Tyresö FF
Damer

Målrikt på vallen.
2019-08-25

Det oftast välspelande Södersnäckorna stod för motståndet igår på vallen. Laget som man aldrig riktigt vet var man har eller vilka spelare de matchar.  I dag kändes det som att det inte hade spelat nån roll för Tyresö visade direkt att de inte skulle låta gästerna få nån tid att spela sitt spel utan tog tag i matchen omgående med både högt bolltempo och rejäla närkamper.

Ida Bengtsson vinner en boll på mitten i den 4:e minuten. Levererar en fin boll till Maria Poli i straffområdet men bollen rensas resolut bort. Minuten senare fintar sig Ida Bengtsson förbi sin bevakare lite till höger utanför straffområdet. Hon spelar ut till en snabbt springande Lina Malmborg  lite till vänster. Lina tvekar inte utan levererar ett direktskott som letar sig in i bortre krysset. Fantstiskt snyggt mål och riktigt bra start  av Tyresö FF. Och det dröjde inte länge innan 2:an kom. I 7:e minuten slår Felicia Bång Larsson en fin boll bakom Södersnäckornas backlinje till Maria Poli. Hon serverar en helt friställd Frida Thörnqvist som i öppen kasse kan rulla in bollen till 2-0. Det är hemmalaget som trycker på. Några minuter senare får Julia Salander en boll av Frida Thilén. Hon fintar sig förbi 2 motståndare och lägger ut en fin djupledsboll mot Lina Malmborg. Hon släpper den mellan benen och bollen går ut till Ida Ahlbom. Bra chans att utöka ledningen men också utmärkt försvarsarbete av Södersnäckförsvaret. Nu börjar gästerna komma upp på Tyresös planhalva i en period. Kommer i några farligheter och får avlossa några skott från distans. Även flera hörnor som ställer till lite oreda men hemmaförsvaret är bra med och det blir aldrig riktigt farligt. Riktigt nära 3-0 när Frida Thörnqvist i offsideläge inte rör bollen utan den går till Lina Malmborg som verkar bli lite överrumplad av sitt fria läge och får efter lite tveksamhet iväg ett skott från snäv högerkant som målvakten tippar till hörna. Nära där. Hörnan slås från höger och går till skott från Frida Thilén. Bollen täcks och går upp till Ida Bengtsson tar några steg framåt och placerar sen in bollen vid stolproten till 3-0. Tyresö fortsätter att trycka på och skapa lägen. Södersnäckorna är duktiga att ställa om och kontra och i den 22 minuten får de utdelning. Litet misstag i backlinjen gör att Lisa Arnell kommer helt fri mot Jempa Bakai och där gör hon inget misstag utan vi har 3-1 på resultattavlan. Det här verkar inte alls beröra Tyresöspelarna utan de fortsätter trycka på som om inget hade hänt. I den 30 minuten får Tyresö en straff när Julia Salander blir fälld i straffområdet. Maria Poli är säkerheten själv och trycker in 4-1.

Södersnäckorna kommer upp i några sporadiska attacker efter det. Den alltid lika säkra Moa Nilson Barkenheim släpper ingen förbi och när gästerna försöker på sin högerkant blir det tvärstopp av Felicia Bång Larsson. Slutminuter nu i första halvlek. Frida Thörnqvist får en boll några meter in på Södersnäckornas planhalva och väntar lite innan hon rycker sig loss på högerkanten. Fri mot målvakten skjuter hon i stolpen och får ett inkast. På det inkastet går sen bollen över på vänsterkanten och där får Ida Ahlbom en djupledsboll som hon förvaltar riktigt bra och trycker in bollen i första krysset till 5-1 precis före paus.

Tyresö fortsätter inledningen av den andra halvleken som de avlutade den första men vi får se lite fler felpass nu tyvärr. Tyresö gör 6-1 i den 51:a minuten men avvikat för offside. Bra spel Södersnäckorna i direkt men även där offside. Gästerna kommer till avslut i den 57:e minuten men där gör Jempa Bakai en fin räddning till hörna från höger. På den nickar Josefine Lindberg bort bollen till ytterligare en hörna men från vänster.  Det är många hörnor från gästerna nu men försvaret i Tyresö är stabilt och reder ut. 63:e minuten och Lina Malmborg spelar ut till Ida Ahlbom på kanten. Hon spelar en djupledsboll tillbaka till Lina. Hon spelar in bollen till Maria Poli i straffområdet och hon trycker in 6-1 förbi målvakten i Södersnäckorna. 20 minuter kvar av matchen och tempot sjunker markant. Många felpass och dålig rörelse av spelare utan boll. Det är dock kanske inte så konstigt med tanka på vad som står på resultattavlan. 74:e minuten och återigen friläge för Södersnäckorna. Den här gången gör Jempa Bakai en fantastisk benparad. Tyresö har full koll på matchen och de sista 10 minutrarna är det hemmalaget som kommer till chanser och avlut.

Det blir inga fler mål utan Tyresö vinner klart rättvist och första halvlek var riktigt riktigt bra. Förvarsspelet över hela banan är glimrande.

Nästa match är borta mot Enskede IK på lördag den 31 Augusti.

Matchstart 14:00.