Tyresö FF
Damer

1 poäng mot Täby FK.
2019-06-16

Fantastiskt väder på Tyresövallen igår när Täby FK stod för motståndet denna dag. Tyresö började bäst och fokuset var ordentligt påkopplat från första minut. De vinner nästa alla närkamper och ger inte gästerna någon tid att få till något spel. Fint väggspel i den 3:e minuten mellan Alice Bergström och Kim Hedlund af Schmidt men i nästa läge avblåst för offside. Strax efter blir Maria Poli helt fri med målvakten men domaren vinkar för offside igen. Minuten senare så kommer Täby till en farlig chans men skottet går högt över. I den 8 minuten gör så Tyresö 1-0 genom Sofie Thörnqvist efter en magnifik djupledspassning genom Täbyförsvaret av Ida Bengtsson. Fri med målvakten gör Sofie inget misstag utan placerar snyggt in bollen i mål. Tyresö fortsätter att trycka på mot Täbymålet. 11:e minuten och Maria Poli springer sig fri från egen planhalva. Tar sig in i den högra delen av straffområdet, spelar in bollen centralt men tyvärr har ingen Tyresöspelare följt med upp i anfallet och Täby kan enkelt reda ut den situationen. Tyresö har mest boll och spel de första 20 minutrarna och skapar bra lägen att utöka ledningen. Sen i den 24 minuten ett riktigt fint anfall när Maria Poli spelar ut till Josefine Lindberg på högerkanten. Hon tar sin in i straffområdet och spelar tillbaka till Maria som tar avslut. Bra skott som täcks till hörna. Vi får se flera hörnor av Tyresö som är riktigt farliga men inga som blir mål. En kart kvar nu av första halvlek och Felicia Bång Larsson slår en kanonpass genom Täbyförsvaret till en löpande Josefine Lindberg. Hon tar sig ner mot förlängda mållinjen och spelar in bollen snett bakåt till Sofie Thörnqvist som trycker in 2-0 bakom en chanslös Täbymålvakt. Klart rättvist så här långt i matchen.

Efter det börjar gästerna att ta för sig mer och börjar trycka på lite mot Tyresös mål. Täbyhörna i den 35:e minuten som blir farlig men som Ida Bengtsson rensar undan. Ett par minuter senare hörna igen för Täby som blir till skott utifrån. Jempa Bakai räddar till ännu en hörna. Även den farlig men Tyresö reder ut det. Första halvlek slutar 2-0 till hemmalaget och det är Tyresö som skapat mest och spelat bäst så här långt.

Andra halvlek nu och vi får se ett helt annat Täby nu. Hög press och med ett betydligt högre bolltempo. Inlägg från vänster i den 46:e minuten som Jempa Bakai går upp och plockar men blir samtidigt tacklad. Hon blir liggande men kommer efter några minuter upp på benen igen och kan fortsätta. Täby trycker på nu och Tyresö har svårt att komma åt bollen och spela sitt spel från första halvlek. Mängder av passningar som går till Täby istället för till egna spelare. I den 55:e minuten gör Täby 2-1 på skott från vänster vid straffområdslinjen. Jempa Bakai räddar först men returen rullar Täby retligt in i mål. Inte oförtjänt dock. 4 minuter senare så är Tyresö nära att utöka ledningen då Alice Bergström kommer runt på vänsterkanten. Inspel snett inåt bakåt till Maria Poli men som tyvärr inte riktigt får träff på bollen och målvakten kan få en fot på bollen och rädda. Annars är det mest Täby i andra halvlek så här långt. 63 minuten och långt Täbyanfall som till slut blir till skott från vänster. Återigen en bra rädding från Jempa Bakai. Tyresö har svårt att komma upp i banan och när de väl kommer in i Täbys planhalva så är det svårspelat då löpningar utan boll är obefintliga. Eller så är det raka löpningar som gör att det oftast blir offside när passningen kommer.

71:e minuten nu och den här halvleken har helt ombytta roller från första halvlek. I den 74:e minuten bra individuellt agerande av Josefine Lindberg när hon tar sig fram på högerkanten viker in i banan, slår en tunnel på backen och spelar sen in bollen i straffområdet men återigen så fyller ingen på och Täby kan enkelt spela sig ur den situationen. Minuten senare och farlig frispark till höger precis utanför straffområdet. Inlägg mot straffpunkten. Inspringande Täbyspelare nickar snyggt in 2-2. Bara 5 minuter kvar nu och Tyresö gör ändå en bra avslutning på den här halvleken och trycker på för ett ledningsmål. Sofie Thörnqvist inspel från högerkant går till Kim Hedlund af Schmidt som skjuter. Skottet täcks till hörna från vänster. Den hörnan blir farlig då Maria Poli Möter med pannan men nickar samtidigt ihop med Täbyspelare och bollen går över ribban. Minuter senare Emelie Nygren provar skottlyckan efter återigen bra inlägg från Sofie Thörnqvist. När returen ska slås in så hittar domaren en offside igen. Sista minutrarna är det Tyresö som verkligen trycker på nu. Hörna i den 92:a minuten från vänster tippas till högerhörna. Återigen bra slagen och går upp till Emelie Nygren som återigen får skottläge men skjuter utanför den här gången. Matchen slutar 2-2 och lagen vann var sin halvlek kan man säga. Ännu en oavgjort match men det resultatet var nog ändå rättvist resultat sett till 90 minuter idag.

Nu väntar P18 i nästa match som spelas midsommarhelgen söndagen den 23 Juni på Visborgsvallen på Gotland. Matchstart 14:30.