Tyresö FF
Damer

Stark vändning i andra halvlek.
2019-06-02

Bortamatch i Djursholm och på naturgräs dessutom. En utmaning såklart och på en plan som ser betydligt mindre ut än vad spelarna är vana vid. Och det är Hemmalaget Djurholms FC som börjar bäst. Utnyttjar gästernas ovana vid underlaget och i och med det sätter hög press så att Tyresö inte har tid att hålla i bollen. Djursholm spelar dessutom anfallsglad fotboll när tillfälle ges och skapar flera lägen inledningsvis där försvaret får jobba hårt. Inte förrän i den 11:e minuten när Tyresö får en frispark så kommer första riktigt chansen. Bollen går ut till Frida Thörnqist som tar sig runt på vänsterkanten men skottet går över. 2 minuter senare blir det ett friläge för DFC när det blir tveksamheter i backlinjen. Jempa Bakai kommer ut bra och kniper bollen. Efter ca 20 minuter börjar Tyresö komma underfund med underlag och boll och börjar spela lite bättre. Det är lite chanser åt båda håll men hemmalaget håller ihop sitt försvar riktigt bra och är svåra att komma igenom. I den 28:e minuten på en felpass från Tyresö kommer kanske den allra farligaste chansen så här långt i matchen. Skott från distans där vi nog trodde att bollen kommer att gå in men där Jempa Bakai sträcker ut ordentligt och tippar bollen till hörna. På den hörnan vänder Tyresö blixtsnabbt och går upp till Frida Thörnqvist som springer sig fri. Tyvärr går även detta skottet över ribban. I nästa anfall så är det nära att Tyresö tar ledningen. Frida Thörnqvist på högerkanten och spelar in till Maria Poli som skjuter direkt men bollen går precis utanför stolpen. Några minuter efter det så är det hemmalaget som är nära att ta ledningen. Skott från straffområdslinjen där Jempa Bakai räddar. Direkt efter där vi återigen missar i uppspelet blir det avslut men återigen står Jempa Bakai rätt och plockar säkert in bollen. 33:e minuten och hörna DFC. Bra slagen men Tyresö vänder till anfall istället och får en frispark halvvägs in på Djurholms planhalva. Bollen går in mot straffområdet och nickas mot mål men Djurholms målvakt räddar till hörna. Som dock blir resultatlös. 8 minuter kvar av halvleken och  hemmalaget slår en fantastisk crossboll från vänster över alla till en frispelad DFC spelare på högerkanten. Snyggt avslut otagbart i bortre burgaveln och 1-0 till hemmalaget. Tyresö har fortsatt svårt att spela sitt spel och några minuter senare är det dags igen men den här gången är det frispelat på vänstersidan inne i straffområdet. Där får Jempa Bakai göra en fin fotparad för att reda sitt mål. Sista minuten nu och Tyresö trycker på nu. Fin crossboll från vänsterkant ut till Josefine Lindberg på högerkanten. Från förlängda mållinjen går bollen snett bakåt mot Victoria Isaksson men skottet går mitt på målvakten. Snyggt anfall annars. Anfallet efter från vänster skarvar Maria Poli återigen bollen utanför stolpen. Nära nära kvittering där men domaren blåser för paus och den första halvleken går klart till Djursholm som spelar med en härlig inställning och aggresivitet. Jempa Bakai i målet starkt bidragande till att det bara står 1-0.

Andra halvlek och den fortsätter lite som den första slutade. Dock ser det ut som att hemmalaget börjar tröttna lite och kommer lite senare in i närkamperna. Det gör att Frida Thörnqvist blir rejält kapad i den 52:a minuten till höger om straffområdet. Bra slagen frispark av Victoria Isaksson och nära en kvittering igen. Tyresö kämpar och sliter för att komma in i matchen och det börjar fungera bättre och bättre på alla positioner på planen. Tyresöhörna i den 56:e minuten riktigt farlig och Frida Thörnqvist nerdragen men ingen signal från domaren. Helt riktigt dömt. 2 minuter senare fintar sig Ida Bengtsson förbi 2 DFC spelare och kommer till avslut. Bra skott men Djurholms målvakt tar den. Tyresö kommer närmare och närmare en kvittering nu. I den 61:a minuten kommer kvitteringen. Maria Poli serverar Frida Thörnqvist en djupledsboll genom DFC försvaret och fri med målvakten gör hon nu inget misstag och rullar bollen säkert i mål, 1-1.

Tyresö vill ha mer och ökar tempot ytterligare när det återstår ca 20 minuter. Tyresö frispark utanför straffområdet. Bra slagen av Frida Thilén men målvakten räddar till hörna.  På den går bollen upp mot mittplan och sen återigen ut till Frida Thörnqvist. Hon rycker sig loss och petar bollen förbi målvakten och med lite hjälp av DFC försvarare så tar Tyresö ledningen med 1-2. Härlig vändning av matchen för nu är det verkligen Tyresös match där de skapar lägen efter lägen. 72:a minuten och Alice Berström gör ett av sina fina ryck mot mål. Avslutet bra men även fin räddning av målvakten. Ca 10 minuter kvar nu och Tyresö ser ut att ha matchen under kontroll. De sporadiska anfallen som hemmalaget nu kommer i har Tyresö bra koll på. I den 83:e minuten punkteras matchen definitivt. Frida Thörnqvist får göra ett HAT-TRICK när hon från 30 meter dundrar in 1-3 helt otagbart för hemma målvakten. Sista minutrarna innan domaren blåser för full tid skapas några mer lägen från både Djursholm och Tyresö men matchen slutar 1-3. Hemmalaget tröttnade betänkligt i andra halvlek men gav Tyresö en riktig match. Hade de fått högre utdelning i första halvlek så hade de kanske orkat stå emot längre. Tyresö var betydligt bättre i andra halvleken och fick kontroll på både boll och match.

Nu väntar en tuff match på onsdag mot seriens obesegrade serieledare Älvsjö AIK. Där kommer damlaget att behöva allt stöd de kan få. Så ta med vänner, släktingar och grannar och ta er dit.