Tyresö FF
Damer

0 poäng mot Örebro SK.
2019-08-19

På Grönpepparparkens IP var det match i lördags för Tyresö FF´s damer. Motståndarna Örebro SK Söder bjöd på naturgräs, regn och blåst. De få ditresta Tyresösupportrarna hoppades att spelet skulle värma istället. Men det skull visa sig vara svårt att spela nån vidare fotboll i dessa förhållanden.

ÖSK provade skottlyckan direkt från långt håll men det var inget som bekymrade Jempa Bakai i målet. Några minuter senare blir det en bra chans för Tyresö när Lina Malmborg chippar in bollen bakom ÖSK´s backlinje till Ida Ahlbom i straffområdet. ÖSK går rejält in i situationen och rensar undan. Tyresö fortsätter att skapa lägen inledningsvis. 5:e minuten slår Moa Nilson Barkenheim en boll från höger in i straffområdet till Ida Ahlbom. Direktskott och vi tror nästan mål men ÖSK keepern reflexräddar snyggt. Tyresö fortsätter att rada upp lägen men den sista avgörande passen är inte riktigt 100%. Istället kan Örebro som så här långt in i matchen inte haft nån egentlig farlighet, göra 1-0 i den 14:e minuten. Missad brytning på vänsterkanten blir ett inspel snett inåt bakåt där ingen Tyresöspelare får bort bollen. Välplacerat skott förbi Jempa.

Tyresö försöker att ta tag i matchen igen men det blir mycket felpass och stressade beslut. Nära 2-0 i den 23:e minuten men Frida Thilén rensar på mållinjen. Kvarten kvar nu på första halvlek och Tyresö försöker att öka tempot i matchen. Örebro spelar smart och utnyttjar gästernas svårigheter att bemästra planen. De vänder spelet snabbt när kontringsläget kommer och de blir ofta farliga. 37:e minuten och bra Tyresö period nu. Ida Bengtsson provar lyckan med distansskott men bollen går över ribban. Bara minuter kvar nu av halvleken och Tyresö får en hörna från höger. Det är sånär att Tyresö kan trycka in kvitteringen men bollen styrs till ytterligare en hörna men från vänster istället. Den blir farlig även den men sista nicken plockas ner av ÖSK målvakten. Paus och 1-0 till hemmalaget.

Tyresö har fortsatt svårt men krigar på i andra halvlek att hålla uppe tempot. Några minuter in i den så får Julia Salander ett skottläge efter en målvaktsretur men bollen vill inte in. Det är tufft på planen. Mycket kamp och tuffa närkamper och tyvärr är det Örebro som vinner de flesta. Örebro får en frispark i den 59:e minuten. Situationen ser lite konstig ut när Jempa Bakai går upp och plockar ner bollen, får en tackling i samma situation och tappar bollen. Domaren dömer likväl mål till 2-0 för hemmalaget.

Nu börjar Tyresö att sätta betydligt högre press på motståndarna och startar jakten på reducering. Örebro spelar dock väldigt smart och utnyttjar sitt fysiska spel till fullo och Tyresös problem att bemästra planen. 20 minuter kvar nu och det kämpas frenetiskt men väldigt svårt att få igång nåt spel. 73:e minuten ändå ett anfall från högerkanten. Inspel till Julia Salander som provar skott igen, blir retur till Lina Malmborg men även det skottet täcks. Snabb kontring från Örebro i den 75:e minuten men bollen rullar precis utanför stolpen. 9 minuter kvar och riktigt nära en reducering. Alice Bergström kommer loss från vänsterkanten och får ett riktigt bra läge men skottet täcks av uppoffrande ÖSK spelare och går ut till Josefine Lindberg som följt med upp i straffområdet. Hon förivrar sig inte utan försöker verkligen ta det lugnt och placera inbollen i mål men även det skottet täcks mirakulöst. Det är inte Tyresö´s dag denna lördag och det blir inga fler mål innan domaren blåser för full tid.

Man kan konstatera att skillnaden mellan den här matchen och matchen senast mot Bajen var markant spelmässigt och det beror nog både på underlaget och motståndet. Örebro spelade smart och vann alla närkamper. En rättvis seger för Närkelaget.

På Lördag den 24/8 kommer Södersnäckorna på besök till Tyresövallen. Det brukar alltid bli bra spännande matcher mot dem. Matchstart 14:00