Damer

Makalös vändning sista kvarten.
2019-06-25
Glad huvudtränare! Foto: Sebastian Bakai, fler bilder under "bildgalleri".

Bortamatch mot P18  på Gotland. En match som på pappret kan tänkas vara enkel för Tyresö men hemmalaget ville annat.

Tyresö får omgående en hörna från vänster. Bra slagen och bollen studsar mellan spelarna i målområdet innan den hamnar i famnen på P18`s målvakt.

Och det är en bra start i matchen. 4:e minuten Frida Thillén spelar ut till Ida Ahlbom på vänsterkanten. Hon spelar vidare till Maria Poli som får bra läge men skottet uteblir. Minuten senare bra skott från P18 men även bra räddning av Jempa Bakai och där returen rensas undan. Därefter får Frida Thörnqvist bollen och tar med sig den in i straffområdet och skjuter...utanför. Tyresö försöker spela sitt spel men underlaget skapar problem och det märks tydligt att hemmalaget trivs betydligt bättre på naturgräsplanen. P18 försöker allt som oftast slå långboll och hitta ytan bakom Tyresös backlinje och sen utnyttja den snabba forwarden som de har. Tyresö har svårt att komma upp i tempo första 25 minutrarna och bollen rullar sakta i gräset. Men trots det skapas ändå lägen. 18:e minuten Tyresöfrispark från vänsterkanten 20 meter från mål. Bra slagen av Ida Ahlbom men tippas till högerhörna. 22:a minuten Josefine Lindberg kommer med bra fart och blir nerdragen, utan åtgärd från domaren. 2 minuter senare tar sig Ida Ahlbom förbi på vänsterkanten. Återigen tippas bollen till hörna. Bra slagen sådan och ger Ida Bengtsson ett skottläge men även det skottet täcks till hörna, som tyvärr blir resultatlös.

Tyresö skapar många hörnor i första halvlek och de flesta är riktigt farliga. 34:e minuten nu och Tyresö vänder spelet från höger ut till Lina Malmborg på vänsterkanten. Bra inlägg in i straffområdet där Maria Poli sånär får en tå på bollen. P18 försvarar sig bra. P18 kommer till lite farligheter även dem men det känns som att Tyresö har bra koll. 40:e minuten och bra frisparksläge för Tyresö strax utanför straffområdet till vänster. Frisparksvarianten lyckas inte riktigt och P18 kan ta hand om bollen. 3 minuter före halvtidsvilan långboll från P18 över Tyresös backlinje. Jempa Bakai rusar ut för att skjuta upp bollen men P18´s blixtsnabbe forward hinner före och får sen öppet mål och där gör hon inget misstag utan kan sätta 1-0 för hemmalaget. Första halvlek slut och Tyresö har klart mest boll men det är P18 som leder. Hemmalaget spelar smart och har ett tight försvar.

Andra halvlek fortsätter som den första slutade. Tyresö börjar dock vinna lite mer närkamper och tar för sig betydligt bättre. 54:e minuten bra skott Maria Poli men över ribban. 3 minuter senare är återigen den blixtsnabbe P18 forwarden frispelad till vänster i straffområdet. Fri mot Jempa gör hon inget misstag nu heller utan placerar bollen i mål via stolpen och in 2-0. TUNGT TUNGT i det läget där vi ändå börjar få koll på matchen. Tyresö kämpar och försöker men kommer inte till några riktigt farliga lägen. Tiden går...

Tyresö gör 2 offensiva byten i den 63:e minuten och Alice Bergström och Julia Althini kommer in. Med ny kraft på planen börjar det bli ordentlig press mot hemmalaget som dessutom börjar se ordentligt trötta ut. 66:e minuten och Alice Bergström kommer runt på vänsterkanten. Spel snett inåt bakåt men skottet går utanför. 3 minuter senare är det Julia Althini som från högerkanten spelar in bollen till Ida Bengtsson som laddar för skott men bollen över ribban. 73:e minuten och riktigt nära reducering när Julia Althini skjuter och Frida Thörnqvist kan sånär slå in returen men bollen rullar utanför. 2 minuter efter det kommer ändå reduceringsmålet. Inkast från vänsterkanten till Ida Bengtsson. Inlägg mot bortre delen av straffområdet. Där dyker nyinkomna Sofie Thörnqvist upp med huvudet och nickar in bollen i den bortre burgaveln till 1-2. Riktigt snyggt dessutom. Nu har Tyresö fått upp ångan ordentligt och trycker på. 79:e minuten och Frida Thörnqvist spelar in till Sofie Thörnqvist till vänster i straffområdet men där är P18 målvakt  bra med och rensar undan bollen. Minuten senare blir återigen P18´s forward fri med Jempa Bakai men hon gör en bra räddning och håller Tyresö kvar i matchen. 82:a minuten och bra spel Tyresö. Sofie Thörnqvist ut till Ida Ahlbom på högerkanten men inspelet täck till ytterligare en hörna för Tyresö. Bara 6 minuter kvar nu och Tyresö har ett bra tryck. Det resulterar i en kvittering när Frida Thörnqvist kan göra 2-2. 89:e minuten och Tyresö tappar boll på egen planhalva. Återigen samma snabba forward kommer fri och återigen gör Jempa Bakai en viktig räddning på ett bra skott. Tilläggstid nu och Alice bergström kommer på vänsterkanten mot P18 försvaret. Inlägg mot straffområdet och Frida Thörnqvist. Där gör hon inget misstag utan gör 2-3 och det är ju fantastisk skönt. Vilken avslutning av matchen!! Tyresö vinner matchen efter en mäktig forcering på slutet men P18 kunde i ärlighetens namn gått av planen med 3 poäng om de satt sina lägen i slutet. Nu var det Tyresö som gjorde det istället och det gjorde absolut ingenting. Eller som lagkaptenen Frida Thillén sa efter matchen: -Det här var den skönaste segern på länge! Det tar vi med oss till matchen på lördag mot Triangelns IK.

Den hemmamatchen börjar 14:00 lördagen den 29/6 på Tyresövallen.