Damer

3 härliga poäng borta mot Sätra SK.
2019-08-07

Igår var det återigen dags att ta sig an match i Div. 1 Södra Svealand efter några veckors uppehåll. Motståndet Sätra SK är ett bra lag som Tyresö FF brukar ha svårt att ta poäng av och speciellt på Sätra BP.

Det såg ut som om spelarna skött sin sommarträning väl och satte full fart från första början. Redan i den första minuten bra chans från vänsterkanten. Någon minut senare sånär att Sofie Thörnqvist snappar upp en långboll från Tyresös backlinje men Sätramålvakten hinner först. Det är högt tempo i matchen inledningsvis från båda lagen. Trångt på mitten så det blir ofta lite längre bollar över mittfältet upp till forwards. Därifrån spelas sen bollen ner till mittfält igen och i den 8:e minuten provar Kim Hedlund af Schmidt skottlyckan men bollen går över ribban. Farlig chans i den 12:e minuten från Sätra men Josefine Lindberg reder ut den situationen lugnt och bra. I samma minut får sen Tyresö en jättechans att ta ledningen genom Frida Thörnqvist men en hårt arbetande Sätraback kan med stor möda och kraft till slut få undan bollen. Den inledande kvarten är det chanser åt båda håll men inget riktigt farligt. Bra försvarspel från båda lagen. I den 16:e minuten lång utspark av Jempa Bakai upp mot Frida Thörnqvist. Hon kommer inte riktigt loss nu heller och chansen försvinner. 2 minuter senare Tyresöfrispark från vänterkanten 25 meter från mål. Inspel och skarv från Sofie Thörnqvist bakåt men ingen där. Tyresö är det laget som nu skapar mer och mer och när det gått ca 25 minuter märks det att hemmalaget vill dra ner tempot och få gästerna att komma ner i tempo. Frida Thörnqvist provar skott från långt håll i 25:e minuten men skottet plockas enkelt av målvakten. Tyresö trycker på ordentligt och i den 31:a minuten kommer så äntligen 0-1 målet genom Sofie Thörnqvist efter att Ida Ahlbom fått bollen på vänsterkanten och tagit sig in i straffområdet. Hon serverar Sofie som kan behärskat placera in bollen i mål. Tyresö fortsätter att trycka på och hålla uppe tempot. 35:e minuten nu och nu rycker sig Frida Thörnqvist loss från sin försvarare till höger i straffområdet. Skott över. Några minuter senare får vi se ett riktigt snyggt anfall. Ida Ahlbom vinner en närkamp på vänsterkanten och snor åt sig bollen. Spelar in till Lina Malmborg som jonglerar bollen över en Sätraspelare och slår sen ett inlägg mot bortre stolpen där Sofie Thörnqvist sånär kommer högst med huvudet men bollen går över kortlinjen. Nära 0-2 där.

5 minuter kvar och hemmalaget börjar se trötta ut. Det skapar mer utrymme för Tyresös centrala mittfältare och spelet via dem ökar. Inga fler mål i den första halvleken som slutar 0-1 men borde kanske varit mer.

Andra halvlek och Tyresö fortsätter att ha tempo och trycka på. Hörna direkt men som inte blir nån direkt farlighet av. Ida Bengtsson vinner en boll efter bra press och kan från 20 meter få till ett bra skott som måvakten behöver rädda 2 gånger innan hon kan dra in den i sin famn. Minuten senare återigen Tyresö hörna som blir farlig den här gången. Den blir till skott som tippas av målvakten till ännu en hörna som tyvärr blir resultatlös. 52:a minuten och bra fortsatt tryck från Tyresö mot Sätra målet. Frida Thilén slår en härlig crossboll upp mot Ida Ahlbom som spelar in bollen i straffområdet till Sofie Thörnqvist. Den här gången får hon inte riktigt med sig bollen utan Sätra kan påbörja en kontring istället. Bollen upp mot Sätras vänsterkant men där tar Moa Nilson Barkenheim hand om bollen och spelar ner säkert till målvakt. Tyresö har efter 10 minuter in i andra halvlek haft 5 hörnor redan och har ett bra grepp på matchen. I den 58:e minuten ökas även ledningen på till 0-2 genom Ida Bengtsson som från strax utanför straffområdet placerar in bollen i det vänstra krysset helt otagbart för målvakten. Bra förarbete från Frida Thörnqvist och Kim Hedlund af Schmidt. 20 minuter kvar och Sätra kommer till några farliga kontringar men försvarsspelet från Felicia Bång Larsson är exemplariskt och hemmalaget kommer inte till några som helst avslut. Maria Poli provar skott i den 74:e minuten men målvakten räddar. Fint förarbete av Julia Salander, Josefine lindberg och Frida Thörnqvist. 7 minuter kvar av matchen nu och Sätra får en riktigt farlig frispark precis utanför straffområdslinjen lite till höger. Hårt och bra slagen frispark mot vänstra stolpen gör att Jempa Bakai som inte haft särskilt mycket att göra så här långt i matchen får sträcka ut ordentligt och rädda bollen till hörna. På den efterföljande hörnan lyckas en Tyresöspelare få bollen på handen och domaren pekar på straffpunken. Där reducerar hemmalaget trots att Jempa Bakai är nära att ta den och vi i publiken börjar undra om detta kan vända på matchbilden? Vi får ett snabbt svar på den frågan. På en Tyresöhörna från vänster direkt efter kommer Frida Thörnqvist högst med huvudet och sätter 1-3. Otroligt skönt och gör att vi från läktaren kan andas ut lite igen. 2 minuter kvar och när att Frida Thörnqvist får göra ett till mål när hon rundar målvakten men skottet går i burgavelns yttersida. Bra djupledsboll av från Maria Poli.

Det var Tyresös match från början till slut och borde nog ha gjort lite fler mål sett till alla hörnor och chanser.

Nu väntar Hässelby i nästa match hemma på Tyresövallen på Lördag 10:e Augusti. Matchtid 14.00.