Säkra poäng mot Enskede IK.
2019-09-01
EIK - TFF Foto Christer Bakai

Härligt väder och ny match för Tyresö FF´s damer. Den här gången bortamatch mot Enskede IK. Ganska många Tyresösupportrar hade letat sig till Enskede IP.

Det är hemmalaget som kommer till den första farligheten med ett skott från vänsterkanten precis utanför stolpen. Direkt efter det så är det Frida Thörnqvist som får ett bra skottläge men skottet går högt över. Tyresö kommer nu i våg efter våg mot Enskedemålet och i den 7:e minuten är det riktigt nära när Ida Bengtsson slår en fin pass över Enskedes backlinje till Maria Poli. Maria lobbar bollen över målvakten och vi ser bollen rulla i.........nte in i mål utan rensas undan i sista sekund precis på mållinjen. Nära nära...

Enskede är snabba i sina kontringar men Tyresös försvar jobbar bra tillsammans och reder ut de lägen som blir både resolut och effektivt. I den 11:e minuten fantastiskt anfall från Tyresö. Ända från Jempa Bakai i målet som slår en precis passning mellan 2 EIK spelare upp till Ida Bengtsson. Hon spelar ut till Josefine Lindberg som passar vidare till Frida Thörnqvist som inne i straffområdet får ett bra läge men osjälviskt så passar hon istället för att skjuta och då kan hemmalaget rensa undan. Och det är i det närmaste propagandafotboll nu från Tyresös sida. Massa fina spelvändningar och anfall. En kvart spelat och Julia Salander får en Pass från Frida Thilén. "Salle" tar sig framåt mot straffområdet och försöker placera in bollen vid stolpen men bra räddning och Tyresö får en hörna från höger. Bra slagen hörna som blir till skott utifrån som täcks undan. Det är helt klart Tyresö som för matchen och i den 19:e minuten kommer första målet. Frida Thörnqvist får en boll på högerkanten, fintar förbi deras vänsterback och avlossar ett välplacerat skott in i bortre burgaveln till 0-1.

Några minuter senare misstänkt hands på Frida Thilén i eget straffområde men domaren friar. Bollen går istället till hörna för Enskede från vänster. Hörnan nickas lugnt och säkert bort av Moa Nilson Barkenheim. 24:e minuten nu och vi bjuds på nästa fina mål. Kim Hedlund af Schmidt får en boll av Josefine Lindberg. Kim spelar vidare till Julia Salander som serverar en djupledsboll genom Enskedes försvar till en då helt friställd Frida Thörnqvist som i sin tur enkelt kan rulla in sitt andra mål för dagen till 0-2. Enskede har på intet sätt gett upp utan kan efter snabb kontring och riktigt fint direktspel i den 27:e minuten reducera till 1-2. Efter det målet börjar Enskede komma mer och mer in i matchen och Tyresö tappar lite initiativ och det blir lite för många felpass eller felbeslut. Sista 5 minutrarna så kommer Tyresö återigen in i matchen och spelet men det är i sista minuten som den farligaste chansen kommer och då från Enskede. Tyresö tappar bollen långt ner på egen planhalva, blixtsnabb kontring men skottet går precis utanför och när domaren blåser för paus så är det en knapp ledning för Tyresö med 1-2.

Tyresö kommer ut i den andra som de gjorde i den första och skapar omgående farligheter mot Enskedemålet. Frispark i den 47:e som Ida Ahlbom sånär knorrar in men bollen smiter utanför stolpen. 2 minuter senare så blir Frida Thörnqvist fälld i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Bombsäkert så sätter Maria Poli bollen förbi Enskedemålvakten till 1-3. Tyresö fortsätter att trycka på. Jätteläge när Alice Bergström några minuter senare klipper till med högern. Bra räddning ut till retur som rensas undan till hörna. Hörnan går bort mot Frida Thilén som fixar en ny hörna från vänster. Även den bra slagen men nickas tyvärr över ribban. Nästa våg återigen skott Alice Bergström men mitt på målvakt den gången. 55:e minuten, Alice Bergstöm spelar  till Frida Thörnqvist som försöker ta sig förbi sin bevakare inne i straffområdet. Bollen går istället till Maria Poli som från snäv vinkel från vänsterkanten sånär trycker in bollen i nättaket men bollen går utanför målramen. 3 minuter senare slår Felicia Bång Larsson en fin boll upp till Alice Bergström. Hon spelar ut Frida Thörnqvist som rycker förbi Enskedebacken och trycker iväg ett bra skott helt otagbart för målvakten till 1-4. Fridas 3:e mål för dagen.

30 minuter kvar och Enskede anfaller. Jempa Bakai agerar lugnt och säkert och tar hand om bollen. 61:a minuten och Ida Ahlbom spelar ut till Frida Thörnqvist på höger kanten. Fint inspel till Maria Poli som kommer först på bollen men målvakten i Enskede gör ytterligare en bra räddning. 25 minuter kvar på klockan och hemmalaget har inte gett upp. Bra skott från straffområdets högerkant och Jempa Bakai får sträcka ut och tippa till hörna. Det känns som att Tyresö slappnar av lite för tidigt och Enskede kan allt oftare komma till anfall. 75:e minuten och skott EIK precis utanför. Minuten senare friläge lite till vänster. Jempa Bakai fin fotparad till ny hörna. Hörnan blir lite strulig och bollen studsar runt lite innan den blir till ett skott utanför straffområdet. Jempa Bakai plockar återigen lungt och säkert ner den bollen. 10 minuter återstår och Tyresö har några fina lägen att utöka ledningen men bollen vill inte in. I den 84:e minuten ny benparad av Jempa Bakai på en frispelad Enskedespelare och ny hörna.  90:e minuten och ny reducering för Enskede. Snabbt anfall på vänsterkanten. Ner mot förlängda mållinjen, inspel snett inåt bakåt och en säker bredsida in i mål och vi har 2-4 på tavlan. Tilläggstid nu och Julia Althini slår en fin pass upp till Maria Poli lite till höger i straffområdet. Skottet blir tyvärr lite för löst och matchen slutar 2-4 till Tyresö. Matchresultatet speglar inte matchen utan Tyresö borde ha gjort ytterligare mål på alla sina chanser och var spelmässigt det klart bättre laget. All heder åt Enskede som aldrig gav upp utan gav allt ända fram till slutsignalen.

Nästa match är redan nu på onsdag då det är dags att ta sig an Mälarhöjdens IK i semifinal, Victoria Cup. Mälarhöjden får dessutom börja med 2 straffar då de ligger i div 3 så det kan bli en riktigt svår nöt att knäcka. Matchen börjar 18:45 på Mälarhöjden IP.