Damer

Seger mot Triangeln!
2019-06-30

Riktigt varmt och i gassande sol tog Tyresö FF´s damer emot Triangelns IK från Eskilstuna igår på Tyresövallen.

Tyresö börjar riktigt bra och redan i första minuten blir det en bra chans när Sofie Thörnqvist tar emot en boll från Frida Thilén och spelar ut till Frida Thörnqvist på högerkanten. Sofie får tillbaka bollen och har ett bra läge men skottet går utanför målramen. Minutrar senare bra chans igen när Ida Bengtsson spelar till Frida Thörnqvist. Hon spelar ut till Josefine Lindberg som kommit med hög fart på höger kanten. Bra Inlägg mot bortre där Ida Ahlbom nästan får träff med skallen. Bollen går istället till Lina Malmborg som försöker trycka till bollen på volley men missar. Riktigt bra start av Tyresö. I den 6 minuten farlig chans av Triangeln när en långboll går upp på högerkanten. TIK spelaren tar sig förbi 2 backar och får iväg ett skott som Jempa Bakai gör en fotparad på till hörna från höger. Den slås mot bortre delen av målområdet och där kan TIK enkelt nicka in bollen till 0-1. Liten kalldusch efter så bra start.

Tyresös damer fortsätter efter det som att inget har hänt och i 9 minuten kommer kvitteringen. Frida Thörnqvist tar emot bollen på TIK´s planhalva, spelar ut till Josefine Lindberg på högerkanten. Hon tar några meter och spelar sen tillbaka till Frida Thörnqvist som då rundar målvakten och rullar sen in bollen i mål från snäv vinkel. Riktigt snyggt.

Tyresö splelar riktigt bra fotboll och jobbar bra tillsammans. Inte minst försvarsmässigt där de idag har bra kontroll. I den 15 minuten får vi se Frida Thilén vinna en löpduell och enkelt spela tillbaka bollen till Jempa Bakai i målet. Triangeln är absolut inte ofarliga utan spelar ganska finurligt stundtals. 21:a minuten nu och nu har gästerna haft lite tryck ett par minuter. Tyresö spelar lugnt och klokt. I den 25:e minuten får Tyresö en frispark på vänstersidan. Ida Ahlbom får ordentlig fart på bollen och målvakten har svårt att hålla bollen och det är nära att Lina Malmborg kan skjuta in returen men inget mål där. Istället blir det mål några minuter senare när Ida Bengtsson spelar ut till Josefine Lindberg på högerkanten. Hon tar sig ner mot förlängda mållinjen, spelar in bollen i straffområdet och där dyker Frida Thörnqvist upp och bredsidar in bollen till 2-1. Ett fantastiskt snyggt mål. 3 minuter senare är det nära en repris. Kim Hedlund af Schmidt ut till Josefine Lindberg. Bollen går igen in mot Frida Thörnqvist i straffområdet men hon hinner inte riktigt fram. Och nu är det ordentligt tryck mot TIK målet. 33:e minuten nu och Ida Ahlbom tar sig förbi flera TIK spelare och har ett bra skottläge men istället spelar hon fint fram Sofie Thörnqvist mellan TIK backarna och fri men målvakten gör Sofie inget misstag utan utökar till 3-1. 4:a minuter senare blir Frida Thörnqvist bryskt fälld i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Moa Nilson Barkenheim går fram och trycker in bollen i mål med stor kraft till 4-1. Tyresö vill mer innan halvtids vila. 41:a minuten och Lina Malmborg frispelar Frida Thörnqvist som skjuter rakt på målvakten. 2 minuter senare frispelar Kim Hedlund af Schmidt  Frida Thörnqvist i straffområdet. Bättre skott nu men bollen går i ribban och ut. Tyvärr har ingen Tyresöspelare förljt med upp i det anfallet och TIK kan ta hand om returen. Tyresö går till Pausvila med en 4-1 ledning och det är så lång klart rättvist i matchen.

Andra halvlek och Tyresö fortsätter att spela fin fotboll. TIK har en bra kontring i den 51 minuten och kommer fri mot Jempa Bakai och där hon får göra en fin enhandsräddning till hörna. Ett par minuter senare bra spel av Tyresö när Frida Thörnqvist tar sig förbi ett par TIK spelare och spelar sen in till Maria Poli centralt. Skottet blir dock lite löst och målvakten kan enkelt plocka upp bollen i famnen. Maria Poli får istället göra mål på en höger hörna i den 58:e minuten. Bra slagen av Ida Ahlbom kommer Maria högst med huvudet och kan nicka mot mål. Det blir retur och den tar hon själv hand om och trycker in 5-1 i TIK målet. Nu börjar Triangeln pressa högre på Tyresö för att störa uppspelen. Det gör att det återigen blir ett friläge mot Jempa Bakai i den 63:e minuten men skottet går utanför. Efter det tar Tyresö över kommandot igen och skapar mängder av chanser. Ida Ahlbom skott mitt på målvakten i den 65:e minuten. Maria Poli lobbar snyggt över sin försvarare i den 71:a minuten. Pass med höger utsida till Frida Thörnqvist som får till ett bra skott men målvakten tippar till hörna. Hörnan går mot bortre där Frida Thlén står och får till ett bra skott men som täcks av uppoffrande TIK spelare. I den 79:e minuten på en till synes hopplös boll vinner ändå Frida Thörnqvist en löpduell med otrolig fart och inställning. Fri mot målvakten som hon rundar och kan sen rulla in 6-1 i öppen kasse. 8:a minuter kvar av halvleken och Julia Salander vinner en närkamp på mittplan. Hon slår en fin pass upp till Frida Thörnqvist som tar sig in i straffområdet, tar en steg åt höger med bollen och får öppet mål. Där gör hon inget misstag utan rullar återigen in bollen i mål till 7-1. 87:e minuten nu och kontring TIK. Där jobbar Emelie Nygren bra defensivt och förhindrar anfallet. 2 minuter kvar nu och Tyresö får en frispark 30 meter från mål på högerkanten. Bra slagen men målvakten gör en bra räddnig och tippar bollen ut i straffområdet där Julia Salander står och hon kan med väl avvägd bredsida lobba in 8-1 i Triangelns mål. Tyresö har dominerat matchen och vinner matchen klart rättvist och har bjudit på riktigt fin fotboll i sommarvärmen.

Nu tar spelarna och ledarna lite välbehövlig ledighet och nästa match är inte förrän 6 Augusti då det är bortamatch mot Sätra SK på Sätra BP.