget misstag utan kan säkert dundra in 1-0 till Tyresö. Otroligt snyggt mål!

Tyresö vill ha mer och fortsätter att trycka på. Vi ser i den 39:e minuten ett snyggt anfall från Moa Nilson Barkenheim som passar upp till Sofie Thörnqvist som direktpassar ut till Emelie Nygren som i sin tur direktpassar till Frida Thörnqvist. Frida tar sig snyggt in i den högra delen av straffområdet och avlossar ett skott som målvakten räddar. 43:e minuten och Frida Thörnqvist igen på den högra sidan av straffområdet. Där blir hon fälld av målvakten när hon ska runda henne och domaren visar gult kort och pekar på straffpunkten. Maria Poli sätter hårt och behärskat den till 2-0. Vi går mot pausvila men i de sista sekunderna av halvleken så utökar Maria Poli till 3-0, en målvaktsretur på skott av Frida Thörnqvist. Paus.

Andra halvlek och Tyresö tar kommandot direkt och är aggresiva i försvarsspelet och i närkamperna. Det dröjer fram till 56 minuten innan Bele kommer till avslut. Det avslutet skopar Jempa Bakai in enkelt i famnen. Minuten senare riktigt nära att Julia Salander trycker in bollen i krysset efter fin pass av Frida Thörnqvist från högerkanten. Några decimeter fel och bollen smiter utanför istället. 58:e minuten och Ida Bengtsson skjuter ett skott i ribban. Stort spelövertag nu och högt tryck mot Beles mål. 60:e minuten och snyggt anfall igen när Josefine Lindberg rycker sig förbi på högerkanten. Bollen går via Frida Thörnqvist in till Alice Bergström centralt i straffområdet men skott går över. Ett par minuter senare så väggspelar Felicia Bång Larsson och Julia Salander med varandra och sen upp till Frida Thörnqvist som återigen kommer loss i straffområdet. den här gången lyckas hon finta sig förbi målvakten men skottet går utanför...nära nära igen. Tyresö kommer i våg efter våg och dominerar matchen totalt. I den 74:e minuten kommer ändå Bele till sin bästa chans när de kommer förbi Tyresös utmärkta backlinje och fritt läge inne i straffområdet. Jempa Bakai kommer ut och gör en bra räddning på första skottet. Returen slås i stolpen och går ut. När det återstår 5 minuter så blir det även 4-0 när Felicia Bång Larsson spelar till Frida Thörnqvist som  tar sig runt Beles backlinje och kan fri med målvakten tåa in bollen i bortre burgaveln.

En stabil seger av Tyresö där ett stabilt och tätt försvar ihop med ett varierande anfallspel banade väg för ett fortsatt spel i Victoria Cup. I kommande semifinal väntar vinnaren i matchen mellan Mälarhöjden IK och Älta IF.

På Lördag är det återigen dags för seriematch för damerna. Då är det bortamatch mot Djursholms FC som står på menyn. Matchtid 14.00 på Djursholms IP.